1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

  Muropaketin toimitus
  Poista ilmoitus

Python aloittelijan ensimmäisiä pieniä ohjelmia

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja Alleksi79, 20.08.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Alleksi79

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2013
  Viestejä:
  85
  Hei. Aloitin eilen opettelemaan pythonia ja nyt mietin että olisi helpompi sisäistää kaikkia muuttujia sekä operaattoreita siten että että koittaisi koodata aivan pieniä yksinkertaisia sovelluksia, ohjelmia koska esimerkit ovat yleensä tylsiä ja kun tietoa ja taitoa soveltaa oppimaansa, oppiminen tulee kuin itsestään. Mitä yksinkertaisia ensimmäisiä ohjelmia te olette ohjelmoineet sekä miksi ohjelmoitte juuri ne ohjelmat. Olisi kiva kuulla esimerkkejä. Mielessäni on paljon ideoita mutten tiedä kuinka alkaa ohjelmoimaan niitä.
   
 2. Kuolanaama

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2012
  Viestejä:
  12
  Koodaa viestin salausohjelma! Käyttö voisi olla esimerkiksi: python program.py -encrypt/decrypt <message> <password>. Sitten tulostaisi salatun/puretun viestin. :)
   
 3. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  443
  Ongelmana oppimisen alussa voi pitää sitä, että opituilla kyvyillä ei pysty tekemään mitään kovin monimutkaista vielä, sen vuoksi esimerkit ovat yleensä tylsiä. Minä tein joskus C:tä opetellessani ohjelman, jolla voi muuttaa lukuja eri lukujärjestelmien välillä, siis 2-, 8-, 10- ja 16-kantaisten välillä.

  Yksi tapa tehdä oppiminen aluksi mielenkiintoisemmaksi, on antaa ohjelman pohja valmiiksi, josta itse pitää toteuttaa osaamiseen riittäviä osia.
   
 4. Alleksi79

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2013
  Viestejä:
  85
  Tämä vaikuttaa sellaiselta jota voisin jopa koittaa. Kiitos myöskin noista koodivinkeistä sillä usein on hakusessa että minkälaisilla syötteillä lähtee kirjoittelemaan.
   
 5. tiekki

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2001
  Viestejä:
  9
 6. Dradge

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2010
  Viestejä:
  4
  Heips! Osoitteesta https://www.codingame.com löytyy selaimessa tehtäviä ohjelmointi haasteita pythonille sekä muille kielille. Tehtäviä ei ole pakko naputtaa sivulla olevalla editorilla vaan ainakin chromeen löytyy plugin jolla voit käyttää lempi editoriasi.

  Osoitteesta https://www.dataquest.io/ taas löytyy mielestäni erinomainen python opas, jolla pääsee helposti alkuun ja saa ideoita miten sitä kieltä voikaan käyttää. Tälläkin sivustolla toisella puolen sivua tehtävänanto sekä ohjeita ja toisella puoliskolla editori.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti