Putinstan, tuo itänaapurissamme oleva kehitysmaa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Käykö Keuhko, 29.09.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  442
  Anarkistit siirtyvät tech-bbs foorumille. Ihan järkevää,koska siellä saa äänensä kuuluville.
   
 2. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
  :D
  Mitähän ne tavoitteet noiden tuttujen aiheiden takana voisi olla? Ja mitä Venäjä hyötyy siitä kun riitelemme ja tappelemme täällä Suomessa.

  Tällaisia tuli mieleen:
  1. Refugees and migrants as a destabilising factor.
  - Katsokaa miten meillä on asiat päin v***ua, tehkää jotain! Kuulkaa äärioikeistoa miten homma hoidetaan kuntoon! -> Riitelyä, voimien kulutusta, yritys saada venäjämielisille / Venäjää hyödyttäville liikkeille ja poliitikoille kannatusta eli valtaa Venäjälle Suomen sisällä.

  2. Radical Islam as a destabilising factor. *
  - Katsokaa miten meillä on asiat päin v***ua, tehkää jotain! Kuulkaa äärioikeistoa miten homma hoidetaan kuntoon! -> Riitelyä, voimien kulutusta, yritys saada venäjämielisille / Venäjää hyödyttäville liikkeille ja poliitikoille kannatusta eli valtaa Venäjälle Suomen sisällä.

  3. Islamic culture as a destabilising factor. *
  Sama kuin yllä.

  4. Rise of far-right nationalists.
  - Katsokaa miten meillä äärioikeistolla on jo "paljon" kannatusta, liittykää mukaan "valtavirtaan"! Annetaan yhdessä matuille ja suvakeille kunnolla turpaan! -> Yritys normalisoida rikollinen äärikäytös, erittäin vaarallista, onneksi ei ole Suomessa onnistunut.

  5. NATO is a threat to Russia *
  Venäjä hakee tällä oikeutuksen itselleen varustautua sotaan. Sotaan jonka se on itse aloittanut, mutta edistynyt heidän mielestä vaatimatonta vauhtia (jos vallatulla maapinta-alalla lasketaan).
  Samalla pelotellaan heitä, jotka kannattavat hyssyttelyä ettei karhu suutu, että "älkää sen NATOn kanssa tanssiko" tai karhu voi purra. Vaikka NATO on olemassa siksi että karhu ei silloin uskalla koskea.
  Toimii myös venäläisille aivopesuna ja syynä hyväksyä Venäjän valtion budjetista kolmasosa sodankäynnin varusteluun ja -harjoitteluun (länsimaissa 1-2 %).

  6. Specific country is a vassal of NATO and/or the European Union.
  - Päättäkää itse omista asioistanne! Älkää liittykö NATOon, erotkaa EU:sta! -> Jokainen vastuksen hippunen NATOa kohtaan on Venäjälle mieluisaa, niin vittumainen se NATO on Venäjän laajentumishaluille.

  7. NATO is luring Finland and Sweden into joining. *
  - Paha NATO! Pahat poliitikot jotka kuuntelevat NATOn kuiskuttelua! -> yritys nakertaa NATOn kannatusta ja NATOa kannattavien poliitikkojen kannatusta.

  8. If Finland and Sweden join NATO, Russia must react. *
  Pelotellaan heitä, jotka kannattavat hyssyttelyä ettei karhu suutu, että älkää sen NATOn kanssa tanssiko tai karhu voi purra. Vaikka NATO on olemassa siksi että karhu ei silloin uskalla koskea. Toisaalta se on varmaa, että Venäjä toisi enemmän aseita Suomen rajan läheisyyteen, jos liitymme. Valitettavaa ja tietyssä hetkessä erittäin vaarallistakin, mutta totta.

  9. Finland and Russia are good partners, no matter what. *
  - Oi kuin meil on mukavaa yhdessä ystävien kesken! -> Halu esittää kaveria ettei ihmiset uskoisi liian nopeasti sitä mikä on voinut nousta mieleen - Venäjä aikoo palauttaa suurvalta-aseman ja Neuvostoliiton rajat sisältäen Itä-Euroopan vasallivaltiot. Ei "paras" kaveri petä... älä huoli. Äläkä valmistaudu. Ja ehkäpä psyykkinen ansa kilteille suomalaisille: kun ollaan kamuja, ette varmaan petä meitä tekemällä mitään mikä loukkaisi meitä pahasti (=liitytä NATOon).

  10. Finland does not see Russia as threat. *
  "Suomi ei näe Venäjää uhkana" on tarkoitus vahvistaa sitä, että Suomi eli suomalaiset eivät näe uhkaa, jolloin ihmisen joka näkee tällaista viestiä ei tarvitse hänenkään nähdä uhkaa. Siispä hän voi kannattaa sosiaalitukien kasvattamista ym. mitä tahansa muuta paitsi niitä kauheita pyssyjä, "mitä niillä tekee". Eikä tarvetta liittyä NATOon.

  11. Fear of Russia is being used for the increase of defence budgets.
  Puolustusbudjetti Suomessa on AINA OLLUT OLEMASSA VENÄJÄN UHAN VUOKSI. Jos uhkan suuruus kasvaa, on puolustusrahoja kasvatettava.

  12. Questioning the rearmament policies of the NB8 states.
  Ja taas, Venäjä kyselee netin informaatiosotilaiden kautta, että miksi ihmeessä te panostatte aseisiin.
  Toiveena rahojen ohjausta pois puolustuksesta eli puolustuksen heikentämistä eli valloituksen helpottumista.

  13. Sanctions against Russia hurt the European Union, incl. Nordic-Baltic countries more than Russia.*
  - Hahahaaa, ammutte itseänne nilkkaan pakotteillanne! Me vain vahvistumme niistä ja te kärsitte! -> Yritys vähentää pakotteiden kannatusta (näki Venäjän uhkana tai ei) että ihminen kyselisi ensin itseltään ja sitten poliitikoilta miksi teemme näin kuin Venäjä sanoo, että yritämme painostaa, mutta "oikeasti" ruoskimme itseämme samalla kun uhkaava Venäjä vain vahvistuu - pakotteet pois?

  No perkele siksi juuri niitä ei oteta pois, koska ne pakotteet toimivat koko ajan Venäjää jonkin verran heikentäen. Ne poistetaan kyllä kun Venäjä hautaa haaveensa laajentumisesta ja palauttaa takaisin jo valloitetut Krimin, Itä-Ukrainan ja isot palaset Georgiasta. Tässä kohtaa muistetaan toimittajan kysymys presidenttiehdokkaille, että kuka ehdokas kannattaa pakotteiden poistamista vaikka Krim ja Itä-Ukraina säilyisivät Venäjän hallussa. Kaksi ehdokasta nosti kätensä: Huhtasaari ja Väyrynen.

  14. Sweden is part of an unjust persecution of Julian Assange. *
  Julian Assange ja Wikileaks ovat yhteistyössä Venäjän tiedustelu- ja vakoilupalvelun kanssa. Wikileaks julkaisi mm. kuuluisat Hillary Clintonin sähköpostit (joita Trump pyysi puheessaan "Russia, if your listening...")

  15. European Union unity is diminishing. *
  Venäjän haave. Jos EU:ta ei olisi tai se olisi hajoamassa/sekaisin, Venäjä voisi "neuvotella" jokaisen pienen maan kanssa yksittäin. Eli kiristää pieniä yksittäin. Kun pienet ovat liittoutuneet yhteen paljon isommaksi kuin Venäjä on ja neuvottelevat vain yhteistuumin, mitenkäs sellaista kiristät. Venäjä yrittää vahvistaa ihmisten käsitystä, että "ei kukaan kannata EU:ta", jolloin joku ihminen voisi luulla ettei hänenkään ehkä pidä kannattaa EU:ta, kun ei kehtaa olla eri mieltä kuin muut, jos sopivassa porukassa elämäänsä elää. Edelleen ketkä muut? No Venäjän trollit. Trollit joka paikassa kommentoimassa netissä missä näitä asioita käsitellään. Esiintymässä mukamas suomalaisina. Esittämässä kuinka mukamas laajaa on EU:n halveksunta. Toki mukaan mahtuu toopeja oikeasti suomalaisia peruspulliaisia hölmöilemässä. Kun eivät tiedä paremmin. Tunnen myös piston itsessäni... kun en tiennyt sen vertaa kuin nyt. Enpä häpeä sitä, ruusuista unta on elänyt monet ministeritkin. EU ei ole yksinään todellakaan vastaus Venäjän uhkaan, mutta ilman sitä olisimme heikompi.

  16. Ridiculing the idea of a Russian threat.*
  Tämä kai käsiteltiin jo ylempänä. Heille sopisi paremmin että nukkuisimme pehmoisesti edelleen.

  17. The Arctic is a territory of dialogue.
  Venäjän dialogi voi olla sellaista, että haluavat oikeasti kuulla mitä muilla on sanottavana ja kunnioittaa muiden mielipiteitä ja tarpeita. Mutta Putinin hallinnon Venäjän keskustelu voi olla myös: "Tulepas keskustelemaan, meillä on sinulle vaatimuksia, ja pidä nokkasi kiinni vastaväitteistä, meitä ei kiinnosta. Allekirjoitus tuohon!". Arktisen alueet ovat kansainvälisten lakien piirissä, mistä Venäjä haluaisi luikerrella ohi parempiin asemiin luonnonvaroja ryöstämään.

  18. The Nord-Stream 2 project will not fail. *
  Kaasuputki Saksaan ohittaa Itä-Euroopan maat, jolloin niiden valta kaasun siirtämiseen ja siirtomaksutulot heikkenevät. No varmasti ihan ensimmäiseksi neuvottelukortti nykyiseltä maaputken haltijalta putoaa kädestä. Valitettavasti Saksa tuijottaa tässä omaa napaansa ja ehkäpä ylimielisesti miettii ettei Venäjästä ole paljoa suurempaan rähinään kuin nyt on käynnissä.

  19. Russia does not violate borders. *
  Moninkertainen pahoinpitelijä: "En ole hakannut enkä hakkaa. Annoin vain pienen muistutuksen kun meinasi ottaa eron minusta.".

  20. The 9th of May is commemorated all over the world.*

  21. Discriminating against minorities.
  Trollit haluavat syrjiä vähemmistöjä. Jotta ruokitaan turvapaikanhakijoiden perseilyyn kyllästyneiden suomalaisten mustimpia ajatuksia. Vahvistetaan tyytymättömyyttä ja lisätään riitelyä. Sekä luodaan turvattomuuden tunnetta vähemmistöille, jotta useampi heistä saadaan yllytettyä riitelyyn ja jopa radikalisoitumaan. Tähän joudun lisäämään, että kyllä heitä radikalisoituu ilman Venäjän informaatiosotaakin. Mutta sopii Venäjälle kokeilla lisätä liekkiä suuremmalle.

  22. Glorification in certain countries of Nazi collaborators.
  Äärioikeiston kannatuksen nostatusta.

  23. Russia does not agree that there was a Soviet occupation.*
  Eiköhän Tsekkoslovakia (nykyään Tsekki ja Slovakia) ja Unkari sekä Baltian maat ynnä muut Neuvostoliiton kuristuksessa olleet alueet tiedä itse paremmin olivatko ne miehitettyjä ja Neuvostoliiton vallassa vaiko eivät.

  24. Child welfare issues.
  Tämä toimii vastavoimana sille mitä turistit näkevät täällä ja kertovat kotona Pietarissa muille.

  25. The West conspires to make Russia the scapegoat on everything.*
  Varmasti joitakin asioita menee nyt Venäjän piikkiin epäreilusti. Sellaista se on. Yläasteen luokan suurin häirikkö koki saman kohtalon. Ja Natsi-Saksan piikkiin pantiin muidenkin tuhotöitä. Suurimman häirikön taakka. Yritän itse olla valmiina perumaan syytöksiä, jos syytöntä on tullut syyttäneeksi.

  26. The Baltics are an ideological playground for Soros and the Washington elite.*

  27. The West does not take Ukraine as fully sovereign country.
  - Ei länsikään pidä Ukrainaa oikeana valtiona, ja me emme todellakaan, joten valtion rajoja ei voi rikkoa ja siirtää kun se ei ole valtio! Putinin Venäjä pitää Ukrainaa maakuntanaan tai ainakin kiinteänä osana puskurivyöhykettä eli vasallivaltiona. Mutta Ukraina sinnittelee jo neljättä vuotta Euroopan ensimmäisenä puolustuslinjana. Länsi tukee Ukrainan valtiota mm. pakotteilla Venäjää kohtaan.

  28. Spy scandals.
  Valikoidut vakoilijoiden kiinnijäämiset? Kun vakoilijoita ja "vakoilijoita" on jäänyt kiinni Venäjän vakoilemisesta? En tiedä onko tähän luettu esim. Baltiassa kiinni jääneet Venäjän vakoojat. En näe mitä hyötyä olisi kertoa Venäjän omien vakoojien kiinnijäämisistä?

  Se on varmaa että tällaisista turvallisuuteen liittyvistä asioista, kuten tämäkin listaus on, Venäjän valtiolliset propagandakanavat eivät kerro mitään muuta kuin mikä on heille hyödyllistä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2018
 3. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Tuossa kun on tullut ilmi kuinka venäjältä tulee rahoitusta näiden oikeistolaisten toimintaan, niin jonkun nohevan toimittajan pitäisi mennä astetta pidemmälle ja tutkia paljonko sitä vaikutusta tulee vasemmiston suuntaan ja tukea.

  Koska miksi he jättäisivät niitä ruokkimatta jos se vaan palvelee heidän tarkoitusperiään joka on mm. euroopan yhtenäisyyden rikkominen.
   
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 227
  Bäckman ja kumppanithan esiintyvät ihan avoimesti "antifasisteina".
   
 5. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  No ne, mutta tarkoitin näitä mustapuna lippuja heiluttavia sankareita jotka mellakoi ja pistää ympäristöään paskaksi. Joku niitäkin ohjailee ja osittain rahoittaa epäsuorasti, kuten antamalla vaikka vasemmiston nuoriso-osastolle käteistä jolla hankkivat matkat perseilemään Hampuriin G20 kokousten ajaksi.
   
 6. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Pieneltä whataboutismilta haisee.. Vaikeuksia myöntää, että Huhtasaari on Kremlin kätyri?
   
 7. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 326
  Jaa homma on menossa kohti sitä pistettä, että EU:n liittovaltiokehitystä vastustavia aletaan vielä ampua desantteina?
   
 8. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Ja whataboutismi jatkuu taas :kahvi:
   
 9. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
  Ei tietenkään aleta.
  Mielipiteitä saa olla ja niistä saa puhua. EU:ssa on haasteita ja vikoja, tuskin kukaan väittää sen olevan hienoin luomus maailman historiassa.

  Johtajamme haluavat hakea turvaa myös EU:n kautta muilta Euroopan valtioilta. Se on nykyisessä jännitetilanteessa luonnollinen valinta.

  Meillä ei ole varaa näyttää keskaria Saksalle ja muulle Euroopalle, kun karhu vetää steroideja aidan takana.
   
 10. Jupetus

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  695
  Joku voisi pitää EU:ta myös hienoimpana luomuksena maailman historiassa: https://en.wikipedia.org/wiki/Pax_Europaea. Ei se täydellinen ole, mutta kaiken kaikkiaan homma on toiminut.
   
 11. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
  Joo, tuli kirjoitettua turhan negatiivisesti.
  EU on osittain "syynä" pitkään rauhaan Euroopassa. Yleisimmin kai ansio on demokratian leviäminen ja vahvistuminen. Nytpä tutkimusten mukaan monet demokratiat ovat ottaneet takapakkia Euroopassa ja muualla maailmassa. Autoritaarinen paska on nostelee päätä. Liian kauan menny vissiin maailmansodasta ja historian opetus menee monilta ohi.
   
 12. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  EU on todellakin kaikkine puutteineenkin aivan upea keksintö. Ja niitä puutteitakin voi reformoida.
   
 13. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  442
  Voi mitä globalismia :) .
  Ei tule Eurostoliitto kestämään, kuten toinen teidän järjettömyys, eli Neuvostoliitto.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2018
 14. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
 15. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
   
 16. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Tuskin EU hajoaa, se vain muuttaa olomuotoaan kulloisenkin ajankohdan mukaan. Joskus halutaan tiukempaa yhteenliittymistä, joskus löyhempää. EU:n etu on se että täältä puuttuu Stalin (tai Putin) jonka pillin mukaan pitäisi tanssia. Jos meno alkaa hirvittää niin sitä vastaan voidaan vapaasti protestoida, joko äärimmäiseen tyyliin à la brexit tai miedommin kuten itä-euroopassa. Ja jos ollaan tosifaneja, niin sitten voidaan olla kieli ruskeana ilman kritiikin häivää Orpon ja Sipilän tyyliin :D

  Eurooppalainen yhteisö on ollut jossakin muodossaan olemassa jo 50-luvun alusta asti, kun raskasta teollisuutta alettiin säätelemään keskitetymmin ja luotiin ensimmäisiä ylikansallisia hallintorakenteita, joten sitä voi pitää melko vakaana institutiona. Ja näkeehän nykymuotoisen EU:n tärkeyden myös brittien brexit-rimpuloinnista. Jos irtautuminen olisi ollut yksiselitteisesti parasta sitten viipaloidun leivän, niin paperit olisi jo allekirjoitettu. Nyt sen sijaan vetkutellaan ja vitkutellaan, enkä olisi lainkaan yllättynyt jos peli puhalletaan jossakin vaiheessa poikki ja tullaan hattu kourassa takaisin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2018
 17. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
 18. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 084
  Kavereilla ainakin riittävä virtalähde vaikka ylikellottaakkin :D
   
 19. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
 20. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 460
  Rysky puhuu asiaa Väyrysestä ja hänen taustavaikuttajista. Näkisin että hänen osalta ei ole kysymys mistään ajautumisesta Venäjän vaikutuspiiriin, vaan pitkäjänteisestä toiminnasta jossa vieraalta vallalta on haettu tuki omaaan poliittiseen uraan.
   
 21. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Väyrysen osalta pelottavaa on se, että hän sai niinkin paljon ääniä presidentinvaaleissa... Onko ihmiset todella niin sinisilmäisiä ja helposti aivopestävissä? Vastaus kuuluu, että tottakai ovat.

  Mutta taitaa Väyrysen kohtalo olla Venäjän Zirinovskin kaltainen (Kremlin suojelua nauttiva) räksyttäjä, joka saa naamansa näkyviin mutta ei oikeasti pääse suurta vahinkoa aiheuttamaan.
   
 22. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Aika harva varmaan äänesti Väykkää ihan tosimielessä, vaan hän onnistuii vain tehokkaasti imuroimaan protestiääniä.

  Jos Pave olisi jotain muuta kuin iso vitsi, niin tokihan hänen perustamallaan puolueellakin olisi siinä tapauksessa jotain mitattavaa kannatusta. Mutta ei ole, ja siksi yritetään päästä takaisin kepuun korkealle pallille presidentinvaalien herättämän huomion avustuksella.
   
 23. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
 24. Olen Kuningas

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  283
  On se nyt kumma että Putinstan on yhä tervetullut Münchenin turvallisuuskonferenssiin eikä ole erotettu OSCE:sta vaikka ryssät pudottaa säännöllisesti OSCEn lennokkeja Itä-Ukrainassa.

  Missä on Venäjän eristys kansainvälisestä yhteisöstä/taloudesta? Pohjois-Koreaa kyllä eristetään, samaa tarvittaisiin Venäjälle, jotta he tulevat järkiinsä!

  Näin alkuun voitaisiin tehdä:
  Kauppakielto Venäjälle ja ne jotka tekevät kauppaa sanktioista huolimatta, niille samanlainen kauppakielto, johan loppuu kaupanteko. Kaikki laivat jotka lähtevät Venäjältä (kansainvälisille vesille) tai menevät Venäjälle, pysäytetään.

  Venäjä voitaisiin myös eristää kansainvälisestä pankkijärjestelmästä.

  Vain suomettuneet poliitikot vastustavat noita toimenpiteitä eikä kyseisiä toimenpiteitä pelkän Ukrainan takia tarvitse toteuttaa; Venäjän sekä Kiinan on pysyttävä/palattava takaisin alueelliseksi vallaksi, jotta Yhdysvaltain johtama maailma pysyy voimissaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2018
 25. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Ongelmana on se, että oikeastaan koko maailma on suomettunut ehkä tyyliin Viroa lukuunottamatta...

  Mutta ottaen huomioon, että USA vasta tappoi ehkä toistasataa ryssää Syyriassa, niin ehkä voidaan vähän niille släkkiä antaa nyt. Millos me tai muut ollaan viimeeksi ryssiä tapettu? Harvapa voi sanoa, että olisi sitä lystiä päässyt viime aikoina harrastamaan.

  Joskin USA:kin saattoi ne ryssät tappaa enemmänkin vahingossa kuin tarkoituksella, kun Venäjä kovasti vakuutti punaisella linjalla, ettei siellä mitään ryssiä ole...
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti