Rannekelloja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Masi1000, 27.11.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. china

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  663
  Minusta se ei kyllä pidemmän päälle ole, se tulee jotenkin helpommin nihkeäksi ja tarttuu ranteeseen.
   
 2. PAMaus270

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2012
  Viestejä:
  628
  Oma vaatimaton kontribuutioni kotimaiseen kelloharrastukseen. 6263 Newman.
  [​IMG]
   
 3. Cal135

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2013
  Viestejä:
  229
  Paino sanalla vaatimaton... Onneksi 37mm on liian pieni sinun ranteeseen :D
   
 4. PAMaus270

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2012
  Viestejä:
  628
  No ehkä se kuitenkin menee :)
   
 5. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Huh, on jo pitemmän ajan tuntunut että ranteessa vikaa, kun itsekkin koen tuon lasikannen epämukavammaksi.
   
 6. Rolex Rämpy

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2011
  Viestejä:
  328
  Turkuun?;)
   
 7. PAMaus270

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2012
  Viestejä:
  628
  Pitää kysyä turkulaisilta :)
   
 8. Saratoga

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  475
  e. pois
   
 9. Kellomies

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  755
  Joo, on hieno Daytona.
  Tuotakin on kutsuttu tosiaan Paul Newmaniksi, lähinnä sen vuoksi, että hänellä oli myös tuollainen (olikohan Daytona-tekstillä?) joskus käytössä.
  "The" Paul Newman- malli on tämä, josta maksetaankin huimia summia:
  [​IMG]

  Miltä vuodelta tuo muuten on? Jostain olen lukenut, että Daytona-teksti tuli vuoden 1970 toisella puoliskolla ja oli siitä lähtien taulussa. Mutta myynnissä on ollut joskus noita ilman tekstiä olevia, jotka ovat (ainakin myyjän mukaan) olleet myöhemmältäkin ajalta.

  "Sigma dial" ilmeisesti?

  Mutta, hieno on, kyllä kelpaisi.

  Tuolla olikin tuosta hyvää infoa:
  -STEFANO MAZZARIOL BLOG-: Rolex Daytona ref. 6263/6265
   
 10. zeikok

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  1 072
  Pahoittelut, en toki tarkoittanut sinua viitatessani "ylläpuolella oleviin". Vastasin kännykällä kirjoitellen ja en ehtinyt olla tarpeeksi täsmällinen. Kuvaa ja ulkonäköähän siinä juuri kommentointiin :).

  Täytyy laittaa oikeita kuvia tuosta kellosta. Mutta entä jos tasapainoinen taulu ei ole ihanne? Minua ihmetyttää nämä Breitling-kommentit, sillä käydessäni nyt nycissä rannettamassa ehkä 50 kelloa (Breguet, Blancpain, Ap, Rolex, Cartier jne.) en voi mitenkään erityisemmin valittaa Breitlingin viimeistelystä. Kun puhutaan esim. nyt esimerkkinä olleista kelloista, niin en tietysti odotakaan samanlaisia detaileja kuin +15k kelloissa. Kuitenkin omasta mielestäni melko paljon kelloja omistaneena (ja erilaisia ja eri tasoisia), rohkenen sanoa ettei nykyisissä Breitlingeissä ole ulkoisen viimeistelyn puolesta juuri mitään, mikä ei kestäisi vertailua Omegaan, Rolexiin, Paneraihin tai IWC:hen . Metallirannekkeiden lukot voivat olla heikko kohta, mutta muutoin niin osoittimet, taulut, lasi, kopat ja kehät ovat minusta kyllä hyvin tehtyjä. Ehkä olen sitten katsonut eri kelloja, mutta ainakin ne olivat uusimpia malleja.


  Tuo koneisto ei taida olla oikeasti kyllä noin pieni, siihen lienee asennettu levy päälle. Koppa on 43mm ja koneisto ihan perus 2892.

  Eikös Rolexilla ollut tässä ihan vähän aikaa sitten niin ikään claspi jossa oli painettu logo joka paistaa toiselle puolelle? Ja mitä sitten, että 7750:a löytyy muista kelloista, löytyyhän sitä myös kalliimmista? Onko täyskiillotus edullisempaa kuin täysi harjaus (vrt. vaikka rolex)? Ei hemmetti mitä päättelyä.

  Omega rankkaa muuten Breitlingin edelleen itsensä edelle, tai ainakin Omega-myyjiltä vaaditaan myyntiin yksi parempi valmistaja kuin Omega on ja heidän oma suositus ensimmäiseksi paremmaksi luettavaksi on juuri Breitling.

  Ja että nousee oksennus kurkkuun... onkohan päivän annos jäänyt ottamatta?


  Ei tässä varmaan ilosanomasta ollut kysymys vaan typerästä käyttäytymisestä. Juuri kun pari trollia on jättäytynyt pois, niin...

  Olen kyllä samaa mieltä, että IWC:n ja JLC:n tuotteet ovat varmasti yleisesti laadukkaampia kuin Breitlingit.


  Haukutaan jonkun tuotteen viimeistely (pelkästään kuvien perusteella!) perustelematta tai tukeutumalla muistikuviin kelloista joita ei enää valmisteta. Jos laadussa on jotain sanomista, niin olisi hyvä kuulla tarkemmin mikä on ollut huonoa. Ainakaan oman tosielämän kokemukseni ei vastaa kuvaustasi samalla tavalla ja onpa asiasta täällä huomauttanut pari muutakin.

  Lisäksi nämä "valkoisen miehen kellot" ...ei hemmetti mitä kommentointia.


  Niin, analyyttinen, kriittinen ja yksityiskohtainen perustelu olivat ne asiat jotka kommenteistasi jäivät tällä kertaa puuttumaan. Dumasit laadun pelkästään kuvien perusteella.

  Esimerkkejä parista muusta outoudesta:

  - Jos jollakin valmistajalla on ollut 15-20 vuotta sitten ongelmia laadun kanssa niin en kyllä näe miksi olettaa etteikö laatu olisi parantunut? Laatuongelmia on kaikilla valmistajilla - IWC, JLC, Rolex, Blancpain, Omega - esim. mikään noista merkeistä ei ole niiltä välttynyt, edes täällä Suomessa (mutta hei, kv.foorumeilta löytyy tietty lisää).

  - Entä käytettyjen yksilöiden hinnat? Onko esim. sinulla myynnissä oleva Blancpain jotenkin surkea siksi, että siitä on tippunut hinta ovh:sta suhteellisesti enemmän kuin keskimääräisellä Breitlingillä tippuu? Entä onko Rolex valmistajana huono, kun niitä on käytettynä kaikki paikat täynnä? Entä mikä itseasiassa on käytettyjen oikea kysyntä, kyllähän tietyt Breitlingit (esim. Navitimer tai perus SuperOcean) vaihtavat omistajaa todella nopeasti. Jos valmistajalla on valikoimissaan erikoisen isoja ja erikoisella tavalla muotoiltuja kelloja joille ei välttämättä olekaan kysyntää, niin onko koko merkki tosiaan "strong avoid"?
   
 11. Gloku

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  234
  Hehe, johan täällä on meininkiä. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä tulee Breitlingvaiheen jälkeen ja milloin sinulla tällainen on ollut?

  Ulkomaat huudettu! :kippis: Puhumattakaan tämäntyylisistä kommenteista mitkä eivät kuulu mielestäni edes murotasolle. Kohtuus kaikessa. Mielipiteitähän saa ja pitää olla, mutta mikäli niitä ei saa puettua sanoiksi tätä paremmin, niin ehkä olisi paikallaan olla kirjoittamatta.

  Näkyyhän tuota Breitlingiä aika paljon Keski-Euroopan maissa puhumattakaan Ruotsista missä sitä oli enemmän kuin laki sallii. :think: Mitä maita haet takaa?
   
 12. Kellomies

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  755
  Niin, miksi? Ehkä samasta syystä kuin:

  [​IMG]

  Tai:

  [​IMG]

  Näenkö noissa palkin numeroiden välissä?

  Taitaa olla monilla lähinnä merkkikohtaista asennetta pelissä..:)
   
 13. Navigator

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  52
  Hyvä Zeikok: laitot kuvan ”rumasta” kellosta ja toivoit, että siitä seuraisi positiivisten viestien tulva. Viestiäsi kommentoi Cal135 ja lukiessani hänen analyysin kellosta yhdyin täysin hänen kommentteihinsa toisin sanoen arvioon tuosta Breitlingin kellosta. Yllätyksekseni vastasit hänen viestiin asiattomasti, etkä kyennyt vastaamaan kritiikkiin vain hyökkäsit henkilöä vastaan. Tämä herätti sympatiat Cal135:n subjektiivisen mielipiteen puolesta ja yritin tuoda sisältöä keskustelulle tuomalla esille sen tosiasian, että omalta kohdaltani Breitling ei ole vastannut odotuksia. Listasin myös perusteluja.


  Kysymysmerkit indikoivat sitä, että odotat minun kommentoivan näihin väittämiin.


  ”Eikös Rolexilla ollut tässä ihan vähän aikaa sitten niin ikään claspi jossa oli painettu logo joka paistaa toiselle puolelle?” Viitannet kaikkiin oyster – rannekkeisiin, kyllä sisältä ulospäin painettu logo, mutta ei kuten Breitlingissä, jossa logo on painettu siten, että peilikuva paistaa kääntöpuolelta läpi.


  ”Ja mitä sitten, että 7750:a löytyy muista kelloista, löytyyhän sitä myös kalliimmista?” Viitannet esimerkiksi Hublottiin, mielestäni tämä on kuluttajan harhaan johtamista ja voittojen maksimoinnin tavoittelua. ETA 7750 on luotettava, mutta ei tarjoa mitään mikä perustelisi hinnan. Hublotin kohdalla maksat designista.


  ”Onko täyskiillotus edullisempaa kuin täysi harjaus (vrt. vaikka rolex)? Ei hemmetti mitä päättelyä.” Jos tarkastelemme kokonaisuutta niin kokonaan mataksi ja tai kiillotus mahdollistaa komponenttien kokoamisen ennen loppukäsittelyä toisin kuin esimerkiksi moderneissa Rolexeissa on sekä että. Toisin sanoen osat ovat viimeisteltävä yksitellen ennen lopullista kokoamista. Itse näen tämän kustannusoptimointina.


  ”Ja että nousee oksennus kurkkuun... onkohan päivän annos jäänyt ottamatta?” Sen jälkeen kun olet saanut mantelitumakkeesi rauhoittumaan niin osannet selvittää mihin viittaat ”päivän annoksella”?
   
 14. Simo666

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2010
  Viestejä:
  632
  Moro,

  mun mielestä Breitlingillä on muutamia hienoja malleja, ja osa niitä on käynyt jopa ranteessakin. Tuo uusi krono, jos on 38mm, saattaa olla tulevien hankintojen listalla hyvinkin.

  Ja oma suosikki Breikuista on sinitauluinen Crosswind, jollainen aikanaan oli itsellä.
   
 15. Navigator

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  52
  Kiitos varteenotettavasta ehdotuksesta, harkitsen tästedes tarkemmin mitä kirjoitan ja olet oikessa saattaa olla parempi etten kirjoita mitään !
   
 16. Cal135

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2013
  Viestejä:
  229
  Kyllä tuo palkki häiritsee myös BP:n toteutuksessa. Breitlingin käyttämä valkoinen päivyri mustalla taustalla luonnollisesti vielä nostaa tuon välin korostetusti esiin.

  Saksalainen lähestymistapa (Lange ja GO) isoon päivämäärään on ehdottoman ylivoimainen
   
 17. SMB

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  9 929

  Breikun sivuilla 38mm transoceania mainostetaan naisten kelloksi. Itse en ostaisi naisten mallia jos se valmistajan mielestä sellainen on.
   
 18. buddha-

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  127
  Onko kellään tietoa tästä yrityksestä Käytetyt Kellot - Kello Klassikot? Tai voisiko joku kertoa toisen paikan, jossa voisi myydä oman kellon. Kyseessä ei ole kaikkein tunnetuin valtamerkki (Maurice Lacroix), joten uskon ettei myyminen jossain huuto.netissä tulisi olemaan helppoa.
   
 19. Tmu^

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  403
  Breiling on yksi niistä kellomerkeistä, jonka tekelettä en omaan ranteeseeni laittaisi, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Superocean mallisto miellyttää kyllä omaa silmää, mutta juurikaan muu ei. Tunnusomainen Breitlingin överiys ja "pappamaisuus" ei pure itseeni ei sitten yhtään, mutta juuri tämä Breitlingin ostajia lienee kiinnostavankin.
   
 20. BB-Einari

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
  Kaplansin tulevan lauantain huutokaupassa Newman ilman Daytona-tekstiä:

  Vara 1019336 - Kaplans Auktioner
   
 21. Simo666

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2010
  Viestejä:
  632
  Moro,

  lienee totta. Mutta omasta mielestä tuo on muotoilullisesti sopusuhtaisempi, kuin suurin osa Breitlingin +40mm malleista. Sepällä on myös naisten Breitling 36mm timanteilla, jos se olisi 38mm lähtisi se Turkuun.
   
 22. p i e t u

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2013
  Viestejä:
  78
  Vuosia sitten kun Tag Heuerit tekivät tilaa laatikkoon kertyville Omegoille. Jotenkin tuntui että siinä olisi ollut paikka kokeilla Breitlingiä ;) . Oma mekaanisten kellojen polkuni on ollut jotakuinkin tällainen: Tissot -> Tag Heuer & Eterna -> Omega -> Zenith. Avoimin silmin katson tulevaisuuteen ja mielenkiinnolla odotan vieläkö löytyy jotain vai oliko se tässä. Elämän realiteetit on kuitenkin otettava huomioon ja monet halut jäävät vain märiksi päiväuniksi.
   
 23. Gloku

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  234
  Okei, ihan ymmärrettävä "kehityskulku". Omalla kohdalla vaan erilaiset kellot on eri käyttöön eikä esim. Breitling varmaan monelle mikään korkean horologian taidonnäyte ole, mutta ihan toimivia kapistuksia samoihin tilanteisiin kuin vaikkapa Rolexin sporttikellot ja voisin kuvitella, että ei joku Patekin, AP:n tai muun vastaavan omistaminen sulje pois Breitlingejä. Ehkäpä tykkään vain niin monista eri kelloista. :think:

  Tuli noita Zenithejä vähän selailtua ja jos budjetti antaisi myöden niin tämä on aika mielenkiintoinen:

  03.2410.4010-21.C722 Zenith Pilot Big Date Musta/Nahka Ø42 mm Hinta €5.099
   
 24. jkamppi

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  69
  Breitlingin viimeistelyn taso on ollut mielestäni todella hyvää. Breitling tekee ainakin tiettyihin malleihin rungot ja rannekkeet itse; toisin kuin moni muu valmistaja. Breitling kellot ovat tietyn tyylisiä, joko tästä tyylistä tykkää tai sitten ei. Monesti Breitlingin viimeistely on tuntunut paremmalta kuin esim. Omegan eikä Breitlingin viimeistely jää paljoa tai olleenkaan Rolexiinkaan verrattuna. Viimeistely on hieman suhteellinen käsite ja jopa maku asia. Olin vaitamassa Zenithiäni perus Rolexiin ja vertailin niitä ranteessa. Rolex jäi kauppaan, koska se ei silloin aiheuttanut tarpeeksi värinöitä. Jokin siinä tilanteessa ja varsikin kellotaulussa jäi puuttumaan.

  Esim sinisen Tag Heuer 1887 Carrerankaan viimeistely ei tunnu yhtään huonolta, päin vastoin. Hyvinkin miellyttävä kello ja sellaisen omistaisi mielellään. Varsinkin käytettynä saa rahoilleen hurjasti vastinetta.

  Hyvin harvalla on täysin samanlainen "kellomaku" ja jokainen harrastaa tyylillään.
   
 25. paff

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2007
  Viestejä:
  1 188

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti