Rikkaimurin kennotus ja eri kennot!

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja j-matti82, 26.02.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. j-matti82

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2011
  Viestejä:
  202
  Olisi prokkiksena kennottaa muutaman vuoden ikäinen Elektrolux ergorapido -rikkaimuri. Tällä hetkellä laitteessa on 5 x Samsung INR18650-15L kennoa. Ainut ongelma että juotoskorvallisia kennoja varsinkaan noita samsungin vastaavia on todella huonosti kaupan. Tällä hetkellä Panasonic NCR18650B kennoa löytyisi helposti ja juotoskorvilla. Kysymys kuuluukin että noissa Samsungeissa on purkuvirta suurempi kuin noissa Panasoniceissa, tuleeko tuo kenno toimimaan tuossa sovelluksessa??
   
 2. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 214
  Jos uusissa on kovin paljon pienempi (maksimi/nimellis)purkuvirta, käyttöikä voi ainakin lyhentyä. Jos nuo ovat litiumakkuja, liian suurella virralla purkaminen voi olla riskialtistakin.
   
 3. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Ei mitään tavan kennoja suuren virran laitteille. Ei ikinä. Paitsi ehkä sitten, jos kennoja laittaa älyttömästi rinnan.

  Kennojen juotto on lastenleikkiä, kunhan on kunnollista juotetta ja kunnollinen juotin. Yhtäkään en ole vielä saanut rikki.
   
 4. j-matti82

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2011
  Viestejä:
  202
  Kiitoksia neuvoista, olin vähän unohtanut koko viestin:).

  Akut on nyt vaihdettu ja tilalle tuli Samsung:in INR18650-25R. Olihan tuossa oma hommansa mutta onnistui vaikka ekaan kertaa akkuja mihinkään vaihtelin, 100w kolvilla onnistui vaivattomasti! Sain hyvän info paketin Akkula:n omistajalta näistä li-ion akuista ja niiden soveltuvuuksista eri käyttökohteisiin. Herra vielä hitsaili juotoskorvat kennoihin niin asennus helpottui kummasti.
   
 5. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Ok. Itse en oikein tykkää juotoskorvista, kun ovat usein niin heiveröisiä, että saattavat suurella virralla kuumua.

  Mutta tosiaan Akkulan pitäjän kanssa on sillointällöin puhuttu pitkät puhelut lionikennoista ja hän on opastanut asioista, kuten myös minäkin häntä :)

  Elektropoks näkyy olevan vähän paskasti suunniteltu (kuten ne aina ovatkin), kun on käytetty 5S1P -pakettia. Parempi olisi 1S5P. Onhan rikkaimurit toimineet aikanaan 2S nicadeillakin, jolloin kuorman alla jännite on n. kaksi volttia korkeimmillaan... Moiset eivät muuten sitten tykkää 2SjotainP -paketista, huutaa kunnolla kyllä hetken, mutta alkaa sitten hiipumaan. Ilmeisesti hiilien johtaminen kollektorille hiipuu, johtuen hivenen ylikorkeasta virrasta :D

  1S ja riittävästi P on ok 2,4V vehkeille.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
 6. j-matti82

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2011
  Viestejä:
  202
  Joo tuo oli ihan kiva prokkis! Tuossa vehkeessä oli tehtaan kennot juotoskorvilla myös joten luonnollisesti tilasin vastaavat. Suuren summan säästin kun itse harrasti, jos nyt sen kaksi vuotta kestäis nuo. Olis tiedossa vielä eräs vanhempikin eelux rikkaimuri mutta se nyt on varmaan Ni-Cd akuilla, mutta siitä puuttuu ilmeisesti laturi että sekin pitäisi kehittää jostain?!
   
 7. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Kyllä tähän asti ainakin elektropaskan ja bosshun shitit ovat olleet juottamatta muutoin, kuin helvetin pitkän sarjan päätykennoille oleviin liuskiin.

  Eli siis kennojen välillä on _juottamatta_ pistehitsattu liuska. Mutta voi toki omaamasi lionillinen olla harrastajien liuskallisista kennoistakin kasattu. Ei voi tietää, kun on kuitenkin kiinamerkki, jota paikallinen SER-loota sisältää kaikenaikaa... Kaikki olleet nimhhejä, ei vielä lioneja ole näkynyt...
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
 8. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Joo nyt tuli ensimmäinen ser-lioni elektropoks vastaan. Pyöri vaisunlaisesti semmoisenaan. Vastaava, kuin nikkelipaskeet, kiertää kyllä ihan riittävästi puolella paketin nimellisjänöllä. Erona tuossa on hidastettu käynnistys, jota kai joku kurafetti paskakennoja suojatekseen tekee.

  Miten AP, kennotuksen jälkeenkö roju toimi ok? Kokeilin ottaa huvikseen tuosta kennojen jänöä kyttäävän johtosarjan irralleen; kerran käynnistyi ja sitten vilkuttelee vain yhtä lediä. Jos muistat, niin missä järjestyksessä laitoit uudet kennot siihen?

  Tuo otus näköjään edes etäisesti yrittää suojata kennoja, mitä Ni-elektropaskat eivät edes yrittäneet. Voisi VTC5 -kennot noiden samsukkien tilalle laittaa, kun edes tietäisi, että mitä kaikkea tuo vaatii toimiakseen. Tekisi mieli laittaa suotattu 7S kunnon paketti ja OIKEA kytkin ja katsoa, että kauanko roskamotti kestää. Kahdella pilalla olevalla dewaltin 18v ni-jotain -paketilla sarjassa moottori huutaa kyllä komeasti ja hiilien ja kollektorin väli on iloisen sinivihreä... Toimisi melkein "avaimenreikävalona", mutta energiatehokkuus on aika huono :D

  Jos kukaan tietää, niin mitenhän noissa menee latauksen ja "sudin" pinnit? Neljä tuossa niitä on ja vielä en ole saanut toimivia tulosia aikaan. No, josko 5S paketti suoraan motille ja harjaimelle tekisi jtn? Jossain ni-paskassa ainakin suti kuullosti raiskatulta, jos sitä paketin nimellisjänöllä syötti...
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2017
 9. j-matti82

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2011
  Viestejä:
  202
  Imuri pelaa kuin uusi ja sillä erolla että akku kestää huomattavasti pitempään. Tuollehan on uutena arvioitu noin puolentunnin kesto. Vaihdoin kennot ensinmäiseksi moottorin ympärille ja lopuksi kahvan kaksi viimeistä, katoin vaan että saan vielä vehkeen kasaan lopuksi.
   
 10. NusNus

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2002
  Viestejä:
  229
  Tein äskettäin nimh -> lipo muunnoksen meidän Rapidolle. Se on siis karvalakein versio. Moottori näyttäisi hörppäävän 10 A piikin käynnistyessään ja sen jälkeen virta jää 6A tietämille. Hyvin on toiminut.
   
 11. Basu

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  237
  Hyvä että toimivat. Itse onnistuin käräyttämään tuollaisesta Ni-MH- versiosta prosessorin. Oliko se nyt maadoitus, ohut tunnistusjohto, plus joka oli väärä akunjohtojen kytkentäjärjestys. Kai tunnistusjohto pitäisi liittää viimeisenä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 12. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Huvittavaa kyllä, että paikallisen kaupan pienelektroniikkakeräyslootassa on käytännössä aina elektropaskan rikkaimureita ainakin yksi kappale. Muu yleinen elektropaske on kahvinkeittimet.

  Kerran oli boschin rikkakihveli; ei mitään vikaa. Möhkökennot (ovatkohan siis sub-C, tms., halkaisijaltaan siis kokoa C, mutta pituudeltaan lyhyempiä) vielä ihan kohtuullisessa kunnossa, vrt. elektrokuran perinteiset AA:t...
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2017
 13. -ralffi-

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2010
  Viestejä:
  276
  Ois ajankohtaista itellekin tämä lipo-akkujen vaihto elektrolux ergorapidoon. Akkusettejä myy muutama firma 50-70€ hintaan, mutta nuo on melko poskettomat hinnat, kun Samsung INR18650-25R -akut on jotain 5€:n pintaan kpl.

  Onko sillä nyt mitään väliä missä järjestyksessä akkuja alkaa poistamaan ja uusia kytkemää? Yksi kerrallaan tietysti. En oo tuota imuria vielä purkanut, mutta kai tuo nyt jonkinlaisen suojapiirin sisältää noille lipoille? Laturin suhteen ei varmaankaan ilmene mitään ongelmaa, vaikka uudet akut on 2500mAh ja vanhat taitaa olla 1500mAh?
   
 14. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Lipoja siellä ei ole, li-ioneja kyllä. En osaa järjestyksestä sanoa, j-matti82:n viestin lukien ei järjestyksellä kai ole suurta merkitystä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti