Reitittimien yhdistäminen

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja manu200, 31.03.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. manu200

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2016
  Viestejä:
  7
  Terve

  Minulla on huawein b593s 4g mokkula reititin käytössä ja siihen on yhdistetty 3kpl verkkokaupan netwjork reitittimiä, reitittimet on yhdistetty piuhalla tuohon huaweihin.
  Huawei ja yksi netwjorkki on talossa ja ne kaksi muuta on pihasaunalla ja autotallissa.

  Niin sanottuna ongelmana mulla on että esim.puhelin tunnistaa ne omina verkkoinaan ja kun kävelen tallista talolle niin puhelin jää tallin verkkoon. Nämä kaikki reitittimet jos saisi yhdeksi verkoksi niin se helpottaisi elämää kummasti.

  Chromecastin kanssa on joskus miekkailua koska se voi olla toisessa verkossa kun puhelin ja toinen "ongelma" on se etten voi esim tulostaa tallin verkosta koska tulostin on eri verkossa.

  Osaisiko joku neuvoa suhteellisen yksityiskohtaisesti miten nämä voisi muuttaa yhdeksi verkoksi.

  Kiitoksia etukäteen.
   
 2. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Tällä hetkellä olet luultavasti kytkenyt Netwjorkit Huawein reitittimeen WAN-portista, jolloin Netwjorkit luo oman aliverkon laitteilleen ja reitittää liikenteen NAT:n läpi. Yhteydet toimii Internettiin, mutta ei toisiin aliverkkoihin muiden Netwjorkien takana.

  Saat kaikki laitteet samaan aliverkkoon, kun käytät Netwjorkejä pelkkinä tukiasemina. Tämä onnistuu seuraavasti.

  1. Ota Netwjorkistä DHCP-palvelin pois päältä.
  2. Muuta LAN-puolen osoite ensimmäiselle Netwjorkille muotoon 192.168.1.2 ja seuraavalle 192.168.1.3 jne. Tämä siksi, että pääset myöhemmin noilla osoitteilla Netwjorkien hallintaan.
  3. Siirrä verkkokaapeli Netwjorkien WAN-portista johonkin neljästä LAN-porttiin.
  4. Tarkista Huawein DHCP-palvelimen asetuksista, että se jakaa osoitteita esim. osoitteesta 192.168.1.50 tai 192.168.1.100 eteenpäin eikä anna verkkoon liittyville laitteille niitä osoitteita, jotka on määritelty Netwjorkeille.

  Nyt kaikki verkkoon liittyvät laitteet saavat osoitteet (192.168.1.x) Huaweilta (192.168.1.1), joka hoitaa suoraan reitityksen nettiin ja laitteet ovat samassa aliverkossa toisensa näkien.

  Edit:
  Ylläolevassa esimerkissä Netwjork-reitittimet asetetaan toimimaan pelkkinä tukiasemina. Sama idea toimii myös muille reitittimille. Esimerkissä määritetään pelkkänä tukiasemana käytettäville laitteille LAN-puolen IP-osoiteeksi 192.168.1.x-osoitteet. Jos pääreitittimen, joka hoitaa nettiyhteyden, LAN-puolen IP-osoite on esimerkiksi 192.168.0.1, asetetaan tukiasemana käytettävän laitteet LAN-puolen IP-osoitteeksi 192.168.0.x-osoitteet.

  Joissakin reitittimissä on erillinen access point -tila, joka määrittää reitittimen toimimaan pelkkänä tukiasemana. Tällöin yllä opastettuja asetuksia ei tarvitse tehdä käsin ja tukiasemana toimivan reitittimen voi liittää pääreitittimeen WAN-portista. Tällaisella asetuksella tukiasemana käytettävä reititin hakee itselleen osoitteen DHCP:llä pääreitittimeltä ja onkin hyvä, jos asettaa pääreittimestä tukiasemalle kiinteän IP-osoitteen (esim. 192.168.1.2), jotta IP-osoite ei vaihdu.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2016
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. manu200

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2016
  Viestejä:
  7
  Kiitoksia Tataz vastauksesta, pitää yrittää syöttää nuo asetukset kunhan saan nämä iltavuorot hoidettua pois alta.
   
 5. manu200

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2016
  Viestejä:
  7
  Nyt on homma tehty Tatazin ohjeiden mukaan ,mutta vieläkin puhelin ja läppäri tunnistaa wifi verkot ominaan? Eli tavallaan homma ei muuttunut. Pitääkö ne nimetä kaikki samaksi vai pitäisikö laitteiden tunnistaa huaweiksi kaikki reitittimet?
   
 6. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
  Sama SSID ja salasana. Et kuitenkaan saa 100% dynaamisesti vaihtavaa verkkoa aikaiseksi, mutta pitäisi paremmin siirtyä tukarista toiseen. Esim. skype-puhelut voivat pätkiä
   
 7. Pulshu

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  2 241
  Jos sä haluisit että ne kaikki wlan-tukiasemat siis näyttäis yhtä ja samaa verkkoa niin että pystyt liikkuu niitten välillä niin tarviisit oikeestaan sellasen wlan-controllerin tuohon puuhaan. Muuten et oikein pysty sitä automaattiseks saamaan.
   
 8. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Jos langattomilla verkoilla on eri nimet, niin puhelin näkee ne erillisinä nimen perusteella. Tuon ohjeen mukaan kuintekin pitäisi saada yhteys esim. tulostimille.

  Jos verkoilla ei ole samoja nimiä ja salausasetuksia esim. WPA ja salasanaa, puhelin näkee ne eri verkkoina, vaikka IP-osoitteen perusteella ollaankin samassa aliverkossa. Puhelin liittyy uudelleen toisella SSID:lla samaan aliverkkoon.
   
 9. vesas

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2013
  Viestejä:
  231
  Wlan sisältää automaattisesti roaming-toiminnon. Jotta tuo toimii, niin seuraavat ehdot pitää täytty:
  -Sama aliverkko ja dhcp
  -Sama SSID
  -Sama salaus ja avain(esim. WPA2PSK)
  -Samalla alueella kuuluvilla tukiasemilla eri kanavat. Eli tässä esim. 1, 6 ja 13.

  -Wlan clientistä pitäisi löytyä roaming asetus jolla säädetään miten herkästi laite vaihtaa aina paremmin kuuluvaan tukiasemaan. Puhelimissa harvemmin tarjolla, PC:ssä löytyy lähes aina.
   
 10. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Tukiasemilla ei tarvitse olla eri kanavat. Samalla alueella olevat tukiasemat voivat käyttää samaa kanavaa.

  Testasin kerran muutamien WLAN-tikkujen ja parin kannettavan tiekotoneen WLAN:in roaming aikoja. Broadcomin piiri haki uusia tukiasemia probe-kyselyillä aina 10 sekunnin välein siltä kanavalta, jolla se oli liittynyt nykyiseen tukiasemaan. Muita kanavia skannattiin harvemmin ja niiden skannaukseen vaikutti ajureiden roaming-asetukset. Muiden kanavien skannaus aiheuttaa yleensä pingiin hetkellisesti pientä nousua, koska WLAN-asiakas joutuu vaihtamaan kanavan skannauksen ajaksi kanavaa ja lähtevät paketit puskuroidaan asiakkaan ja tulevat paketit WLAN-tukiaseman toimesta, kunnes asiakas palaa takaisin alkuperäiselle kanavalla.

  Käytössä olevalta kanavalta uusia tukiasemia voi etsiä ilman haittaa tiedonsiirrolle ja viiveille. Tämän vuoksi 10 sekunnin skannausvälillä Broadcom roamasi varsin sujuvasti tukiasemasta toiseen. Jos WLAN-verkkoa käyttää yleensä vain yksi laite kerrallaan (tai vain muutamia), tukiasemia voi pitää samalla kanavalla.

  Kun tukiasemat käyttivät eri kanavia, Broadcom roamasi yleensä varsin sujuvasti tukisemasta toiseen. Signaalin huonotessa uusia tukiasemia skannattii eri kavavilta 20, 40, ja 70 sekunnin välein. Kun asiakaslaite liikkui hitaasti, skannaus tapahtui yleensä ennen kuin signaali oli liian huono ja uuteen tukiasemaan siirrtyttiin ilman suurempia ongelmia. Nopeasti liikuttaessa skannausten välissä signaali ehti pudota liian huonoksi ja yhteys alkoi pätkimään (pudottamaan paketteja) ja skannaus käynnistyi ilmeisesti pakettihäviöiden liipaisemana. Tällainen roamaus ei ole reaaliaikaiselle liikenteelle hyvä, mutta ei kaikkein pahin.

  Pahin tilanne oli verkossa, jossa oli paljon tukiasemia ja signaalin voimakkuudet vaihtelivat nopeasti paikan mukaan. Nopeasti liikuttaessa pakettihäviöt liipaisivat skannauksen. WLAN-asiakas valitsi uudeksi tukiasemaksi vahvimman tukiaseman. Usein oli useita lähes yhtä vahtoja tukiasemia. Heti parin metrin päästä valittu tukiasema saattoi osoittautua huonoksi valinnaksi (betoniseinä välissä jne). Tukiaseman signaali putosi heikoksi ja suuri pakettihävyö pakotti WLAN-asiakkaan etsimään jälleen uutta tukiasemaa. Pahimmillaan WLAN-asiakas ei saanut lähetettyä yhtään datapakettia 10 sekuntiin. Tuo mittaus on tehty siten, että WLAN-asiakas yrittää koko ajan lähettää UDP-paketteja noin 1 Mbps:n nopeudella. Jos kuomituksena oli esim. pelkkä pingaaminen, roaming-ajat ovat pienemmät.
   
 11. manu200

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2016
  Viestejä:
  7
  Nyt toimii wifi yhtenä verkkona kun muutin ssid:t samaksi ja tulostuskin toimi hienosti tallista käsin. Välillä puhelin katkaisee wifi yhteyden kun olen talossa johtunee varmaan siitä että puhelin arpoo sitä että kumpaan reitittimeen se ottaa yhteyden. Saaneeko tuota ominaisuutta sitten mitenkään pois?
   
 12. Pulshu

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  2 241
  Kuten mainittu että vaatii wifi controllerin niin pystyy liikkumaan wlan-tukiasemien kesken ilman että tekee katkosta. HW toteutetut taitaa maksaa vielä turhan paljo kotikäyttöön mut jos kiinnostaa niin kantsii tutkia onko jotain softalla toteutettavia tarjolla.
   
 13. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Peruskontrollerit eivät vaikuta roamaamiseen lainkaan. Kaikki toimii kuten yksittäisillä tukiasemilla.

  On toteutuksia (esim. Meru Networks), jossa kaikki tukiasemat ovat samalla kanavalla ja verkko on totetettu siten, että kaikki tukiasemat näkyvät WLAN-asiakkaalle samana tukiasemana. Kontrolleri ohjaa sitä, mistä tukiasemasta data lähetetään asiakkaalle. Verkon kapasitettii kärsii, kun kaikki tukiasemat käyttävät samaa kanavaa.

  On standardeja, jotka mahdollistavat tukiasemien välittävän asiakkaille tietoa, jolla asiakaslaitteet voivat tehdä fiksumpia roamausvalintoja nopeasti, mutta asiakaslaitteissa ei paljoakaan näy tälle tukea. Voice-sertifikaateissa ( http://murobbs.muropaketti.com/threads/langaton-laehiverkko-isoon-rakennukseen.1273655/ ) on näitä asioita määritetty. Tuossa on mainita, että tukiasema voi pyytää asiakaslaitetta vaihtamaan tukiasemaa. Asiakaslaitteen ei tietenkään ole tätä pakko noudattaa, ellei tukiasema potkaise asiakasta ulos. Potkimis- ja pääsyn eväämis -taktiikkaa kai käytetään lähinnä band steeringissä ja kuorman jaossa sekä huonoon tukiasemaan roikkumaan jäävän asiakkaan pakottamisessa etsimään uutta tukiasemaa. Tällöin tulee kuitenkin perinteinen roaming-katko/-viive.

  Roamatessa oikein toimivan laitteen ei pitäisi menettää kokonaan WLAN-yhteyttä, siten että IP-osoite menetetään ja haetaan DHCP:llä uudelleen. Data ei vain kulje hetkeen, mutta TCP-yhteydet sietävät uudelleen lähetyksineen tällaisia katkoja.
   
 14. Pulshu

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  2 241
  Hmm... noh joo en väittelemään asiasta ala kun en myös niin kovin syvällisesti tunne mut et jos sulla on kolme eri tukiasemaa ja jokaisessa vaan sama verkko niin eikö se käyttäjän liikkuminen tukiasemasta toiseen tee käytännössä saman kun vaihtasit tietokoneessa verkkojohtoa lennossa. Portti käy periaatteessa "alhaalla" koska vanha verkko heivataan ja otetaan uus tilalle.
   
 15. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Windows tappaa kaikki TCP-yhteydet, jos verkkokaapelin irrottaa koneesta. Tukiasemaa vaihdettaessa näin ei käy. Ajurit pitävät yhteyden päällä, kun tukiasema vaihdetaan. Kun asiakas liittyy uuteen tukiasemaan, tukiasema lähettää asiakkaan MAC-osoitteella broadcast-viestin verkkoon, mikä päivittää kytkimien osoitetaulut. Kaikki käytössäni olleet tukiasemat/reitittimet ovat tehneet näin (esim. D-Link DIR-615). Ennen osoitetaulujen päivittymistä paketteja voi saapua vanhaan väärään tukiasemaan. Sitä en tiedä mitkä tukiasemat osaavat lähettää nämä paketit uuteen tukiasemaan, kontrolleriratkaisusta on varmaan apua. Olen olettanut, että yleensä nämä paketit vain hukkuvat.

  Joskus jostain syystä (onneksi todella harvoin) koko yhteys on pudonnut ja TCP-yhteydet ovat menneet poikki, kun Windows on muodostanut yhteyden täysin uudelleen. Tämä ei ole ollut hyvä asia esim. käytävillä työnnettävien kärrykoneiden kannalta.

  Linux ei katko yhteyksiä, vaikka verkkokaapelin irrottaa koneesta. Kaapelin voi vaihtaa esim. kytkimen portista toiseen ja yhteydet eivät katkea. Windows XP:ssä (luultavasti myös uudemmissa) TCP-yhteys kestää 18,9 sekunnin viiveen tai 9,3 sekunnin katkon, jonka aikana kaikki lähetetyt TCP-segmentit katoavat. http://murobbs.muropaketti.com/threads/wlan-verkon-laajentaminen.1144305/#post-1713773874
   
 16. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Jos kaikki tukarit on samalla radiokanavalla niin käytännössä kaikki tukarit ottaa häiriötä toisistaan, toistensa clienteistä ja voipi olla aika kehto langaton suorituskyky. Perus standalone tukareissa ei ole tietoisuutta muista tukareista ja kaikki clientit jotka siihen hyppäävät ovat uusia, ja clientti voi hypätä toiseen vasta kun yhteys edelliseen on katkennut eli se voi roikkua huonolla signaalilla kauemmaisessa tukarissa vaikka lähempänä olisi parempaa tarjolla.

  Näissä olisi virtuaalicontrolleri tukarissa sisällä:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...a-205-Instant-802-11ac-Access-Point-tukiasema

  Kyseisen valmistajan roamausratkaisu:
  http://www.arubanetworks.com/pdf/solutions/TB_ClientMatch.pdf

  Nämä muodostavat klusterin, jossa yksi tukareista pyörittää virtuaalicontrolleria joka hallitsee tiettyjä toimintoja kaikkien tukarien osalta. Tämä tietää jos client on useamman tukiaseman kantamalla ja osaa tarvittaessa ohjailla clienttiä estämällä sen liittymisen kaikkiin paitsi yhteen jonka systeemi on laskenut olevan paras vaihtoehto. Tässä systeemissä vieräkkäiset tukiasemat hakevat aina eri kanavat.
   
 17. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Varmaan typo, mutta asiakas voi milloin vain hypätä toiseen tukiasemaan. Yhteyden ei tarvitse mennä poikki, vaan asiakas voi vaihtaa tukiasemaa.

  Merulla on aika paljon jouduttu tekemään kontrolleriin ja tukiasemiin optimointeja ja algoritmeja, joilla saadaan pienennettyä ongelmia, jotka seuraa saman kanavan käytöstä. Roamaus on täysin viiveetön, koska asiakas ei tiedä siitä mitään. Joku aika sitten Meru mainosti kovasti single channel -arkkitehtuuriaan, mutta ovat ilmeisesti joutuneet hieman luopumaan siitä, koska usein tarvitaan suurta kapsiteettiä eikä yhden kanavan verkko siihen pysty.

  Kuinkahan nopeasti tuo Aruban systeemi reagoi, jos käyttäjä liikkuu esim. pitkin käytäviä. En tiedä kuinka nopeasti asiakaslaitteet keskimäärin siirtyvät uuteen tukiasemaan, kun ne on potkaistu ulos. Itse testailin tilannetta, jossa vetäisin tukiasemasta virrat pois. Tällöin kesti esim. 4 sekuntia ennen kuin oli toimiva yhteys toisen tukiaseman kautta. Potkaisun jälkeen ydistänee paljon nopeammin, mutta yrittääköhän moni asiakaslaite liittyä kiivaasti takaisin samaan tukiasemaan.

  Kuinkahan Aruba selvittää asiakalaitteiden sijainnit, jotta ohjaus toimii ongelmitta. Jos tukiasemaverkko on tarpeeksi tiheä eikä tilassa ole heikon kuuluvuuden alueita missään, voisi esim. toimia Asuksen roaming assistant, jossa asiakas potkaistaan ulos yksinkertaisesti signaalitason tippuessa tietyn rajan alle. Olisi tietysti parempi, jos asiakaslaite osaisi itse pehmeästi ilman ulospotkaisemista vaihtaa tukiasemaa.

  USB-tikuissa tuntuu olevan melko huonot roaming-säädöt. Pöytäkonekäytössä ei tarvitse tukiasemia vaihdella, mutta joskus ärsyttää, kun tikku skannaa väkisin esim. minuutin välein uusia tukiasemia, vaikka niitä ei löydy.
   
 18. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  HP osti Aruban ~3mrd dollarilla ja Aruba kuitenkin tekee pääasiassa vain langatonta, kaippa siihen hintaan on vähän jo algoritmiä väännetty. Toivottavasti saavat tason pidettyä, HP aikaisemmat langattomat ratkaisut eivät kovin kaksisia ole olleet.

  Arubat käyttävät osan ajasta ympäristön skannaamiseen, näin käsittääkseni tietävät jos tietyt tukarit ovat vierekkäin, samalla tulee tieto jos clientti näkyy useemmalle tukarille ja tieto ympärillä olevista naaputukareista. Instanteissa ei muistaakseni ollut suoraan kolmiomittausta, mutta controller pohjaisella onnistui jäljittää laitteita kolmiomittauksella. Tulokset riippui tietty kuinka tiuhaan tukareita on.

  Sen mitä itse on testaillut noita Aruba asennuksia, laittaa pingin juoksemaan ja kävelee päästä päähän niin 1-2 pakettia tippuu kun vaihtaa tukiasemaa. Tähänkin vaikuttanut kuinka tiuhaan noita laittanut ja kuinka hyvin se verkosto peittää alueen.
   
 19. mcgyver55

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  84
  En tiedä onko oikea ketju, mutta lainaan sitä vähän. Ongelmani on seuraavanlainen:
  Minulla on käytössä tuollainen telewellin tw-ea515b ja olen muuttamassa taloon mihin tulee kuituyhteys. Huoneessa näyttäisi olevan kaksi Enthernet liitintä, mistä saisi siis suoraan kaaapelilla nettiyhteyden tietokoneeseen. Haluaisin kuitenkin käyttöön enemmän Enthernet liittimiä (tämä nyt ei ole pakollinen juttu) ja jaettua verkkoa wlanin kautta muille laitteille. Onnistuuko se tuolla tw-ea515b vai pitääkö minun hankkia esimerkiksi tällainen: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/13963/dmjrh/Asus-RT-N14U-WiFi-reititin . Jos onnistuu tuo juttu tuolla telewellin purkilla niin kuinka se tehdään? Olisin kiitollinen kaikenlaisesta avusta :)
   
 20. FireExit

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2016
  Viestejä:
  477
  No jos sulla ei oo enempää kuin viisi laitetta, joiden tarvii päästä nettiin (tv, pleikkarit, vahvistin, tietokone, läppäri, kännykkä, tablettikone, jne.) niin voit käyttää tuota Telehelliä. En tosin suosittele sen käyttöä, vaan hankkimaan jonkun WLAN-reitittimen, kuten tuon jonka linkkasit, jos siinä vaan ominaisuudet muuten riittävät sulle ja nettiyhteys ei ole niin nopea että sen 100Mbps ethernet-portit toimisivat kuristimena.

  [edit] Telehellin käyttö onnistuu kun poistat siitä käytöstä DHCP:n ja palomuurin ja kytket kaapelilla siitä seinäpistokkeesta josta netti tulee Telehellin yhteen LAN-porttiin. Eipä siinä muuta pitäisi olla. Niinjoo ja WLAN-pitää kans konffata kuntoon ennen kuin päästät Telewellin jakamaan nettiä. Sanotaan nyt vielä kerran et en suosittele tuon Telewellin kättöä sun tapauksessa.
   
 21. mcgyver55

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  84
  Kiitoksia avusta! Kokeilen aluksi nyt tuolla TW ja jossei toimi niin ostan paremman reittimen tilalle.
   
 22. FireExit

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2016
  Viestejä:
  477
  Ai niin, muista varmistaa et niiden laitteiden tietoturva (vahvat salasanat, ohjelma ja firmware päivitykset, plus muut) on kunnossa, koska kaikki laitteet näkyy suoraan nettiin kun käytät sitä TW:tä yhteyden jakamiseen.
   
 23. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Tuolla tavalla kaikki laitteet saavat suoraan julkisen IP-osoitteen. Laitteet eivät ole "suojassa" NAT-reitittimen takana, vaan niihin saa tarvittaessa yhteyden mistä tahansa netistä.
   
 24. stica

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2016
  Viestejä:
  54
  Toimiiko vanhan huawein mobiilireitittimen kanssa jossa on sisäänrakennettu modeemi? Aiheuttaako sisäänrakennettu modeemi ongelmia vaikka sim korttia ei olisi asetettukkaan?
   
 25. Tataz

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  1 176
  Pitäisi toimia myös tuossa tilanteessa eikä SIM-kortittomuus vaikuttane.
   
 26. manu200

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2016
  Viestejä:
  7
  Terve taas.

  Verkko on pelannut hienosti tässä ketjussa annetuilla ohjeilla (tatazin ohjeet).

  Nyt on uusi kysymys asiaan liittyen.

  Elikkä minulla on talossa joka huoneessa ethernet pistoke mutta tuossa huaweissa ei ole kuin 4 porttia jolla voin valita minne "jaan" netin toimintaan eli mulla on siellä nyt puolen kymmentä johtoa irti koska huaweissa ei ole paikkoja niille.
  Voinko laajentaa portti paikkoja tälläisellä kapineella?
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/34969/gmqfq/TP-LINK-TL-SF1008D-8-porttinen-kytkin

  Vai pitääkö olla hallittava kytkin missä on wan portti? Itse olen ihan tavis käyttäjä joten ainakaan tällä hetkellä ei ole tarvetta kikkailla tällä mitään ihmeellistä, eikä tämän hetkiset taidot riitä kikkailuun :D.
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti