Riittääkö Starlink-satelliittiverkon nopeus pelaamiseen? Elon Musk vastasi

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 15.03.2020.

 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. Tronic

  Rekisteröitynyt:
  21.06.1999
  Viestejä:
  1 737
  Milläköhän lentokorkeudella nämä satelliitit tulevat olemaan? Perinteisesti tietoliikennesatelliitit ovat olleet geostationäärisillä radoilla, mikä väistämättä nostaa pingit 240 ms luokkaan ja toisaalta yhden satelliitin tarjoama kaista on jaettava puolelle maapallosta.

  Starlinkillä on siis oltava matalammat kiertoradat, mikä taasen estää kiinteiden antennien käytön, sillä päätelaitteen maassa on seurattava jatkuvasti yli taivaan liikkuvia satelliitteja ja vaihdettava yhteyttä jatkuvasti satelliitilta toiselle. Etuna pienempien pingien lisäksi enemmän kaistaa per asiakas. Lisäksi matalan kiertoradan satelliittien laukaisu on huomattavasti edullisempaa, joskin niitä tarvitaan sitten myös kappalemääräisesti paljon. Nykyteknologialla tämä on järkevämpi lähestymistapa, kun jokaisessa kuluttajalaitteessa on jo nyt useampaan antenniin perustuvat beam formingit ja taajuushyppelyt, joita tämä edellyttää.
   
 3. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  125
  Matala kiertorata taitaa olla muutenkin kuin pienen latenssin takia pakollinen. Satelliitteja on niin helvetillinen määrä, että ne muodostavat melkoisen riskin kun niistä aikanaan tulee romua. Matalalta radalta ne tulevat tonttiin itsekseen ajan myötä, eivätkä jää Maata kiertämään loputtomiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti