Ravintolat ja niiden ruoat.

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja tsZ^, 26.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tsZ^

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  22
  Olen aina miettinyt että millä ihmeen konstilla ravintolassa ruoka maistuu aina paremmalle kuin kotona. Jos vaikka menee Oulun Fransmanniin ja tilaa siellä grillipihvin niin se pihvi on suorastaan taivaallinen. En minä saa kotona lähellekkään sen makuista pihviä, vaikka olen yrittänyt mitä. Siis nyt kysynkin teiltä, että millä ihmeen konstilla siellä se pihvi saadaan niin hyvän makuiseksi?
   
 2. Gerbiman

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2002
  Viestejä:
  10
  Ne ei käryytä sitä levyllä kuivaks? Marinoivat sen hyvin? Laadukkaampaa lihaa?

  Kyllä tavallisesti omat piffit on parempia ku ravintelissa, ainakin kunnon aineilla.
   
 3. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Oikeilla mausteilla ja marinadeilla. Tietty grillausaikakin ja raaka-aineen laatu ratkaisee jonkin verran... mutta kokemuksen kauttahan ne siellä maistuvia murkinoita kokkailevat.
   
 4. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 670
  no ammattilaiset vs. amatöörit. osaisiko kokki sinun alaasi kuinka hyvin?
   
 5. Hewi

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  7 421
  Niin katsos se maku ei ole pelkästään siinä pihvissä vaan myös tunnelmassa. Kuten on tullut todettua niin esim. Poron käristys viikon vaelluksen jälkeen maistuu aivan taivaalliselta herkulta, vaikka todellisuudessa onkin ihan normi tavaraa josta vois kotona sanoa, että jes, kyllä tää hyvää on mutta ei taivaallista. Ravintelin ilmapiiri on jo lähes puolimakua, en väitä, että se paskasta ruuasta hyvää tekisi, mutta kummasti se makuhermoja herkistää.

  Ja tosiaan kyllä siitä omasta pihvistä myös aika herkkua saa. Kun me suomalaiset vain oppisimme käyttämään viiniä kastikkeissa eikä sitä kermaa niin jo maistuis pihvit paremmalta. Toisaalta mun lemppari on kyllä tuo kerma+kanttarelli kastike, mutta kun on kallista huvia toistaiseksi mulle. Suosittelen ostamaan halpaa(kunpa suomestakin saisi näitä pöytäviinejä 2?/l, jotka on tarkoitettu ruuanlaittoon) punaviiniä x ja kaadat sen pihvin päälle loppuvaiheessa niin kyllähän maku paranee kummasti. Toki muistat marinoida myös hyvin ja tarpeeksi aikaisin.
   
 6. tsZ^

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  22
  No mutta ruuanlaitto on melkeinpä jokapäiväinen harrastus suurinmalle osalle kansasta, joten luulisi sitä kokemusta löytyvän muiltakin kuin kokeilta. Ainakin mun mummo laittaa helvetin hyvää ruokaa ^^

  Onko kellään sitten aavistustakaan, mitä mausteita ne käyttää niissä pihveissä?
   
 7. Gerbiman

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2002
  Viestejä:
  10
  Jotkut vaan osaa laitta ja jotkut ei. Ei siinä sen kummempia ihmeitä tarvita:).
   
 8. Hewi

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  7 421
  No vaikea sanoa, mutta jospa ensin mietittäisiin, että mistä "pihvistä" on kyse, tai mikä on kenenkin suosikki.

  Finfood - lihaaaa
   
 9. Hewi

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  7 421
  Vielä lisää tietoa Lihaa2
   
 10. King_Diamond

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  1 341
  Johtuu siitä, kun maksat itsesi kipeäksi ravintolassa, niin pakostikin se laittaa lihan maistumaan paremmalta.
   
 11. Rexodus

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2003
  Viestejä:
  199
  Eipä pihveihin taideta juuri mausteita laittaa. No riippuu toki pihvistä, mutta pelkällä suolallakin ne osaavat sen tehdä. Usein maku kun tulee soosista, johon ei siihenkään mitään poppakonsteja käytetä.
  Mutta pelkästään pihvin paistamiseen voita + kuuma pannu, voila.
   
 12. Aaaron

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  503
  Kai se nyt maistuu paremmalta, kun ammattilainen tekee kokemuksella ja kotikeittiötä paremmilla varusteilla.
   
 13. roundan

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  92
  Pihvin päällä on yleensä jokin mauste/pippurivoi, joka ainakin minun mielestäni on aivan taivaallisen makuinen ja kruunaa kyllä esimerkiksi naudan sisäfileen.. tässähän tulee nälkä.
   
 14. Juniperkele

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10
  Kyllä se ruoka aina jonkun toisen laittamana ja toisessa paikassa maistuu paremmalta. Jopa leipä maistuu aina vaarin luona käydessä paremmalta ku kotona. Vaikka samaa oululaista söisi.

  Mutta pohdiskelin hetken asiaa ja tulin siihen tulokseen, että: Jotenkin tuntuu että jos teet itse sitä ruokaa siinä odottelet ja katselet samalla ruuan valmistumista. Siinä menee se itse maistelusta ohi osa kun on odottanut kauan katsellen ruokaa. Mutta ravintolassa saa ruuan suoraan eteen eikä ole sitä tarvinnut katsella pitkään. niin keskittyy enemmän sen maistamiseen. Ja kuinka moni maistelee oikein kotona arvostellen makua? Yleensä kotona ollessa vain syödään. Harva sulkee silmät ja oikein maistelee miltä se maistuu. Jotakin tälläistä tuli pohdittua.
  saa jatkaa päätelmiä
   
 15. tsZ^

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  22
  Tuosta maustevoista puheenollen. Voiko niitä ostaa kaupasta? Jos voi, niin mistä?
   
 16. Diph

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2003
  Viestejä:
  2 139
  Eiköhän noita löydy lähes jokaisesta kaupasta, ainakin isommista.
   
 17. Juhiz

  Rekisteröitynyt:
  30.11.1999
  Viestejä:
  253
  Kylmähyllystä pitäisi löytyä pötkönä. Ei tainnut olla säilyvyys vaan kovinkaan hyvä, joten pitää aika usein tehdä liharuokaa.
   
 18. Annona

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2001
  Viestejä:
  3
  Lihoissa on eroja. Vakuumipakattu silppurin läpi käynyt sitkeä naudan ulkofilepihvi ei maistu samalta kuin kunnollinen marmoroituneesta tummaksi raakakypsytetystä lihasta leikattu. Toinen juttu on sitten valmistustapa; lihan pitää olla huoneenlämpöinen kun sen lätkäisee kuumalle valurautapannulle, eikä sitä missään nimessä paisteta kuin juuri ja juuri mediumiksi. Suolankukkaa ja mustapippuria myllystä päälle, lisukkeeksi raikasta salaattia ja maa-artisokkapyreetä. Jää muuten ravintolaruoka kakkoseksi.
   
 19. roundan

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  92
  Onnistuu kun otat köntin voita, sekoitat sen "pehmeäksi", sekaan lempimausteet (pippurit, valkosipulia ymm..) ja taas sekoitat vähän ja se on siinä. Pikakokkaukseen ihan hyvä.
  [signature]Näinhän se on.[/signature]
   
 20. Insanick

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  168
  Kaljaa kannattaa myös kokeilla. Ainakin jauhelihaa maustaa mukavasti.
   
 21. pelitys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2005
  Viestejä:
  5 928
  Eikös marmoroitu liha oo sellaista että sitä pidetään pariviikkoa lämpimässä, niin ettei se kuitenkaan pilaannu (vai pilaantuuko jopa hieman)? Ainakin tekee kuulemma lihasta mureampaa ja siten paremman makuista. Mausteilla sit peitetään lihan puoliraakuus ja saadaan aikaan "taivaallinen makunautinto".
  [signature]"The propeller is just a big fan in front of the plane used to keep the pilot cool. When it stops, you can actually watch the pilot start sweating."
  Ganking the Alliance since 06/08/05[/signature]
   
 22. Body

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  665
  Juurikin näin, kauppahallista yleensä löytänee kunnon piffilihat ja piffilihahan ei ole mitään rasvatonta :D Koska siksi että tuo valurautapannu on myöskin hehkutettu lähes punahehkuiseksi ennenkuin se piffi siihen lätkästään. Teflon pannua ei edes saa niin kuumaksi että sillä piffiä vois oikeaoppisesti paistaa.

  Ja piffihän maustetaan molemmilta puolita vasta sitten kun se on paistettu, muuten tuosta pippurista jää palaneen paskan maku vaan suuhun.

  [signature]Miksipä en joisi *burb*[/signature]
   
 23. Body

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  665
  http://www.viisitahtea.fi/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=571

  Riiputettua lihaa joo. Mutta ei olleskaan huonoa. Vaatii mausteeksi pelkästään hyvin vähän suolaa, pippuria voi ripauksen lisätä jos mieli tekee.
  [signature]Miksipä en joisi *burb*[/signature]
   
 24. hlulu

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2001
  Viestejä:
  9
  Kannattaa silputa voi annospaloiksi ja heittää pakkaseen... Tätä ne ravintoloissakin tekee.
  [signature]Give a man a match, he will be warm for a second. Set the man on fire, he will be warm for the rest of his life[/signature]
   
 25. Myrkki

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  151
  Yhtä hyvää ja usein jopa parempaa naudanpihviä olen saanut kotona. Itseni paistamana. Lihan täytyy olla hyvälaatuista ja sen täytyy antaa jäähtyä huoneenlämpöön ennen paistamista eikä sitä saa paistaa liian kypsäksi. Uuni on kätevä apuväline paksujen sisäfileepihvien paistamisessa, mutta sielläkin ne saa helposti liian kypsäksi. Ohjeita en jaksa kirjoittaa tähän, voitte itse googlata niitä.

  Possusta taas sanoisin, että jopa huoltoasemien ohuet porsaanleikkeet hakkaavat ne, mitä kotona tulee joskus paisteltua. Siis sellainen ohut ja hyvin maustettu porsaanleike. Sellaista en ole saanut missään muualla kuin ravintolassa. Maustaminen voisi kyllä onnistua, mutta sellaista lihaa ja niin ohuita pihvejä en ole nähnyt missään muualla. Aika vaikea kotona leikata sellaisia parin millin paksuisia pihvejä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti