Rakkauslukot vietiin Tampereen patosillasta - "taiteilijat sulattivat kuutioksi"

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mirrocle, 16.06.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kanapulla

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2006
  Viestejä:
  1 670
  Helposti voi olettaa. Kyseinen paikka on yleisesti tunnettu lukkojen hautuumaa, jos kerran sillan omistava kaupunkikin on niin julistanut. Verkkoaitaan asennetulla lukolla ei muutenkaan ole mitään hyötyarvoa.

  Omasta mielestäni kyseinen tulkinta olisi silti väärä, jos lukkojen kiinnittämiseen on erikseen annettu lupa, koska silloinhan on lukkojen kiinnityspaikka itsessään on ns. taideteos. Teoksen turmelleet pellet pitäisi laittaa oikeuteen vastaamaan teoistaan ja vähintään korvaamaan lukkojen hinta ja kenties uusien kiinnittäminen.

  Kokonaisuutena minua ei kyllä tuollaiset lukkojutut kiinnosta, tuskin se ketään oikeasti hetkauttaa. Joskus nuo lukot olisi kuitenkin pitänyt poistattaa joko uusien tieltä tai muuten vain maiseman siistimiseksi.
   
 2. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  923
 3. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Kyselyä laitettu menemään. Muutaman kommentin säestyksellä.
   
 4. Taivaankulkija

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2011
  Viestejä:
  134
  Laitetaanpas pieni haaste muroille. Tässä on kuva kaksikosta, joka on tämän tempauksen takana. Onnistuisiko kenkien ja sen tiedon että kuuluu pieneen piiriin henkilöllisyyksien selvittäminen?
  pirkanmaantriennaali.fi/viimeisin-triennaali-taiteilijat-one-love
   
 5. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Jahas, eli suuren joukon yhdessä tekemä teos oli sitten luvallista tuhota lopullisesti?
  Eli sitä suuremmalla syyllä kuka tahansa voi käydä muokkailemassa valmeita muita teoksia. en näe niistä millään yhtään enemmän taiteellista arvoa.

  Sellainen "sekoittuminen" niminen teos olisi hieno.. Muutaman taidenäyttelyn kaikki kamat silppurin läpi ja liiman kanssa kuutioksi. Kellään ei varmaankaan ole mitään sitä vastaan.
   
 6. Alyniekka

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  2 693
  Ei ollut kaikki lukot halvimmasta päästä. Noissahan näkyi lukkoja jotka on erikseen käyty teetättämässä ja erikseen käyty kaivertamassa niihin tekstiä.

  Hinta saattaa nousta jopa satoihin euroihin. Sitten joku molopää käy varastamassa lukot ja sulattaa ne möykyksi.. Jepjep
   
 7. NakuAnkka

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2004
  Viestejä:
  266
  Periaatteessa jos jollakulla riittää viitseliäisyyttä, tuosta saisi laskeskeltua mm. naisen summittaisen pituuden, kengännumeron ja kuppikoon. Miehen suhteen arvio olisi asennon takia paljon karkeampi. Mutta vaikka Tampereella noita "taiteilijoita" onkin 13 tusinassa, ei niitä niin paljoa ole, etteikö ryhmää saisi karsittua aika pieneen.
   
 8. Jusazki

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2004
  Viestejä:
  163
  Itsellänikin on sillassa lukko kiinni (ja on onneksi vieläkin), enkä näe kyllä tässä "taideteoksessa" ja tempauksessa järjen häivääkään. Minusta lukot sillassa ovat itsessään taideteos, jota monet tulevat erikseen katsomaan ja ihastelemaan. Toisekseen lukot ovat kiinnittäjilleen arvokkaita muistoja, joita on kiva käydä vaikka iltakävelyllä katsomassa.

  Tällä tempauksella saatiin varmasti huomiota, mutta mitä varten sitä haettiin? Ronaldin kaappauksen sinänsä ymmärrän, sillä siinä oli selvä pointti mitä haluttiin osoittaa. Nyt saatiin aikaan helvetin ruma kuutio, jolla ei pyritä tuomaan mitään järkevää sanomaa julki. Jos rakkautta haluttiin julistaa, niin eivätkös sadat rakastavaisten uniikit lukot sillassa sitä tuoneet parhaalla tavalla juurikin julki.
   
 9. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  "Tietäväisen mukaan kaupunki on hiljaisesti hyväksynyt lukkojen kiinnittämisen Patosillan kaiteeseen. Hän on pitänyt lemmenlukkojen kiinnittämistä hauskana ja mukavana asiana."

  Aamulehti

  Eli kun kaupunkia ei haitannut, niin lukkojen vieminen vaikuttaa puhtaalta ilkivallalta. Tai sitten huonosti sulatetut lukot ovat teoksena ylistyslaulu vittupäisyydelle, jota ei tietenkään nykyaikana muuten saakaan mistään tarpeekseen, sekä luovuuden puutteelle, koska minkä tahansa esineen sulattamisen kutsuminen taiteeksi kertoo mitä osuvimmin, ettei taiteilijalla ole luomisvoimaa. Tuhoamisvoimaahan löytyy jokaiselta känniseltä teiniltäkin, joka pistää bussipysäkin paskaksi ja herättää sillä vieläkin enemmän pahennusta, joten turha on kenenkään itseään pettävän pseudotaiteilijan nyt hykerrellä, että taiteen kuuluukin herättää pahennusta. Joskus sikari on vain sikari.

  Ja lukothan olivat minusta hyvin teinix-menoa. Minä vain vastustan kaikkea paskaa pseudotaidetta ja ilkeämielisyyttä.
   
 10. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 652
  Paska lukko jos taiteilijahippi saa pihdeillä auki.
  Iät päivät ihmiset on raaputellut nimmareitaan siltoihin eikä kukaan itke kun ne maalataan päälle.

  Romu joutaakin sulattaa mutta kuka sukeltaa ne avaimet?
   
 11. R9600

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  504
  Tää on just tätä nyky"taiteilijoiden" paskaa. Taitoa ei ole, mitään sanottavaa ei ole, pitkäjänteisyyttä ei ole. Ainoa mitä on, on huomionhakuisuus. Kiljupäissään sitten mietitään, että miten sitä huomiota saisi vaivattomimmin.
   
 12. Mirrocle

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  175
  Itse tosiaan päivittäin kuljen sillalta ja tullut pari kertaa jäätyä lukkoja katselemaan, niin kyllä sinne mahtuu myös arvokkaita lukkoja mukaan, sillä paljon vanhoja hienoja lukkoja ja tusinan verran kalliita Abloyn Exec-lukkojakin, nekin maksaa kevyesti yli 50e/kpl. Varmasti parhaimmillaan kaiverruksineen joku saattanut satasen lukon jättää siltaan. Itse voisin olla hieman vihainen jos vajaan satasen sijoitus otettaisiin noinkin kauniiseen taiteeseen mukaan...

  Tuolle lukkojen kiinnittämiselle ei ole pelkästään hiljainen hyväksyntä, vaan pormestari Nieminen on antanut julkisesti luvan ja kehottanut jopa siihen. Lukkojahan saa itseasiassa ostaa valmiiksi kaiverrettuinakin parista myymälästä Tampereella.

  Artistien nimiä esiin niin voi kiittää taiteilijoita oikein universaalilla rakkaudella. :)
   
 13. tohtori-no

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  232
  no saa olla aika pipipää että menee 50e lukkoa tonne laittamaan se vasta on idioottimaista saatikka laittaa 100e.. ei hyvää päivää. Onneksi veivät lukot ja teki jotain järkevämpää.
   
 14. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  923
  Lukot ovat teoksia ja lisäksi muodostivat itsessään teoksen.

  saako kaiken taiteen tai muuten vaan erilaisen, josta sinä et pidä vandalisoida ja sulattaa mötiksi ?

  Terveet arvot sullakin. "yäk minä-minä en pidä tuosta, siispä sen saa rikkoa, varastaa ja vaikka murskata"
   
 15. Stiglitzz

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2012
  Viestejä:
  0
  Huvittavaa, miten Suomessa saa myydä miljardeja ja kymmeniä miljardeja veronmaksajien varoja sekä Suomen itsenäisyyden ulkomaille, niin kukaan ei pukahda mitään ja ollaan yhtä apaattisia kuin aina, mutta kun joku varastaa muutaman lukon, joka ei muuta ihmisten elämää millään tavalla, niin heti ollaan selvittämässä henkilöllisyyksiä ja suunnittelemassa muilutuksia. Kyllä taas on prioriteetit kunnossa.

  Olisin aika ylpeä murolaisista, jos he kohdistaisivat kaiken tämän tarmon niitä tiettyjä korruptoituneita petturipoliitikkoja kohtaan, mutta kun ei niin ei. Ehkä tämä sitten johtuu siitä herranpelosta.

  Mitenkään noita vatipäätaiteilijoita puolustamatta.
   
 16. Surffaaja

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  2 452
  Spiderin lukko kanssa tuossa köntissä?

  Tässä on nyt kaksi inhottavaa ihmisryhmää vastakkain. Tunteelliset urpot ("väärällä tavalla") vs. turhat taiteilijat. En tiedä kumpi ärsyttää enemmän, mutta hauska nähdä nämä tukkanuottasilla. :smoke:
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.06.2012
 17. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 005
  Nykytaidetta on vaikeampi ymmärtää, joten on helpompi sanoa sitä paskaksi. Taidetta tosin saa tulkita millä tavalla ja millä lähtökohdilla tahansa, joten sinänsä tuokin tulkinta on ihan ok.
   
 18. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  923
  Minulle asia on ainakin enemmän periaatekysymys. Kun joku räkänokka tuhoaa toisen teoksen tehdessään itse teoksen ja kehuu sitä omaansa vielä taiteeksi
  (ja kai kuvittelee sen olevan suurempaa taidetta kuin se teos jonka rikkoi)

  Tokihan yleinen vitutus ylimielisiä kultamunia (ns. kulttuuri-ihmiset) varmaan myös painaa vaakakupissa, koska se on suoraan henkilökohtaisesti minulta ja minua varten tarkoitetuista määrärahoista pois, että koulussani koulutetaan noita kultamunia lisää.
   
 19. tuntematon kirjoittelija

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  1 094
  Ne kuutiot ovat pelkästään vitun rumia. Romuttamollakin olisi osattu tehdä lukoista parempaa taidetta.
   
 20. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  Odotinkin kliseistä "te ette vaa ymmärrä!" -puolustusta. Esineen sulattaminen möykyksi ei ole taidetta, koska jos se on taidetta, niin jätehuoltokin on taidetta. Jos kaikki on taidetta, mikään ei ole taidetta.

  Yleensähän nykytaide piiloutuu tunteiden taakse esittäessään, että kun ihmiset esim. vittuuntuvat taideapurahojen tuhlaamisesta paskaan, niin tämä yleisön reaktio mukamas tekee siitä taidetta: taiteen on tarkoitus herättää tunteita. Sekin selitys on täysin onneton, koska ihmisiltä löytyy tunnereaktio lähes kaikkeen mahdolliseen. Sama kuin edellä pätee: taiteeksi sanominen vaatisi jonkin erottavan tekijän, yleisluontoinen ei ole taidetta.

  Minä voisin ottaa omenan, muussata sen, asettaa sen vitriiniin, laittaa sille ison hintalapun ja keksiä sille symboliikkaa vuolain sanakääntein. Silti se olisi vain omenaa, eikä taidetta. Vaikka olisin vohkinut omenan naapurin sedän puusta leikkaamalla kannan oksasaksilla ja videoinut tapahtuman, silti se olisi vain omena, eikä taidetta. Sama pätee metalliromuun.
   
 21. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 005
  Se mitä sanoin ei ollut niin paljon puolustus kuin huomautus. Taidetta saa tulkita miten haluaa, mutta jos haluaa löytää nykytaiteesta sitä mitä se yrittää tarjota, pitää osata sen taiteen kieltä. Jos nykytaidetta tulkitsee sen pohjalta näyttääkö se hyvältä, on se sama kuin tulkitsisi Joycen kirjaa Ulysses sen mukaan onko siinä toimiva kappalejako. Se kyllä on tulkinta, mutta siltä menee jotain ohi.

  Jos, mabasa, haluat muussata omenan jne. niin saat sen tehdä. Ihmiset tulkitsevat sitä miten haluavat; jotkut saattavat nähdä siinä tarkoituksen ja jotkut eivät. Jotkut voivat nähdä omenan muussaamisessa taidetta. Joidenkin mielestä ehkä luulet protestoivasi taidetta mutta samalla luot sitä.

  Jos jätehuollon haluaa nähdä taiteena, voi senkin tehdä. Luultavasti jätehuollon työntekijä ei toimi taide aikeenaan, enkä sanoisi että se työntekijä tietoisesti tekee taidetta, mutta jos joku näkee hänen toimintansa taiteena, miksi se ei sitä olisi?

  Mitä et voi tehdä on sanoa objektiivisesti, että tämä ja tuo on taidetta, tai että kaikki on taidetta, tai että mikään ei ole taidetta. Jos jonkun yksilön mielestä kaikki on taidetta, ei se silti tarkoita, että kaikki on kaikkien mielestä taidetta. Enkä sanoisi, että henkilö x ei saa pitää kaikkea taiteena (kun rahaton menee kauppaan, on kaikki kallista, joten mikään ei ole kallista?).
   
 22. R9600

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  504
  Kirjoitin nyky"taiteilijoista" en nykytaiteesta.
   
 23. Tuuhiolan Tommi

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2012
  Viestejä:
  172
  Ei se ole ok, jos kymmenien ihmisten yhteistoimin toteuttama projekti tuhotaan kysymättä kenenkään kantaa asiaan.
   
 24. kanelitanko

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2008
  Viestejä:
  1 250
  Taidekeskus Mältinranta
  Toiminnanjohtaja
  Arja Moilanen
  Kuninkaankatu 2
  33210 Tampere
  puh. 050 550 2521
  [email protected]

  Sinne vain palautetta menemään.
   
 25. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  Kovasti tuo muistuttaa puolustelua ollakseen ei-puolustelua. Osata taiteen kieltä, kuten tuntea taiteen kielen osaamisen kaltaiset kliseet? Kuka tässä on puhunut hyvältä näyttämisestä? Ei kukaan. Kyse on siitä, että romumetalli ei muutu taiteeksi sillä, että sulattamisesta tehdään video ja laitetaan möykky taidenäyttelyyn. Sen nimittäminen taiteeksi kertoo siitä, että tekijällä ei ole hyviä ja luovia ideoita tai kykyä toteuttaa niitä. Nykytaiteessa on aivan liikaa ihmisiä, joilla on hirveä sanomisen tarve, mutta ei lahjakkuutta pukea sanottavaansa millään tapaa edustavaan tai mielenkiintoiseen muotoon, jota voisi sanoa taiteeksi.

  Kuten sanoin, jos kaiken näkee taiteena, mikään ei ole taidetta, sillä abstraktiolle 'taide' ei ole silloin enää tarvetta. Kaikki vain on (ja siinä samalla taidetta). Minä voin ottaa ihan minkä tahansa esineen mistä tahansa paikasta ja hakea sille enemmän tai vähemmän väkisin symboliikkaa. Minä voin provosoida ihmisistä tunnereaktioita halutessani lähes millä tahansa. Tämä ei voi siten olla taiteen tunnusmerkki.

  Jos taiteen arvostamisessa on ainoana kriteerinä jonkun mielipide, niin kaikki taide on silloin myös yhtä hyvää, joka on järjenvastainen ajatus. On järjetöntä, että minun piirtämäni tikku-ukko olisi yhtä hyvää taidetta kuin Velázquezin maalaama muotokuva, mutta juuri tähänhän edustamasi ajattelu johtaa. Taide ei ole erillään muusta maailmasta siten, että siinä missä muualla nähdään laatueroja, taiteessa niitä ei mukamas olisi. Ymmärrän toki lahjattomien taiteilijoiden motiivin väittää päinvastaista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti