Rakennusinsinööreiltä apua (konttitalo)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Lehtonen, 04.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Lehtonen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2015
  Viestejä:
  300
  Hei - ajatuksena olisi sijoittaa rahaa tonttiin, johon olisi tarkoitus luoda oma ekologinen koti. Aihe on siis elää mahdollisimman halvalla.

  Haluaisinkin kysyä neuvoa seuraavista asioista; meininki on "off-the-grid" - mutta haluaisin pitää pesumahdollisuudet sekä sun muut.

  1. Onko hyvä käyttää valtion vesilinjoja ja maksaa kuukausittain vesimaksua vai luoda kaivo, josta kylmä vesi johdetaan lämminvesivaraajalle?
  2. Jätevedet eli viemäristö vai bajamaja?
  3. Sähkölinjat on varmaan pakko, ellei joku keksi halvempaa ratkaisua?
  4. Onko kuinka vaikeata saada merikonttiin (jossa ilmastointi ym.) asumislupa? Kontti olisi kuljetettava, tontin maaston pitäisi olla siis jämäkkää. (Onko mahdollista yhdistää kontteja rakennusluvalla / pinota tjsp?)

  Lyhyesti; haluan eräjormailla ja käyttää mahdollisimman vähän rahaa asumiseen. Konttitalo mielessäni sen takia, sillä se on valmiiksi hitsattua, pintakäsiteltyä ja kokoonpantua teräsrakennetta.

  Mitä mieltä, kaikki positiiviset kuin myös negatiiviset vastaukset tervetulleita. Toivon saavani myös perusteluita - lopuksi voisin luoda kaavat mielipiteistä ja ratkaisuista.

  Lisäys: itselläni ei ole siis paljon tietoa rakentamisesta, tonteista, ostoista sun muista.
   
 2. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Onko tämä sellaista tylsän päivän pohdiskelua vai joko on oikeasti tarkoitus muuttaa tietyn ajan sisällä pois nykyisestä asumismuodosta?

  Vesiosuuskunta vs kaivo
  (maaperä vaikuttaa kannattaako olla porakaivo vai ei)

  Viemäristö tietysti jos minulta kysytään, mutta ehkä teidän perheelle kelpaa kuivakäymäläkin? Muistithan, että tarvitset kuitenkin jonkinlaisen putkijärjestelmän ja säiliön talousvesille, joita tulee tiskeistä, suihkusta ja niin edelleen.

  Minkä tason mökki tulossa vaikuttaa siihen, onko realistista lähteä tavoittelemaan omavaraisuutta lämmön ja sähkön osalta. Myös elämäntavat vaikuttavat. Istutaanko iltaisin takkatulen ääressä kirjaa lukemassa vai ulkoporeammeessa musiikki pauhaten. Uskon, että tämän voi toteuttaa, mutta silloin kaikki on oltava tiedossa jo ennen suunnitelmien aloittamista.

  Toisin sanoen sähkölinja ei ehkä pakollista nykyaikana jos haluaa laskea tarkkaan järjestelmien kustannukset. Toisaalta iso ongelma tulee jo rakennusvaiheessa, kun kaikki työmaasähköt tuotettava jollakin tavalla. En ole laskenut, mutta lienee ihan realistista siirtyä omavaraisuuteen sähkön osalta jo nyt. Tätä auttaa jos taloudessa tulisi olemaan sähköauto.

  Unohda kontit. Mikä niissä oikeasti lähtökohtana parempi muuhun verrattuna? Huomiota saatat saada, mutta kantaako saavutettu huomio läpi seuraavat vuosikymmenet siinä kiikkutuolissa. Mieti kahdesti vielä ja älä jumitu tuohon ajatukseen vielä.
   
 3. Juusosy

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2007
  Viestejä:
  46
  Rakennusinsinööri en ole, mutta jos haluat elää halvalla niin siihen ei kuulu juokseva vesi, sähkö saatikaan ilmastointi (vai tarkoitatko ilmanvaihto?) Haja-asutusalue on ainoa vaihtoehto, kaavoitetulle alueelle et saa ainakaan minun ymmärryksen mukaan vapaasti valita olla liittymättä kunnan jäteverkostoon.

  Onko asunnottomana eläminen mahdoton ajatus? Silloin voisit majailla asuntovaunussa yhdessä paikassa aina niin kauan, että häädetään pois. Sitten vain seuraavaa paikkaa katsastamaan. Omalla maalla, jossain lapin perukoilla saisit varmaan aika kauankin oleskella ennenkuin sinua saataisiin yhteiskunnan piiriin.
   
 4. Lehtonen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2015
  Viestejä:
  300
  Olen jo melkein vuoden ajattelut tätä, vuokra on kuitenkin about 700 euroa ja melkein yksiön kokoisen kontin saa jo 1100 eurolla (onhan niitä lämpöeristettyjäkin?) Lähinnä ajattelen tätä asumismuotoa sen takia, että kun esim. ensimmäinen muksu syntyy ja on siinä 7 vuoden iässä, niin tonnilla kontti tontille ja remontti sisälle.

  Asuntovaunu ei ole ainakaan minulle ratkaisu, sillä haluan rakentaa esim. pihalle keinun ynnä muuta eli olla pidempään yhdessä paikassa.

  Ulkonäkö tosiaan ei ole minulle kriteeri, vaan toimivuus ym. Viemäristöstä, vesi- ja sähkölinjoista hainkin mielipidettä eli olen itsekin kannattanut viemärin, vesi- ja sähkölinjan ajatusta. Tällä hetkellä CV kuin myös palkka on hyvä, joten rahalla sinänsä ei ole väliä - jatkan tästä alempana.

  [​IMG]

  Ilmanvaihtoa tarkoitin, hups.

  Koko tämä ajatus on lähtenyt siitä, että n. 150k ~ 250k eurolla saa jo hyvän omakotitalon. Mutta tuolla rahalla saa vastineeksi tontin ja tontille 6 uutta isoa konttia, sisältä paakeloituna, sisustettuna ynnä muuta ja rahaa jäisi jopa yllin kyllin yli (vai?)
   
 5. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Loistava idea minun mielestäni. Pari pointtia tosin, eli unohda kontti.

  Helpoimmalla pääset, jos ostat jonkin ns. autiotalon ja ison mukavan käytetyn asuntovaunun. Tälläinen kiinteistö saattaa olla jollakin sukulaisellasi jo perintöriesana olemassa (kenties saat kokeilla asumista siellä asuntovaunussa). Näin asut laillisesti eikä sua voi kukaan häätää. Jos joku kysyy, asut talossa ja vittujakos se kenellekkään kuuluu jos lämmität sitä asuntovaunua. Sehän on sinun piha. Muistan kun kaveri haki saksasta asuntovaunun noin kahdeksalla tonnilla ja se oli minusta ainakin ns. hieno ei mikään mörskävaunu. Ja jos et ajele mihinkään niin katsastuksillakaan ei ole väliä. Ja kun mökissä et asu oikeasti niin se voi olla mikä tahansa purkukuntoinen läävä.

  Kaava-alueella on liityttävä kunnallistekniikkaan ja sun kontti varmaan hinataan sieltä vittuun heti kun naapurit innostuvat valittamaan. Haja-asutusalueella voit käyttää esim. porakaivoa mutta joudut rakentamaan nykymääräysten mukaiset jätevesisysteemit. Harmaa ja wc-vedet menee erikseen ja hinnat on porakaivo+tekniikka 5k€, umpisäiliö+suodatuskenttä 10k€. Haja-alueelle et saa konttiin rakennuslupaa, joten noita ei voi oikein tehdä tyhjälle tontille. Käy vielä niin että kontti lentää vittuun ja 20k€ menee kankkulan kaivoon.

  Tästä syystä kannattaakin tontin sijasta katsoa halpaa kämppää, jossa on sähköt ja vesi valmiina. Sähköliittymäkin on helposti töineen, pihakeskuksineen jne. lähes 5k€. Näin siis siitä mörskä okt:stä voi jonkun kymppitonnin maksaa. Ja onhan niitä ihan ok talojakin, ihan vitun halpoja. Itse pistin tänne linkin okt:hen kuukausi sitten noin tunnin ajomatkan päästä Helsinkiä ja hinta oli siinä 50k€. Voittaa asuntovaunun mennen tullen. Kolmas vaihtoehto on halpa mökki, joka voisi olla puolet vuodesta mukavampi kuin asuntovaunu. Olet sitten "vailla vakituista asuntoa" statuksella.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2016
 6. Firefox

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2014
  Viestejä:
  126
  Tee trailerin päälle liikuteltava koti.
   
 7. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Näitäkin saa valmiina ja niitä kutsutaan asuntovaunuiksi. Käytetty hyvin valittu asuntovaunu on halvempi kuin itse osista väännetty.
   
 8. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 624
  Ap tainnut vuoden selata jotain ulkolaisia tinyhouse yms. triidejä. Ei tule Suomessa onnistumaan helpolla tai halvalla jos ollenkaan tuo mitä suunniteltu. Eli heti romuttuu ne mitä lähdetty hakemaan.

  Suomessa uudenrakentamista koskee sellanen määrä säännöksiä, että oksat pois. Varsinkin jos haaveilet jotain tavllisuudesta poikkeavaa, etkä itse tiedä aiheesta kuten tässä tapauksessa rakentamisesta. Eikä vuodessa ole sisäistetty vielä perusasioita niin kannattaa unohtaa suosiolla koko homma. Varsinkin jos kaava-alue on haaveena. Muksuakin tulossa niin tuskin minnekkään ihan korpeen olette haluamassa.

  Muronsyöjä on taas selvästi jo asiaa miettinyt vähän pidemmälle. Tuo on oikeastaan helpoin toteutustapa ja sillä muodolla toteutettavissa. Purkukuntoinen kiinteistö. Kirjat sinne ja pihalle sitten oman mieltymyksen mukaan pahvilaatikosta kartanoon. Ei naapureja lähellä niin saa tehdä ihan mitä ite tykkää eikä sitä kukaan tule katsomaan.

  Aihetta liipaten: http://www.tekniikkatalous.fi/tekni...alolla-voit-kiertaa-niita-suomessakin-6566425 siitä en sitten tiedä kun tuo ei ole omakotitalo saako sitä asuinkäyttöön virallisesti. Mutta tuokin hoituu sillä purkukuntoisella röttelöllä.

  e: En ole lähelläkään rakennusinsinööriä, mutta muuten rakentamisen parissa tekemisissä.
   
 9. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  En tiedä mitä tarkoitat asumisluvalla mutta vakituiseen käyttöön hyväksyttyä asumista varten rakennuksen tulee täyttää rakennusmääräykset, joita tuollainen kontti tuskin ainakaan energiatehokkuuden osalta täyttää.
   
 10. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Oletko missään vaiheessa miettinyt esim. asuntovenettä?
   
 11. Purunpää

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  67
  Pikaisen laskelman mukaan tuohon ei tarvitsisi laittaa kuin viitisen senttiä lasivillaa, peltilevy tiiviisti saumaten päälle ja tyhjiöpumpulla ilmat pois välistä, niin täyttää energiamääräykset kirkkaasti. Sen tyhjiöpumpun voi jättää pysyvästi nurkkaan hurisemaan, niin ei pienet vuodot haittaa ja lämmittää samalla.
   
 12. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Energiatehokkuus ei liene ole ainoa asia mitä tuo ei täytä.
   
 13. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625
  Itse tilaisin Virosta valmistalon. Löytyy erikokoisia ja pienemmät eivät taida vaatia rakennuslupaakaan. Pieniä voisi sitten ripotella tontille enemmänkin. Videon pytinki on kuljetusten jälkeen kuudessa tunnissa pykälässä:

   
 14. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Asuntovaunussa on vielä sekin etu, että sen voi hinata talveksi etelään. Hesarihan mainosti tässä viime viikolla suomalaisten kylää unkarissa, jossa pieni viinitila maksoi 12k€. Sitten vielä kolmas paikka jostakin niin ei pääse koskaan pitkästymään.
   
 15. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Nämä ovat laissa kiellettyjä tällä puolella suomenlahtea, jotta asuminen olisi kalliimpaa. Esim. tuon rakennuksen sähköt eivät vastaa suomen määräyksiä. Ei siksi, ettäkö ne olisivat jotenkin turvallisempia, vaan jotta ne olisivat erilaisia. Näin saadaan kilpailu pois ja mennään suomen hinnoilla. Mutta jos tuollaisen ehkä vähän pienemmän uittaisi "salaa" takapihalle jonnekkin korpeen ja laittaisi korkean kuusiaidan, niin mikä ettei. Katolle vielä armeijan naamiointiverkkoa jotta ei paista taivaskuvissakaan silmille.
   
 16. Lehtonen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2015
  Viestejä:
  300
  Olen itsekin ajatellut tätä vaihtoehtoa, paljon helpompi ratkaisu ja kuulemma tuonti sisältyy hintaan. 12,000 euroa maksaa joku yksiön kokoinen talo, tontti viemärineen, vesi- ja sähkölinjoineen saattaa olla joku 6000 euroa?

  Kiitos kaikille vastaajille, muutama termikin on avautunut minulle nyt.

  Eli tosiaan - merikontti idea poistuu nyt kokonaan, puhuin työkollegani kanssa kuka on mekaniikan insinööri ja hänellä oli kokemusta, että rakennuslupaa tällaisille ei tosiaan saa helposti. Hän sen sijaan ehdotti työmaaparakkia, työtoimistokonttia ynnä muuta - jossa olisi valmiiksi jo lämpöeristys, sähköt ym. Myös Viron konttitalot kuulema hyviä sijoituksia.

  Onhan se ja löytyyhän noita myyntikohteitakin. Haluan mieluummin olla kuitenkin maan päällä.
   
 17. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Nyt kyllä meni vähän jo ohi.

  Tontti+sähköt+viemäröinti+vesi 6000 euroon? Mistä me nyt puhutaan?
   
 18. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Tuo pitää sitten olla virallisesti ns. "väliaikainen" ja "siirrettävissä". Ja todella jos suomen puolelle sen pystyttää niin sitten autiotalon viereen, jossa virallisesti asutaan. Se viron mökki on "jokin vitun parakki jota serkku vaan säilyttää siinä pihalla" jos joku alkaa kyselemään.

  Asuntovene ei sovellu suomeen, koska täällä saattaa esiintyä talvisin jäätä. Harva veneen omistaja jättää veneensä järveen, jokeen tai mereen kellumaan talveksi, koska keväällä kiinnitysköysi voi olla turhan kireällä ja vetää pinnan alle.
   
 19. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
 20. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625
  Ovatko? No saattoihan tuon arvata. Eikös EU anna direktiiviensä puolesta mitään porsaanreikää?

  Itse olen ajatellut tuonlaista mökkiä kesäkäyttöön/kesämökiksi ja asentaa erilliseen aittaan kuivakäymälän, asentaa harmaavesisuodattimet ja sähköt hoitaa aurinkokennoilla ja akuilla. Varavoimaksi sitten joku näppärä aggregaattori. Pari 10-12 neliön lisäaittaa. Toinen varastoksi/nikkarointihuoneeksi ja toinen makuuauitaksi. Ehkä joku puukamina kylmiä öitä varten tms.
  Vesi sitten riippuu tontista. Joko merivedestä filtteröimällä pesu- ja talousvesi ja juomavedet erikseen tai sitten jos kaivoa ei tarvitse porata kilometrin syvyyteen, niin sellainenkin käy.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2016
 21. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 035
  Ongelmat sekä vastaus on tässä jo aika hyvin tullut esille.

  Eli suomessa jos haluat laillisesti asua tuossa mökissä, ei tuollainen konttitalo kelpaa koska sille et saa lupia/tarkastettua sitä jatkuvaan asumiskäyttöön, et ainakaan siihen rahaan että siinä olisi mitään järkeä. Näinollen tällä on myös esitetty se rahallisesti halvin ja laillinen keino: Etsi joku halpa valmis omakotitalo jostainpäin suomea ja osta se. Siihen voit sitten pihalle lyödä tuon kontin jonka voit vaikka ihan itse rakentaa ja vetää sähköt, viemäröinnin yms suoraan tuosta vanhasta talosta tai sitten vaikka porakaivosta.

  Muuten tuolllainen kontti ei edes ole mikään fiksu idea rakentaa asumiskäyttöön. Helppoa niitä on saada joo, mutta jos otetaan joku edes välttävässä kunnossa oleva niin hintaa on se 2500te+ ja vaatii vielä täyden pintaremontin. Nopeasti jos lasketaan niin tuollaisen 8x3x2,5m =18m2 laatikon runkon 50x150 puusta K600 jaolla teet päivässä, sinne eristeet väliin, vaneri tai paneli ulkopintaan ja kipsilevy sisään.
  Karkeasti runko 150 metriä puuta = 300e, ruuvit ja kiinnikkeet satasen, villaa 500e, ulkoverhous 500e ja kipsi/lastulevyt 300e = 2000e maaleineen ja on jo ihan eriluokan rakenne nimenomaan asumiseen. Ainiin, joku katto varmaan pitää olla niin lätkäistään sinne nyt vaikka vanerit kanssa ja kattohuopa =400e, alta 2500e mennään silti vaikka laskettaisiin ovi, pari ikkunaa ja pari harkkoa perustuksiin.
   
 22. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Pitää paikkansa, kontti on huono lähtökohta. Rakennusmateriaalit ovat halpoja etenkin jos liikutaan perustasolla. Ja jos pienen kopperon itse tekee omalla luvalla niin eihän siihen edes mitään leimattua puuta välttämättä tarvitse laittaa. Vähänkin rakennustaitoiselle halvin mökki on pitkästä tehty paikan päällä. Tuot siihen virosta sitten ikkunat, siinä voitkin säästää. Ei nuo viron pojatkaan ilmaiseksi saa tuota valmismökkiä tänne tuotua ja paikalla tehty on todennäköisesti rakenteiltaan parempi kun voit räystäätkin laittaa.
   
 23. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Tuskin menee kesämökiksikään. Niiden määräyksistä en kauheasti tiedä kun en ole yhtään rakentanut. Ilman lupaa pystytettynä sitä ei saa vakuutusten piiriin ja siitä voi tulla valitusta myöhemmin.
   
 24. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Kontti on haastava muoto, koska lämpöhukka tapahtuu pinta-alan voimalla, ilman että asuintila merkittävästi lisääntyy.
  Säästät länpössä pitkän centimon, jos ostat kontin sijaan tuollaisen ulkopinta-alaltaan optimoidumman ratkaisun.

  Hitto muistanutkaan miten makoisaa on postata Muroon :o


  [​IMG]


  Siis oikeesti ottaisin kyllä itse pois kontista kaiken ei kantavan pellin ja korvaisin kennolevyllä etc.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2016
 25. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Tuohon periskooppi ja kaivaa "syvät perustukset". Tulee maalämmöllä silloin ja kesät maaviilennyksellä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti