1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

  Muropaketin toimitus
  Poista ilmoitus

Rannekelloja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Masi1000, 27.11.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Olen yrittänyt etsiä alle 100€ selkeää kelloa, jossa olisi kaikki numerot muttei paljoa muuta. Timex taitaa olla valinta, mutta vielä pitäisi päättää väri.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Valkoinen olisi se käytännöllisin, mutta musta kiehtoo modernimpana. Olisin jo varmaan ostanut, mutta tuli vahingossa vastaan tuo kokomusta joka tässä kuvassa on nätti, mutta epäilyttää käytännöllisyys kun ei ole studiovalaistus. Taustavalaistuskin noissa olisi, mikä vaikutti Youtuben perusteella varsin hyvältä. Viisarit ei myöskään törrötä keskikohdan yli, mutta tuo 42mm halkaisija hieman epäilyttää. Kokomusta taitaa olla pari milliä paksumpi, joka puoltaisi myös tuota tavallista mustaa.


  Oikeastaan piti ensin tilata kiinasta tuollainen mustalla taustalla:
  https://www.aliexpress.com/store/pr...wn-Leather-man-watch/1111824_32263389578.html
  Kehuvat perinteiseen tapaan 5/5, mutta pari uskaliasta on kommentoinut parin kuukauden testin jälkeen että jousi hajoaa tai jätättää sikana. On myös automaatti patterin sijaan, joten pitäisi pitää päivittäin liikkeessä.

  Sinällään harmi tuo kiinalainen, sillä se olisi aivan ihanteellisen näköinen kellotaulu minuuttikehineen. Päivä siinä on sotkemassa, mutta ei pahasti.
  [​IMG]

  Vielä yksi variantti, tämä se on. Mustat kuoret kuten kokomustassa, mutta numerot ja viisarit vaaleahkot:
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 2. JJe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.1999
  Viestejä:
  442
  Tänään hain vuoden vanhan Datejustin kaveriksi Sea-Dwellerin (126600).

  En ole koskaan pitänyt diver-kelloista mutta idea oli ostaa ennen marraskuun hintojen nousua ja katsella 1-3 vuotta miten hinnat lähtee kehittymään. Pieni kutina tosin on, että revin kohta kaikki muovit pois ja otan käyttökelloksi.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 3. TheMiklu

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  328
  Ja on muuten mahtava kello. Casio piti saada ja joku 5600 sarjalainen remppakelloksi. Vähän puolivahingossa tuli tilattua tuo. Katsoin että ompas stealthi taulu kun ei ollut mitään ylimääräistä tekstiä. Ranneke oli kiva ylläri.
   
 4. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  No ei peruskellot jätätä vaikka maksais vaan 2€ vaiko 100€. Koneisto yleensä ihan sama ja varma, ei ne jätätä. Enemmän se 5000€ Rolex jätättää.
  Osta se mikä omaan silmään näyttää parhaalta, ei alle 100€ kuitenkaan mitään absoluuttista laatua saa. Kiva kalu ranteeseen, ei siinä muiden auta väriä sulle valkata.
   
 5. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Ei oo mitään anteeksi pyydettävää. Päinvastoin olen nimenomaan sitä mieltä, että omalla tyylitajulla kannattaa mennä, eikä tämän ketjun kelloautistien fiksaatioilla, jotka eivät omaan makuun välttämättä iske ollenkaan.
   
 6. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Tajusin vain että tuo viesti paisui vähän väljäksi siitä mitä alunperin tarkotin.

  Oli tarkoitus antaa vain yksi löytämäni malli ja vastauksena oletin, että jos joku osaisi nimetä vastaavan näköisen mutta laadukkaamman mallin toiselta, itselle ehkä tuntemattomalta merkiltä. Ja ehkä vähän pienempänä, koska tuo 42mm on Timexin itsensäkin mielestä Oversized.

  Laitoin Timexille itselleen viestiä, että jos tuon kokomustan saisi valkoisilla viisareilla, sillä kaikki vaadittavat osat heiltä löytyy. Lisäsin toiveen pienemmästä koosta, mutta se on epärealistista. Toinen vaihtoehto on ostaa tuo vihertävä ja siihen jostain musta hihna, jos tuo vihertävä hihna on luonnossa yhtä häiritsevä.
   
 7. Jerry8766

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2017
  Viestejä:
  1
 8. murokello2

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  897
 9. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 056
  Tarkoitatko Invictaa?
  Vai myyjää? Invictasta en menisi takuuseen mutta Laatukellot on tunnettu myyjä.
  Ihmeellistä ainaostaan on se että Invicta ei ollut isommalla alella, sitä kun on lähes mahdotonta löytää ilman yli -80% alelappua.
   
 10. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Kun nyt aloitit.
  Itse tungin NYSE:T muutaman tuollaisen hinnan päivänä toissasellaisena kun paske rommas.. Kassellaan vuoden, kahden ja kolmen päästä miten osingot ja pääoma kehittyi....

  Siis oikeesti, ostit jonkun ketun bulkkipeltikellon sijoituskohteeksi vai miksi hintoja seurailet :confused::confused::confused:

  Muoks: Sveitsiin tuo huoltoon lähtee, joten itse seurailisin aika lyhyen tovin rasvojen oksidoitumista kelloloorassa. Nauris nakuttaa negatiivista osinkoa joka ikinen päivä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 11. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  :o
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 12. jakk

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2011
  Viestejä:
  1 542
  Tuskin pitää paikkansa tuossa. Kai jokainen joka kelloa säilyttää vetää sen kerran kuukaudessa? Tuo ei mene miksikään 10 vuodessa jos välillä on käynnissä.
   
 13. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Kellosepät kovasti väittävät että rellirasvat mätänee muutamassa vuodessa. Juuri se että tuo kellomalli lähtee Alpeille huollettavaksi, kusee mahdollisen valuuttaparin antaman nokituksen.
  Jos frangi keulii (uusien kellojen hinta nousee), niin kellon huoltohinta nousee myös. Juuri siksi jokainen päivä kelloloorassa, paukuttaa negatiivista tuottoa niin että oksat pois. Kello menettää ostohinnastaan kaksi prosenttia vuodessa pelkästään huoltolaskun johdosta. Tod. näk. noin kymmenen prosenttia heti kun kaupasta ulos lähti.

  Mut kassellaas, tuon peltikellon (tehtaan hinta siinä tonnin paikkeilla) hinnalla sain 300 planeetan tylsintä osaketta valuuttaparilla 1,18. On syytä olettaa että alle kolmen kuukauden omistuksen jälkeen sieltä tulee $150 takaisin. Valuuttapari on edukseni ny 1,16 kun tuo €uro paskii.

   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 14. JJe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.1999
  Viestejä:
  442
  Oho, en olisi uskonut että bulkkipeltikello menee jollain noin pahasti tunteisiin. :D

  Tätä mallia on AD:llä hyllyt täynnä hyvillä alennuksilla myynnissä, joten ei tässä rahaa paljon menetä. Sitä paitsi, olisihan se tyhmää sijoittaa rahaa jota ei ole vara menettää.

  Huolto?? Miksi kukaan lähettäisi bulkkipeltikelloa Sveitsiin asti huoltoon, kun samalla rahalla saa uuden hyllystä? :confused: (Kuulin, että Rolex puskee tätä mallia isolla volyymilla ulos tehtaalta seuraavan 20 vuoden ajan niin saatavuudesta se ei ainakaan jää kiinni)
   
 15. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Touche!

  Kellokaupan neiti kertoo miksi...

  Jos et malta odottaa, niin kerron että Suomessa ei ole painetankkeja, joilla voisi huollon onnistumisen koeponnistaa. Täkäläiset tankit "suklaa" vain muutamaan sataan metriin.
  Nuo kilometreihin suklaavat nauriit lähtee Juralle että heilahtaa, ja oman kokemukseni valossa sillä tiellä pysyvät vähintään kvartaalin...

  Jälleen kerran joku osti maksalooraa kaviaarin hinnalla :D
  Enskerran sit se jalometallinen versio säikeistä SubMariner, YachtMaster, DayDate, Daytona, SkyDweller, Datejust tai nyt oikeesti ihan mikä tahansa.... Jotenkin onnistuit ostamaan pahimman mahdollisen väliinputoavan mallin.. SubMariner alistettuna mitä tulee rannetuntumaan...
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 16. JJe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.1999
  Viestejä:
  442
  En edelleenkään ymmärrä miksi stressaat bulkkikellon huollosta?
  a) en asu Suomessa, joten siellä olevat painetankit ei ns. kiinnosta :D
  b) kuten jo asiaa sivusin, bulkkikellojen etu on hyvä saatavuus ja halpa hinta. Jos kaipaa huoltoa niin kävelee kelloliikkeeseen ja ostaa uuden.

  Datejust löytyy jo ja seuraava kello on kokokultainen Daytona vihreällä taustalla - ensi vuonna sitten. Muut mallit ei kiinnosta. (no okei ceramic Daytona kiinnostaisi mutta ei nykyisillä hinnoilla)

  Nyt kun aloitit linkittämään Archien videoita niin laitan minäkin yhden
   
 17. lateho

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2012
  Viestejä:
  4
  Sattuisiko foorumistien joukosta löytyä TAG Heuer kelloista tietäviä? Pääsin tänään hypistelemään paikallisessa kirppiksessä kuvien mukaista TAG Heuer Carrera Calibre 16 -kelloa. Hintahan tälle oli erittäin alhainen verrattuna siihen, mitä näistä pyydetään yleensä. Osaisiko/pystyykö joku kertoa kuvien perusteella onko kyseessä kopio vai aito?

  [​IMG]
  Kuvan ottamisen yhteydessä lienee tullut jokin heijastus tuohon vasempaan alareunaa kellotaulussa.

  [​IMG]
   
 18. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Osanottoni. Kokemuksesta tiedän että kaikki Rollen SeaDwellerit lähtee huoltoon juuri Juralle, jossa on 4km syvyyttä mallintava painetankki.
  Se kelloneiti sitten tämä toki vielä tenttaa...

  Jos todella budjaat neekeridollarien lääneissä, niin varaudu suosiolla siihen että tuplaat juoksevat tappiosi. Loonie, Aussie, Kivi, ovat mädäntyneet tuplasti viimeviikon aikana.

  Huollon hinta määritetään Sveitsin frangeissa.
  Ainoa valuutta joka on sitä vasten arvonsa säilyttänyt edellisen viikon aikana, on ollut JoeDollari.

  Ihan uteliaisuudesta, miksi ketussa ostit suklarin päivämääränätöllä?
  Eikä tässäkään vielä kaikki: Miksi se päivämääränäyttö pitää olla suurennuslasilla varustettu, siis kun mietin että vesi itsessään suurentaa öbaut X1,5, jonka jokainen lastenaltaassa vekarana suklannut tietää.

  Ja ei, tämä ei todellakaan selitä miksi sukeltajille suunnitellussa kellossa (Panerai, Rolex, Blancepain, Omega, Sarpaneva ) pitäisi olla päivämääränäyttöä.
  Viikonko ajattelit likinköisänä köpinä viettää siellä kölin alla?
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 19. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Haen popcornit, palaan aivan tuossa tuokiossa.
   
 20. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Ei vittu teitä kelloautisteja. :rofl:

  Paljon väliä jollain painetankeilla, sääkään et varmaan eläessäsi ole metriä syvemmälle sukeltanut, niin se ja sama että onko kello painetestattu huollossa muutamaan sataan metriin. :rofl: Ihankun joku monen sadan metrin syvyydessä tai edes kymmenen metrin syvyydessä mitään Rolexia nykyään käyttäisi.:rofl: Siinä kelloautistit runkkaatte jollekin huoltopisteen painesäiliölle ja ostatte kalliin kellon, joka näyttää kuitenkin ihan paskalta tokmannin tuulipuvuissanne möhömahoinenne.:tongue:
   
 21. JJe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.1999
  Viestejä:
  442
  Nämä Neerizin tapaiset kelloautistit on just parhaita. :rofl: Omaa kelloa ei ole mutta runkkaillaan painetankeille muna pystyssä.
   
 22. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Niin, juttujen perusteella olen ainoa muutamalle viimeiselle sivulle postannut jannu, joka on vienyt huoltoon kellon jolla ajattelit tilin tehdä.
  Tiedän kertoa kokemuksesta että SeaD-wellerit lähtee Sveitsiin huoltoon ja sillä tiellä pysyvät usemmman kuukauden. Huollon hinta on triplana sen, minkä likiseppä laskuttaa Subbarin huollosta.

  Niinku sanottu, lasketaan paljonko teet tiliä... Ostohintasi on selvillä, nuita kun ei alennuksella myydä missään päin maailmaa, olet maksanut täyden hinnan. Jokainen päivä jonka pidät itselläsi, alentaa kellon myyntiarvoa. Ei vaan ole kovin montaa kaltaistasi tapausta (no Archie Luxury) joka ei osaa ennakoida tulevaa huoltolaskua.

  Osanottoni kellomannelle, urasi ei nyt saanut yhtään paskempaa liikkellelähtöä.
  Sea-Dweller menee kaupaksi vintagena, mutta ei tosissaan tämän vuoden hinnankorotuksen rykimänä. Hinnankorotuksen on aina niin marginaalisia, että kukaan jolla varaa uuteen on, ei kellomannen edellisvuoden mallia samaan hintaan osta....
  Postaahan paljonko sait kellostasi.... Siitä viimevuoden mallista.... Melkein huolletusta...

  Ryvihän nyt vaan ne muovit pois ja ala säästämää rahaa siihen ekaan huoltoon. Riittää kun pistät muutaman saturaisen vuodessa sukanvarteen.. Ja juu, jos saat rahat kasaan, niin kellon huollon onnistuminen, testataan painetankissa. Lerpatti sun kellomannemuna miten makaroonina pitkin pöytää...
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 23. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Ja montako kertaa olet käynyt 3000+ metrin syvyydessä pelkkä Sea-Dweller tukenasi, jolloin olet pyyhkinyt syvänmeren hikeä otsaltasi että huh, onneksi en vienyt Suomalaiseen painekammioon huoltoon jossa paine on vain 400m, olisinpa pulassa jos olisin niin tehnyt! :D

  Mikään sukelluskeskus sua ei lähetä edes 10 metriin ilman asianmukaista sukellustietokonetta. Toki kai sellaiset ei sua koske kun sukellat vaan yksin Atlantilla jossain 3500m syvyydessä laivojen raatojen keskellä Sea-Dwelleri ranteessa. :o
   
 24. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Edelleenkään ei ole kyse tästä.
  Käytetty Rolle myydään huoltamattomana tai huollettuna. Jos taulussa lukee tuhansia metrejä, niin sitä ei huolleta muualla kuin Sveitsissä.
  Paikalliset kellosepät ei huolla Sea-Swelleria. Niillä ei yksinkertaisesti ole instumenttia(painekammiota) jolla testata huollon onnituminen.

  Kellomannen vinkkelista paskin kello ikinä..
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 25. JJe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.1999
  Viestejä:
  442
  :D

  Tarkennetaan, että Sea-Dweller on "vain" 1220m - ei siis puhuta tuhansista metreistä. Deep Sea versio sitten niille kaikkein kovimmille jäbille, jotka sukeltavat 3900 metrin syvyydessä rolle kädessä uusia eläinlajeja etsien.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti