Rannekelloja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Masi1000, 27.11.2005.

 1. SAKK

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2013
  Viestejä:
  430
  Montblanc Star, Kellokonttorin sivulla. Hemmetin hieno kello. Mikähän laatu noissa Montblanceissa on?
   
 2. Merenantimet JiM

  Rekisteröitynyt:
  08.10.1999
  Viestejä:
  1 622
  En tiedä, Rieussec on ainakin hieno.
  Itsellä pari Montblancin nahkatuotetta ja en ole kovin tyytyväinen niiden viimeistelyyn.
   
 3. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 397
  Samoilla linjoilla, todella hieno. Kellotaulun ja osoittimien kontrastin pitää olla suuri, tässä luettavuus on erinomainen mitä arvostan, ulkonäkö tosi hyvä myös.
   
 4. PAMaus270

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2012
  Viestejä:
  628
  Ilman mitään myyntipuheita on sanottava, että tuo tuntuu paljon hintaansa arvokkaammalta kellolta. Mainio viimeistely, upea taulu ja koneistona on luotettava ETA 2892. Viime tsekkauksella myös kävi tarkasti, eli siinäkään ei mitään naputtamista.
   
 5. zeikok

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  1 072
  Tuosta Starista en tiedä, muuta kuin että hienolta näyttää. Yleisesti MB:stä voi sanoa, että kyseessä on huppuvalmistaja joka vielä vähän etsii paikkaansa. Niille jotka ei tiedä, niin Richemont (joka omistaa myös Mont Blancin ja sen ohella esim. IWC:n, JLC:n, Piagetin, Vacheron Constantin ja Panerain) hankki Minervan 2006. Käsittääkseni tämä Minerva-diili on pohjana lähes sellaisenaan MB:n kelloissa. Siltä pohjalta laadun pitäisi siten olla erinomaisen hyvää.

  MB:llä on rasitteena tuo "yleisluksus"-imago, joka ei varmasti kaikkia miellytä. Tämä siis siitäkin huolimatta, että koneistoa myöten tuotteet voivat olla hyvinkin "edistyksellisiä". Halvimmissa MB:ssä on kuitenkin sisällä kaiketi Etaa (varmaan starissa myös?), mikä sekään ei ole välttämättä huono asia :). Toisaalta jos haluaa, että kellon valmistaja on tunnistettava, niin Mont Blanc kyllä tunnistetaan kaikkien laatu/muotitietoisten keskuudessa aika kattavasti - ja rankataan tietysti korkeammalle kuin kalsarivalmistajat.
   
 6. KELLOMIESJoona

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2012
  Viestejä:
  19
  Turussa pamahtaa! Eli lounaissuomalaiset huomio, Kelloliike Salosella Turussa 7.11. saattaa olla vielä paikkoja/tilaa osallistua mainioon kelloiltaan. Pitkästä aikaa Suomeen on saatu näytille myös oikeita Grand Seikoja, jotka meillä eivät ihan jokapäiväistä leipää vielä ole. Tsekkaa linkki!

  Kelloliike Salosella Turussa kellomiesten ilta torstaina 7.11. | Kellomies
   
 7. Kellomies

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  755
  Onko kukaan tutustunut tälläiseen, kuin Tourby Watches-kellomerkkiin?

  Vahingossa eksyin sivuille ja esim tuo Kobold-henkinen suklari näyttää ihan kiinnostavalta. Eta-koneisto ja lisämaksusta COSC-todistuksella yms.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ihan järkevän hintaisiakin näyttää olevan.

  Home - TOURBY WATCHES HAGEN IN WESTFALEN
   
 8. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Kiitos. Itselle juuri passeli koko, menee pukujen kanssa jos sellaisia tarvisi ja farkkujen ja t-paitojen kanssa myös, hillityn huomaamaton ja tyylikäs. Ajaton koko jota ei trendit heiluta.
   
 9. mixo

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2000
  Viestejä:
  764
  Eräällä amerikkalaisella foorumilla mainitsin kelloharrastuksestani, ja että Rolex Milgauss voisi olla yksi tuleva kello. Tälläistä tuli vastapalloon:

   
 10. Maxwel1

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  878
  Se, että Rolle tunnistetaan paremmin kuin Patek, ei välttämättä tee siitä huonompaa. Tottahan se on, että tuntemattomammat (ts. kalliimmat) merkit omaavat ehkä more prestigious maineen, ja nauttivat kovaa kovempaa arvostusta, mutta ei mielestäni Rollen takomaa järjetöntä brändiä voi miinuksena pitää. Nähdäkseni se on vain osoitus siitä, että homma skulaa. Tämä tietysti tuo mukanaan myös merkkiin kiinnittyviä negatiivisia sävyjä, mutta en usko, että todellinen kelloharrastaja näistä välittää.
   
 11. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  928
  Voisin väittää, että suurin osa juoksee sen statusarvon perässä - enkä usko olevani kovin paljoa väärässä. Omaa karua kieltään tästä "kelloharrastuksesta" kertoo jo viimeaikainen nimilappu-episodi :think:
   
 12. Maxwel1

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  878
  Olen samaa mieltä, varmasti monet ostavat Rollen (ja varmasti monen muunkin kellon tai muun arvokkaan esineen) pelkästään tuo mielessä. Mutta ei se mielestäni tee kellosta yhtään huonompaa, tai automaattisesti tarkoita sitä, että sinä tekisit näin. Se, että ajattelevatko muut sinun kuitenkin hankkineen sen pelkästään brägäilyyn.. noh, itse ostan asioita itselleni, enkä sen mukaan mitä muut hankinnoistani kuvitelevat.

  Juuri tämän vuoksi näkisin, että nimenomaan kellosta todella tietävä ja niitä arvostava, osaa nähdä Rollen innovaatiot, historian ja laadun plussana, eikä pelkästään status symbolina, vaikka monet sitä siihen tarkoitukseen hankkisivatkin.
   
 13. BB-Einari

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
  Koteloista puheen ollen, kellokavalkadi kulkee nätisti liikematkalle/Tenuriffalle tässä Travelteqin Vachetta-nahkaisessa kotelossa:

  Travelteq - Watch Roll
   
 14. Vacheron

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  654
  Taitaa taipua hieman huonosti metalliranneiden ja taittolukollisten nahkojenkin kanssa. Tuossa ei ole mitään mikä pitäsi kellot erillään, paitsi tiukka rullaus.
  Ei vakuuta minua. En tosin mitään isoa settiä kaipaa mukaan reissuille, pari korkeitaan.:think:
   
 15. Pre-cum

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2012
  Viestejä:
  836
  Hieman huvitti, kun aamulla Richter & Zeinen automaatti näytti että on 32. päivä. Painelin sitten päiviä eteenpäin, niin 39:n jälkeen tuli 00 ja sitten vasta 01. :D :D
   
 16. zeikok

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  1 072
  Ehkä vähän kärjekäs väite. Oma tuntuma on, että lähtökohtaisesti ainakin harrastajilla Kellovalinta = 1/3 mekaniikka + 1/3 ulkonäkö ja käyttöarvo + 1/3 statusarvo. Voi olla paljon muitakin muuttujia ja painotukset tietysti vaihtelevat henkilöstä toiseen. Jollain voi tietty olla status 3/3:kin. :think:

  Oman kokemukseni mukaan kelloharrastajat ovat tyypillisesti ajattelussaan aika loogisia (ts. valinnat usein perustellaan edes jollakin tapaa, vaikka logiikka ei edes välttämättä ole kovin rationaalinen) sekä merkitystä hakevia (moni antaa arvoa asioille kuten kellomallin historia, kellon tarina, kellon "saavutukset" teknisessä mielessä jne.) tai käytännöllisiä (kellot ostetaan heti kun niitä keksitään tarvita, ominaisuuksille ja käyttötavoille annetaan arvoa). Nekin harrastajista, jotka ovat valinneet "ison statusarvon" omaavan kellon, usein selittävät ostostaan kaikella muulla kuin statuksella.

  Tuossa perustamassani FB-ryhmässä on nyt 150 kelloharrastajaa joista olen tavannut noin 50. Rehellisesti sanottuna yksikään heistä ei ole ollut mikään status-elvis, siitä huolimatta että monella on ainakin joskus ollut kruunusta tunnettu kello ranteessaan. Tarkoitan, että nämä ihmiset eivät ainakaan leveile autoilla, vaatteilla tai muilla ulkoisilla tunnuksilla. Tietysti suurin osa heistä on vähintään keskituloisia, mutta mitään kerskailua tai statuksen korostamista en ole kyllä havainnut.

  Tietysti on tullut kyllä törmättyä myös ihmisiin, jotka ostelevat arvokelloja olematta kelloista kovinkaan kiinnostuneita. Tässä porukassa on ehkä sitä statuksen pönkitystä sitten enemmän. Näin on tietysti jokaisen harrastettavan aiheen kohdalla jossa liikkuu raha.
   
 17. Kellomies

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  755
  No, tuohan oli vain jonkun mielipide ja jokaisella saa olla omansa.
  Tuo oli hyvin kärjistettyä ja sama, kuin totuutena sanoisin, että Patekin ostavat vain ne, joilla on siihen varaa, mutta eivät ole kuulleet mistään muista kelloista samassa hintaluokassa.
  On varmasti niitä, jotka ostavat Rollen vain merkin vuoksi, mutta yhtälailla on myös niitä, jotka ostavat myös Omegan vain merkin vuoksi. Tai Patekin, jos vain on varaa. Calatravan ostamalla voi näyttää ehkä muille kelloharrastajille, että on varaa siihen, mutta onko se sitten käytössä parempi, kuin vaikka Rolle. No, laita molemmat käteen ja mene porealtaaseen, höyrysaunaan, saunaan ja uimaan muutamaan otteeseen, niin voi jäädä Calatrava kakkoseksi:) Jos siis tarvetta myös tuollaiseen käyttöön tarvittaessa.
   
 18. Vacheron

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  654
  Eiköhän asiaan hurahtanut ja panostanut harrastaja osta kellot ihan oman mielen tyydyttämiseen ajattelamatta pätkääkään mitä ympärillä olevat ihmiset ajattelevat.
  Itse en ainakaan yritäkkään selittää uteliaille tai vaikka työkavereille, että mitä järkeä on laittaa tuollaisia rahasummia johonkin kelloon. En tosin hintoja kerrokkaan. Oma on häpeä jos eivät ymmärrä asian päälle.:o
   
 19. karik

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2013
  Viestejä:
  12
  Sunnuntaina laitoin aikaan. Nyt on edistänyt n.25 sek. Kello ollut vuorokaudesta ranteessa n.9 tuntia, n.8 tuntia määrittelemättömässä asennossa takin povitaskussa ja 7 tuntia pöydällä taulu ylöspäin. Mitähän tosta käyntitarkkuudesta voi sanoa? :think:

  Huollosta vielä, minkä hintainen on HC:n huolto?
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2013
 20. Mötley

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2012
  Viestejä:
  4
  Nyt olisi varmaan sopiva hetki laittaa Rolex Milgaussin ostoilmoitus... :D
  Eli Rolex Milgauss (116400) valkoisella taululla hakusessa. Yv:llä voi tarjota.
   
 21. demu

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2002
  Viestejä:
  2 679
  No, minulla on 450€ Tissot automaatti, ja oli elokuun alusta -> talviajan vaihtamiseeen jätättänyt yhteensä 10 sekuntia (en korjannut aikaa kertaakaan tuolla välillä)
  Eikä tämä ole COSC-versio.
   
 22. karik

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2013
  Viestejä:
  12
  Elokuun alussa ostettu uutena? Aika tarkkaan nakuttanut aikaa :kippis: Mikä tuon Tissotin sisällä sykkii?
  Kauankohan kestää ennen kuin käynti tasaantuu? Varmasti riippuu koneistosta kyllä...
   
 23. demu

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2002
  Viestejä:
  2 679
  Ostettu kesäkuun lopussa, mutta päätin testata tarkkuutta vähän pitemmällä syklillä.
  Ranteessa joka päivä, yöt pöydällä taulu alaspäin.

  Kello on tämä:
  TISSOT LE LOCLE AUTOMATIC - T41.5.423.53 - Tissot Swiss Watches
  [​IMG]
  Koneistona ETA 2824-2.
  Tästä on myös COSC-versio vähän erinäköisellä taululla. Hintaa on tuplasti.

  TISSOT LE LOCLE AUTOMATIC - T006.408.36.057.00 - Tissot Swiss Watches

  [​IMG]
   
 24. karik

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2013
  Viestejä:
  12
  Hieno kello! Pakko sanoa että COSC-versio on omaan silmääni paremman näköinen, tykkään enemmän arabialaisista numeroista. Katsoitko käyntiä kesäkuun lopusta elokuun alkuun?
   
 25. demu

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2002
  Viestejä:
  2 679
  Katselin kyllä, samoinkuin tuon jakson aikana.
  Poikkeama vaihteli välillä +- 20 sekuntia, mutta viimeiset viikot oli aika tarkasti -10 sekunnin kohdalla (ajan tarkastamiseen käytän kellonaika.fi -sivustoa).

  Tämänhetkinen tilanne näyttää n. -12 sekuntia viime sunnuntaista, mutta en korjaile tuota aikaa ellei ala heittämään minuuttitolkulla. Kokeilen, saisinko pysymään muuttamatta kesäaikaan asti ja tarkistaa sitten tilanteen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti