Rasvakeittimen rasvan suodatus?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja GoDi81, 25.01.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. GoDi81

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 135
  Olisiko vinkkejä miten helpoiten, nopeiten ja puhtaimmin saisi rasvat takaisin pulloon käytön jälkeen?

  Käytin aluksi ihan taitettuja talouspapereita suppilon päälle asetettuna, tolla tyylillä tulee kyllä puhdasta öljyä, mutta homma kestää ihan helvetin kauan...
  Sitten kävin ostamassa teräs siivilän jonka pistin suppilon sisään, no nopeaa on, kun siihen ei jää oikeastaan mitään roskia kun ei ole tarpeeksi tiheä verkko...

  Jälkimmäinen ratkaisu olisi se paras kunhan jostain saisi tarpeeksi tiheällä verkolla olevan, n. 10cm kokoisen siivilän, mutta itse en ainakaan löydä, enkä tajua millä nimellä sellaista esim ebaysta etsisi...

  Ideoita?
   
 2. Golfgerberos

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  259
  Ihan tuollainen normi siivilä suppilon päälle aseteltuna, ja suppilo suoraan pulloon. Rasva-altaasta sitten kaataa varovasti ettei pulputa kauheasti tai pitää suppiloa hieman irti pullonkaulasta korvausilman poistumiseksi.

  Kokeile vaikka tuollaista http://www.chezmarius.fi/keittiotarvikkeet.php?k=10269&tuotenro=st-3003

  Näin ainakin itsellä rasvat on kestäny n. kymmenkunta kertaa. Käytössähän nuo rasvat sen kun paranee ;) Pullon pohjalle jää jotakin minimaallista töhnää joka ei käytössä haittaa.
  Vanhat öljyt sitten hävitän antamalla kaverille, joka lämmittää autotallia jäteöljypolttimella.
   
 3. hema_

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2011
  Viestejä:
  82
  Käytän tuollaista halpaa tee suodatinta jossa on normaaleja siivilöitä tiheämpi verkko. Siihen jää kaikki paitsi ihan pienin hiutale.

  Silloin tällöin sitten kahvinsuodattimen läpi ja öljy jääkaappiin odottamaan seuraavaa käyttöä.
   
 4. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Kyllä jäi itseltä rasvat uusiokäyttämättä, kun kalaa oli paistellut. Tulee vähän liian veikeät munkit. Että vähän käytön mukaan tuo öljyn uudelleen käyttö.
   
 5. GoDi81

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 135

  Onko sulla juuri nimenomaan tuo tuote? Miten tiheä tuo nyt sitten on? Itselläni on tokmannilta haettu ja kyllä sekin aika tiheeltä näyttää mutta eipä siihen juuri mitään silti kiinni jää...  Tuo näyttää ihan pätevältä muuten, mutta eihän tuota kyllä suppilon sisälle saa että saisi rasvan pullotettua?
   
 6. GoDi81

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 135
  Joo tosiaan yhteen pulloon aina yhden tuotteen käytössä käytetyt, ei sovi kalan paistossa ollut rasva enää ranuihin tai munkkeihin :p
   
 7. hema_

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2011
  Viestejä:
  82
  Jaa sellainen oli vaatimus. Omassa keittimessä (joku DeLonghi pyörivällä korilla) on poistoletku jolla saa helposti valutettua tuon sihdin läpi.
   
 8. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Tässäkin tulee vielä se ongelma, että oma keittimeni vetää reilut kaksi litraa öljyä, ennen kuin minimiraja tulee eteen. Ei oikein nappaile säilö tollaisia määriä öljyjä jääkaapissa eikä muutenkaan. Tämän takia se keitin on tyyliin kerran vuoden käytössä. Tuolloinkin terassilla, sillä sisätiloissa tuo paistinrasvan dunkkis aiheuttaa itselläni aika etovia reaktioita.

  Mutta, muta. Ovat ne uppopaistetut kananuijat helkkarin hyviä. Vuorokautta ennen maustamattomat nuijat isoon minigrip-pussiin, sekaan mausteet ja piimää. Seuraavana päivänä pyöritys vehnäjauhoissa, keittimeen ja pois kun on sopivan ruskeaa omaan makuun. Miten voi olla kana mehevää.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2018
 9. GoDi81

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 135

  Itselläni on 0.9L maksimi keittimessä, juuri täydellisen kokoinen kun pullo on saman kokoinen :)
   
 10. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Minulla on erittäin hienoa rosteriverkkoa jonka löysin joskus romiksesta ja olen lasketellut öljyt sen läpi. Se suodattaa kaikki muut paitsi ihan pienimmät hiukkaset.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti