Rasvakeitin, mutta millainen/mistä?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja finlandery, 23.09.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. juputIn

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    173
    Kannattaa ostaa esim. Prismasta elintarvikekelpoinen kanisteri ja suodattaa käytetyt öljyt sinne.
     
  2. 000000

    Rekisteröitynyt:
    20.11.2002
    Viestejä:
    193
    Meillä on nyt hetken ollut käytössä hd9621 ja ihan tyytyväinen olen ollut. Eihän se suoranaisesti ole rasvakeitin, joten käyttökin on vähän erilaista. Kypsennysajat ovat pidemmät, eikä lopputulos varmaankaan ole ihan samanlainen. Kuitenkaan en vertaisi keitinta ihan suoraan kiertoilmauuniin. Liekö kovempi ilman virtausnopeus, vai pienempi tila, mutta kyllä tällä rapsakkaa pintaa saa syntymään nopeammin kuin uunilla.

    Kovin hirveästi en ole eri reseptejä testaillut. Ranskalaiset onnistuivat hyvin ja siivistäkin tuli ihan kohtuu hyvät. Ehkä pidin hieman turhan vähän aikaa tai pienellä lämmöllä, kun pinta ei kuitenkaan ollut niiiin hyvä kuin olisi toivonut. Kaikenlaista muutakin sälää tuolla on tullut ihan testimielessä paistettua. Vähänhän se on niin kuin uunin/mikron/grillin yhdistelmäkorvike ollut meillä.

    Ohjeissa sanotaan, ettei tuotteita tarvisi käännellä. Pakastenugetteja lämmittelin, niin kyllä minä niitä välillä (ehkä kerran - kaksi) vähän ravistelin, jotta ei koko ajan samat pinnat ole vastakkain. Silti ihan täysin tasalaatuista ei mielestäni niistä tullut (eli jonkun nugetin joku puoli tuntui aavistuksen "lötköltä").

    Vaatii vielä lisää kokeiluja, jotta ihan täydellisen mielipiteen osaa muodostaa. Olin alkuun melkoisen epäileväinen, mutta varovaisen positiiviseksi on mielipide alkanut muotoutua. Käytön helppous on kuitenkin iso plussa sekä monipuolisuus valmistettavien ruokien suhteen. Toisaalta vieläkin polttelisi myös se rasvakeitin hankkia, jotta voisi konkreettisesti vertailla näitä kahta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  3. Teepee1

    Rekisteröitynyt:
    11.11.2014
    Viestejä:
    3 235
    Kannattaa jättää rasvakeitin ostamatta :D Jos ei omaa erittäin hyvää itsekuria. Nimimerkillä +10kg 3kk.
     
  4. mikronhsm

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    97
    Mitään käsitystä kellään koska seuraavaksi voisi lidlissä tulla rasvakeitin myyntiin?
     
  5. HemmoPA

    Rekisteröitynyt:
    03.01.2013
    Viestejä:
    17
    Vähän myöhässä tulee vastaus, mutta juuri tämän viikon maanantaina näin Lidlissä niitä rasvakeittimiä myynnissä.
     
  6. mikronhsm

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    97
    Ei oo mainoksissa näkyny. Missäpäin?
     
  7. HemmoPA

    Rekisteröitynyt:
    03.01.2013
    Viestejä:
    17
    Sori, sen verran poissa ollut, että taas vastaus tulee myöhässä. Mutta Espoossa, Mikkelän Lidlissä oli ainakin 3-4 kappaletta.
     
  8. mikronhsm

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    97
    Kattelin prismassa wilfan 55e keitintä. Edellisellä sivulla joku kertoi lämpötilan laskusta jotain. Mistäs moinen johtuu?

    Oisko wilfa parempi tai huonompi ostos lidlin vehkeeseen verrattuna?
     
  9. mikronhsm

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    97
    Avecin halpiksella paistellu muutaman kerran.

    Mitä ranskiksia suosittelette? Natsisiwan tikuista joku mainitsi tässä ketjussa. Tavoite olis kebabbilan makuiset ranut. Vissiin ihan normi ranskanperuna maustetta karvaranteet käyttää?
     
  10. jani_k

    Rekisteröitynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    172
    Pirkka tikkuperunat;)
     
  11. KameIeontti

    Rekisteröitynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    1 723
    15kg myöhemmin oli pakko luopua rasvakeittimestä.
     
  12. MadPike

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2016
    Viestejä:
    2 160
    Suosittelen kyllä kaikille ketjussa rasvakeittimestä luopumista, ja välillä kasviksien syömistä. Aika sairasta, että kotiin pitäisi muka rasvakeitin saada. :rolleyes: njam njam vaan, jenkkityyliin rasvakeittimellä friteerattuja snickers-patukoita aamiaiseksi vaan, eiks niin? :p
     
  13. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    @MadPike lla tuli tylsää ja aatteli trollata kaikki ruokaketjut läpi? :rolleyes:
     
  14. MadPike

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2016
    Viestejä:
    2 160
    Täytyy myöntää, että niin kävi. :o
     
  15. Puremax

    Rekisteröitynyt:
    15.01.2017
    Viestejä:
    1
  16. mikronhsm

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    97
  17. Moguli

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2001
    Viestejä:
    583
    Tuli hommattua Sandstromin Airfry-härpäke, kun oli Gigantin alessa 40 eurolla. Oon kokeillut kaupan pakastealtaasta ranskalaisia, vegenugetteja, sipulirenkaita ja Billy-pizzaa. Myös itse tehtyjä ranskalaisia on tullut jo kokeiltua. Kaikkien lopputulos on ollut tyyliltään lähempänä kiertoilmauunia kuin aitoa friteerauskeitintä, joten siinä mielessä ei kannata mitään ihmeitä odottaa. Kaupan pakastealtaan jutuista tulee mielestäni rapeampia kuin kiertoilmauunissa ja jonkin verran tasaisemmin paistuvat, mutta rapeus on enemmän sellaista "kuivaa" rapeutta eikä sellaista friteerauskeittimen mehevää rapeutta.

    Olen kuitenkin erittäin positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin laite sopii sinkkutalouteen - periaatteessa kaikki samat jutut voisi tehdä kiertoilmauunissakin, mutta onhan tuo nopeampi ja soveltuu paremmin pienen määrän valmistamiseen. Kesällä tulee lisäksi plussaa siitä, että kuumentaa huoneilmaa vähemmän kuin perinteinen uuni.
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti