Rannekelloja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Masi1000, 27.11.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tommyy

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2013
  Viestejä:
  954
  Joo, uusi HC. Vähän perus ”tylsä”, koska on niin suosittu. Pitkään ollut kuitenkin hankintalistalla ja en voisi paljoa tyytyväisempi olla. :)
   
 2. nouneim

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2008
  Viestejä:
  472
  Onhan näitä ollut aika pitkään. Minultakin löytyy laatikosta joku Citizen, jossa on kuukausinäyttö, ja sitä myöten myös oikeat kuukauden pituudet karkauspäiviä lukuun ottamatta. Kello kuitenkin sisältää digitaalitekniikkaa, joten yhden melko yksinkertaisella logiikalla tapahtuvan toiminnon lisääminen ei ole periaatteessa suuri kynnys. Ei mikään huippumalli tms. Ehkä tuossa Longinesissa on ajateltu, että aikaa ei ole tarkoitus yhtä mittaa rassailla, kun kyseessä on kello joka pysyy ajassa. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2018
 3. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Riippuu varmaan omista käyttötottumuksista. Omat päivyrilliset mekaaniset on sellaisesa kierrossa yleensä, että veto loppuu ennen uudestaan ranteeseen päätymistä. Samalla siis menee päivyrikin kohdilleen, kun sen ajan pistää. Eli itsellä ei oo epävarmuutta päivästä, jos ei oo epävarmuutta kellonajasta. :)
   
 4. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Automaattikellot on muutenkin hyvä pistää aikaan kuun vaihteessa niin samalla menee kalenterikin.

  Sen verran tuo Rolexikin heittää että krantumpi ruuvaa sekuntia paikalleen välillä... ;)
   
 5. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 389
  Josta pääsemmekin alkuperäiseen , kirjoittamaani, aiheeseen :
  Mitä jos laitat 50h vedollisen kellon ranteeseen kuukauden 30. päivänä , sellaisena kuukautena jossa on 30päivää? Se on heti seuraavana päivänä väärässä vaikka vetoa riittää ja kellonaika on kohdillaan :)

  Siis onhan näitä tilanteita, siksi en itse voi olla koskaan 100% varma päivästä ja mielestäni jos jotain asiaa katson kellossa, sen pitää olla 100% oikein.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2018
 6. Watchguy

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2014
  Viestejä:
  234
  Kuinka tuosta nyt voi saada ongelman aikaiseksi?
  Aamulla vilkaisee kellosta päivämäärän ja tarkistaa onko puhelimessa sama päivä menossa.
  Jos ei ole, niin korjaa asian.
  Jos on, niin laittaa kellon ranteeseen.
   
 7. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Varmaan siitä tulee ongelma yhtä helposti kuin itelle tulee ongelma jos auto huutelee bensan vähyyttä tai huoltoa. Ite kun tuppaan vaihtamaan kellon lähes päivittäin, niin nää mekaaniset on aina seis kun ne ottaa ranteeseen. Ei tuo päivien puuttuminen kuukaudessa juurikaan vaikuta eikä rassaa, kun samat ruuvaukset on aina tehtävä kun kellon pistää ranteeseen.
   
 8. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 624
  No tuosta ruuvauksestahan automaattikellojen osalta pääsisi eroon hommaamalla winderin :) Perusvitkuttimia saa aika halvallakin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2018
 9. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 389
  ...ja toista nuo kaikki kolme vaihetta 100-365 kertaa vuodessa, tai 5vuodessa 500-1825kertaa.

  Minua ainakin rassaa pelkästään ne kuun vaihteet, ei niitä huomaa,
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2018
 10. hakkry

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  Viestejä:
  45
  Exp 1 pitää aikaa niin hyvin, ettei tartte aikaan laitella. Sen minkä jätättää päivän aikana ranteessa, edistää yöllä pöydällä ollessa taulu ylöspäin. Eikä Exp 1:ssä ole päivämääränäyttöä, niin eipä tartte ruuvailla kun kesä/talviaikaan siirryttäessä.

  edit: Tämä siis vain jos kello on päivät ranteessa, jos päivät winderissä, ja yöt vaikka pöydällä, niin jätättää viikossa jo 5 sekuntia. Winderissähän on kruunu oikealle kun ei pyöri. Käytän kelloa oikeassa kädessä, niin silloinhan kruunu on ylöspäin suurimman osan ajasta. Käyntiasennolla on kuitenkin merkitystä miten edistää/jätättää.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2018
 11. MacKaiwer72

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  138
  Nostellaas pitkästä aikaa ketjua pienellä tunnelmakuvalla uudesta Zeppelin Hindenburg LZ129 Moonphase aikaraudastani:

  [​IMG]

  Joo, täytesalaman kanssa kännykällä otettu mut muuten ois jääny tossa valaistuksessa liian pimeäksi kuva...
   
 12. MacKaiwer72

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  138
  Shark meshiä Hamiltoniin:

  [​IMG]

  Turvalukollisella linkkulukolla ja h-linkeillä eli ruuvarilla irtoavat tapit linkeissä lyhennystä varten:

  [​IMG]

  Edit: Laitetaas kuva orkkisrannekkeellakin, koska se meni kelloon takaisin ja shark meshi menikin Stenun kaveriksi... Ei mielestäni jotenkin nyt sopinut tähän Hamiltoniin toi teräsranneke tällä kertaa.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2018
 13. Jugemon

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2011
  Viestejä:
  72
  Sitä olen ihmetellyt, että mikseivät muut suomalaiset toimijat kuin Sörkän Kello tarjoa käytännössä korotonta osamaksua? Heillä on tuo vuoden osamaksu Klarnan kautta hintaan 19,90€ kun muilla ei joko ole osamaksumahdollisuutta tai sitten aivan hullut Santanderin korot.

  Tiedän myös, että varmasti monien mielestä 15k Daytonaa ei pitäisi lähteä osarilla ostamaan ensinkään, mutta tuollaisesta summastahan se 19,90€ on aivan naurettavan pieni korko jonka inflaatiokin peittoaa mennen tullen. Eli käytännössä koskaan ei kannattaisi ostaa suoraan käteisellä ellei sitten käteiskaupalla hinnasta pysty tinkimään. Voihan toki olla että luoton halpa hinta on piilotettu myös kellon korkeampaan hankintakustannukseen, mutta niin kauan näitä olen nyt vertaillut kotimaisten toimijoiden kesken, etten siihenkään jaksa uskoa.

  Itse olisin parin viime vuoden aikana ollut valmis tekemään useammastakin kellosta kaupat, mikäli vain maksusuunnitelma olisi ollut Sörkän Kellon kaltainen.
   
 14. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 389
  Itse olen siinä uskossa että jos jokin palvelu poikkeaa valtavirrasta, on siinä jotan mätää ja siitä kannataa pysyä kaukana. Tällainen "koroton osamaksu" osuu omissa kirjoissani täsmälleen tähän kategoriaan. Sanat luotto, koroton ja osamaksu saavat ainakin oman selkäpiin karmimaan ja mieleen tulee ne 20v junnut jotka silloin 18v arvelivat kyseisen maksutavan olleen "mainio ajatus" ja nyt elävät kauheassa velkataakassa. Minusta ei mikään järkevä taho myönnä tuollaisia "lainoja".
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2018
 15. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Itse makustelen tarinaksi siitä miten Internet onnistuu aina poistamaan sensuurin. Siis teknisesti on kovastikkin nähty, että yhden asian bannaaminen, synnyttää kaksi ohivirtauskanavaa.

  Rolleja ei saa myyvä kivijalassa alennuksella, piste.
  Pääoman (eli sen nahkahousun käskyttämän minä perkele määrään) hinnan jyvittäminen vuosille tuleville, on kertakaikkisen loistava tapa myydä Rolleja alella...

  Ne itkee kohta taas juustomaassa. Yhyy, 1900-luvulla tuli Nipponin jannut vartseineen.. Yhyy, 2000-luvulla tuli Piilaakson lepakot Internetteineen..

  Ainoa tapa pitää hintatasoa ylhäällä aikana tänä (kompuutterilla voi kattella wanhoi paffiluotteloit ja kaikkkee) on pitää tuotantomäärät olemattomina.
  Selittää (likisimppeliä esimerkkiä käyttääkseni) Voutilaiset, Sarpanevat etc.... Jos Ponantsaa on tehty vain 25 kipaletta, niin sitä sitten on vaan tehty 25 kipaletta...

  Syystä edellisestä, allekirjoittanut ei kehtaa vetää käteen teollisuusbulkkia, kuten Rollea, joita Japanilaiset teollisuusrobot kasaa miljoonittain per vuosi.... Ei nyt oikeasti poikkea mitenkään muotikellosta.
  Pikkupoikana olisin ylpeä ollut, aikuisena en todellakaan kehtaa..

  En siis todellakaan nokita teollisuusbulkkia ilmiönä, nimimerkillä Seikoholisti #n. Se mitä välttelen (aikuisena), on teollisuusbulkin pitäminen ylellisyystuotteena.. Jos tähän lankee, niin oikeesti vähän pissiliisaa persoonassa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2018
 16. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Daniel Wellington muotikellobärndin hienosti keksityn tarinan mukaan ruotsalaismies oli lomailemassa toisella puolella maapalloa, kun kohtasi erikoisen ja erittäin mielenkiintoisen brittlläisen herrasmiehen, joka oli aina tip top kengistä hattuun asti. todellinen vanhan kansan herrasmies, mutta pienenä ristiriitana, jostain tuntemattomasta syystä omisti useita vanhoja kultaisia Rolexeja joita käytti kuluneiden kangasrannekkeiden kanssa - tarinan mukaan kyseisen herrasmiehen nimi oli Daniel Wellington ja hänen innoittamanaan ruotsalainen myöhemmin perusti kellobrändin joka perustuu pelkästään kangasrannekkeisiin, jotka rispaantuvat pian kuluneiksi, sekä nimesi brändin tuon eksentriaalisen herrasmiehen mukaan Daniel Wellingtoniksi...

  ... kultainen 50-luvun Rolex ja nuhjaantunut englannin laivaston värikoodattu natoranneke ... hieno mielikuvitusta kutkuttava mielikuva ...

  ...

  Ehkä ville 20v bisnesleijonat ostavat Sörkän kellosta 15K Rolexin 0% käsirahalla ja korolla ja etsivät kellolle ostajan 20K hinnallla, sijoittavat käteisenä saadun kauppasumman riskirahastoihin hyvällä korolla, makselevat Sörkalle hijlalleen korotonta takaisin ja rahan tuloa ei voi estää, vaikka alkuperäinen sijoitus oli 0e? (täydellinen epätoivokin mahdollinen).
   
 17. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Vielä omaa antia...

  Jos Rollen ostan, niin on mallia full paved. Eli käsityönä valmistettu.
  Näitä syystä n halveksitaan, jota en itse mitenkään pysty ymmärtämään.

  Maurirolexit on teollisuuslinjaston printtaamia, ja aikaa on mennyt max. 30 minuuttia per puutarhateräs. Jos oikein muistelen, niin tarkempi aikamäärä jossa mukana liukuhinan päässä olevan ihmisen suorittamin laaduntarkistuksin, oli jotain 19 minuuttia per kellotaulu.

  Mut nuo bling bling kellotaulut. Ne ymmärtääkseni tehdään juurkin Sveitsissä, mikä tarkoittaa sitä että juvelit on asetellut käsityönä todella kovan koulun käynyt artesaani. Ja joka siis on viettänyt noin kolme (full paved) työpäivää saman kellotaulun ääressä.
  Edelleen umpikyprisestä syystä n, en pysty ymmärtämään miksi likuhihnasälän ja todella kovan luokan käsityöläisen valmistamat kellot liikkuvat 1:1.5 / 1:2 hintahaarukassa.

  Siis oikeesti.
  Puutarhateräksestä prässätty liukuhihnasälä (20min), hinta 1 yksikkö

  Kultasepän kolme työpäivää käsityönä rakentama, hinta 2 yksikköä
   
 18. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  155
  Mistä kuulit/luit että japaninrobotit kasaa ne? Itse olen lukenut että suurimmaksi osaksi Rollet kootaan käsin, sekä valmistusmäärä yltää juuri yli millin per vuosi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2018
 19. scented

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  511
  Phenomenaton valikoimiin tullut kolme uutta väriä. Saa nähdä, miten sininen passaa Sarb033:n kanssa yhteen.
   
 20. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Putkan tilinpäätöksestä. Sorvauttaa päivässä öbaut saman määrän kelloja kuin työntekijämäärä.
  Esmex. Patek Philippe tarvitsee kaksikymmentä (20) kertaa enemmän ihmisiä, tuottamaan saman määrän kelloja...
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2018
 21. LJ123 Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  740
  Samat Rolexit saa myös huomattavasti edullisemmin, kun ostaa "ohi hihnan" tehdyn, eli pimeän. Toiset kutsuvat myös replicaksi, mutta samalta tehtaaltahan ne tulee kuin aidotkin. Ne tehdään, kun tehdas menee virallisesti kiinni.
   
 22. -Mars-

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2009
  Viestejä:
  253
  Mistä olet saanut Rollen tilinpäätöksen/t? Tuttuja Wilsdorfin säätiössä?
   
 23. Jugemon

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2011
  Viestejä:
  72
  Tarkoitus ei ollut hirttäytyä mihinkään tiettyyn kellomerkkiin, lähinnä ihmetellä että miksi maksuehtojen joustavuus on niin rajoittunutta. Monessa paikassa ollaan suunnilleen tilanteessa, jossa käy ainoastaan käteinen ja tilisiirto.

  Toivottavasti kuitenkin pikkuhiljaa alkaisi löytyä sopiva kello sopivilla ehdoilla, niin pääsisi sitten loppuiän sitä käyttämään. Kiire ei onneksi ole vieläkään!
   
 24. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Pääsy Internettiin.

  Rolexin kotisivu tietää kertoa että sorvaavat 1 00 000 kelloa vuodessa 2800 työntekijän voimin.

  Patekin kotisivu ilmoottelee että 50 000 kelloa valmistavat kahdellatuhannella työntekijällä..
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2018
 25. MacKaiwer72

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  138
  Äänirautaa 70-luvulta, Rado Electrosonic, koneistona ESA 9162. Humisee mukavasti kun laittaa korvan kelloon kiinni :)

  [​IMG]

  Alkuperäinen ranneke (kuvassa) ei oikein miellytä, kapenee niin rajusti leveimmästä kohdastaan (24mm) lukolle (16mm). Täytynee kokeilla jossain vaiheessa mesh-ranneketta tai sitten jotain sopivaa muuta teräsranneketta, ehkä jopa nahkarannekettakin... Jonkun asteiseen käyttöön tuokin on kuitenkin ostettu, ei vain kellolaatikkoon lojumaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti