Rasvanpolttokeitto

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Deus Ex, 12.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Periaatteessa, mutta tämän paikan KKK ja ison S-Marketin tutkittuani ainoat vihreät olivat paprikalajitelmassa, jossa oli yksi vihreä per paketti.

  Meinasin ihan huvikseni kokeilla viikon tuota soppaa ja katsoa mitä tapahtuu. Pitää huomenna ostaa aineet ja pistää kattilaan porisemaan.
   
 2. BCAA kannattaisi lisätä keittoon.

  keitosta on myös proteiini täysin unohtunut.
   
 3. kyllä liika paino silti huono juttu on ja pitää vaan hyväksyä se, että dietti haittaa muuta toimintaa, jos oikeasti haluaa onnistua painonpudotuksessa.

  juoksulenkillä kuitenkin liikakilot hidastaa selvästi.
   
 4. Ziizaah

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 315
  Voiskohan paskempaa diettiä olla. Missän tuossa dietillä proteeiinit otetaan? Liha kahtena päivänä viikossa ei kyllä pidä lihaksistoa kuoissa. Painoa saattaa lähteä kyllä, osa ikävä kyllä lihaksista. Peruskulutus laskee ja kilot tulevat helpommin takaisin.

  Lähipiirissä useampikin on kokeillut tuota vastaava dieettiä, paino on kyllä väliaikaisesti pudonnut, mutta tullut aina takaisin. Kannattaisi unohtaa alkuunsa nämä ihmedietit ja harkita jotain fiksumpaa ruokavalion muutosta.
   
 5. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Painoindeksiä parempi mittari on kehonkoostumus. Maltillisella kalorivajeella (ja tietenkin oikealla ruokavaliolla) jaksaa vielä treenata tarpeeksi intensiivisesti niin että lihojakin pysyy mukana laihduttaessa. Kehonkoostumuksen muokkaaminen vaatii itsehillintää, kuria ja kärsivällisyyttä - viikon kituuttelu vajeella ei paljon auta, jos viikonlopun koittaessa imuroi kaikki kalorit takaisin ja vielä enimmäkseen rasvan muodossa.
   
 6. paras mittari on vyötärönympärys
   
 7. ilman proteiinia alkaa keho kärsimään proteiinin puutteesta. iho menee huonoksi ja muutenkin alkaa näyttämään huonolta. myös liian vähäinen rasvan syönti näkyy ulospäin.
   
 8. Hetzer

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  1 442
  Tästä tuli mieleen lukemani uutinen, oli tehty tutkimus ettei nopea painonpudotus olekaan huono tapa laihduttaa. Asian ydin taisi olla siinä että nopealla laihduttamisella tulokset motivoivat laihduttajaa paremmin kuin kitkuttaa sitä puolta kiloa/viikko, ja tosiaan se liikuntakin maistuu paremmin kun olo kevenee nopsaan. Toki painon säilyttäminen siellä alhaalla vaatii sitten sen pysyvän elämänmuutoksen.

  Ja tuo soppa on kyllä oikeasti aika pahaa...
   
 9. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Aineet on nyt pilkottu ja keittäminen alkoi hetki sitten. Sen verran oli reseptistä annettava periksi, että toinen paprika on keltainen, koska vihreitä ei saanut riittävästi.

  Muutama käytänön tieto kiinnostuneille:
  Tarvitset vähintään 7 litran kattilan tuolle reseptille. Itse sain juuri ja juuri aineet mahtumaan ko. kokoiseen kattilaan. Ja aineiden pilkkomiseen veitsellä ja leikkuulaudalla meni tunti.

  EDIT: Koska tein sopan turhan myöhään tätä päivää ajatellen, niin aloitan sen vasta huomenna.
   
 10. fella5s

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 346
  Mulla ei viiden litran kattilaan mahtunu puoletkaan noista aineista. Vihreetä paprikaa oli kyllä suoraa kaupassa. Nyt tein toisen keiton niin ei enää kestä tota makua ilman lihaa, kokoajan vaa ajattelee kuinka hyvää olis jauhelihan kaa. Oli sit pakko laittaa paketti jauhelihaa sekaan. Ja nyt maistuu sit jopa muijallekki.
   
 11. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Se riippuu kaalin määrästä. Kun vilkuilin netistä vastaavia reseptejä, niin niissä puhuttiin 2 kilon kaalista. Omani oli jotain 2.5 kiloa, mutta jätin sen puisevan keskustan pilkkomatta soppaan.
   
 12. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Ihan mielenkiinnosta, en edelleenkään oikein tiedä miten suhtautua tähän hommaan, mutta: miten moneksi päiväksi tuo 5 litraa riitti? Koska siis aloitit.
   
 13. fella5s

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 346
  Reilu kahen ja puolen kilon kaali oli täälläkin, vielä puolet jäljellä vaikka toisen sopan jo laitoin tulille

  Neljäksi päiväksi riitti, eli tuo oikeilla ainemäärillä riittää varmasti viikoksi.
   
 14. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Ajattelin itsekin kokeilla tätä viikonalusta alkaen, lisättymä tietenkin liikunta kunhan uudet popot saan.

  Yksi mitä haluaisin painottaa ihmisille ruokailusta:
  Ruokapyramidin tekijät ovat helvetin idiootteja! Verratkaa syöttösikojen ruokavaliota meille tarkoitetun ruokapyramidin prosentteihin -> on lähes 1:1.

  Eli hiilarit pois/minimiin, korkeintaan energia varaksi juoksuun/urheiluun, muuten pelkkää roskaa.
   
 15. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Kyllä dieetillä protskua tarvitaan, se on selvä. Jos välttämättä haluaa tuolla keitolla laihduttaa niin laittaa sitten vaikka raejuustoa siihen päälle kunnon satsin. Se ainakin sopii moniin keittoihin. Välipalaksi sitten vaikka heradrinkkiä.
   
 16. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  7 litran kattila ja näyttää siltä, että tänään pitää tehdä uusi soppa huomiseksi eli 2 päivää per kattila yhdellä hengellä.
   
 17. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Haittaako jos keittoon laittaa chiliä sekaan?
  Tänään meinaan aloitin tuon ja heittelin chiliä sekaan koska nom nom nom nom.

  PS.
  Toimiikohan yhtä hyvin / paremmin jos vaan vetelis tuota keittoa vedellä nieltynä alas? Eikö keho silloin käyttäysi enemmän energiaa tuon silppuamiseen kuin jos pureskelee tuon täysin muusiksi?

  PPS.
  Pitäskö tästä tehdä jonkin sortin ennen, jälkeen vertailu?
   
 18. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Vajaa proteiinin saanti takaa ainakin sen, että paino ei tosiaan lähde pelkästä rasvasta.
   
 19. Kanih

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2009
  Viestejä:
  25
  Kapsaisiinihan nopeuttaa aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa, joten pistä vain niin paljon kuin kestät syödä :)
   
 20. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  4.5 kiloa oli puntarissa alun ja lopun välissä eroa. Veikkaan, että yli 8 kilon tulokseen tarvitaan reilusti yli 100 kiloa alkupainoa.
   
 21. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Allekirjoitan tämän täysin. Varsinkin jos on oikeasti ylipainoa, eikä vain parisataa grammaa trimmattavaa bikinikuntoon. Se passiivisuus kun tuppaa lisääntymään painon myötä. Tiputin aikoinaan 2kg/viikko VLCD-sapuskoilla ja loppuvaiheessa oli se liikkumisen ihanuus jo niin erilaista, että olisi voinut kärrynpyöriä heittää keskellä katua. Ei olisi onnistunut hitaalla menetelmällä, mahdollisesti vain olisin jatkanut sohvalla löhöämistä koska mitään ei tapahdu. Parissa kuukaudessa elämä muuttui täysin. Ylipäänsä jo säännöllinen, tarkka, ja pieni kalorimäärä säännöllisesti päivässä saa olon niin kevyeksi. Tavallisella ruoalla ei pääse koskaan samaan. Kaikenlisäksi VLCD-diettiä voidaan jatkaa yli 10 viikkoa, lääkärin valvonnassa. Välillä vituttaa, mutta on turvallista.

  Laihduttaminen ei ole hankalaa, fyysinen massa on se joka elämästä tekee hankalaa ja vaikuttaa kaikkeen. Mitä nopeammin sen saa pois, sitä nopeamminen elämä helpottuu, jaksaminen paranee ja suupielet alkaa kääntymään ylöspäin. Sitä elämäntaparemonttia on paljon helpompi alkaa suunnitella siinä vaiheessa, kun on tarmoa käydä lenkillä ja henkistäkin jaksamista senverran, että miettii asioita.

  Esim. Jos sulla on 300e/kk rahaa autoon, niin säästätkö sen summan joka kuukausi seuraavat 8 vuotta sukanvarteen ja kävelet kesät talvet siihen asti vitutuksen vallassa...vai menet ja ostat osamaksulla/lainalla auton heti, ajat sillä pimuja kalastellen kesäilloissa ja elämästä nauttien seuraavat 8 vuotta, ja maksat sitä samaa 300e/kk? :)
   
 22. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Ihmettelen vain miksi proteiinin osuus on jätetty niin pieneksi, asiallisella nauttimisella suojauduttaisiin ainakin vähän lihaskadolta. PSMF-tyyppinen proteiiniin keskittyvä "mäkilähtö" ei yleensä ole aiheuttanut niin suurta lihasmassan pienenemistä kuin megalomaaninen kalorien kuristaminen.
   
 23. m.o.s.

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2007
  Viestejä:
  899
  En lähtisi vertaamaan tätä VLCD-dieettiin. VLCD:ssä syödään tuotteita, jotka on tarkasti tutkittu ja sisältävät tarpeelliset asiat. 10 viikon VLCD on ihan eri asia kuin kymmenen viikkoa "rasvanpolttokeittoa". Ja jos keittoa on tarkoituskin vetää vain se viikko, niin mitä eroa se tekee? Rasvaa ei viikossa ehdi palaa nimeksikään.

  En ole sanonut, että on huono asia tiputtaa painoa nopeasti, mutta nämä rasvanpolttokeitot ovat mielestäni aivan käsittämätöntä tuubaa. Juuri VLCD esimerkiksi on loistava alkupotku - mutta edelleen myös vain ja ainoastaan alkupotku, VLCD:llä ei voi olla loppuelämäänsä. Katson painonhallinnan epäonnistuneeksi, jos VLCD-kuureja pitää jatkaa sillon tällöin vuosikausien ajan.

  Painonhallinnassa ja laihdutuksessa pätee erittäin hyvin sanonta, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se on sitä.
   
 24. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Ei tarvitse ihmetellä, jos se tosiaan on tehty sairaaloiden pakkolaihdutukseen. Jos sairaala tuollaiseen turvautuu, niin tyyppi on suurimmaksi osaksi läskiä ja sillä lihaskadolla ei juuri ole merkitystä.
   
 25. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Tuo että tätä käytettäisiin yhdessäkään sairaalassa on puhdasta urbaanilegendaa. Selviää 2 min googletuksella.

  PS. Tämä ylipainoinen jantteri tuli juuri 13,9 kilometrin lenkiltä. Up Yours, kynäniskat. Ei vaan, mutta siis minä kyllä uskon oikeasti lihavuusgeeniin / vastaavaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti