Rasvakeitin, mutta millainen/mistä?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja finlandery, 23.09.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. DonX

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    377
    +1
    Mulla myös tuollainen. Reilu 2 vuotta toiminnassa. Silikoni huulet kannessa, hiven respaantuneet. Muutoin toimii kuin, se kuuluisa junan vessa.
    :kippis:
     
  2. Toxic

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2003
    Viestejä:
    1 193

    Kattilahan toimii kyllä ihan yhtälailla. Ainoa vaan että siinä on tuo lämpötilan säätö ja ylläpito melko paljon hankalampaa. --> Palovaara jne.
     
  3. tom_gore

    Rekisteröitynyt:
    03.12.2005
    Viestejä:
    8 099
    Meillä on DeLonghin pyörivällä korilla oleva keitin ollut käytössä nyt vuoden verran. Hyvin toimii ja tosiaan pärjää sillä ~1,5 litralla öljyä. Korin tilavuus on tietty miinus, kun siihen ei mene kuin se puoli kiloa ranuja/siipiä kerralla. Vastus tuntuu olevan tehokas, koska aika nopeasti öljy saavuttaa taas maksimilämpötilan kun heittää pussillisen jäisiä perunoita kyytiin.

    Plussaa myös "poistoletkusta", jolla saa siististi rasvat talteen suoraan pulloon.
     
  4. Petoz

    Rekisteröitynyt:
    02.04.2008
    Viestejä:
    1 680
    Primassa näytti olevan muutamalta eri valmistajalta noita uuden mallisia vehkeitä. Todella vähällä öljyllä tuntuvat pärjäävän.. Onkohan lopputulos sama kuin noissa mihin tarvitaan litratolkulla öljyä?
     
  5. Teuska Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    2 132
    Tästäkin ketjusta muistaakseni löytyi juttua noista. Taisi olla tyyliin verrattavissa uunissa tehtyihin nuo vähäöljyiset.
     
  6. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Mitenkäs tavallisessa kattilassa onnistuu ranksalaisten tekeminen? Mitään lämpömittaria ei ole. Ajattelin pilkkoa ranksalaiset kokonaisista perunoista mitä kaapista löytyy, merkkiä en tiedä. Meinasin ensin pistää pari litraa öljyä kattilaan, levy neloselle tai vitoselle, ranskalaiset kattilaan about 5 minuutiksi, ranskalaiset ylös ja lautaselle/talouspaperin päälle jäähtymään, levy yhden pykälän isommalle ja ranskalaiset takasin kattilaan pariksi minuutiksi. Tuliskohan tuosta minkälaista?
     
  7. kohta tulee hongkongeihin mielenkiintoinen ja halpa rasvakeitin, kannattaa kyttäillä... :protip:
     
  8. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 932

    Onhan tuohon ihan ohjeitakin miten tuon öljyn lämmön arvioi oikeaksi. Esim. leivän palasen värin muutoksia öljyssä seuraamalla. Ei tuossa oikeastaan ole kuin että lämpötilat saa suurinpiirtein oikein ja ymärtää miten sitä voi seurata ilman mittaria...
     
  9. Rooivalk

    Rekisteröitynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    944
    Öljyn pitää olla riittävän kuumaa, tai muuten perunat imaisevat sen itseensä ja niistä tulee ihan hirveitä. Yksi apuväline kattilakokkailuun on semmoinen erillinen pieni induktiokeittolevy, johon voi suoraan säätää namiskasta lämpötilan, esim. 170-180 astetta. Ja voi viedä pihalle tai parvekkeelle käryämään.
     
  10. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Onko kyseessä keitin vai joku levylle laitettava kattilasysteemi? Hinta ja lisätietoja kiitos.

    Induktiolevy vaan maksaa enemmän kuin friteerauskeitin.
     
  11. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Jos tekee kokonaisista perunoista ranskalaisia/lohkoperunoita niin käykö siihen esim Van Gogh vai pitääkö olla joku spesiaali perunalaatu? Jossain reseptisivulla luki että pitäisi käyttää "kiinteämaltoista perunalajiketta".
     
  12. True

    Rekisteröitynyt:
    17.06.2002
    Viestejä:
    289
  13. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Saakos tuosta Philipsistä miten kerättyä öljyt takaisin pulloon? Toisin sanoen, onkos siinä mitään poistohanaa/venttiiliä? Nykyinen keitin on joltain kultaiselta 80-luvulta ja niin tehoton, että munkit kerran vuodessa paistaa. Muuhun se ei oikein jaksakaan.

    Itselläni laite tulisi ulkokäyttöön grillikatokseen. Sisällä tuo on niin haisevaa hommaa ettei innosta lainkaan. Alkaa se öljyn haju vellomaan meikäläistä. Joku tässä tosin jo varoitteli pakkasesta, että talvisin se nyt ainakin pitäisi sisätiloihin siirtää siis. Jos ei jollain ole antaa vielä parempaa vinkkiä jostain muusta laitteesta?
     
  14. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Tuo öljysäiliö on irrallinen, eli pitää sen nurkasta kaataa esim. pulloon.
     
  15. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Löytyyköhän tuolle Philipsille muita oikeasti varteenotettavia vaihtoehtoja? Ei nyt kuitenkaan mitään ihan älyttömän hintaista huvittaisi ostaa, kun käyttö jää varmasti hyvin satunnaiseksi.

    Onkos täällä muuten porukka tehnyt kotitekoisia sipsejä? Friteerauskeitinhän olisi mitä oivallisin kapistus siihen hommaan.
     
    Viimeksi muokattu: 23.02.2014
  16. Teuska Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    2 132
    Philipsissä niin kuin muissakaan ei näytä olevan mitään poistohanaa.

    Sanoisin, että tuommoinen hana/venttiili ei helpota juurikaan sitä rasvan kanssa mälväämistä. Suppiloa (ja sihvilää tarvittaessa keräämään moskat) apuna käyttäen, reunasta kaatamalla todella helppo homma.

    Hajusta voisin sanoa, että liesituulettimen alla paistellessa ei kämppään ole kyllä käryjä jäänyt, vaikka melkeinpä kerta viikkoon on tullut keiteltyä. Toki se siinä vieressä väkisinkin vähän tuoksahtaa.
     
  17. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Pistin sitten tuon Philipsin tulemaan, kun en nyt muutakaan tähän hätään keksinyt. Mustasta pörssistä sai näköjään vielä astetta halvemmalla kotiin kannettuna.
     
  18. Focus

    Rekisteröitynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    271
    Ostin tässä ketjussa jo mainitun Hugin rasvakeittimen. Eilen tuli ensimmäiset wingsit ja ranskalaiset valmistettua ja täytyy sanoa, että on maino laite. Erittäin simppeli ja vaikuttaa hyvin simppeliltä puhdistaa. Siivistä en onnistunut saamaan rapeita, koska nälkäisenä halusin päästä nopeasti syömään. Ensi kerralla sitten pidempi setti niille, niin eiköhän ole jo maan mainiota. Ranskalaiset onnistui kyllä erittäin hyvin, nainenkin tykkäsi. :kippis:

    Kuinkas pitkään noita samoja öljyjä uskaltaa laitteessa käyttää? Suosiolla siihen asti, kunnes haisee härskiintyneelle vai onko joku järkevä vaihtoväli olemassa?
     
  19. Teuska Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    2 132
    Öljy alkaa härskiintymään kun se alkaa haisemaan. Käytännössähän tuo saattaa aavistuksen tuoksua jo muutaman kerran jälkeen. Itse olen käyttänyt 4-5x. En tiedä kuinka paljon edesauttaa härskiintymisen estossa, mutta itse pullotan rasvat aina sihvilän läpi, kun ne ovat jäähtyneet ja pullot takaisin jääkaappiin.
     
  20. ihottuma

    Rekisteröitynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    531
    Tähän täytyy muuten todeta, että suuri merkitys on myös käytettävällä öljyllä.

    Oma keitin on espanjalainen "tuontipeli", ja siellä asustellessa tuli käytettyä pelkästään oliiviöljyä, koska eipä siellä muuta edes ole tarjolla.

    Nyt suomessa käyttänyt rypsi/paistoöljyä, ja näitä saa kyllä vaihtaa todella usein, varsinkin wingsejä tehdessä kestävät muutaman kerran.

    Oliiviöljyllä tuli helposti mentyä muutama kuukausi, ja se pysyi täysin kirkkaana ja hajuttomana, oikeastaan ainoa tuoksu tuli ensimmäisen lämmityskerran jälkeen, kun oliiviöljystä irtosi ns. ominaistuoksu. Tämän jälkeen ei käytännössä mitään ongelmia tuoksujen tai härskiintymisen kanssa, vaikka keitin oli joka päiväisessä käytössä.

    Jos jostakin suomessa saa käsiinsä järkihintaista oliiviöljyä, niin kannattaa kokeilla.
     
  21. Focus

    Rekisteröitynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    271
    Okei, kiitoksia. Pitää vähän tutkailla, että miten nuo käyttäytyy. Pullotus ei käynyt mielessä, mutta voishan sitäkin joskus kokeilla.
     
  22. Teuska Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    2 132
    Kiitoksia vinkistä.

    E: n. 3x hinta näyttäisi olevan oliiviöljyllä verrattuna rapsi/rypsiöljyyn. Äkkiseltään laskettuna tuo voisi tulla kyllä halvemmaksikin, jos tosiaan kuukausia säilyy.

    Kuinkahan nuo öljyt ottavat itseensä lämmityksestä ja jäähdytyksestä. Lähinnä siltä kantilta, jos samoja oliiviöljyjä käyttää kuukausikaupalla ja ne kuumennetaan ja jäähdytetään kymmeniä kertoja tänä aikana?
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2014
  23. vokE

    Rekisteröitynyt:
    31.08.2008
    Viestejä:
    3 113
    Friteerauskeitin | Clas Ohlson

    Kai tämä ihan pätevä vehje on? Näyttää ihan samalta kuin monet muutkin. :think: Ei Tampereen seudulta oikein muuta ~50e keitintä tunnu löytyvän.

    EDIT: No ei tuo Huginikaan huonolta näytä. Mutta onko samaan hintaan myymälässä? Kerran jotain Prismasta hain kun netistä katsoin että on halvalla, mutta paikan päällä sanottiin että on vain nettitarjous.
     
  24. Teuska Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    2 132
    En usko, että näissä halpismalleissa mitään eroja on kuin hinta. 3l tilavuus, osien irroitettavuus/helppo huollettavuus ja riittävästi tehoa. Mitä sitä muuta tarvitsee.
     
  25. vokE

    Rekisteröitynyt:
    31.08.2008
    Viestejä:
    3 113
    No nyt on täälläkin taloudessa Hugin. Prismassa tosiaan sen 29.90e. :) Tänään sitten ekat siivet.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti