Mutta mikä idea kaksivärisessä bezelissä olisi ilman GMT-toimintoa 
Rollen GMT:stä täytyy sanoa, että ei oikein tuo massiivinen runko ja vastaavasti siro jubilee-ranneke toimi hyvin yhteen. Silloin kun jubilee-ranneke oli edellisen kerran tarjolla tähän malliin, oli se paljon tasapainoisemman näköinen
Viimeksi muokattu: 26.03.2018
Totta puhut, my bad... Ja tietty olisinhan voinut heti sanoa että tarkoitin juurikin tuota 60 minuutin kiertokehää enkä 24 tunnin kehää. Nöyrä anteeksipyyntö siitä.
Mutta siis käytännössä pieni pätkä punaista väriä tämän kellon kiertokehään oli se mitä ajoin takaa --------------->
![[IMG]](http://www.ablogtowatch.com/wp-content/uploads/2016/03/Tudor-Heritage-Black-Bay-2016-in-house-8.jpg)
Saatan sen joskus ostaa tuollaisenakin jos vaan saan rahat kasaan
Viimeksi muokattu: 26.03.2018
Thanx, onhan tuo silmiä hivelevä kombinaatio.
Leikitellyt ajatuksella (aina mukava tutkailla erilaisia kelloja), että voisi ostaa eta-koneella (tai paremmalla) olevan kellon jossain vaiheessa - voisi hieman vertailla japanilaista konetta ja sveitsiläistä. Ei sillä etteikö sarb miellyttäisi silmää. Jostain syystä alkanut enemmän miellyttämään ranteessa pieni ja siro kello ja omat mörssärikellot jääneet ilman ranneaikaa. Tällä hetkellä tutkaillut Tudorin Black Bay 36:ta, sopivan pieni ja siro - jos hieman kuvetta kaivaisi enemmän niin miksei Rolexin Explorerkin - tosin siinä ei ole päivyriä, tosin ei ole tudorissakaan...
Lähinnä mietin, mikä noista eta-koneista tekee niin hyviä/suosittuja? Onko niissä jotain merkittävästi parempaa kuin esim. Seikon 6r15 koneessa? Jostain muistaakseni luin että 6r15 olisi aika samaa tasoa kuin etan 2824. Entä voiko eta-koneen viedä lähes mille tahansa kellosepälle huoltoon? Ja lähinnä paljonko etan huoltaminen maksaa? Tottunut siihen, että Seikoja huollettaessa on puhuttu kymmenistä euroista, jos koneessa ollut jotain häikkää.
Viimeksi muokattu: 03.04.2018
Itsellä on sen verran vertailupohjaa että ainakin winderissä yllättäen Steinharttini ETA 2824-2 Elabore pitää hieman epätarkemmin aikaa kuin samassa pyörittimessä olevat pari Seikoa (koneistot halvemman pään vintage 7005A ja militaryseikon 7S26). Myöskin Etaa tarkemmin aikaa pitävät samaisessa winderissä olevat kaksi Miyota-koneistollista kelloa (8215- ja 9015-koneistolliset). Onko Etalla (2824-2) tapana edistää pyörittimessä vai onko se vain tämä yksilö? Winderi on täysin ohjelmoitava Fortis Range by Aevitas ja tpd:t sekä pyörityssuunnat on tarkistettu ja asetettu Orbitan tietokannan mukaisesti. Mitään kelloista ei ole rukattu tarkemmaksi vaan kaikki on suoraan "laatikosta" otettuja ja jo jonkun aikaa käytössä olleita. Kaikki ovat samaan aikaan laitettu oikeaan aikaan time.is sivuston ajan mukaisesti, kellojen siirron yhteydessä. Japsikoneistoiset ovat minuutin tai alle tarkkuudella oikein, Eta on edistäny liki kolme minuuttia. Noista koneistoistani ylivoimaisesti tarkin on Miyota 9015 ja se on alle 200 euron Marc & Sonsin uumenissa. Eli tälläinen omakohtainen havainto minulta. Huoltojen hinnoista ei ole kokemuksia sillä kellot ovat kaikki liki uusia vielä eli ei ole ollut huoltotarvetta toistaiseksi...
Sitten jos sitä hieman sirompaa kokoa kelloon mietit scented, niin yksi vaihtoehto voisi olla Oriksen Aquis Date 39.5 mm rungolla (ilman nuppia). Ne ovat Sellitan SW200-koneistollisia ja suunniteltu "vaihtoehdoksi" ETA 2824selle ja mitä olen ymmärtänyt niin Oriksella on maine hyvinkin tarkkakäyntisenä ja hinta-/laatusuhteeltaan hyvänä sveitsiläisenä kellona. Siis tälläinen tiuku: https://www.oris.ch/en/watch/oris-aquis-date/01-733-7732-4135-07-8-21-05peb
Edit: Korjauksena että vintage seiko on ostettu briteistä "huollettuna" ja kunnostettuna ilman mitään todistuksia, siistikuntoinen mutta vetopaino pitää melkoista ääntä liikkuessaan että lieneekö sittenkään ihan fully serviced niinku myyjä mainosti... Halvahko ostohinta voisi kertoa jostain muusta mutta kello pitää oikein hyvin aikaa eli ei tuota kannata lähteä tässä vaiheessa availemaan ja huollattamaan kuitenkaan.
Viimeksi muokattu: 03.04.2018
Oris ei passaa omaan makuun, hieman liikaa yritystä. Steinhartin voisi joskus hankkia, tosin moni malli on liian kopio ja taasen ne omalaatuiset mallit ei omaan silmään vakuuta.
Onhan tuota oma Vostokkikin saatu kävelemään muutaman sekunnin sisään, vaikka koneisto on aika hirveä - onneksi ei ole läpinäkyvää takakantta
. Itse lähinnä mietin, että onko eta parempi esim. asennosta riippumatta verrattuna vaikkapa Seikon 6r15:een? Tai mikä on koneen ja ihmisen välinen suhde tekoprosessissa?
Mutta joo, mietinnän asteella vasta uudet kellot, ei hirveää tarvetta...
Viimeksi muokattu: 04.04.2018
Joo, vähän tälläistä ajattelinkin... Onhan toi koneistolle asetetuissa toleransseissa tuo mun ETA-stenu mutta aika lähellä sallittuja ylärajoja käynnin edistämisen suhteen... Olisko se niin yksinkertainen homma että jos ois timegrapher niin kattois sillä lähtöarvot, säätelis koneistosta hieman säädintä miinuksen suuntaan, kattelis taas arvot, antais käydä vaikka yön yli/vuorokauden ja kattelis taas arvot, säätelis taas tarvittaessa ja niin edelleen kunnes näyttäis olevan tarkemmin kohdillaan? On meinaan houkutellut ostaa tuo Weishi no. 1000 tai vastaava jo jonkun aikaa.
Viimeksi muokattu: 04.04.2018
Ok, thanx nouneim, hyvää tietoa. Toi timegrapher ois muutenkin aika hauska mittalaite hieman tarkempaan kellon käynnin mittaamiseen ja noi no. 1000-mallit maksaa n. 170 euroa toimitettuna saksanmaalta. Pitänee kattoa josko vaikka tilipäivänä tollasen värkin laittais tilaukseen niin pääsis noi automaatit testaamaan tarkemmin käynnin osalta
Viimeksi muokattu: 04.04.2018
Minusta Baselworld 2018 hienoin kello
![[IMG]](https://hodinkee.imgix.net/uploads/images/1521752730303-aa6iwdvj1va-5130150a1213d9c7e85fb820135027d8/ccccc.jpg)
https://www.hodinkee.com/articles/longines-military-watch-introducing
Eli normaalista 40luvun militarykellosta modernin versio mutta kuitenkin niin onnistuneesti tehty että monella on ollut vaikeuksia tunnistaa sitä todellakin moderniksi. Kellossa on automaattikoneisto ja minusta hyvin sopiva, ylisuuri, runko, muistakseni 38.5mm, juuri passeli.
Manuaalivetoinen koneisto olisi istunut paremmin mutta onhan tuo automaatti vaivattomampi. Vähän hämää kun en oikein ole löytänyt tietoa siitä, onko kellossa safiiri vai joku naarmuuntuva lasike.
Tulossa joskus kesällä, hinta ihan liikaa omalle kukkarolle mutta on halvempi kun Omegat ja Rollot, käsittääkseni 1500e.
Viimeksi muokattu: 12.04.2018
Miten muuten tuolle kellolle kerrotaan se, mikä kuu on menossa päivyrin asetushetkellä? ts. mistä se tietää onko kuukausi juuri se lyhyt kuukausi vai pitkä tai jotain siltä väliltä notta se tietää mennä siihen "rytmiin"
Viimeksi muokattu: 13.04.2018
Koneisto on L288.2 (ETA E56.111) kvartsi ja Longines ilmoittaa että kalenteri (joka ohjaa tuota päivämääränäyttöä) pitää päivämäärän oikeana vuoteen 2400 asti. Päivämäärään ei voi vaikuttaa itse mutta se pysyy oikeana kunhan muistaa vaihtaa patterin puolen vuoden EOL-indikaattorin aikana. Jos tämän ikkunan patterinvaihdosta onnistuu missaamaan niin sitten kello on lähetettävä Longinekselle kalenterin resetointiin/uudelleenohjelmointiin. End of life -indikaattori oli muistaakseni niin että sekuntiosoitin alkaa liikkumaan neljän sekunnin askeleilla ja lopulta menee vielä kaikki viisarit klo 12 tietyksi ajaksi ennenkuin peli on kokonaan menetetty (tarvittaessa voin tarkistaa tarkemmat speksit käyttöohjeesta jos jotakuta toi indikaattorin toiminta niin paljon kiinnostaa). Patteri on litiumiparisto jolle luvataan kymmenen vuoden kestoa.
Eli summa summarum: sisäänrakennettu kalenteri jota ei voi itse säätää mutta jonka valmistaja lupaa pysyvän oikeassa.
Viimeksi muokattu: 13.04.2018
Arki-ja pyhäkello yhteiskuvassa 
Viimeksi muokattu: 14.04.2018
Terassikausi avattu! 
Uudempaa koppaa. L888 (2892-A2?), 64h käyntivara.
Viimeksi muokattu: 14.04.2018