Radiotehnika kaiuttimet?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja adretlan, 22.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. terbaska

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2000
  Viestejä:
  279
  ?[signature]-[/signature]
   
 2. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Se on musiikille ihan sama. Kunnon hifi-kautin toistaa sen musiikin kunnolla. ""Räväkkyyttä?"" ei puutu vaan jos jotain puuttuu se on mikserin vika, kaiutinhan toistaa musan sellaisena kuin se on purkitettu. ""Joutuu tekemään kompromissin""? Esim omat kaiuttimet voisi luokitella hifi-luokkaan ja yhdessä pömpelissä on 2 x 10"" bassot, joten konemusiikki tai urkumusa toistuu varmasti riittävällä voimalla ja tarvittaessa painetta lähtee enemmän ja tarkemmin kuin jostain CW 12 jumputtimista, jotka kuulostaa kaikella muulla kuin konemusalla uskomattomalta puurolta. Konemusiikista jazziin toistuu hyvin miellyttävästi ja painetta lähtee kunnon vahvarilla enemmän kuin kukaan voisi oikeasti tarvia omakotitalokäytössä. Kaiken tämän sälän pointti on, että kunnon hifi-kaiutin toistaa KAIKEN materiaalin kunnolla eikä tämä asia ole neuvoteltavissa vaan fakta.

  Kunnon hifi-kaiutin toistaa myös konemusan paremmin kuin se cervin wega tai radiotehnika. Kysymys on vain hinnasta.

  [Edited by: Geefabio on 25.12.2005 12:51][signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Sössökoski

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2004
  Viestejä:
  13
  Itse ainakin olen ollut tyytyväinen cerwineihini konemusiikkia sekä rokki mättöä kuuntelevana opiskelijana, joten miksi sijoittaisin yhtään enempää äänen laatuun mitä tarvitsen/on varaa. Ehkä joskus vanhemmiten kultakorvaistun ja ostan sitten ne über HiFi kaiuttimet ja kaapelit.

  Tosiaan eihän näitä ole mihinkään triangelin kilkuttelu ja pajupillin puhaltelu musiikille tai nyanssien kuulosteluun tarkoitettu, vaan valmistajan ajatuksena on nähtävästi ollut: mitä kovempaan sitä parempi; logiikka jossa tietysti ""laadusta"" joudutaan tinkimään niinkuin PA soundille on ominaista. Live konserteissakin ja baareissa laitteet ovat yleensä PA vehkeitä eikä mulla ainakaan oo ikinä ollut valittamista äänen suhteen. Paitsi joskus on ehkä soinut liiankin kovaa.

  Meni vähän off-topiciksi, mutta aihetta sivuten kait nuo radiotehnikat ovat ihan päteviä jos itse et enempää vaadi. Suosittelen kuulostelemaan mikä itsestä mukavimmalta kuulostaa.
   
 5. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Jep. Toi on kyllä ihan totta, ettei ne hifit aina toimi kaikkien korvalle. Genelec esim on monitori ja soundiltaan aika räikeä tottumattomalle. Makuasiahan toi soundi on, mutta silloin onkin aika turha mennä toisen soundia mollaamaan, jos laitteiston omistaja itse siitä pitää.
   
 6. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 982
  Pa:sta sen verran että esim. jossain baareissa basso hakkaa 120db voimalla, mutta silti se kuulostaa uskomattoman paskalta.
  Mielummin vähemmän ääntä mutta laadulla, kuin että hirveä meteli paskalla laadulla.
  Seuraavat kaiuttimeni tulevat olemaan joko 5½"" tai 6½"" basso/keskiäänisellä olevat hyllykaiuttimet, ja uskon kyllä että pärjään niillä mainiosti vaikka ns. jumputus musiikkia kuuntelisinkin.
  Bassoa jos haluaa niin laittaa subiin lisää volumea ja nostaa jakotaajuutta, 15"" elementti 5cm liikeradalla tuottaa yläbassoilla n.120db äänenpainetta(ainakin vapaakenttävasteessa), joka riittänee kovempaankin menoon.


  [signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 [email protected]* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 7. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Tyypillinen ylilyönti Cerwin Vegan omistajalta... Jos et näe mitään etua vaihtaa kaiuttimia parempiin niin miksi tosiaan tekisit niin? Et tietenkään miksikään, mutta mitä tällä on tekemistä ketjun kanssa (ehkä yhtä paljon kuin muillakin viesteillä, ketju on vähän eksynyt aiheesta). Sensijaan on vähän kornia vetää mukaan pajupillit ja triangelin kilkuttelut jos et itse vain ymmärrä eroa vaikka siinä konemusiikissa tai rokissa. Omasta mielestäni taas baareissa ja kahviloissa on pääsääntöisesti musiikin toisto aika riipivää tavaraa. Lujaa, löysästi, kumeasti ja silmittömin korostuksin. Perusmusiikilla CW DC10 ja tuoreemmat mitkälie 12"" mallit ovat olleet aika tunkkaista jumputusta. Tyypillinen valmiiksi ""loudness"" soundi, josta puuttuu tarkkuus.

  Kannattaa tosiaan kuulostella ne radiotehnikat ja jos pitää niin jee, hyvä juttu.

  Insight moitti geneleccejä räikeiksi? Nojaa... Kliiniset ne on, tyypillinen studiomonitori. Paljastaa aika hyvin miksausvirheet eikä anna juurikaan anteeksi äänenlaadun heikkoutta. En sanoisi räikeiksi kuitenkaan :)

  [Edited by: Geefabio on 26.12.2005 11:50][signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 8. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 901
  Nojuu, kuka tykkää mistäkin. Joku simpukoista toinen makaroonista+jauhelihasta.
  Geneleciltä kyllä pääsääntöisesti valmistuu lujaa/nätisti soivia pömpeleitä, molemmat samassa paketissa sopivassa balanssissa. Tosin saa olla jo kevyesti porho jos mielii omakseen hankkia..kelpais mulle ainaskin mitä joskus noita kuunnellut tuttavilla ja liikkeissä. Niin ja baareihin ei kyllä lähdetä musiikista nauttimaan, harva se mesta jossa edes vähän panostettu akustiikkaan/kaiuttimien sijoitteluun saatika niiden laatuun.
  Mutta eipä sillä paljoo ole väliä kännipäis ollessa että miltä se kuulostaa.

  Tainnu tämä topicci karata jo puheenaiheesta? Mielummin oma topicci tälle ""radiotehnikat vs. laatuhifit"" -väittelylle.

  Topicin aloittajalle lienee tullut selväksi ettei radiotehnikalla ole juuri tekemistä hifi-käsitteen kanssa vaikka siinä etupaneelissa lukisi hifi metrin kokoisilla kirjaimilla.
  (joskus vuonna -95 soundblaster 16 paketin mukana tulleissa 8x8x8cm saippuarasioissakin luki Hi-Fi).[signature]AXP3000+
  A7V880 200/166FSB (cpu/mem)
  2x512MB Green PC400
  PNY GF6600GT @500/1000
  Halpa 250W psu[/signature]
   
 9. jak85

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  374
  no näistä kaiutin valinnoista voidaan väitellä loputtomasti mutta yksi asia on missä luulen kaikkien olevan samaa mieltä

  radiotekhnikan hinta/laatu on aika kohdallaan
   
 10. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 982
  Harmi vaan että niissä ei ole laatua ollenkaan :D[signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 [email protected]* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 11. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Enpä kyllä lähtisi tuolle linjalle :| En allekirjoittaisi ihan äkkiä...Hinta/Laatu toteutuu paljon paremmin pienissä kaksitie-kaiuttimissa järkevän kokoisilla elementeillä.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 12. Adriana

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  76
  Niin ja kajareita valittaessa todellakin kannattaa kuunnella itse ja päättää sen mukaan, rahalla saa ja hevosella pääsee. Itsellänin tuossa on jammun ns 10 jotka, noh, kuullostaa tarkalta jne. Mieluiten kylläkin kuuntelen mp3 tavarat noilla logitekin masiinoilla, eipähän ala ainakaan ottaa päähän mp3sten laatu.

  Ja eihän tuo Radiotekhnika mikään hifistin märkä uni ole mutta kyllä siitä ne perinteiset räime ja boom boom boom musiikit kuuntelee ilman murinoita :)
   
 13. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Ihmeellistä aina paasata mp3 huonosta laadusta kun totuus on kaikkea muuta. Tietty jos huonolla pakkaajalla on nauhoitettu vaikka radiosta tavaraa niin kuulostaahan se huonolta, mutta esim hyvällä pakkaajalla vedettyä 256vbr:ää ei takuulla tunnista alkuperäisestä cd:stä 99% muroista vaikka alla olisi 5 numeroinen summa high-endiä. Kiitettävästi muuten ketju eksynyt aiheesta, mutta eipä tuolla väliä. Muuten ketju olisi kuollut kun keskustelua ei selvästikään kys. kaiuttimista ole syntynyt.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 14. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 901
  Yhdyn erääseen edelliseen että ei ole hinta/laatu kohdillaan radiotehnikois..mikäli äänenlaatua ajatellaan. Todellakin menettelevät katinkultakorvaisille jota ei äänenlaatu niinkään kiinnosta kunhan basso jotenkuten jumpsuttelee, ehkä sellaiset henkilöt tuntevat saaneensa rahoilleen vastinetta.
  Kun todellakin ne kaiutinelementit noissa jo kertoo äänenlaadusta jotain, siis siitä olemattomasta laadusta.
  Käynpä tässä nyt läpi hiukan yksityiskohtia..

  Bassoelementit: Liian painava kalvo/kela -yhdistelmä varustettuna heikkoon puhekelan/magneetin sähkömotoriseen voimaan->basso on löysä, siinä ei ole tarkkuutta eikä voimaa.

  Keskiääninen: Kalvo on kuin trumpetin torvi, lauluäänet ym. kuulostaa honottavalta ja kaikinpuolin epämiellyttävältä.

  Diskantti: Muovikalvo, 25ohminen dome-diskantti. Pirun kireä ripustus, akustisesti epäkelpo suunnittelu joka aikaansaa ikävästi kihisevän soundin.

  Jakosuotimet: no..jokainen ottakoon itse selvää ja saa hyvät naurut :) niin paljon on komponenttia mätetty läjään yritettäessä korjata elementtien virheitä (korostumia/vaimentumia) ym. erinäisillä imupiireillä ja sen sellaisilla viritelmillä.
  Löysin joskus taannoin kaatopaikalta erikoisemmat radiotehnikan 2-tie kaiuttimet, 10"" basso ja 1"" diskantti. Jakosuotimessa taisi olla päälle 30 komponenttia peltilevylle kasattuna sikinsokin..3 järjettömän isoa kelaa (ja lukuisia pienempiä, peltikuorisia kondensaattoreita, vihreitä posliinisia tehovastuksia).

  Nojuuh, ei siitä sen enempää mutta kun ei ne vaan osaa :) Voi olla että jonkinmoista parannusta on vuosien varrella tapahtunut noissa, ainaskin uudet mallit ovat ulkonäöllisesti nätimpiä..toivottavasti myös soivat nätimmin.

  Ja lopuksi, hyvää uuttavuotta!:)[signature]AXP3000+
  A7V880 200/166FSB (cpu/mem)
  2x512MB Green PC400
  PNY GF6600GT @500/1000
  Halpa 250W psu[/signature]
   
 15. Adriana

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  76
  Juu kun ollaan jo eksytty aiheesta niin jatketaan samalla linjalla :D
  Hassua kuinka kuulen aina tuon saman väitteen mp3 musiikista, enhän voi suoraan sanoa jos soitetaan että onko se mp3 vai ei, vaan siinä vaiheessa kun on sama äänite cd ja alkuperäisessä 24/96 muodossa niin eroa on ja paljon kun saat koko ajan vaihtaa äänilähdettä ja tehdä vertailua, puhumattakaan sitten että mp3 laitetetaan vielä rinnalle, ja siihen ei auta vaikka käyttäisi mitä pakkausta, eipä ainakaan minun tiedossa ole sellaista joka ei muuttaisi ääntä.
  No siis tietenkin tämä pätee vain musiikissa jossa on jumalaton dynamiikka jne vs bommbah konemusiikki.

  Juu, ja sen verran vielä että jos ei selväksi tullut niin ei ne venäjän ihmeet nyt kajareina mitkään loistavat ole, meteliä niistä toki lähtee mutta se on sitten meteliä. Kyllä niistä sliippers sliippersit jaksaa aina kuunnella ;)

  Ja lisätään sen verran että itse en koskaan ole päässyt sisään tuohon viimeisen päälle hi-end virittelyyn, itselläni on vain isipapan kotistudiosta jäänyt joitakin tarvikkeita ""ylimääräisenä"" ja kyllähän sen huomaa sen äänen eron pikkustudionkin laitteet vs normi kaiutimet.

  Ihan vain sivumennen tuli mieleen että kannattaisiko koittaa topikin aloittajan selata keltaista pörssiä tms jos sattuisi halvalla löytymään ""laatu"" kaiuttimet ? Niitäkun joskus näkee aika naurettavilla hinnoilla myytävän. mm vuosi ja jotain päälle oli myytävänä pro x setti (tyyppi merkintää en muista) jollain rupisella satasella ?


  [Edited by: Adriana on 30.12.2005 19:04]
   
 16. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Hmm.. Mulla on ATB:n kokoelma seven years ja siinä on esim biisit ""Don't stop"" ja ""Ecstasy"". Noiden biisien kirkkauden ero yllätti. Eli sitä vain, että jos saman artistin miksauksessa huomaa eroa, niin luulis mp3:n ja CD:n eron huomaavan. Eri asia sitten on mp3 bitrate erot. Niitä en varmasti huomaa.
   
 17. Hulot

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2002
  Viestejä:
  175
  Suurin osa mp3-tavarasta on joka tapauksessa huonosti pakattua & max 192kbps, joten paasaus on ihan aiheellista. Et kai väitä digitelkun kuvaakaan täydelliseksi, vaikka se on periaatteessa mahdollista? Siinä olet oikeassa että mp3 on todella laadukasta tiettyyn rajaan asti.
   
 18. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Suurin osa tavarasta, eli viittaat varmaankin Internetin ehtymättömään arkkuun :D Minä taas puhun esim omien levyjen rippaamisesta helpommin selattavaan muotoon, jolloin MP3 on ihan pätevä formaatti hukkaavista pakkauksista. Omat kuunteluvärkit ovat riittävän laadukkaat testaukseen ja mitä kokeilin lossless ja 256vbr mp3 en eroa oikeastaan huomannut kuin parissa biisissä rumpujen pelleistä enkä niitäkään pystynyt loppujen lopuksi oikein paikallistamaan kun enemmän yritin.

  Toki jos alkuperäinen kirjoittaja tarkoitti, ettei hän tarvi laatua koska kuuntelee pääsääntöisesti netistä imettyjä huonolaatuisia mp3:ia niin tässä hän voi olla oikeassa. Sensijaan yhtenevää tuomiota ei kannata antaa koko formaatille tuon otoksen pohjalta. Mitä tulee analogiaasi digitv:stä niin tähän ei kuluttaja itse voi vaikuttaa lainkaan. Mp3 tapauksessa kyseessä on kehys, jota voidaan soveltaa hyvin tai huonosti ja kaikkea sen väliltä.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 19. jasa

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2000
  Viestejä:
  157
  Vanhat on, olisko AC35:set, muu kalusto on vaihtunut, en ole tarvetta nähnyt noita pois vaihtaa. Se vakuutti minut kun jotkut OR:n "" hifikaittuminet"" rupesivat luopumaan, Radiotechinat vaan porskutti, ja vahvistin oli silloin Yamaha AX-700.[signature][email protected][/signature]
   
 20. Dejak

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2003
  Viestejä:
  48
  Muahahaa! Pakko tulla tänne vittuilemaan :D

  Viime syksynä tuli vaihdettua tuommoset Radiotehnikan S-150:t ProAc 2.5-klooneihin. Täytyy kyllä sanoa että tippaakaan en oo katunu vaikka projektille tuli kyllä hintaa yli 500?.

  Heti kun tuli iskettyä nuo ProAc:t kiinni vahvistimeen, suupielet veny korviin asti ja kovasti alko naurattamaan. Enpä olis ikinä uskonu että nämä olis soinu näin hyvin. Nämä soi suorastaan liian hyvin kun vertaa noihin Radiotehnikan S-150:iin :D. Eroja ei jaksa ruveta edes luettelemaan koska niitä on niin paljon. Suosittelen.

  [signature]Jos sinulla ei ole mitään tekemistä, ole hyvä äläkä tee sitä täällä.[/signature]
   
 21. Konflict

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2004
  Viestejä:
  2
  Muhahahaa! Itse vaihdoin radiotehnikat B&W:n DM603 S3 kaiuttimiin. Samalla tosin vaihtui vähän muutakin. Eiköhän ero kuulu ihan joka euron edestä. (olipas turha viesti)
   
 22. cyborg

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2005
  Viestejä:
  228
  Kyllä ainakin nuo 35 AC-1 kajarit (jo melkoisen vanhat) soivat ihan mukavasti. Onhan niissä tosin korostunut basso suhteessa diskanttiin (=varsinkin vertaillessa pienempiin jalustakaiuttimiin), mutta ei tarvitse ainakaan subbaria ihan heti. Elokuvakäytössä ihan menevät pelit.
   
 23. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 982
  Miten helvetissä korostunut basso ja subbari liittyvät toisiinsa?
  Subbarin on tarkoitus jatkaa kaiuttimien bassotoistoa alemmaksi, ei korostaa bassoa...[signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 [email protected]* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 24. Niko___

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  1
  joo kyllähän itellä on tossa tommoset radiotehnika s-90b:t jatkuvassa käytössä :) eikä oo kyllä valittamista bassoa kyllä lähtee melkeempä niin paljon ku haluaa :)
   
 25. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Tervetuloa foorumille. 3v sitten kuolleen ketjun nostoon olisi hyvä olla kuitenkin painavat syyt...
  [signature]To truly understand recursion, one must first understand recursion![/signature]
   
 26. Mainbo

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  1 021
  Itelläki oli Radiotehnikat joskus ~ 16-17v sitten Kenwoodin 2-kanavavahvariin kytkettynä ja kyllähän niillä sai kerrostaloasunnon ikkunat helisemään :D Ei kuitenkaan niiden syytä ollut lopullinen muutto siitä asunnosta sillon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti