Rasvanpolttokeitto

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Deus Ex, 12.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Deus Ex

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  2 182
  Rasvanpolttokeitto

  Sairaaloilla on käytössään huipputehokkaita dieettejä, joilla painoa saadaan pudotetuksi tarvittaessa hyvin nopeasti esimerkiksi ennen leikkausta. Dieeteissä rasvan palaminen kiihdytetään äärimmilleen. Kotikäyttöön sairaalakuurit ovat yleensä liian rankkoja, mutta tavalliselle painonpudottajalle soveltuu esimerkiksi amerikkalainen sydänsairaaladieetti, jolla ylipainoisia potilaita laihdutetaan ennen leikkausta.

  Tässä dieetissä kiloille antaa vauhtia edullinen ja helppotekoinen rasvanpolttokeitto, jota syödään joka päivä. Laihdutusviikon lopulla aletaan syödä naudanlihaa, jonka voi korvata nahattomalla broilerilla tai kalkkunalla ja kerran viikossa kalalla.

  Viikon aikana sairaaladieetillä putoaa painoa viidestä kahdeksaan kiloa, jos sitä noudatetaan kirjaimellisesti. Mikäli kiloja on karissut lähemmäs kahdeksan, ei dieettiä saa jatkaa heti, vaan on pidettävä kahden päivän tauko. Pienemmillä painonpudotuksilla laihdutusta voi jatkaa kolme viikkoa peräjälkeen.

  Sairaaladieetti myös puhdistaa elimistöä voimakkaasti. Siksi pitää muistaa juoda runsaasti vettä, etenkin viidennestä päivästä eteenpäin.

  Rasvanpolttokeitto
  Tarvitset:
  6 sipulia (tai 6 purjoa)
  1-2 purkkia tomaatteja (kuorittuja)
  1 iso keräkaali (silputtuna)
  2 vihreää paprikaa
  1 kokonainen varsiselleri
  1 lihaliemi- tai muu kuutio (vähäsuolainen!)
  vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät kattilassa


  Keittoon voi lisätä myös pinaattia, naurista tai retikkaa. Keittoa voi maustaa mielensä mukaan pippurilla, curryllä, persiljalla, punapippurilla tai tabascolla. Suolaa vain hyppysellinen!

  Vihannekset paloitellaan liemikuution kokoisiksi palasiksi, niiden päälle kaadetaan niin paljon vettä, että se yltää noin kaksi senttiä yli vihannesten. Keitetään 10 minuuttia, ensin kovalla lämmöllä ja sitten vähän aikaa hauduttaen.

  1. päivä

  Vain keittoa, mutta paljon! Yksi hedelmä (ei banaani). Juo vettä tai sokeroimatonta hedelmämehua.

  2. päivä

  Keittoa ja vihreitä vihanneksia (parsakaalia, hapankaalia, kurkkua, salaattia, kesäkurpitsaa, mutta ei papuja, herneitä tai avokadoa) mielen mukaan. Ei hedelmiä eikä mehuja ollenkaan.
  Illalla voi syödä ison uuniperunan voin kanssa. Muista juoda vettä!

  3. päivä

  Keittoa, hedelmiä ja vihanneksia mielen mukaan. Ei perunoita. Tässä vaiheessa paino on yleensä pudonnut kahdesta kolmeen kiloa.

  4. päivä

  Keittoa, kolme banaania, rasvatonta maitoa tai luonnonjogurttia vaikka kuinka paljon.

  5. päivä
  Keittoa ainakin kerran päivässä. 250-500 g naudanlihaa ja kuusi tuoretta tomaattia. On juotava ainakin kuudesta kahdeksaan lasillista vettä kuona-aineiden poistamiseksi, ne lähtevät liikkeelle tässä vaiheessa.

  6. päivä
  Keittoa ainakin kerran päivässä. Kaksi tai kolme pihviä ja vihanneksia. Ei perunoita.

  7. päivä
  Keittoa ainakin kerran päivässä. Kokojyväriisiä, vihanneksia ja sokeroimattomia hedelmämehuja. Tässä vaiheessa olet laihtunut viidestä kahdeksaan kiloa, jos olet noudattanut dieettiä tunnollisesti. Mikäli olet pudottanut kahdeksan kiloa tai enemmän, lopeta dieetti ainakin kahdeksi päiväksi, ennen kuin voit aloittaa alusta.

  Tärkeää!
  Sairaaladieetin aikana ovat kokonaan kiellettyjä: leipä, alkoholi ja juomat, joissa on sokeria tai hiilihappoa sekä kahvi ja tee.

  Hedelmämehuja voi juoda, jos niissä ei ole sokeria eikä keinotekoisia makeutusaineita.
  Dieetin jälkeen ei saa juoda alkoholipitoisia juomia 24 tuntiin.
  Jos dieetin jälkeen ilmenee ulostus- tai vatsavaivoja, on hyvä syödä leseitä tai pellavansiemeniä.
  Keittoa voi syödä mielensä mukaan aina kun on nälkä. Keitto on varsinainen taikaruoka: mitä enemmän sitä syö, sitä enemmän laihtuu. Pelkällä keitolla ei saa yrittää laihduttaa, se voi aiheuttaa aliravitsemusta. Yhden aterian päivässä keitolla voi korvata pitkäänkin. Se on erinomainen lounasruoka, joka kulkee töihin mukaan vaikka termoksessa.

  :eek:
   
 2. dellflow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  564
  Rasvanpolttokeitto hah. :D Ex-anoppi tuota keitteli, ja maku oli kyllä hyvä, mutten mihinkään maagiseen rasvanpolttoon yllättäen usko. Eiköhän tuo ole ihan vähäkalorisuuden ja suht vähiin hiilareihin perustuvaa. Ja siihen, ettei loppuviikosta soppa enää uppoa.
   
 3. user09

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  219
  Rasvanpolttokeitto = kasviskeitto? Ja monena päivänä saa syödä ruokaa niin paljon kuin haluaa. Mitenkäs se paino nyt sitten tippuu, jos saa syödä niin paljon kuin haluaa? Aika normiravinnolta minusta vaikuttaa. Taitaa "dieetti" olla vain suomennettu amerikkalaisen hampurilaisravintolan oveen protestina teipatusta flaierista. Kyllä ne sairaalan "rasvanpolttodieetit" on ainakin Suomessa ihan vain vähäenergisiä ruokavalioita. Kai niillä paino tippuu, kun potilas ei muuta ruokaa saa kuin mitä tädit tuovat ja tädit tuovat sitä, mitä joku ruokaingenjööri on Texasin taskulaskimella epätieteellisesti kaloreita käyttäen laskenut.
   
 4. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 283
  Tuo perustuu siihen että varsisellerin ja kaalin sulattaminen energiaksi vie enemmän energiaa kuin siitä saa. Joten lopputuloksena on että mitä enemmän syöt, sitä enemmän laihdut.
   
 5. N.M.E

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  144
  Kyllä noi sairaaladieetit perustuu hiukan muihinkin juttuihin kuin vähäiseen energian saantiin. Useimmilla versioilla on suuri diureettinen vaikutus eli ne poistaa todella paljon nesteitä kehosta. Tässä on yksi syy miksi niitä ei saisi itsekseen kokeilla. Kyllä sairaalan dieeteissä pelataan myös hiilareiden saantia säännöstelemällä ja varmaan juuri tuolla JCSH:n kertomalla tempulla. Kyllä ravintohommat on hiukan monimutkaisempia kuin pelkästään kaloreiden tuijottaminen.

  Ja kyllä esim. Atkinssin dieetillä voit syödä juuri niin paljon, että nälkä lähtee ja paino vaan putoaa. Atkinssilla voit myös syödä aina kun on nälkä. Ethän vaan luule, että ainoa vaihtoehto laihtua on rasvojen vähentäminen...?

  Jos painoa pitää pudottaa nopeasti niin suosittelen kyllä ennemmin jotain tunnettua vhh-dieettiä, kuin soppadieettejä. Ei sekään kauaa kestä (-11kg/3kk). Niillä on kuitenkin ihan turvallista laihduttaa ja vaikka ylläpitää lopun elämäänsä.
   
 6. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Mitenköhän hyvin tuollaisen kanssa jaksaa liikkua/urheilla samaan aikaan?
   
 7. Mice

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2002
  Viestejä:
  206
  Kasviksista katoaa kaikki tärkeät ravintoaineet kypsennettäessä. Jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat. Päivän kokonaiskalorimäärä ratkaisee.

  Itse vetäisin nuo reseptin mukaiset salaatit raakana ihan aminohappojen takia.
   
 8. Mice

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2002
  Viestejä:
  206
  Höpsis pöpsis. Sairaaloista yms. osastoilta löytyy nesteenpoistoon lääkkeet. Millään keitetyillä rehuilla ei ihmistä kuivaksi saa.
   
 9. Mice

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2002
  Viestejä:
  206
  Huonosti. Vaatii vitunmoista motivaatiota/motivaattoria, että tosta tulee mitään. Selkärankaa ja päättäväisyyttä niin tuolla sopalla ja aktiivisella liikunnalla saa itsensä jonkinlaiseen kuntoon. Lihasta on turha odotella tuolla ruokavaliolla.
   
 10. KillingInTheName

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  300
  Kannattaa juoda sitten vedet siten että on jääpaloja seassa. Kun jääkylmä neste pääsee vatsalaukkuun, kehon täytyy ensin lämmittää se ennen kuin sen voi prosessoida eteenpäin. Tähän kuluu luonnollisesti paljon energiaa joten paino tippuu entistä enemmän!

  Soppakin kannattaa syödä aina kylmänä edellämainitusta syystä.
   
 11. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Kyllä tuo soppa toimii, mutta tuossa dieetissä pysyminen vaatii kyllä melkoista tahdonvoimaa.
   
 12. dellflow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  564
  Puolen litran jääveden juominen kuluttaa huimat 17,5 kcal.

  Joku ylempänä huuteli, että selleri olisi ns. negative calorie food, eli sen syöminen (ja prosessoiminen) kuluttaisi enemmän energiaa kuin mitä se sitältää. Wikipedia kertoo: "Celery, a commonly cited negative calorie food, actually requires only about 10% of its calorie content to be digested (due to the thermic effect)."

  Kaikenlaista sitä liikkuu...

  Negative calorie food - Wikipedia, the free encyclopedia
   
 13. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  En usko tuohon teoriaan siitä, että soppa kuluttaa enemmän energiaa kuin siitä saa. Oma veikkaukseni on, että se huijaa elimiston luulemaan, että syöt normaalisti vaikka oikeasti energian saanti on minimaallista. Täten elimistö ei mene säästöliekille ja painoa putoaa nopeasti.
   
 14. mcduck

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2004
  Viestejä:
  1 401
  Vanhaa legendaa tuokin. (tai ei legendaa, mutta ei koske läheskään kaikkia kasviksia eikä ota huomioon absoluuttisen ravintosisällön ja ihmiselle saatavissa olevan ravintosisällön eroa)

  Ravintoaineiden absoluuttinen määrä toki laskee kasviksia kypsennettäessä, mutta samalla kypsentäminen rikkoo kasvin rakenteita vapauttaen enemmän ravintoaineita sellaiseen muotoon jossa ne pääsevät imeytymään ihmisen elimistöön. Ihmisen ruoansulatus kun ei läheskään kaikkea kasvikunnan materiaalia kykene tehokkaasti pilkkomaan, ja suuri osa kypsentämättömien kasvisten ravinteista jää siksi imeytymättä (ellet sitten onnistu pureskelemaan joka ikistä soluseinämää niistä vihanniksista rikki).

  Esimerkiksi tomaatit ja kaikki sipulit ovat todistetusti terveellisempiä ihmiselle kypsennettyinä kuin tuoreina, tuoreissa on enemmän ravintoaineita jos mittaamaan ruvetaan mutta ihminen saa käytännössä enemmän ravinteita irti kun nuo kypsentää ensin..

  Tietysti kasvisten kypsentäminen vedessä keittämällä johtaa suuren osan ravinteista katoamiseen jos viskaat sen keitinveden menemään lopuksi. Mutta näinhän ei taas keiton tapauksessa suinkaan käy (jos tarkoitus on vain kypsentää kasvikset eikä tehdä keittoa niin vedessä keittäminen kypsäksi asti on yleensä huono idea jo maunkin kannalta, kannataa vaikka höyryttää ne rehut mielummin, tai ryöpätä nopeasti ja kyspentää sitten loppuun jollain muulla tavalla).
   
 15. fella5s

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 346
  Miksei saa juoda viinaa? Ite tiputin joskus reilu 20kg jossain parissa kolmessa kuukaudessa syömällä yksinkertaisesti liian vähän kaloreita (~1200/pv). Piti vaan huolen siitä ettei syöny kännissä käytännössä mitään nii ei haitannu painon pudosta.
   
 16. Naukkismies

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2006
  Viestejä:
  710
  Onko tuollainen keitto hyvän makuista? Voisi joku hellepäivä imaista tuollaisen.
   
 17. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Surkean makuista kokemuksen mukaan. Sillä saa painon putoamaan, mutta maku ei ilahduta.
   
 18. fella5s

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 346
  Ja toinen juttu, miksei hiilihapotettua vettä saa juoda?
   
 19. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Itseä kiinnostaisi kuulla vähän lisää kommentteja siitä että miten tälläisellä oikeasti jaksaa urheilla ja liikkua? Yksihän tuossa tuli, mutta lisää insightiä kaipailen. Itselleni kyllä tärkeintä on se että syö mahdollisimman terveellisesti sekä niin että vastustuskyky etc. ovat ihan tapissa ja se että jaksaa sekä arkiaskareet/duunit/koulut SEKÄ jaksaa urheilla tai harrastaa joka päivä. Onhan tuo selvä että meikällä ylipainoa on jonkin verran, mutta itseäni se häiritsee loppujen lopuksi aika vähän ja tiedän kyllä saaneeni jopa naisilta kehuja söpöstä nallemaisuudesta ":D". Anyway, aerobinen kunto on minulle se huomattavasti painoindeksiä parempi kunnon mittari (as in että pelkällä katseella ei imo oikeasti pysty loogisesti päivittelemään että "katso nyt miten hyvässä kunnossa tuokin on!!"), ja uskallan kyllä todella rohkeasti väittää voittavani monta monta itseäni hoikempaa jätkää vaikka 2 kilometrin juoksulenkillä (tuommoinen taviksen mittapuulla keskipitkä matka ihan tarkoituksella, ettei muut fysiologiset erot pääse vaikuttamaan liikaa).

  Että sellaista tajunnanvirtaa. Tuskin minä tätä kyllä tulen koskaan kokeilemaan. Juuri kun omaa ajatteluani ajaa pitkälti tuo vastustuskyvyn ylläpito ja kaikkien ravintoaineiden saanti jne. :)
   
 20. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Kyllä tuolla paino tippuu, mutta lähteekö pelkkää rasvaa? Tuskinpa.

  Jos kovaa pitäisi treenata tuolla ravinnolla, pitäisi treenibuusterina olla vähintään laittomia aineita.
   
 21. m.o.s.

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2007
  Viestejä:
  899
  Oikeasti jos haluaa painoa tiputtaa, pitää elintapojen muuttua. Muuten paino tippuu vain hetkeksi. Unohtakaa sairaaladieetit ja muut, muuttakaa elintapoja pysyvästi. Ei ole muuta tapaa.
   
 22. fella5s

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 346
  Niin? Varmaan vitun hyvä idea lähteä lenkille kun on istunu tietokoneella puol vuotta syöden pelkkää roskaruokaa ja muuta paskaa? Tokihan tälläiset ei mitään "taikaratkaisuja" ole mutta varmaan parin viikon "dietin" eli itsensä kiduttamisen jälkeen pärjää ihan luonnostaan hitusen vähemmällä ravinnolla ja saattaa jopa tuntea itsensä hieman kevyemmäksi jolloin se lenkille lähteminen ei kuulosta enää yhtään huonolta vaihtoehdolta. Sitäpaitsi, saapahan "syyn" olla ottamatta kaljaa vikkoon. :kippis::smoke:
   
 23. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Verrattuna täysin passiiviseen elämäntapaan aivan "vitun hyvä idea".

  Kannattaa todella painaa se perusaineenvaihdunta ihan maihin jollain näännytysdieetillä, saat vain lisää massaa kun nostat kaloreita ylläpidolle. Ruokavalion muuttamiseen kuuluu aina tietty määrä totuttelua, ja jos rasvanpoltto oikeasti on tavoitteena niin on realistista odottaa homman tuottavan jonkun verran jopa ihan fyysistä epämukavuutta.

  Totta kai maailmalla on kaikenmoisia rankkojakin dieettejä, ensimmäisenä tulee mieleen nämä PSMF-tyyppiset proteiinipaastot (Protein-saving modified fast), joilla on juuri tarkoituksena ottaa mahdollisimman paljon painoa pois nopeasti. Usein näiden kumppanina on tarkoitus ottaa vaikkapa ECA-stacki tai joku muu treenitehon lisääjä, jotta dieetillä voi harjoitella tarpeeksi intensiivisesti.

  Perusläskiperseet menevät useimmiten tällaisilla ohjelmilla täysin metsään siitä syystä että dieetillä ei jakseta harjoitella tarpeeksi kovaa ja vanhaan ruokavalioon palataan tämän "crash"-dieetin jälkeen jolloin hidastuneen aineenvaihdunnan takia painoa tulee nopeasti lisää. Parempi tapa on muuttaa elämäntapoja kokonaisvaltaisesti, tiputtaa vaikka kaikki käsitellyt einekset, alkoholi ja sokerit ensin pois, asettaa kohtuullinen kalorivaje ja odotella kun kilot tippuvat.

  Jos tarvitset jonkun erityisen syyn olla ottamatta alkoholia viikkoon olet jo hyvin lähellä riskikäyttäjää, ts. alkoholismi kutsuu.

  Mos on tässä asiassa oikeassa.
   
 24. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Nuo vihreät paprikat ja varsiselleri ovat yllättävän hankalia löytää. Lehtiselleriä on vaikka kuinka paljon, samoin keltaisia ja punaisia paprikoita.

  Onko noilla väliä reseptin suhteen?
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2010
 25. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Selleriin: Lehtiselleri ? Wikipedia

  Ja siis täh, eikai nyt vihreä paprika ole vaikeaa löytää? :) Kyllä periaatteessa jokaisesta KKK- ja S-Marketista luulisi löytyvän. Paprikaan kuitenkin myös sen verran, että kyllä se vihreä niistä se paras kuitenkin olisi; eniten proteiinia ja vähiten kaloreita.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti