Rannekelloja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Masi1000, 27.11.2005.

 1. FoCsU

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2009
  Viestejä:
  881
  Jooh, taisin ymmärtää väärin tuon sun kirjoitksen vain :o
   
 2. Simo666

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2010
  Viestejä:
  632
  Moro,

  kyseessä on meikäläisen Rolex Datejust. On miesten malli, ja 36mm, ja kyllä näitä näisetkin käyttää.
   
 3. FoCsU

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2009
  Viestejä:
  881
  Jännä efekti kuvien välillä.
  Mielestäni tämä on hieno kuva joka tuo esiin taulun kuviot sekä kykloopin ym.
  Siinä "lehtikuvassa" taas sitten taulu jää hyvinkin yksinkertaiseksi ja oma huomio kiinnittyi enemmänkin väreihin kuin itse kelloon :D

  Noh hieno kuva tämä kuitenkin :)
   
 4. MessmorS300

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2012
  Viestejä:
  124
  Rannekkeet ovat aina olleet Rolexin heikoin lenkki monella tapaa, mutta nyt sananmukaisesti. Ja kun vakuutuskaan ei ilmeisesti korvaa, niin mahtaa harmittaa.

  Absolute utter devastation!!

  "
  Absolute utter devastation!!

  I was out on lake Michigan earlier today on a friends boat. We where at least a mile from shore. I was drinking a beer, some other guys fished. It was A grand old time. The boat rocked a bit, I slipped. When I did, my left wrist struck a corner on the metal rail at which time the watch that was on that wrist hit in just such a way, with just enough force at just the right angle to break the spring bar. Then in what seemed slow motion, I watched my Rolex 116610LV slide off my wrist, take a small bounce and tumble into a estimated 300 feet of water. ​

  "
   
 5. Vintage-mies

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2012
  Viestejä:
  81
  Vintage-speedyn sekuntiviisari ei pysähdy nuppia ulos vedettäessä, mutta viisarin saa pysähtymään ajan laittoa varten "jarruttamalla" avoimesta nupista. Onko tästä haittaa koneistolle?
   
 6. Merenantimet JiM

  Rekisteröitynyt:
  08.10.1999
  Viestejä:
  1 622
  Minulla kävi Longinesin kanssa vastaavasti. Ranneketta kellossa kiinni pitävä "tikku" antoi periksi ja kello tippui. Ei tullut mitään damagea ja myymälä laittoi siihen uuden spring barin ja matka jatkui. Tuntui aika hurjalta kun kadulla kävellessä kello yksinkertaisesti tippui kädestä :D
   
 7. Simo666

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2010
  Viestejä:
  632
  [​IMG][/URL][/IMG][/QUOTE]

  Moro,

  tässä tuo naisten kello. Sikäli, jos maistuu, voi noutaa Turusta 2350€ vaikka heti.
   
 8. Qristian

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  1 351
  Nuo jousitapit ovat varmasti kellomerkistä riippumatta rannekkeen "heikoin lenkki" eli ne pettävät ensimmäisenä. En tiedä onko olemassa jotain panssaritappeja jotka lähtisivät irti vain sahaamalla. Toisaalta jos kello esim. jää kiinni esim. johonkin työkoneeseen niin mielummin näen rannekkeen kuin käden katkeavan. Joskus kun kaatuu ja ottaa ranteella vastaan ja kello on ikävässä kohdassa niin kyllähän siihen rannekkeeseen kova vääntö kohdistuu ja käteenkin sattuu. Kumiranneke sellaisilla joustavilla poimuilla tai natohihna voisi olla paras vaihtoehto jos pelkää tuollaista katkeamista. Paneraissa ei ilmeisesti ole jousitappeja?

  Luin joskus netistä artikkelin napolilaisista Rolexvarkaista jotka vievät Rolexin salamannopeasti ranteesta niin että ajavat skootterillaan viereen, matkustaja työntää etu- ja keskisormen jalankulkijan Rolexin alle ja vääntää nopeasti ja voimakkaasti jompaan kumpaan suuntaan niin että jousitapit pettävät. Toinen keino on viedä se autoilijan vasemmasta ranteesta niin että eka skootteri vääntää auton peilin ja kuljettajan ryhtyessä sitä oikomaan toka skootteri vääntää Rollen irti samalla tavalla jousitappien peittäessä. On niin yleinen ongelma Napolissa että hotellit antavat muovikellot tilalle että ihmiset jättäisivät Rolexinsa tallelokeroon. Voin kuvitella, että hieman iäkkäämpi turisti Datejust löysästi säädetyllä jubileerannekkeella on aika otollinen kohde.

  Googlesta ja youtubesta löytyy muistaakseni ihan hakusanoilla "Naples Rolex snatch". Laittaisin linkin jos kädessä olisi joku muu kun iphone.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2013
 9. FoCsU

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2009
  Viestejä:
  881
  Paskaa mäihää kyllä....
  Toisaalta jos tuommosen hitin ottaa ranne metalliin niin veikkaan että siinä antautuisi monen muunkin valmistajan tapit, eli ei tämä nyt suoranaisesta kerro Rolexin hyvästä tai huonoudesta mitään oikein....

  Toisaalta jos on Rolex ja vakuutuksena on tuollainen "korvaa vain auton ja kodin" tyyppinen ratkaisu niin onhan se ehkä vähän oppituntia sitten vakuutuksienkin ostamiseen....
   
 10. Alex70

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2011
  Viestejä:
  421
  Ei ole.
  Tässä eräältä toiselta kellopalstalta lainattua.
  Kyseessä on siis ns hacking toiminto.
  "Walt Odets, a well-known expert watchmaker who wrote the Horologium column on TZ, says it's OK:For those who must set their watches to the second, the cannon pinion may usually be used for "hacking" when the watch does not provide a true balance-interference hack lever. By setting the watch to the time desired and then applying a small amount of back pressure on the crown (i.e. in the direction used to reverse the hands), the cannon pinion will bring the movement to a stop. Simply releasing the crown will allow the movement to restart. If the watch cannot be stopped with this technique, a slight tightening of the cannon pinion is required. Such use of the cannon pinion for hacking will not normally add to the wear of the pinion, because, with the movement stopped, there is no slippage between cannon pinion and the great wheel pinion."
   
 11. eki1962

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  471
  [​IMG]

  Ekin vintagepäiviä, kuka arvaa vuosimallin?


  [​IMG]
   
 12. Gloku

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  234
  Terve murolaiset,

  Olen ensi viikolla menossa ostamaan uutta subbaria (no date), mikäli vaan myyjän kanssa sopimukseen päästään. Koska arvokellokokoelmani on kasvamassa jo kolmeen tämän ostoksen jälkeen olen ajatellut ainakin subbarille hankkia vakuutuksen.

  Otin yhteyttä omaan pankkiini ja näyttäisi, että on olemassa kaksi eri vaihtoehtoa: Lisätä kotivakuutuksen arvoa tai ottaa arvotavaravakuutus. Tuo arvotavaravakuutus kuulostaisi mukavan helpolta, mutta mites murolaiset on kellojaan vakuutelleet (jos lainkaan) ? Kyllähän se tiettyä käyttömukavuutta toisi, jos kellon on vakuutettu.
   
 13. Qristian

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  1 351
  Meillä If laaja kotivakuutus, joka korvaa irtaimia esineitä max. 5000 euroa/esine.

  Olen lisäksi ottanut aina käytössäni olevalle Rollelle Pohjolasta arvotavaravakuutuksen. En kyllä enää muista miksi mutta se taisi korvata tuota kotivakuutusta laajemmin.
   
 14. nouneim

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2008
  Viestejä:
  472
  Mistä moinen kysymys?

  Ainakin melkein sellainen löytyy. Ulysse Nardin Freak vedetään takakantta kiertämällä, ja kello asetetaan aikaan bezeliä kiertämällä. Hintoja ei kannata kysellä, jos rahaa ei ole aivan kohtuuttomasti käytettävissä.

  Ulysse Nardin's "Freak 28,800 V/h"
   
 15. Ajk66

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2013
  Viestejä:
  208
  Terve. Tahtoisiko joku vaihtaa mahd. Vähän vanhemman sportti Rolexin PO 8500 een ja välirahaan? Kello ostettu Turusta Kulta- ja kelloliike Suomiselta 3.6.2013. Paperit ja lodjut luonnollisesti tallessa ja Helsingissä sijaitsee.
  Yst terv. AJ
   
 16. eki1962

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  471
  Lisäsin Pohjolassa Subbarin kotivakuutukseen,
  Arvo määriteltiin jne. En kyllä edes kattonut
  Mitä se korvaa....ja kun myin pois niin rahaa
  Tuli takaisin tilille jne. Vaivatonta ...edellisen Rollen
  Vaihtokin (vakuutus) sujui puhelimessa.
   
 17. mik

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  362
  Hauska tulos.


  https://www.google.fi/search?q=%22Naples+Rolex+snatch%22

  1 result (0.12 seconds)

  Search Results

  Rannekelloja - Sivu 1951 - MuroBBS

  murobbs.plaza.fi › ... › Yleistä keskustelua - Translate this page
  Googlesta ja youtubesta löytyy muistaakseni ihan hakusanoilla "Naples Rolex snatch". Laittaisin linkin jos kädessä olisi joku muu kun iphone.


  Ilman lainausmerkkejä on parempi onni.
   
 18. mik

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  362
  Vaivautumatta tähän hätään tutkimaan asiaa itse, niin paljonko tuollaisen vakuutuksen lisäkustannus on keskimäärin vuodessa, jos vakuutettavan tavaran on vaikka sen 5k tai 10k ?
   
 19. Kellomies

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  755
  Meillä sama If:ltä, mutta tuo korvaus 5000€/esine-säännön lisäksi korvataan myös arvokkaammat esineet, mutta ne pitää erikseen ilmoittaa sinne.
  Muita vakuutuksia ei siis tarvita.

  Tuo kaljapäissään veneessä liukastuneen ja metalliin kellon lyöneen kaverin kertomus ei oikein vahvista "Rollen huonoa ranneketta". Sama kuin sanoisi, ettei saksalainen auto olekaan kestävä, kun kolarissa tuli lommo.
  Itsellä ollut kymmeniä Rolleja, eikä missään ole ollut ongelmia rannekkeiden kanssa, osa vanhempia ja pitkään huoltamattomia. Ainoa, mistä ranneke petti, oli se Pam104- ja yhdestä vanhemmasta Aerospacestä irtosi ranteessa ollessa koko takakansi (ei se uudempi malli, niissähän se on kiinni ruuveilla). Se oli vähän nolo tilanne..

  Olisi mielenkiintoista nähdä, kun skootterin matkustaja työntää kaksi sormea jonkun kellon rannekkeen väliin, vauhdissa:think:
   
 20. Gloku

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  234
  Mulla on tuollainen If ja tuo 5k / esine ei omalla kohdalla ainakaan ole niin hyvä, kuin ensi kuulemalta luulin. Esim. jos hävitän kellon 50km sisällä kodistani on korvaus max. 1k. Lisäksi korvauksen piiriin kuuluu vain pohjoismaat. Toki voihan sen aina sanoa, että vahinko sattui vaikkapa 100km kodista jne., mutta tuo arvotavaravakuutus on kyllä kattavampi.
   
 21. Vacheron

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  654
  Kannattaa ihan oikeasti selvittää asia omasta yhtiötä, sillä nuo kellot ranteessa ja kellot kotona laatikossa käsitellään eri yhtiössä eritavalla, myös maksimi korvaus vaihtelee yhden esineen kohdalla. Toisilla maksimi on 4500 ja toisilla jotain muuta.
  Itse tein luettelon kelloista ja vakuutusheebo kuvasi ne ja teki vakuutuksen niitä varten ja nyt puhun usemmasta kellosta. Ensimmäinen tarjous oli hinnaltaan kohtuuton, luokkaa auton vakuutus ja kun kyseenalaistin asian kertomalla ettei noista kelloista ole kuin yksi kerrallaan liikkeellä niin uusi tarjous putosi puoleen ja sen otin.
  Tämä on tietysti hankalaa heille joilla on kelloissa jatkuva rotaatio ja vakuutus pitäisi pitää ajan tasalla.;)
   
 22. Merenantimet JiM

  Rekisteröitynyt:
  08.10.1999
  Viestejä:
  1 622
  Itsellä on tuo yritysvakuutuksena IFiltä ja siihen päälle 30e/v lisävakuutus paremmilla ehdoilla arvotavaroille jotka ovat yli tuon 5te. Taitaa olla koko hässäkkä n.150e/v.
   
 23. BB-Einari

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
 24. 9mm

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2013
  Viestejä:
  132
 25. mhx.

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  44
  Lasketaan hintaa mielekkäämmäksi 1290 sis kulut! :)

  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti