Raspberry Pi ($25/$35 ARM-tietokone)

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja pietari-poika, 26.11.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. http://galezki.net/projects/how-to-...installing-ace-player-or-sopcast-for-raspbmc/

  Tuossa kaverin kirjoittama ohje AceStreamiin ja SopCastiin raspilla. Ohjeet soveltuvat täysin OpenELEC:iin, vaikka ohjeissa RaspBMC.

  Wiziwig kuoli, mutta kai noita streameja löytyy nykyäänkin jostain. Suosittelen kyllä hommaamaan Chromecastin, rutkasti helpompi.

  Toki, jos haluat selvitä ilman toista konetta, niin kannattaa googletella SportsDevil-lisäriä.
   
 2. hanibl

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2006
  Viestejä:
  28
 3. Pistimpä pihin pyörimään owncloudin. Mitä nyt testaillut. Niin toimii aika jees. Pitää vielä dynDNS hankkia että faileihin pääsee ulkoverkosta käsiksi. Tiedostot siis siaitsevat ulkoisella levyllä. Äänetön ja hyvä tiedostopalvelin.
   
 4. Catrik

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  2 151
 5. ThePiHutissa muuten vielä 7 tunnin ajan pääsiäisale, kaikki tuotteet -10 %, RasPi2:lle jää hintaa alle 40 €.
   
 6. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  • Ssh:lla sisään
  • mount -o remount rw /flash
  • nano /flash/config.txt
  • Vaihda tuo: hdmi_ignore_cec_init=
  • ctrl+x:llä talteen ja reboot
  # Doesn't sent initial active source message.
  # Avoids bringing CEC (enabled TV) out of standby and channel switch when
  # rebooting.
  hdmi_ignore_cec_init=1

  Itellä myös samsungissa kiinni helix openelec ja ainakin osittain vaikutti tuohon käyttäytymiseen. Esim nyt yatsesta kotinäppäintä painaessa telkkari ei käynnisty itsestään. Mulla tosin kiertää tuo kaapeli onkyon kautta, mutta erittäin hyvin kyllä pelaa anynet tuon raspin kanssa mm. kaukosäädön osalta. Meinasin paskoa housuun innosta kun ensimmäisen kerran vahingossa painoin kaukosäätimestä nappia tuolla käyttölittymässä ja se oikeesti toimi. Lensi raskas langaton näppäimistö nurkkaan saman tien.
   
 7. -Radar-

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2006
  Viestejä:
  19

  taitaa mennä liian monimutkaseks.. telkkari tekee siis ihan omiaan tuon rasbin kanssa nykyää.. heittää välillä aina rasbin kanavalle ym.. nyt taitaa käydä niin että joku saa tuosta edullisesti raspberry 2:n ja mukaan musta kotelo ja muistikortti jossa eri käyttikset esiasennettuna sekä usb piuhan.. taidan siirtyä kokeilemaan minix x8:a ..
   
 8. -Radar-

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2006
  Viestejä:
  19
  juu ei se siitä sähköstä ole kiini. mutta kun ei toimi niinkuin pitäisi ni saa lähteä koko rasbi tästä taloudesta.. sekoittaa telkkarin toiminnan ihan täysin.. siis siinä tuskin mitää vikaa on mutta samsungin hdmi ohjaukset kuuluisasti ovat aika huonoja.. vois kokeilla vaikka minix8:a seuraavaks ...
   
 9. -Radar-

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2006
  Viestejä:
  19
  nonii eli nyt tuli mitta täytee ja pistäkää sähköpostia joka haluaa ostaa rasbi kakkosen. mukana musta kotelo ja muistikortti jossa käyttikset esiasennettuna. ei pelaa samsungin smart tv:n hdmi ohjauksella täydellisesti ilman säätelyä joten minun lyhyt pinna paloi ja siirrytään seuraavaan laitteeseen

  [email protected]
   
 10. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  No, ei se varmaan itestää ala toimimaan.

  http://kodi.wiki/view/CEC

  System(Järjestelmä) -> Settings(Asetukset) -> System -> Input Devices(syöttölaitteet) -> Peripherals(Oheislaitteet) -> CEC adapter
  -> Tee kodista aktiivinen lähde käynnistyksen yhteydessä pois
  -> Muut häiritsevät ominaisuudet pois
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2015
 11. millerii

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2004
  Viestejä:
  202
  Joskus aikaisemmin kerroin noista latureista mitä testasin, niin tein kierroksen uudestaan dokumentointuna.
  Aluksi käytössä oli perus usb-johto, jonka sitten vaihdoin jytkyyn 0,75mm kaapeliin kun tuli jännitehäviötä niin paljon.
  Eli kannattaa kiinnittää huomiota myös virtajohtoon. Joku 28 AWG johto metrin matkalla ja 1A kuormalla saattaa tiputtaa jännitteen jopa 4,5V.
  Yksi samsungin laturi oli erikoinen kun jopa nosti jännitettä jonkin verran kuormituksen kasvaessa.

  [​IMG]
   
 12. Jabra Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  4 705
  Kellään tietoa saako RasPi 2:n Kodilla (OpenELEC) toistamaan MTV Katsomon livelähetyksiä jotenkin?
   
 13. Ennen Kodille (tai sitä edeltävälle XBMC:lle) oli Katsomo-plugin, mutta ilmeisesti maikkarin tekemät suojausmuutokset tappoivat kyseisen plugarin. Viime aikoina en ole tilannetta tutkiskellut, kun yritän tuon Silverlight-paskan kiertää kaukaa, mutta tuskin on tilanne muuttunut. HTML5:sta odotellessa...
   
 14. zide

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  356
  Olikos siis niin että vielä ei ole keksitty mitään uutta keinoa maikkarin Katsomon näkymiseksi? Olisi tarkoitus tuo Pi 2 käydä perjantaina ostamassa ja virittää töllöön kiinni ja olisi hyvä jos saisi lätkät näkyviin.

  edit:
  Jaa tästä olikin jo ylempänä kysytty.
   
 15. HuGGyBeaR

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2000
  Viestejä:
  1 871
  Onko jotain vippaskonstia, jolla kuvien katselun saisi nopeammaksi nas levyn kautta? Rautana niis RasPi 2 jossa OpenElec 5.0.8 ja kuvat ovat lacien verkkolevyllä. Openelecissä kun selailee kuvia, kestää tuhottoman kauan kuin ladataan thumbnaili saatika koko kuva näytölle. Kuvan koolla ei tunnu olevan merkitystä, että onko 12 megainen vai 2 megainen.
   
 16. NAS:ää tai verkkolevyäsi tuntematta, niin linux-pohjainen OpenELEC lukee NFS:ää paljon nopeammin kuin yleensä vakiona olevaa CIFS:ä. Toki, silloin Windows-koneilla kuvien katselu vaikeutuu. Myös se, että molemmat laititeet (NAS ja RasPi) ovat piuhalla kiinni verkossa, nopeuttaa varmasti. Thumbnailit saat pois käytöstä asetuksista, mutta en tiedä nopeuttaako se prosessia yhtään.

  En kuvien katseluun raspiani käytä, mutta niksit pätevät ainakin videotiedostoihin, joten miksi ei kuviinkin. Kannattaa muistaa myös tehdä perinteisen twiikit, mitkä voivat nopeuttaa järjestelmää yleisesti (googleen: raspberry pi 2 openelec tweaks).

  E: Ajathan OpenELEC:ä USB3.0-tikulta? Nopeuttaa etenkin menuja, joten miksi ei kuvienkin selausta.
   
 17. -Radar-

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2006
  Viestejä:
  19
  tuon tietenkin kokeilin ensimmäisenä... ei vaan olut mitään vaikutusta.. tosiaan moni sitä kysellyt ni myyty n10 min ton edellisen viestini jälkeen ..
   
 18. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Kuinka isoa kovalevyä (tai raid kokoonpanoa (Nas)) Raspberry Pi voi käyttää.

  Tällähetkellä suurimmat levyt mulla on 2Tt jotka voisin laittaa Nas koteloon pariksi jolloin USB väylän kautta Pille näkyisi 4Tt levy.
   
 19. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  Ei siellä kai mitään varsinaista rajoitusta pitäisi olla(?) Raidin tekeminen voi olla hankalaa pi:n kautta, mutta jos se onnistuu tuolla nas:in päässä, niin tuskin mitään ongelmaa. Kuulostaa siltä että tiedät mitä olet tekemässä. Mulla on 4 teran verkkoasema kiinni raspi2ssa hyvillä kokemuksilla, tosin verkon kautta mountattu kansioksi, eikä usbilla asemaksi. Mutta ainakin näin toimii ongelmitta ja nopeasti.
   
 20. Pulshu

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  2 241
  No täytyy sanoo et ei se RAID0 pakan tekeminen todellakaan mitään hankalaa oo Raspin päässä. :-)

  Itte niputin huvikseni jotain 100Gt lättyjä ihan testaillessa tuota kakkosta ja siihen on kyllä niin hyvät ohjeet for dummies että jos ei sillä onnistu niin vika on näppäimistön käyttäjässä. :-D
   
 21. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Koon ei pitäisi olla ongelma - ja vaikka olisikin niin levyt voi aina laittaa jakoon verkkokaapelin kautta (jota tuo samainen hidas USB 2.0 rajoittaa).

  Itse Raspilla suoraan RAIDaaminen varmasti onnistuu siinä missä muillakin Lilnuxeilla, mutta muutama asia tulee mieleen:
  - RAID0:n nopeushyötyä ei saada USB:n takia, joten melkolailla sama käyttää JBODia
  - RAID5:n pariteettilaskenta laittaa varsinkin vanhemmat pre-2 Raspit kyykkyyn suorituskyvyn puolesta
  - USB-koteloista riippuen, jos suoraan RAIDeja Raspilla rakentaa, saattavat virransäästöt ja latenssit aiheuttaa kaikkea "mukavaa" eikä ihme jos jossain välissä joku levy on kadoksissa (joissain RAIDeissa fataalia, joissain ei niinkään, mutta yleensä aiheuttaa joka tapauksessa turhaa synkkaamista jos näin käy)
   
 22. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Juu en tarvi Raidia ajattelin vain pukata koko video/ääni kirjastoni suoraa siihen Pihin joka pyörittää Openeleciä niin ei ole mitää turhia laitteita sähköä syömässä (noi USB kovalevyni osaa omatoimisesti mennä virransäästöön ja siitä pois).
   
 23. Alivaltiosihteeri

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  110
  Löytyykö markkinoilta edullista Raspberryn kaltaista laitetta, josta löytyisi GbE ja min. 2 SATA/eSATA paikkaa?
   
 24. ATomiH

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2004
  Viestejä:
  772
  Onkohan joku viritellyt raspiin pientä näyttöä ja siihen pyörimään vaikka säätietoja, uutisia, kalenterimerkintöjä? Pyörii pari vanhempaa raspia ylimääräisenä, ja tekisi mieli viritellä jotain tuon suuntaista. Netistähän löytyy paljonkin erillaisia projekteja, mutta jos täältä löytyisi ensi käden kokemuksia. Mikä näyttö hommata, onko 3-4" liian pieni, mikä käyttis pohjalle, millä toteuttaa tuo itse "dashboard"..
   
 25. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  • Mistä toimivaksi todettu WLAN-tikku RaspPi2:n kaveriksi? Vai onko noissa mitään eroja?
  • Löytyykö Androidille tai iOS:lle näppäriä ohjelmia Raspin ohjaamiseen, vai onko se perinteinen näppis+hiiri pakollinen varuste myös siellä olohuoneessa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti