Radiorätinän poistaminen äänitteestä

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Nounikki, 03.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Nounikki

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2011
  Viestejä:
  8
  Teen dippaa johon liittyy haastatteluita. Osan haastatteluista olen tehnyt puhelimella BT-nappi korvassa, kaiutin päällä ja digitaalinen nauhuri vieressä nauhoittamassa.

  Yhdessä haastattelussa alkuun kaikki meni hyvin, mutta ilmeisesti puolessa välissä olin tuupannut kännykän liian lähelle sanelinta jolloin nauhoitteeseen tuli radiorätinää. (Samanlaista jos puhuu kännykkään mankan vieressä)

  Taustalla haastattelu kuuluu ihan normaalisti, eli luultavasti on pelastattevissa. Sattuisiko Murot tietämään softan jolla rätinän poistaminen voisi onnistua hyvin, mieluiten automaagisesti?

  Taajuusskaala rätinässä ei varmaan ole kauhean laaja, joten voisi kenties onnistua myös ekvalisaattorilla varustetulla toistosoftalla. :think: Jos tulee mieleen joku, voi myös sellaista ehdottaa. Tässä vaatimuksena olisi että toimisi suoraan asentamatta, koska firman läppäri.
   
 2. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Audacity. Avoimen soossin softa. Siinä riittää työkaluja kyllä mutta en tiedä miten rätinän saisi pois jotenkin pomminvarmasti... Tiedä sitten jos nauhoittaisi ensin sitä puhdasta rätinää ja sitten "vähentäisi" tai "kumoaisi" sen siitä nauhoitteesta. Mikään ääni-insinööri en ole.

  Jaa... Muistaakseni Audacityssä olikin joku kohinanpoisto tai melunpoistofunktio, jossa ensin piti Audacitylle osoittaa missä kohtaa melua on ja sitten se suorittaa parhaansa mukaan poiston. Tulokset ovat epävarmoja.
   
 3. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  samanlainen softa on myös soundforge ja siinä olevat kohinanpoisto algoritmit joita voi itse toki hienosäätää reaaliajassa eli kun teet säädön niin kuulet heti vaikutuksen ja jos vaikutus ei miellytä niin muokkausta ei vielä ole tallennettu.
   
 4. Nounikki

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2011
  Viestejä:
  8
  Kiitoksia vastauksistanne! En saanut täysin rätinää poistettua, mutta ainakin tasoa sain ylläolevilla ohjelmia laskettua,
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti