Ravut

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja empeh, 11.06.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. empeh

    Rekisteröitynyt:
    28.07.2002
    Viestejä:
    1 102
    Cittarissa oli kilon paketti keitettyjä rapuja hintaan 2,99, niin pitihän semmonen napata mukaan. En muista koskaan syöneeni rapuja saati sitten kokanneeni niistä mitään - mitähän niistä kannattaisi laittaa? Ekana tuli mielen joku suht. tulinen pasta.

    Missä kaikkialla ravuissa on syötävää lihaa pyrstön lisäksi? Mitkä mausteet sopivat hyvin rapuihin?
     
  2. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
  3. Ad_Astra

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2002
    Viestejä:
    2 512
    Mä en noita rapuja ymmärrä. Kalliita ja tosi vähän syötävää. Tiedän, että syöminen on toisasiallista, mutta kuitenkin. Ei ne niin erikoisen makuisia ole. Hummerikaan ei IMO mikään maineensa veroinen ole.

    Ravut on kyllä muuten tosi hienoja otuksia =)
     
  4. papuwokki

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    2 678
    Pyrstön lisäksi syötävää on saksissa, veitsellä saksi kahtia.
    Tässä on aika hyvä ohje: Rapukartano - Ravun syöminen

    Ite tulee ravustettua kymmenellä merralla ja täplärapuja tulee aika kiitettävästi, tosin syötyä ei kyllä tule itse. Viime vuonna alkoi tekemään jo vähän tiukkaa että kuka niitä ottaisi :D
     
  5. Touko Myyrä

    Rekisteröitynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    1 062
    Monena vuonna pitänyt ostaa noita tarjousrapuja mutta tuntuu olevan niin kauhea homma kaivaa ne lihat ulos että on jäänyt. Ravunliha sinällään on kyllä todella maukasta mielestäni.
     
  6. Whig

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    6 305
    Lapsena tuli kanaverkosta tehtyä rapumertoja ja ravustettua mökillä koskessa ja tulihan niitä saaliiksi saatuja rapuja syötyäkin mutta en minäkään sitä touhua koskaan ymmärtänyt =)
     
  7. Nomber

    Rekisteröitynyt:
    15.07.2002
    Viestejä:
    4 910
    Tulee suunnilleen kerran vuodessa ostettua semmonen halpispaketti jotain kiinalaisia rapuja. Itse tykkään kyllä ravun mausta, mutteihän nuo nyt sinänsä mitään ruokaa ole, eikä se syömien ole pääasia vaan se, että pitää rapukekkerit.
     
  8. Dulia89

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2009
    Viestejä:
    472
    Oli suht pettymys kun kerran tuli maistettua. Ei se nyt pahaakaan ollut mutta syödä nyt kylmää rapua pieni pala sen kauhean vaivan jälkeen kun revit sen ensin sieltä kuorestaan ja saksia yrität aukaista yhden mitättömän lihapalan takia. Maistui lähinnä tillille ne ravut mitä oli silloin tarjolla.
    sormetkin tais haista pari päivää rapulajuhlan jälkeen. onneks oli myös juomista tarjolla ja leipää.
     
  9. OMGmercedes

    Rekisteröitynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    17 828
    Kokonaiset savustetut katkaravut, momomomm kuola valuu pelkästä ajatuksesta. Laivallakin noi on parhautta koko seisovassa pöydässä. Ja ulkomailla tiikeri ravut mmmnn. Ennen tuli itsekin ravustettua, mutta ei ole nyt moneen vuoteen jaksanut.
     
  10. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Kuulostaa harvinaisen surkeilta "rapujuhlilta" joissa joku on keksinyt, että nyt syödään eksoottista herrojen herkkua ja ostetaan laatikollinen pakastealtaasta tietämättä lainkaan mitä tehdään. Rapujen syöminen on tapahtuma, joka vaatii oman virittelynsä. Sitä on joskus vaikea ymmärtää, etenkin nykyisessä yhteiskunnassa, jossa kaiken pitää olla heti valmista ja helppoa.

    Ravut, jotka yleensä nautitaan voilla/majoneesilla sivellyn vaalean leivän päällä, ovat vain alkuruoka tai väliruoka ja tarjolla on muutakin syömistä, kuten ihan erillinen pääruoka ja jälkkäri. Rapujen kaivaminen kuoristaan on se sosiaalinen osuus ja käsin (bicmacin ja pitsan lisäksi) tehtävä harvinaisuus, eikä niillä ole tarkoituskaan tulla täyteen, saati syödä yksi kerrallaan. Saksilihat ja nesteet voi toki imeskellä suihinsa. Vaiva palkitaan, kun saa upean makunautinnon näpräämisen jälkeen eli leivällisen kasaan. Näin ainakin itse teen, eli kasaan senverran lihaa kerrallaan että leivän päälle mahtuu ja nautiskelen, toistetaan haluttu määrä tai niin kauan kuin rapuja riittää. Surkeat ravut ovat surkeita, ne vasta harmittaakin.

    Juomista on syytäkin olla useampaa laatua, kuten snapseja, raikasta valkkaria (esim. sauvignon blancit, chablikset) ja alkoholittomia niille jotka haluavat. Tässäkin on se sosiaalinen osuus maun lisäksi ja vaikka ei laulaa haluaisikaan, niin maljojen kilistäminen ja pieni rentoutuminen akvaviitin voimalla on paikallaan pahimmille pönöttäjille. Omaan makuun se kunnon viini on upein seura noille rapuleiville joissa maistuu rasvaisuus, tilli, ravut jne.

    Syöminen on sottaista joten kaulurit ja riittävä määrä siistimisvälineitä on varattava. Kosteat käsipyyhkeet on pop, vaikka ne paperiservetit komealta näyttävätkin. Ehkä. Kädet on syytä myös pestä, niin ei haise paria päivää :p

    Ravut ovat vain pieni osa kokonaisuutta, joka lähtee jo juhlapaikan koristelusta liikkelle. Ei tulisi mieleenkään syödä kuin sesonkiaikana, eli loppukesän/alkusyksyn iltoina, mielellään mökillä ja ehdottomasti kynttilälyhtyjen valossa. Siitä tietää kesän päättyneen, vaikka on vielä kosteankuumiakin iltoja mutta syksymäinen tuulahdus on silti ilmassa. Näistä illoista on tästäkin syystä upeita muistoja. Ihan samanlasta yhteyttä, kuten joulukinkussa, pääsiäismämmissä, laskiaispullissa jne. Ei se vaan maistu samalle.


    Jos haluaa vain syödä, kannattaa mennä kunnolliseen kalaravintolaan ja tilata hummerinpuolikkaat. Ei tarvitse varmasti tehdä itse mitään.

    Aamen, samalla voisi kysyä että mikä helvetin järki on pyöritellä leivänpalaa juustossa kun voi syödä leipiä ihan joka päivä. Silti fonduet ja muut "turhat" kekkerit on niitä kaikkein parhaimpia. Juuri siksi, että nykyisin se ns.turhuus on luksusta kaiken valmisroskan ja kiireen keskellä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2011
  11. ayaton

    Rekisteröitynyt:
    30.11.2008
    Viestejä:
    2 850
    Tosiaan kannattaa varata niitä kosteuspyyhkeitä / käsipyyhkeitä kekkereihin sekä sitten pieni vesikulho jossa kastaa kädet.

    Leipä + sen päällä olevat ravut = herkkujen herkku :p
     
  12. Dulia89

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2009
    Viestejä:
    472
    Niin, ehkä se siksi olikin rapuLAjuhla, eikä rapujuhla ;) rapula=krapula
    ja kädet tosiaan pestiin, moneen kertaan ja vaikka mitä ainetta apuna käyttäen.

    tuo kerta oli muutenkin sellanen että meidät kutsuttiin paikalle ja isäntäkin oli kokeilemassa ekaa kertaa rapuja, että sellasta pienimuotoista.
    olisihan se varmaan hienoa päästä kunnon rapujuhliin vieraaksi
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti