Reitittimen vaikutus nettipeleihin

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja DoubleTap, 03.07.2018.

 1. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  125
  Onko kukaan testannut miten erilaiset reitittimet vaikuttavat nettipelien lagiin? Pelailen jonkun verran Doomia ja Quake Championsia, ja välillä
  lagi haittaa ihan kunnolla. Mietinkin, voiko Asus RT-AC68U purkkini olla pullonkaulana. Kokeilin ilman purkin palomuuria, jolla saa vain 1ms parannuksen, ja Qos on pelitilassa.
  Tosin meillä on vain 2 käyttäjää, joten 100/50 vdsl ei paljoa kuormitu, ja pelikone on johdolla kiinni purkissa. Olen kyllä tietoinen, että nettipeleissä on muitakin tekijöitä, mitkä aiheuttavat viivettä, mutta kiinnostaisi
  tuo reitittimen vaikutus.
   
 2. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Tuohan on hintaluokkansa huippu reititin tuo Asus.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Sinulla DLS modeemi siltaavana ja sen perässä tuo reititin ?
  VDSL operaattorin asetuksista riippuen voi aiheuttaa enemmän tai vähemmän viivettä, osalla voi saada aspan kautta pyydettyä erilaista asetusta.
   
 4. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  125
  Näin on, alakertaan tulee valokuitu ja sieltä kuparia pitkin kämppään. Netti toimii DNA:n verkossa. Asus on hoitanut hommansa muuten tyylikkäästi, ja on todella vakaa laite.
  En tunne kovin hyvin verkkoasetuksia, ja silllä mietin voisiko jossain olla parantamisen varaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2018
 5. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 866
  Mikä dns? Laita niin, että Asus jakaa jokaiselle koneelle tulee suoraan esim

  Cloudflare

  IPv4: 1.1.1.1 ja 1.0.0.1
   
 6. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  125
  Tällä hetkellä DNS:t ovat operaattorin joka on Tampereen Puhelin, joka taas on naimisissa DNA:n verkon kanssa. Kokeilin kerran Googlen 8.8.8.8 dns palvelua, mutta en huomannut siinä mitään etua.
  En ole Cloudflarea koskaan käyttänyt, mutta luotettavan oloinen palvelu näyttäisi olevan. Nykypäivänä pitäisi olla tarkkkana minkä tahansa palvelun kanssa. Välillä tuntuu siltä, että joka paikassa koitetaan pölliä
  jokainen tiedonmuru mikä irti saadaan.

  Normisurffailuun käytän Freedome VPN:ää mutta pelaamisen ajaksi se on otettava pois päältä, vaikka kohtuullisen nopea onkin.
  Sillä on taas oma DNS palvelin. Testaan Cloudflaren, helpostihan nuo osoitteet voi heittää Asukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2018
 7. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 866
  Katso verkkokortista, että saa suoraan cloudflaren IP:n, eikä Asuksen IP:tä. (Eli ettei asus ole siinä välissä, turhaan)
   
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Joku kerrostalo, eli taloyhtiön tiloihin tulee kuitu ja sieltä VDSLllä asuntoihin, tuo VDSL asetuksista riippuen voi antaa aika paljon viivettä. En tiedä kuinka sujuvasti DNA aspan kautta säätää asiakaskohtaisia liittymiä.

  Siis sulla on Tampereen Puhelimen liittymä, ei DNAn? sillä ei väliä jos se operaattorisi on vuokrannut jonkin kuitupätkän DNAlta, Kiinteisrön kupari on taloyhtiön. Tampereen puhelin vaihto kaapelitv singnaali toimittajan (tai millä sitä kutsutaan) DNAhan sen jälkeen kun Elisa teki ostoksia pohjanmaalla, mutta kaapeliteevellä ei vaikutusta sinun nettiin. ja tuossa keepeliteeveessäkin se paikallinen operaattori on se toimittaja ja verkon ylläpitäjä.

  Mitä luokkaa viiveet on tunnettuihin pisteisiin ? piuhalla vai WLANilla sinulla laitteet verkossa kiinni? , mikä on viive reittimeen, modeemiin, operaattorin ensimmäiseen reittimeen ?

  Nimipalvelu ei vaikuta pelien viiveisiin , kun se nimenselvitys on tehty, vaikka siinä voi olla eroja kuinka nopeasti sen IP selvittää. Erikois tilanne jos serveri on vaihtuvan IPn takana ja sen serverin käyttämä nimipalvelin hidas ja monen mutkan takana, niin noita hitaita selvityksiä voi joutua tekemään suht tiheään (eli aina sillointällöin voi tulla pitkä lagi), ja syy ei niinkään se nimipalvelu jota asiakas käyttää.

  Takkuava nimipalvelin harmittaa lähinnä WWW surffailussa, jossa joudutaan tekemään paljon selvituksiä että saadaan kaikki mainos sun sivuston ulkopuolinen tauhka ladattua, toinen missä siitä voi olla harmia on isot palvelut joissa jotkin nimipalvelimet voivat tarjoilla käyttöpaikkaan epäedukkaita osoitteita. jos käytössä IPv6 niin sekin viallisena voi ilmetä takkuamisena
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2018
 9. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  125
  Kyllä, Tampereen Puhelin on palveluntarjoaja, joka vuokraa kuidun DNA:lta. Kone on piuhalla kiinni reitittimessä. En ole kokeillut muulla kuin Ookla Speedtestillä, joka näyttää ilman VPN:ää 18ms viivettä Suomen sisällä, ja Freedomen läpi Saksaan 54ms.
  Kone on piuhalla kiinni reitittimessä, ja wlanin kautta puhelimeen Ooklan testi näyttää 20ms viivettä. Koneesta Asukseen ping on 1ms tai vähemmän (testattu cmd:llä ping komennolla.) Firefox piristyi ihan selvästi Cloudflaren DNS:llä jos surffaa ilman vpn:ää. Käsittääkseni nuo eivät ole aivan huonoimmasta päästä. Jotkut verkkopelit kyllä reagoivat tökkivään nettiyhteyteen.

  Tein toisenkin ketjun samasta asiasta Ongelmat palstalle, mutta laitan tämän nyt tähän. Tässä on muutakin tähän liittyvää outoa näiden pelien kanssa, enkä osaa enää sanoa mikä mättää. Jotain on päin persettä, mutta mitä. Tuo lagi on kyllä tunnistettavissa peleissä, mutta en pysty sanomaan johtuuko se lopulta verkosta vai koneesta. Varsinkin Doom MP:n kanssa alkoi olla ihan järkyttävää hidastelua grafiikkapuolellakin sen jälkeen kun päivitin uefin/biosin Spectre/Meltdown patchilla. Doomin single player pyörii selvästi sukkelammin.

  Yhden kerran Doom pyöri hetken sujuvasti kun pakotin nVidian paneelista vsyncin päälle. Hetken päästä homma menikin vituiksi, kun fps alkoi heittää 30 ja 60 välillä. Doomissa on myös Vulkan API, ja jostain syystä se lagaa aivan tolkuttomasti. FPS on tasainen 60, mutta kaikki toiminta kuten esineiden keräily, tapahtuu ehkä noin 1000ms viivellä, ja tämä oli ennen bios päivitystä.

  Päivityksen jälkeen kellotin koneen uudelleen, lähes samaa kuin aikaisemminkin (i7 5820K@3.9Ghz, muistit 32Gb ddr4@2.6Ghz, 2x970GTX SLI) näillä Doom on pyörinyt todella sujuvasti tähän asti. Tökkimiseen ei mikään auta, olen nollannut biosin, asentanut näyttöajurit uudelleen DDU:lla safemodessa, asentanut pelin uudelleen. Grafiikka-asetusten muuttamisella ei ole juuri mitään vaikutusta, on aivan sama onko asetus medium, high vai ultra, vsync pois tai päällä. Peli pyörii tasaisella 60 FPS vauhdilla, mutta stutter on ihan helvetistä. Quake Champions pyörii sujuvammin, mutta siinäkin huomaa microstutteria, eikä siinäkään grafiikka-asetuksilla ole merkitystä. DXdiag ei näytä virheitä. Sli ei myöskää vaikuta, yhdellä ja kahdella kortilla sama juttu.

  Seuraan koneen kuormitusta Logitechin Arx Controlilla pelin aikana puhelimisesta, eikä siinä ole mitään outoa. Lämmöt ovat prossulla 40°C pinnassa, ja näytönohjaimilla noin 50°C, ja kuorma heiluu 30-40% paikkeilla. Afterburnerin käppyröistä päätellen SLI toimii tasaisesti. Lähinnä vaikuttaa siltä, että kone tekee hommia jotenkin laiskasti. Epäilys alkaa kohdistumaan tuohon bios päivitykseen, mutta toisaalta hetkellisesti Doom pyöri todella hyvin, kertoo jotain muuta. Päivityksen voi palauttaa edelliseen versioon, mutta siinä on riskinsä, ja se on kuitenkin tietoturvaan liittyvä asia.

  Tämä meni off-topicin puolelle, anteeksi siitä. Jos joku osaisi vähän osoittaa mistä voisin alkaa etsi vikaa, olisin hyvin kiitollinen. Omat paukut on käytetty, enkä tiedä mitä tämän kanssa pitäisi tehdä. Koneen tehot pitäsi olla enemmän kuin riittävät.
   
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Sillä ei väliä kuka kuidunpätkän matkalla omistaa. Jos kotimaahan VDSLllä viive 18ms luokkaa, niin VDSL virheenkorjaus (vai millä nimellä sitä pitäisi kutsua) ei ole kovin suurella ole, eli sielä ei apuja pienentämiseen , jos taloyhtiön sisäverkko heikko, niin voi siitä seurata virheitä, mistä voi seurauksia pakettien uudelleen lähetyksiä, mikä voi näkyä kriittisissä sovelluksissa.

  Mutta sulla ilmeisesti pelikoneessa ihan muitaongelmia joista enemmän haittaa kun nettiyhteyden viive.
   
 11. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  125
  Juu, itseasiassa homma selvisi. Syynä oli Doomiin tullut Razer Chroma päivitys. Kyseinen päivitys on aiheuttanut paljon grafiikkaongelmia. Jostain syystä vain Razer laitteistojen käyttäjille tarkoitettu toiminto oli oletuksena päällä. Sen lisäksi MSI Afterburner sekoili, ja nämä yhdessä aiheuttivat ongelmat. Ko. ohjelmat piirtävät pelin päälle, ja se voi aiheuttaa tökkimistä.
  Mitä nettiin tulee, niin tämähän on 80-luvun kerrostalo, mutta tästä meidän huushollista on vain muutama metri alakerran keskukseen. Netti on yleisesti toiminut hyvin, mutta koneen oireet eivät aina ole mitenkään selkokielisiä, joista voisi päätellä missä vika. Sen takia tätäkin täällä kyselin. Kiitokset vastaajille.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti