Pystyykö ihminen mihinkään muuhun kun ympäristön ja toistensa tuhoamiseen?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Gl4c13r, 26.09.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Urkki

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  395
  Tietysti sillä on tarkoitus. Miksi me muuten tekisimme mitään. Miksi vaivautua tekemään yhtään mitään jos millään ei ole tarkoitusta. Mitä lapsemme tekevät tuhannen vuoden päästä tai edes sadan vuoden päästä, siinä on tarkoitusta. Luonto pysyy yleensä jokseenkin tasapainossa, karhut eivät tuhoa ekosysteemiä jossa elävät. Jos me tuhoamme ekosysteemin jossa elämme emme voi enään kasvaa ja vain harvat meistä voivat elää. Itse haluan että lapseni tai elämän seuraavat muodot voivat matkustaa lentokoneilla miljoonan vuoden päästä. Periaatteessa me kaikki haluamme sitä, siksi me olemme olemassa.
   
 2. Flying Hellfish

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  760
  Kerro onko tuolla millään silti mitään meidän subjektiivisia tarkoitusperiä universaalimpaa merkitystä? Jos sinulta meni Yanneyn täydellinen postaus ohi, niin en paljoa odota tähänkään.
  Mutta jos kuitenkin itse hakisin jotain merkitystä tähän kaikkeen, niin ehkä se palaisi tähän inhimilliseen monimuotoisuuteen, jonka maailmankaikkeus on tietoisessa elämässä synnyttänyt. Siinä kuinka maailmankaikkeus ja tietoisuus on elävässä organismissa puskenut korkeammille kognitiivisille tasoille läpi. Peilatakseen itseään.

  Beauty is eternity gazing at itself in a mirror.
  But you are the eternity and you are the mirror.

   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2012
 3. Urkki

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  395
  Parempi että et odottaisi mitään.
   
 4. Flying Hellfish

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  760
  No sano edes jotakin :kippis:
   
 5. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Hyvin pintapuoliset ja heikot ovat nuo kahleet. Tällähetkellä vaikuttaa, että tässä olemme tulossa ottamaan askeleita takaisinpäin seuraavan 50-100 vuoden aikana.
   
 6. Cougar83

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2010
  Viestejä:
  755
  Ja asevalikoima on melkoisesti laajempi kuin edellisen maailmansodan aikaan. Jos/kun iso-iso-iso-rähinä lyödään oikein kunnolla käyntiin niin ydinaseiden lisäksi arsenaalista löytyy varmasti erityyppisiä biologisia aseita, joo tiedän että niiden käyttö ja kehittäminen on sopimuksella kielletty, mutta sopimuksethan on tehty rikottaviksi.

  Kuinkahan paljon kaikkea jännää materiaalia oikein nyysittiin neukkujen aselaboratorioista sosialistisen imperiumin romahtaessa ja kaupiteltiin hyvään hintaan kaheleille kolmannen maailman diktaattoreille?
   
 7. SatanTwister

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  1 754
  Don't hate the player, hate the game.
   
 8. Solid State

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2009
  Viestejä:
  436
  Ei pysty, ihmisille tulee uskoakseni käymään samalla tavalla kun esimerkiksi dinosauruksille, ja ihminen ei tule olemaan viimeinen ympäristöään tuhoava laji, on vain ajan kysymys milloin ihmispopulaatio häviää kokonaan maapallolta ja sama kehitys alkaa jälleen alusta.
   
 9. Cougar83

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2010
  Viestejä:
  755
  Jollain tavalla se on myös kiehtova ajatus että aikanaan meidänkin fossiilejamme ja jäämistöämme tonkisi jonkun vieraan lajin paleontologit ja arkeologit.

  Mitähän näkyvää ihmisen olemassaolosta löytyisi enää kymmenen miljoonan vuoden kuluttua?
   
 10. Allah

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2002
  Viestejä:
  352
  Onpa helvetin typerä kysymys. Pystyy tietenkin.
   
 11. Gl4c13r

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2008
  Viestejä:
  1 768
  Keskustelu on eksynyt aiheeseen lajien sukupuutto vaikka otsikon aiheessa oli selvä kertomus aiheesta jossa kerrottiin kysymys: Pystyykö ihminen mihinkään muuhun kun ympäristön ja toistensa tuhoamiseen planeetalla?
   
 12. Uppmas

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8 339
  No mikä vitun kysymys se edes on olevinaan? Tietysti pystyy, ja on tehnytkin. En tiedä muita kuin mielenvikaisia ja vihreitä puunhalaajia, jotka väittäisivät vastaan.
  Lisäksi inhoan tuota sanankäyttöä, ikään kuin kaikki ihmiset käyttäytyisvät samalla tavalla, kun puhutaan ''ihmisestä, eikä ''ihmisistä''.
   
 13. Jaapatijaapati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  307
  Noh kyllä tää hauskuus sitten loppuu kun aurinko sammuu jne. Mutta se nyt ei ihan vielä joulukuun lopussa ole tulossa. Se se vasta mielenkiintoinen kysymys onki että mitäs sen jälkeen tapahtuu? Toki muita planeettoja jää. Mutta mikä' on seuraava älyllinen ryhmä jossain muualla maailmankaikkeudessa tai jollain muulla noista lähiplaneetoista. Karua ajatella että sitte kun maapallo häviää auringon syövereihin niin ei jää edes fossiileja tutkittavaksi. Tulevaisuuden rodut ei edes tiedä että täällä maailmankaikkeuddessa on ollut muitakin joskus.

  Tai mistä me tiedämme että esim 10 miljardia vuotta sitten ois ollu joku toinen rotu jossain toisessa paikassa jolle ois käynyt sama kohtalo mikä maapallolle käy auringon sammuessa. Hmmmmmmmm
   
 14. Uppmas

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8 339
  Mitä sen jälkeen tapahtuu? Meiän pallot vaeltelee ilma aurinkoo. Ja ilman elämää.
   
 15. Jaapatijaapati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  307
  Jatkoin spekulointia tuossa. Tarkoitin noin elämän ja rotujen kannalta. Huonosti ilmaisin :)
   
 16. Uppmas

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8 339
  10 miljardia vuotta sitten tuskin oli älyllisiä olentoja, kun universumi on 14 miljardia vuotta vanha, ja Telluksellakmin kesti 5 miljardia vuotta syntymästään saada domidoiva laji pallolle. Kyllähän internetissä on tietoa lähimmistä planeetoista, jotka saattavat sisältää älykästä elämää.
   
 17. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Pystyy.
   
 18. Jaapatijaapati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  307
  Vielä hauskempaa on ajatella että mitä täällä oli ennen alkuräjähdystä? :D Tyhjää? Mutta siiis pitäähän tän tyhjyydenki jossain sijaita :D Mikä tää koko kokonaisuus on missä tapahtuu alkuräjähdykset yms... :D
   
 19. Uppmas

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8 339
  Joskus dokumentin katoin heurekassa. Ei nyt muistu mieleen. Käsittääkseni alussa oli protoneja, neutroneja ja elektroneja, jotka sitten räjähdyksessä yhdisty eka kevyiks atomeiks, sitten isommiks atomeiks, vielä isommiks atomeiks kunnos massa oli liikaa eikä pysynyt kasassa ja kasvu loppu.
  Sitten luonnon lait alko kasaamaan näitä atomeja isommiks ja isommiks objekteiks, ja niin tuli tähdet, planeetat, asteroidit ja muutkin.
   
 20. Jaxi_

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2012
  Viestejä:
  58
  Alkuräjähdystä ei ollut, se on vain heijastus jonka me luulemme päättelevämme. Oikeasti olemme vain pimeään ainneseen kietoutunutta ainetta, joka on kietoutunut pimeään energiaan. Me tutkimme olematonta kun todellisuus on juuri niissä paranormaaleissa ilmiöissä ja out of there.

  Kannattaa hankkia Rauni Leenan kirja ja lukea se moneen kertaan. Ihminen pystyy muuhunkin kuin tuhoamiseen, mutta osa ihmisistä tämänhetkinen illuminati ajaa ihmiskuntaa toiseen suuntaan. Nyt tarvittaisiin toimia yhtenäistymiseen ja pahan ajamiseen pois mailtamme.

  Yksinkertainen ratkaisu aloitukseen on rajojen sulkeminen seuraavaksi 200 vuodeksi ja kaikkien rikosten laittaminen nollaan. Jos teet rikoksen sun molekyylit hävitetään.
   
 21. Zerech

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  198
  Jaaha, triidin aloittaja pystyy kaiketi näkemään kaiken vain Hyvä/Paha-näkökulmasta, joka johtaa tuohon että ihminen on paha, joka ei jaksa tavoitella hyvää.

  Ihminen ei kykene ainakaan tällä hetkellä tuhoamaan maapalloa, mutta muuttamaan elinympäristönsä elinkelvottomaksi ja täten tuhoamalla itsensä ja pari "muuta" lajia siinä samalla. Maapallo pystyy kuitenkin yllättävän "eheyttämään" ympäristönsä nopeasti, ehkäpä kelaamalla evoluutiota hiemaisen taaksepäin, riippuen tietenkin siitä mitä tapahtui ennen "vahinkoa".

  Ihminen sen sijaan on kuitenkin melkoinen harvinaisuus tässä maailmankaikkeudessa, ja sen takia myös pelastamisen arvoinen laji kaikkine miinuksineen ja plussineen.
  Ken tietää onko tuolla kaukaisuudessa ollenkaan yhtälailla kehittynyttä lajia kuin ihminen?

  Lajin tarvitsee vain sopeutua ympäristöönsä pärjätäkseen evoluutiossa. On erittäin pieni todennäköisyys että esim. maapallolle kehittyy ihmisen-kaltaista lajia uudestaan kun meitä ei enää ole.
   
 22. Darvi

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  171
  Evoluutiota ei voi säätää kulkemaan mihinkään suuntaan ja maapallo ei osaa säätää mitään, koska se ei ole tietoinen olento, vaan pelkkä massakeskittymä.

  Yleisempi kuin moni muu laji. Ihminen on pelastamisen lähinnä ihmisen itsensä kannalta, mutta myös muun maan elämän, koska ihminen on tällä hetkellä paras mahdollisuus levittää tätä elämää aurinkokunnan ulkopuolelle.

  Millä perusteella pieni? Aivot ovat kasvaneet monella muullakin lajilla kuin vain ihmisellä. Aivot kasvavat, koska älykkyys on suuri kilpailuetu. Se on vain ajan kysymys, milloin seuraava laji saavuttaa ihmisen älykkyyden. Mitä tiedämme älykkyyden evoluutiosta? Aivojen rakenteet eivät tallennu fossiileihin. Kuinka pitkään maapallolla on ollut näin kehittyneitä aivoja?
   
 23. vilkas

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2009
  Viestejä:
  149
  No minä en miettinyt vaan otin selvää. Käytin tässä pari tuntia itseni sivistämiseen.

  Listalla oli selkeitä tapauksia, joissa ihminen on metsästänyt lajin sukupuuttoon. Esim:
  Red-bellied Gracile Opossum, Saudi Gazelle, Mexican grizzly bear, Javan Tiger, Western Black Rhinoceros, Zanzibar Leopard, Arabian Ostrich, Anatolian leopard. Näissäkin tyhmyydet on tehty pääasiassa 1900-luvun alkupuolella.

  Sitten siellä oli suuri määrä yhden saaren lajeja, joiden sukupuuton kohdalla ihminen ei ole ollut syypää. Esim. kaikki Hawajin harvinaiset linnut (Kāmaʻo, Olomaʻo, Nukupu‘u, Molokai Creeper , Oʻahu ʻAlauahio) joutuivat lintutautien uhriksi ja hurrikaani hoiti loput. Muita harvinaisia yhden saaren lajeja olivat Jamaican Poorwill, Eiao Monarch, Ua Pou Monarch, Aldabra Brush-warbler, Guam Flycatcher, Aldabra Brush-warbler ja näidenkin kohdalla äiti luonto oli pääasiallinen tappaja.

  Ja muita äiti luonnon tappamia olivat Christmas Island Shrew, Golden Toad, Po'ouli, Round Island Burrowing Boa, Atitlán Grebe, Bushwren, Moho braccatus, White-chested White-eye, Santo Stefano lizard, South Island Piopio. Kovimpia tappajia olivat virukset, rotat ja kissat.

  Ja lopuksi siellä on paljon vanhoja tapauksia 1800/1900-luvun taitteesta: Christmas Island Shrew, South Island Snipe, Canarian Oystercatcher, Bar-winged Rail, Jamaican Poorwill, Ivory-billed Woodpecker, South Island Piopio.

  Sitten listall on lajeja, jotka ovat vielä hengissä mutta kaipaavat kovasti suojelutoimia: Baiji ja Spix's Macaw. Jälkimmäinen on papukaija, jonka kantaa kasvatetaan Brasiliassa.

  Kun tätä listaa luki, niin sukupuuttoon kuolemiset jakautuivat pääasiassa kahteen kategoriaan:

  1. Ne jotka ihminen metsästi sukupuuton partaalle. Tyhmyydet tapahtuivat tosin yhtä poikkeuksetta yli 50 vuotta vuotta sitten ja trendi näissä on selvästi laskeva.

  2. Harvinaiset yhden pienen alueen/saaren lajit, joiden sukupuutto oli vain ajan kysymys. Näissä taudit, kilpailevat lajit, myrskyt ja kuivuus olivat pääasialliset syyt ja useimmat lajit menivät vaikka ihminen yritti suojella niitä. Näitä oli selvästi enemmän kuin ihmisen tyhmyyksissään tappamia.
   
 24. snaileri

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  1 015
  ^ Katsoppa nuo eläimet uudelleen jotka sinä listasit luontoäidin tappamaksi. Tarkistin listaa tehdessä että varmasti jokaisesta tapauksesta löytyy ihmisen sormenjälki suorasti tai epäsuorasti. Nuo rotat, kissat ja virukset jotka mainitsit oli ihmisen liikkeelle laskemia.

  Ja tuo on melko kehno perustelu että "tyhmyydet on tehty 1900-luvun alkupuolella". Käytätkö samaa argumenttia tulevaisuudessa kun leijonat, norsut ja tiikerit tapetaan sukupuuttoon tulevan 20 vuoden sisällä, koska niidenkin metsästys aloitettiin kauan aikaa sitten?

  Sen myönnän että en katsonut olivatko eläimet yhden saaren eläimiä, mutta antamiisi kriteereihin ne silti sijoittuivat - Kadonnut 50 vuoden sisällä.
   
 25. Uppmas

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8 339
  Kyseessä on hypoteesi, ei kiveen hakattu fakta.
  Tuo olisi totta olettaen, että kaikki pysyisi samana 20 vuotta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti