Rakennustekniikka AMK

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Fringe, 12.03.2013.

 1. Santa

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2000
  Viestejä:
  1 925
  Miksi rakennustekniikan insinöörit tekee työnjohtajan hommia? Eikö rakennusmestarin koulutus tähtää nimenomaan työnjohtamiseen?
   
 2. Kurjimus

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2013
  Viestejä:
  8
  Rak. inssit tekee joko suunnitelu tai työnjohtajanhommia. Rakennusmestarit sitten ainoastaan työnjohtohommia.
   
 3. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Naamakerroin ja osaaminen vaikuttaa. Alalla on sitten paljon myös sellaisia jotka tekevät näitä hommia, mutta eivät ole koskaan jaksaneet väsätä lopputyötä loppuun saakka/suorittaa puuttuvia kursseja sekä niitä jotka ovat perseennuolennalla/reittä pitkin kiivenneet.
   
 4. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Koska mestareiden opistotasoinen koulutus lopetettiin joskus ysärillä. Sen jälkeen koulutettiin rakennusmestari (amk) nimen alla noita mestareita ja sitten sekin koulutus lakkautettiin. Nyt nähtävästi tehdään noita mestareita taas, mutta välissä ei tuolla nimellä koulutettu väkeä.
   
 5. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 151
  Enemmän tuntuu rakennusinssejä täällä olevan, mutta kysytääs onko rakennusmestariksi lähivuosina valmistuneita? Mitä tuntemuksia työstä, työllisyydestä ja palkkauksesta(pk-seudun ulkopuolella)? Tuli haettua rakennusmestari AMK-puolelle ja paikka tuli. Tilanteeni on että olen julkisessa virassa ollut 6 vuotta, erittäin hyvät työllisyysnäkymät, mutta palkkakuopassa bruton ollessa 2300e/kk. Henkilökohtaisilla pisteillä voi saada joitain kymppejä vuosien aikana lisää, mutta muutoin näillä mennään eläkkeeseen asti. Työ on siistiä toimistotyötä, mutta tylsää ja ilman mitään vaihtelevuutta. Minkä vuoksi yleensäkin hain kouluun. Nyt sitten pitäisi päättää kahdessa viikossa ottaako vastaan opiskelupaikka. Opintovapaata pystyisin saamaan 2 vuodeksi töistä, minkä jälkeen pitäisi irtisanoutua. Koulutusrahastosta saisin 15kk ajan tukea, mikä helpottaisi opiskeluaikaa.
   
 6. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Mitä järkeä mestariksi kouluttautua kun inssin paperit saa samassa ajassa?
   
 7. Sikakissa

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  1 151
  Puoli vuotta pidempi opiskeluaika, joten tuli haettua mestarikoulutukseen.
   
 8. Jamal

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Viestejä:
  5
  Millainen palkkaero rakennesuunnittelu vs rakennustuotanto välillä?
   
 9. Roth

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  128
  Pitkälti yksilökohtaista. Oleellisin ero tulee urakehityksen eroista. Suunnittelussa yleensä tavoitellaan uusia pätevyyksiä, jotka eivät niin hyvin näy palkassa. Tuotantopuolella on helpompi reitti organisaatiossa ylöspäin. Rakennepuolelta on tosin helpohko vaihtaa tuotantoon halutessaan, mutta toisin päin on vaikeampi.

  Kannattaa suuntaus valita sen mukaan, mikä kiinnostaa. Nuo on kuitenkin luonteeltaan erilaisia hommia, ja jotkut soveltuvat paremmin toiseen.
   
 10. Jamal

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitos vastauksesta.

  Rakennesuunnittelu, rakennustuotanto, infrarakenteet - mikä niistä sun mielestä olisi paras vaihtoehto uran rakentamisen kannalta?
   
 11. Roth

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  128
  Ainakaan minä en osaa sanoa tuohon mitään yhtä suositusta. Jos kysyt muilta, niin veikkaan, että riippuu vastaajasta: vannoutuneimmat rakennepuolen tyypit sanovat sinulle, että muissa hommissa ei voi oppia (riittävästi) rakentamisesta :)

  AMK:ssa taitaa vielä olla pakollisia aineopintoja ko. ainealueita, joissa vähän näkee, että millaisia hommia nuo eri suuntaukset ovat. Noiden peruskurssien perusteella vaan valitsee sen, joka kiinnostaa eniten. Itsekin alkuun olin enemmän kiinnostunut rakennepuolesta, mutta opintojen edetessä suuntauduin tuotantopuoleen. Ura rakentuu parhaiten niissä hommissa, jotka kiinnostavat ja motivoivat. Motivaatio ja oppimisen halu ovat isompia tekijöitä uran rakentamisessa kuin ainevalinta.

  Yritin miettiä vastavalmistuneiden työllistymisenkin kannalta, mutta niistä olen jo pudonnut kärryiltä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2017
 12. Jamal

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Viestejä:
  5
  Selvä juttu, kiitos vastauksesta. :)

  Jos ei oo salaisuus, mikä sun nykyhetkinen työtehtävä ja missä haluaisit olla 10v päästä?
   
 13. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 807
  Rakennesuunnittelu on sitä koneen ääressä istumista ja palkka ei päätä huimaa alussa. Rakennustuotannossa pääsee työmaalle ja se on aika vapaamuotoista touhua varsinkin pienemmissä firmoissa, myös urakehitys nopeampaa ja urapolkuja paljon. Infrapuolella alkupalkka lienee paras, mutta ehdottomaksi haittapuoleksi laskiainen, että työn maantieteellinen sijainti saattaa vaihdella paljonkin, (infra muutenkin hieman perinteisemmille miehille). ..Omia mietteitä ja kokemuksia, älä ota faktana
   
 14. Jamal

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Viestejä:
  5
  Minua vedää sinna rakennesuunnittelu ja infra puolelle. Tutustuin rakennustuotanno kursseihin ja enemmän erilaisia business juttuja, mutta haluaisin enemmän 'tiedettä' tehdä. :D

  Oon nyt syksystä aloittamassa AMK:ssa ja kaksi sopivaa vaihtoehtoa suuntautumiselle:
  1) rakennesuunnittelu(betoni, puu, teräs 1 ja teräs 2, ja
  2) infrapuoli (vesihuolto, jätehuolto, jätevesi, maaperän korjaamine)

  Suunnittelma olisi hankkia AMK:n jälkeen osaamista lisää TTY:ssa ja välillä kerätä työkokemusta. Infra puoli TTY:ssa on hyvä, mutta kuinka hyvin voisi saada sellaisella AMK:n infrapuolen setillä työtä tai olisko järkevämpi mennä varmaan päällee ja keskittyä rakennesuunnittelulle?
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017
 15. Jamal

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Viestejä:
  5
  Täällä olisi yksi kivaa blogikirjoitus:

  https://www.rakennuslehti.fi/blogit/riittaako-alalle-osaajia-myos-tulevaisuudessa/

  "Rakennusalan kannalta on myös oleellista, että opiskelijoiden hakeutuminen maisterivaiheessa eri pääaineisiin ja syventymiskohteisiin vastaa alan tarpeita. Vaikka työuran aikana tehtävät ja osaamistarpeet vaihtelevat, viitoittaa pääainevalinta kuitenkin työtehtävien suunnan. Perinteisesti rakentamistalous ja -tuotanto on ollut houkuttelevin syventymisaihe. Rakennetekniikka ja -suunnittelu sekä talotekniikka kaipaisivat kuitenkin nykyistä enemmän opiskelijoita. Samoin infrarakentaminen ja kroonista pulaa kärsivä geotekniikka kaipaisivat lisää pääaineopiskelijoita."
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2017
 16. juzzizk

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  Viestejä:
  3
  Ite opiskelen toista vuotta Xamkissa raksatekniikkaa monimuotopuolella. Monimuodossa on leppoista, kun ei tarvi juuri laisinkaan käydä koululla. Mutta tosiaan, suhtaudun kyllä varauksella noihin "pula" uutisiin. YIT sai viime kesänä n. 3000 työhakemusta. 700 palkattiin. Itse 32-vuotiaana siis jäin tästä huvista armotta ulos. Mutta sain kuitenkin vakituisen työpaikan paperitehtaalta. Ei ole pikkurahasta pulaa. Mutta ei tämän varaan uskalla kaikkea jättää. Jos paperitehtas keksisi laittaa kioskin kiinni, niin taas putoaisi tyhjän päälle. Raksapuolen jutun hylkäsin, mutta ehkä teollisuuden insinööritehtävissä on se tulevaisuus.
   
 17. juzzizk

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  Viestejä:
  3
  Nostetaas vähän aihetta. Antakaapa työnhakuvinkkejä, miten tässä pitäisi lähteä yrityksiä lähestymään, kun hakemukset tuottaa lähinnä eioota. En mitenkään jaksaisi uskoa, että 32 vuotta ikää olisi liikaa, varsinkin kun löytyy muuta työkokemusta rutkasti. Yhdessä haastiksessa suunnittelupuolelle kävin, mutta eivät palkanneet ketään. Hakemuksia oli kuulemma vajaa 60, haastattelivat kahta paikalliselle toimistolle. Nyt kallispalkkaisena paperitehdasduunarina, mutta työ armottoman tylsää. Valvomossa istuskeluun lähinnä hajoaa pälli. Amk:n on itsessään pilipalikoulu, keskiarvo tokan vuoden jälkeen 4,2. Olisi pitänyt hakea suorilta tekuun...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti