Rekrytoinnin ongelmat?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jusbe93, 18.02.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tinttara1

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  682
  Jos luet viestini tarkkaan, niin huomaat, että puhuin tutuista hyvistä hakijoista. Niiden hakemukset eivät katoa, vaan ovat ihan nimellä haettavissa. Eihän tuollainen hakemustietokanta ole sen kummempi kuin mikään muukaan tietokanta.
   
 2. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
  Uuden työntekijän motivaatio on sangen helppo tappaa epäämällä suullisesti annetut lupaukset. Hyvänä esimerkkinä eräs firma lupaili liiton mukaista palkkaa kokemustasooni sovitettuna. Kun sain sitten sopimuksen allekirjoitettavaksi, oli palkkauksen kohdalla noin 40 % huonompi liksa mistä oltiin puhuttu haastattelussa. Joku herra-isoherra oli päättänyt leikata budjettia, joten minulle tarjottiin "harjoittelijan palkkausta", vaikka alaslta on kokemusta useampi vuosi. Siinä oltiin rekrytoijan kanssa molemmat vaivaantuneina, kun otin palkkauksen puheeksi. Tyhmänä otin paikan vastaan, kun toisesta firmasta kysyttiin töihin parin viikon päästä.

  Yhdelle kaverille oltiin myös tarjottu koko kesän kestävää duunia, mutta sopimuksen kirjoittamisvaiheessa paperilla oli surullisenkuuluisa nollatuntisopimus. Duunia oli niinkin runsaasti kuin rapiat 80 tuntia kolmen kuukauden aikana, joista suurin osa ajoittui elokuun loppuun.
   
 3. miklu11

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  401
  Katoamisten vuoksi kannattaa aina soittaa ja samalla pääsee pinosta esille. ;) Heh, hienoa politiikkaa jos vain ekat ja vikaa pääsee mukaan.

  Toisaalta jos hakemuksia tulee satoja niin kannattaa katsoa onko ilmoitus mennyt ihan tuubiin. Tietysti "parkkipirkkojen" haut on oma lukunsa.

  Mitä pahaa oman henkilöstön palkkaamisessa on? Hyvä vaan että tapahtuu sisäistä kiertoa. Yleensä kun joku siirtyy ulkoisessa rekryssä sisällä niin jonnekin muualle avautuu uusi haettava paikka.
   
 4. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
  Katsos kun isoihin firmoihin ei voi aina soittaa, tai jos pystyy niin et saa millään oikeaa henkilöä kiinni. Erikseen on myös hakuja, joissa ilmoitetaan että soittoihin tai sähköpostiviesteihin ei vastata. Tässä taloustilanteessa jopa alipalkatut paskaduunit menevät kuumille kiville. Siinä vaiheessa kun ansiosidonnaiset ovat päättymässä niin kummasti alkaa kokeneita dippainssejä kiinnostamaan entry tason paskaduunit paskalla liksalla.

  Oman henkilösatön palkkaamisessa ei ole mitään vikaa, mutta viittasinkin juuri siihen, kannattaako avoimia paikkoja markkinoida agressiivisesti, jos tekijät saadaan firman sisäisesti ja lähipiiristä muutenkin? Turhaa ajanhukkaa sekä rekrytoijalle, että työnhakijalle.
   
 5. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Tosta syystä oon itse suosinut pienempiä firmoja. Kolme edellistä duunia on tullut soittamalla toimarille työpaikasta joka on ilmoitettu MOLissa, sitten juteltu että en ihan vastaa tota kuvausta mutta keksittäskö jotain... Ollaan keksitty.
   
 6. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
  Tuli mieleen kunnan alihankkijoiden kesätyö- ja sijaisten työilmoitukset. Tehtäväkuvaus on kerrottu parilla rivillä ympäripyöreästi ja hakijalta toivotaan soveltuvia korkeakouluopintoja ja eduksi katsotaan kokemus vastaavista tehtävistä. Esimiehen tai työnantajan yhteystietoja ei ole ilmoitettu, eikä näitä saa kirveelläkään firman vaihteesta tai kotisivuista. Itse rekrytointi on ulkoistettu henkilöstövuokrausfirmalle, joka osaa kertoa ainoastaan työn alkamisajankohdan ja rekrytointiajan. Edes tietoa palkkauksesta ei anneta ennen haastattelua. Rekryfirman lomakehaku on perinteistä tuubaa, jossa ei kysytä mitään työhön liittyvästä osaamisesta tai anneta mahdollisuutta motivointikirjeelle tai avoimelle hakemukselle. Sen sijaan kysytään ainoastaan, oletko ollut aiemmin yrityksessä-X töissä.

  Mun mielestä tuon tyylinen rekrytointi tuottaa hallaa sekä työnhakijalle, että työn antajalle. Toisaalta julkisella sektorilla työn tehokkuus tai innovaatiot harvemmin kiinnostavat ja rahaa pulppuaa taikaseinästä.
   
 7. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  TÄMÄ.

  Kun markkinointi ylipäätään on aina tuntunut kovin vastenmieliseltä, ja itsensä markkinointi erityisen oksettavalta, niin eipä ihmekään että työnhaku on aina ollut silkkaa tervanjuontia. Muutenkin vaikuttanut aivan omituiselta prosessilta, josta ei mitään tolkkua tunnu saavan. Mielenkiintoista ja silmiä avaavaa juttua aiheesta kyllä tässä ketjussa.

  Iso aukko CV:ssä, eikä mitään suhteita mihinkään, niin aivan toivotontahan tässä mitään töitä on hakeakaan. Ei muuta kuin hirteen vaan tällaiset vaikeat tapaukset.
   
 8. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Konkkayrityksiä metsästämään ja niistä tekemään CV:nhen täytettä...
   
 9. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  Mitä tolla tarkoitat??
   
 10. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Mitäs luulisit? Katse poliitikkojen suuntaan ja sieltä oppeja ammentamaan....
   
 11. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  En luule mitään, en vaan tajua.
   
 12. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
  Konkkafirmoihin voi harvemmin soittaa ja saada faktoja herran työsuhteista ja suosituksista.
   
 13. pelitys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2005
  Viestejä:
  5 884
  Miten on, onko siitä ennakkotapauksia, voidaanko CV:ssä valehtelusta tuomita petokseen? Onko tapauksia edes mennyt käräjille asti vai onko asia loppunut irtisanomiseen?
   
 14. M52B25 Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  1 060
  Kyllä mä kirjottelen CV:hen aina ihan diipa-daapaa. Konkkafirmat on kans jees. Jos katot niiden yritysten markkinointia, niin kyllähän nekin selittää paskakikkareensa maailmaa mullistavaksi tuotteeksi tai palveluksi.
   
 15. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  Ai kusettamallako niitä työpaikkoja nykyään saa. Just. Pitäisi varmaan sitten heittää siihen CV:hen myös muutama rivi jotain valelääkäri/-juristi/-insinööritutkintojakin, ym. diibadaabaa. Harmi vaan kun ei pysty itse edes lukemaan kavereiden ällöttävän sliipattuja ja päiväkausia hiottuja hakemuskirjeitä.

  Toisaalta melkoisia kusetuksia myös firmojen ilmoitukset, niin kuin joku täällä aiemmin toi esille. Olenkin aina ihmetellyt mitä helvetin täydellisiä huippuosaajia tämä maa muka on täynnä kun noita vaatimuslistoja lukee. Ei kai ne sitten muuta kuin toiveita joulupukille saada joku pelastaja sekavaan organisaatioon.
   
 16. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Suosittelijaksi kaivataan yleensä ihminen, entinen esimies tai läheinen työkaveri. Siinä ei konkkafirmat auta jos ei työntekijät menneet kuoppaan firmansa kanssa.

  @jjappe : Tee jotain tuolle ongelmalle jos kaikki sosiaalisuus oksettaa ja kuvottaa
   
 17. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  Öh... ällöttävä markkinointi ei ole ollenkaan sama asia kuin sosiaalisuus.
   
 18. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Kuulostaa vähän tekemällä tehdyltä ongelmalta jos työnhakuun ei kykene koska markkinointi yäk.
   
 19. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  466
  Muutama kuukausi sitten lehdissä oli juttu sairaanhoitajasta, joka joutui maksamaan palkkoja takaisin, koska ei ollut valmistunut opinnoista vaikka työnantaja oli niin olettanut. Työkokemuksesta valehtelussa kiinni jäädessä työnantajan on toisaalta käytännössä mahdotonta osoittaa petoksesta saatua hyötyä.
   
 20. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Mut tuossahan on lähinnä kyse siitä, että valmistumattomalla ei ole oikeutta toimia laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä.

  Veikkaan, että alkuperäinen kysyjä tarkoitti ammatteja tai koulutuksia, joissa ei ole lakiin kirjattuja pätevyysvaatimuksia.
   
 21. yeoltelly

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  1 335
  Nyt yksi asia ainakin rekrytoinnissa vituttaa ja vähän ihmetyttää, kun joutuu menemään johonkin 5 tuntia kestävään arviointipäivään, jossa on jotain tehtäviä ja paritehtäviä ja ties mitä virkaintoinen rekrytäti nyt onkaan keksinyt. Hean kuitenkin vaan pariksi kolmeksi kuukaudeksi kesäharjoittelijan töitä.
   
 22. punaparoni

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  382
  Kertokaa vinkkejä, kuinka CV ja hakukirje tulisi muotoilla, jotta parantaisi mahdollusuuksia nousta esille noissa yritysten "automaattisissa" rekrypoiminnoissa. Mitä termejä / ominaisuuksia nuo ohjelmistot painottavat?
   
 23. JJe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.1999
  Viestejä:
  442
  Pari pointtia, joita ei ehkä aina tule mietittyä "automaattisten rekrypoimintojen" näkökulmasta. Näistä tuli puhetta vuosia sitten Tom Laineen koulutuksessa.

  1. Jos yrityksen työpaikkailmoituksessa on kirjoitusvirheitä (esimerkiksi lyhenteissä, ohjelmointikielissä, yms joita hakijan olisi hyvä osata). Kirjoita nämä asiat omaan hakemukseen kirjoitusvirheineen päivineen.

  2. Aina sanotaan, etta CV:n pitäisi olla maksimissaan 1-2 sivun mittainen mutta Laine oli tästä eri mieltä. Murossakin oli joskus tiukkaa keskustelua "oikeasta" CV:n pituudesta. Oma CV oli 9 sivuinen, kun viimeksi päivitin (täyttä asiaa kuitenkin eikä sisällä mansinkanpoimintaa yms). Tämä kahdesta syystä
  a) pitkä CV saa todennäköisesti enemmän osumia automaattisissa rekrypoiminnoissa
  b) enemmän materiaalia rekryagentille, joka kuitenkin muokkaa CV:n asiakkaalle sopivaksi
   
 24. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
  CV:n pituus riippuu ihan työuran ja oman osaamisen monipuolisuudesta, joka on omassa tapauksessani esim. 2-sivua ja vallan mainiosti kelvannut rekrytoijille. Kannattaa myös räätälöidä CV jokaiselle työnantajalle sopivaksi, esim. oleellisimpien työkokemuksien ja erityisosaamisten esilletuomisena. Myös päivämäärä on tärkeä, esim. edes kuukausi sitten päivitetty CV voi herättää negatiivisia ajatuksia rekrytoijassa.
   
 25. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Tämä on avainsana, voi herättää. Sitä kun ei koskaan tiedä minkälainen henkilö lukee cv:si, niin personointi voi olla vaikeata.

  Yleisneuvona pätee ainostaan, että on selkeä ja helppolukuinen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti