Putinstan, tuo itänaapurissamme oleva kehitysmaa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Käykö Keuhko, 29.09.2013.

 1. MorganKane_

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  2 433
  Niissä rinnakkaisuniversumeissa, joissa jenkit estivät ajoissa Venäjän kuten myös Kiinan ydinasekehittelyt, on varmasti paljon leppoisampaa. Ja niissä, joissa ei estetty, veikkaan että yli 50% on jo globaali ydinsota käyty.
   
 2. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  6 549
  ^ Jos ajatellaan, että jenkit joutuisi koko ajan väkivalloin estämään muiden maiden ydinasekehittelyt, olisi maailma ehkä armageddonin näkökulmasta ollut turvallisempi paikka, mutta muuten erittäin kireä paikka... Lisäksi ennen pitkää joku kuitenkin onnistuisi sen ydinaseen salassa kehittämään ainakin pienimuotoisesti. Joskin käytännön uhkaa siitä ei juuri olisi, jos jenkit pamauttaisi paikat tuusannuuskaksi aina kun saavat moisesta vihiä.

  Mutta olisi kyllä muuten hyvin vaarallinen maailma myös jenkeille. Vihamiehiä olisi maailma täynnä ja kostoiskuja yritettäisiin tehdä muilla keinoin kuin ydinaseilla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017
 3. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  3 920
 4. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  842
  Kai nyt seebra tiesit että rajalinjat ovat vain linjoja, ne on tehty siirreltäviksi. Jos Venäjä sanoo että Syyrian pinta-ala on 503 223 neliökilometriä niin sitten se on. Vähän niinkuin Ukraina kutistuu päivä päivältä.
   
 5. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  3 920
  Todellakin. Lisäksi mukana täytyy olla jotain puolustusministerin luontaista vaatimattomuutta, että Syyriaa kohdannut ylimääräinen onnenpotku kerrottiin noin kainosti.
   
 6. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  6 549
  Se on kyllä jännä, että USA kavereineen on vapauttanut Syyriasta ja Irakista paljon kriittisempiä paikkoja kun Assad-Putler konsanaan, mutta ei siitä niin suurta meteliä pidetä...

  Venäjähän sotii tuolla siihen tyyliin, että pudottavat yhden pommin johonkin, ja heti kohta on Liveleakissa video periaatteella: "katsokaa, meillä on hieno pommi ja tällä tavalla sillä räjäytetään "terroristit" taivaan tuuliin, hyvä me!!!", ja kommenttiosio samaa hehkutusta ja USA:n haukkumista.

  Ja tosiaan nämä ryssien tappamat "terroristit" on usein "terroristeja" nimenomaan etenkin lainausmerkeissä...
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017
 7. Olen Kuningas

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  276
  Asiat menevät täsmälleen siten kuin Venäjän käsikirjoissa lukee. Tähän mennessä informaatiosodassa Venäjä on pieksenyt länsimaat 100-0.

  Janus Putkonen yms. hupiukot saavat rauhassa sotia länsimaita vastaan informaatiosodan avulla sekä perustaa omia itsenäisyyshankkeita, kuten Putkosen tuorein itsenäisyyshanke osoittaa. Venäjällä tuolle touhulle oltaisiin pistetty stoppi heti alkuun, nimittäin länsimaissa venäläiset, venäjämieliset, ryssätrollit yms. saavat rauhassa tehdä mitä ikinä haluavatkaan. Nuo ryssät käyttävät länsimaiden heikkouksia meitä vastaan (sananvapaus, vapaata mediaa jne.).

  Niin kauan kun tuo sallitaan, Venäjä saa kaiken hyödyn tästä touhusta ja jossain vaiheessa ne voittavat koko "sodan", kun saavat jokaiseen eurooppalaiseen valtioon oman ryssämielisenpuolueen päättämään asioista.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017
 8. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  6 549
  No, ei nyt liioitella, ei tämä infosota nyt ihan täsmälleen niin hyvin ole mennyt mitä ryssät toivoisi... Itseään nilkkaanhan ne on tässä myös osittain ampuneet, ryssäviha on vaan lisääntynyt lännessä ja ihan syystäkin. Ja pakotteita langetettu. Toki pieneen piiriin aivopesu puree kuin veitsi voihin, mutta ei se piiri nyt kovin suuri ole loppujen lopuksi. Parhaiten kai toiminut Tsekeissä, mutta sielläkin se on vaan joku parinkymmenen prosentin vähemmistö, joka "vaihtoehtomediaa" seuraa.

  USA:ssa tietysti onnistuivat vaikuttamaan presidentinvaalien lopputulokseen, mutta lähinnä siksi, että marginaalit siellä oli niin pienet.

  Ryssiä vastaan pitäisi tapella niiden omilla aseilla, tai ei kirjaimellisesti, koska meidänhän ei tarvitse valehdella, tarvitsee ainoastaan kertoa totuus.

  En ymmärrä, miksei länsimaat panosta enemmän venäjänkieliseen propagandaan esimerkiksi Internetissä, mutta miksei myös TV-kanavien muodossa tai Hollywood-tuotannoin. Putinista voisi esimerkiksi tehdä ison budjetin Hollywood-elokuvan, joka perustuu tositapahtumiin mutta siinä voisi olla sepitettyä juonikuviota lisäksi, kuten Putinin tappaminen mahdollisimman tyylikkäin menoin.

  Venäjä voi tietysti sensuroida mitä haluaa, mutta isoilla Hollywood-tuotannoilla on kyllä taipumus löytää halukkaiden katsojien silmien eteen, ja esimerkiksi Youtuben sensurointi herättäisi melkoisesti eripuraa Venäjän sisällä ja olisi iso riski Putinille.

  Suomessa venäläismatkailijoille näytetään kylpylöiden tms. julkisissa tiloissa uutenavuotena Putinin perinteinen uudenvuodenpuhe. Miksi vitussa. Näytettäisiin mieluummin jotain vastapropagandaa, saisivat ryssät vähän ajattelemisen aihetta. Ja itärajan marketeissa myydään venäläisiä, venäjänkielisiä lehtiä. Miksei voisi myydä länsimaisia, venäjänkielisiä lehtiä?

  Mitäköhän siitä tykättäisiin, jos kaupoissa myytäisiin jotain natsi-Saksan aikaisia saksankielisiä lehtiä kassoilla? No miksi sitten se on ihan ok, että myydään Putlerin lehtiä?
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017
 9. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 013
 10. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  1 975
  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710282200493416_pi.shtml

  Kansalliselle asiantuntijaverkostolle annettiin tehtäväksi arvioida, millä tavoin ja millä tavoittein Suomen vaaleihin pyrittäisiin vaikuttamaan. Lisäksi verkosto pohti, millä tavoin informaatiovaikuttaminen yleisesti Suomessa toteutettaisiin, ja mitkä olisivat pääasialliset tavoitteet.


  Presidentinvaalit ja Venäjä

  Venäjän on väitetty sotkeutuneen muun muassa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Katalonian kansanäänestykseen. Ennakointiverkosto kehottaa varautumaan Venäjän vaikuttamispyrkimyksiin.

  Listaus on koostettu kansallisen asiantuntijaverkoston vastauksista.

  1. Sosiaalisen ja perinteisen median operaatiot:

  - Väärän informaation levittäminen, vaihtoehtoisten totuuksien tarjoaminen ja ennen kaikkea epäluottamuksen kylväminen valtaapitävien kykyyn toimia poliittisina päättäjinä.

  2. Suomalaisten vaikuttajien hyödyntäminen:

  - Perinteisten vaikuttaja-agenttien toiminta kohdistetaan yhteiskunnan korkeimmille tasoille, päätöksentekijöihin ja valtamediaan. Provokaattoreita käytetään erityisesti kiusanteossa sekä kansalaismielipiteen ohjailussa; tässä suhteessa sosiaalinen media on pääroolissa.

  - Uusi suurlähettiläs (Pavel Kuznetsov), hänen taustansa ja viestinsä ovat osa isoa kokonaiskuvaa. Hänellä lienee myös oma verkostonsa jo olemassa ja uudelleen aktivoitavissa. Tätä tullaan hyödyntämään erityisesti vaikuttajaverkostoissa vaikuttamiseen.

  3. Venäjän tavoitteiden mukaisesti toimivien poliitikkojen tukeminen ja Venäjän tavoitteiden vastaisesti toimivien poliitikkojen painostaminen ja mustamaalaaminen.

  4. Tietomurroilla saatujen tietojen julkaiseminen, esimerkiksi myös uhka jo hankitun tiedon vuotamisesta voi toimia painostuksen ja vaikuttamisen välineenä.

  - On oletettavaa, että esim. kotimaisten puolueiden käyttämät viestikanavat ja tietojärjestelmät ovat haavoittuvaisia tällaiselle toiminnalle, analyysissä todetaan.

  5. Voittajan avustaminen siten, että apu tulee tahallisesti julkiseksi ja tämä tieto rapauttaa kansalaisten luottamusta valittuun tasavallan presidenttiin.

  - Voittajaa voidaan esimerkiksi myös aidosti auttaa ja siten rakentaa uhka avun paljastumisesta, mitä voidaan käyttää myöhemmin painostuskeinona.

  6. Vaalikamppailun ajaminen kohti tilannetta, jossa menestyäkseen ehdokkaiden on annettava sellaisia vaalilupauksia, joista vaikuttajalle on hyötyä. Esimerkiksi:

  - Poliittisen keskustelun ohjaaminen. Tiettyjen aiheiden (esim. Nato) myrkyttäminen ja toisten, erityisesti populististen aiheiden, nostaminen keskustelunaiheiksi.

  - Keinotekoisten jakolinjojen luominen (mukaan lukien presidentin valtaoikeuksien kannalta epäolennaisiin kysymyksiin), jolloin äänestäjien huomio siirtyy pois ulko- ja turvallisuuspoliittisista valinnoista vaikkapa maahanmuuttoon.

  7. "Ahvenanmaan separatismin" narratiivin (kertomus) ja kielteisen julkisuuden lietsominen suomenruotsalaisia vastaan.

  - Myös pakkoruotsikeskustelu aktivoitaneen myötämielisen ehdokkaan toimesta.

  8. Äänestystulosten luotettavuuden kyseenalaistaminen.

  - Esimerkiksi huhujen ja epäilyjen lietsominen vaalien rehellisyydestä.

  9. Ääritapauksessa salamurha tai terrori-isku.


  Tavoitteet, joihin Venäjä pyrkii

  Analyysissä on listattu myös tavoitteet, joihin Venäjä mahdollisesti pyrkii. Nämäkin esimerkit on poimittu suoraan turvallisuuskomitean ennakointiverkoston papereista.

  1. Mahdollisuus nostaa Kremlin ehdokas Suomen presidentiksi ja siten korkeimmaksi ulko- ja turvallisuuspoliittiseksi vallankäyttäjäksi. Mahdollisuus vaikuttaa myös niihin ehdokkaisiin, jotka eivät ole Kremlin ehdokkaita, joko ohjaamalla heitä Venäjän intressien kannalta myönteisempään suuntaan tai heikentämällä heidän asemaansa.

  - Venäjän kannalta toivottava lopputulos voi olla, että istuva presidentti jatkaa, mutta väsyneenä, nöyryyttävän likakampanjan läpikäyneenä, joutuen harjoittamaan liennytystä radikalisoituneen ja polarisoituneen yhteiskunnan rauhoittamiseksi.

  2. Nykylinjan sopivuutta varmaan pönkitetään, muistutetaan että se on hyvä kaikille, myös koko alueen vakaudelle.

  3. Riippumatta vaalien voittajista kansan jakaminen, epäluottamuksen kylväminen ja yhtenäisyyden saavuttamisen ehkäiseminen.

  - Jakolinjojen vahvistaminen on pitkän aikavälin toimenpide, josta ei ole kuviteltavissa välitöntä hyötyä vaan se ainoastaan valmistelee maaperää siltä varalta, että todellisia toimenpiteitä tarvittaisiin.

  - Ruman ja likaisen kampanjan käyminen, mukaan lukien Venäjän avustus esim. vuotojen ja propagandan muodossa, tuo etuja siinäkin tapauksessa, että ne eivät riitä istuvan presidentin kaatamiseen, analyysissä todetaan.

  4. Pyritään estämään vakava keskustelu ulko- ja turvallisuuspoliittisista ratkaisuista, etenkin Natosta, sekä muutenkin hallitsemaan poliittisen kentän ja median yleisiä keskustelunaiheita.

  5. Pyritään suureen tavoitteeseen, sellaiseen eduskunnan kokoonpanoon, joka pysyy passiivisena länsi-integraation edistämisessä tai jopa muuttaa linjaa sisäänpäin kääntyneempään ja Venäjän etuihin myötämielisemmin suuntautuvaan linjaan.

  6. Suomen eristäminen EU:sta ja muista meille tärkeistä läntisistä tahoista.

  7. Suomen pitäminen erossa Natosta.

  8. Vaalien voittajan myöhempi painostusmahdollisuus.

  9. Venäjän arvovallan lisääminen Itämeren alueella.

  10. Venäjään kohdistuvien pakotteiden heikentäminen.


  Informaatiovaikuttamisen tavat ja tavoitteet


  Analyysissä on myös listattu informaatiovaikuttamisen tavat. Aihepiiriä tutkinut sotatieteiden tohtori Saara Jantunen määritteli informaatiovaikuttamisen kyvyn 2016 eduskunnan hallintovaliokunnan kuulemisessa kyvyksi "tuottaa psykologisia vaikutuksia kaikilla mahdollisilla keinoilla - myös fyysisillä teoilla."

  1. Erilaisen "valeuutisten" tyrkyttäminen tiedotusvälineisiin sekä puhtaasti virheelliset asiat sekä kärjistetysti tai tietystä näkökulmasta kirjoitetut jutut.

  2. Mainonta ja viestintä sosiaalisessa mediassa.

  3. Päättäjien energian suuntaaminen toisarvoisiin asioihin ja kohuihin.

  4. Sisäinen keskustelu sosiaalisessa mediassa.

  - Keskusteluun tulee vääristelyjä ja valheita aiheista tai henkilöistä, analyysissä todetaan.

  Venäjän informaatiovaikuttamisen tavoitteet voisivat verkoston mukaan olla seuraavanlaisia:

  1. EU:n uskottavuuden heikentäminen.

  2. Fennovoiman, Nordstreamin, Kaidin ja vastaavien teollisten hankkeiden etenemisen varmistaminen sekä näihin läheisesti liittyvä omistajaohjaukseen vaikuttaminen, esimerkiksi Suomen käyttäminen näyteikkunana tai jopa bulvaanina omia tavoitteita edistävälle toiminnalle

  3. Kansallisen yhtenäisyyden murtaminen.

  - Äärilaitojen kiihdyttäminen on yllyttäjille hyvästä vaikka jutut olisivat keskenään ristiriitaisia.

  4. Median uskottavuuden heikentäminen.

  5. Naapurimaan kansalaisten ja heidän heimoveljiensä tuntojen manipuloiminen kielteisiksi Suomea kohtaan.

  6. Naton ja Yhdysvaltain uskottavuuden heikentäminen, Nato-keskustelun tukahduttaminen ja Suomen pitäminen poissa Natosta.

  7. Suomen ulkopolitiikan muuttaminen.

  - Konkreettiset tavoitteet vaihtelevat yksittäisiin kansainvälisten yhteisöjen äänestyskysymyksiin vaikuttamisesta, tulevaan lainsäädäntöön kuten tiedustelu- ja valmiuslakeihin vaikuttamisen kautta aina esimerkiksi EU- ja NATO-suhteen muuttamiseen, analyysissä todetaan.

  8. Suomen välien vahingoittaminen erityisesti Ruotsiin ja Viroon, mutta myös yleisesti länsimaihin.

  9. Suomen ja Yhdysvaltain välisen kahdenvälisen puolustusyhteistyön syvenemisen estäminen ja hankaloittaminen.

  10. Terroristien rekrytointi.

  11. Vaikuttaja pääsee kokeilemaan minkälaiset keinot tuovat tulosta juuri Suomessa (ja mitkä keinot eivät toimi).

  12. Viranomaisten uskottavuuden heikentäminen.


  Mikä turvallisuuskomitea?

  Turvallisuuskomitea on kokonaisturvallisuuteen liittyvä ennakoivan varautumisen pysyvä ja laajapohjainen yhteistoimintaelin.

  Turvallisuuskomitea toimii puolustusministeriön yhteydessä. Sen tehtävänä on avustaa valtioneuvostoa ja ministeriöitä. Turvallisuuskomitea toimii tarvittaessa yhteiskunnan eri häiriötilanteissa asiantuntijaelimenä. Turvallisuuskomitean puheenjohtajana toimii puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti. Komitean jäsenet koostuvat lähinnä eri ministeriöiden kansliapäälliköistä.
   
 11. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  3 920
  Tänään astuu voimaan Putlerin heinäkuussa allekirjoittama laki, joka kieltää vpn-yhteyksien käyttämisen ja tarjoamisen. Lain perusteena on "ääriaatteiden leviämisen estäminen", koska vpn on mahdollistanut valtion asettaman palomuurin kiertämisen, jolla on blokattu mm. Wikipedia ja Ukrainan sotaretkeä kritisoineita venäläisiä julkaisuja.

  Lisäksi tammikuussa tulee voimaan laki, joka vaatii että pikaviestipalveluiden on varmennettava käyttäjän henkilöllisyys puhelinnumeron avulla, ja lisäksi palvelussa on oltava toiminta jolla voidaan blokata jokainen käyttäjä joka Venäjän hallituksen mielestä levittää laitonta sisältöä.

  Aikataulu ei yllätä, sillä keväällä maassa järjestetään presidentinvaalit, eikä nykyinen hallitsija kaipaa oppositiota tai kansalaisten mielipiteitä pilaamaan kampanjointiaan.

  https://www.theregister.co.uk/2017/10/31/russias_vpn_law_comes_into_effect/
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2017
 12. esatikkanen

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2015
  Viestejä:
  509
  Jäsenet:
  Kansliapäällikkö Jukka Juusti, puolustusministeriö, puheenjohtaja

  Valtiosihteeri Paula Lehtomäki, valtioneuvoston kanslia

  Kansliapäällikkö Teemu Tanner, tasavallan presidentin kanslia
  Valtiosihteeri Peter Stenlund, ulkoasiainministeriö
  Kansliapäällikkö Asko Välimaa, oikeusministeriö
  Kansliapäällikkö Päivi Nerg, sisäministeriö
  Valtiosihteeri Martti Hetemäki, valtiovarainministeriö
  Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, opetus- ja kulttuuriministeriö
  Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
  Kansliapäällikkö Harri Pursiainen, liikenne- ja viestintäministeriö
  Kansliapäällikkö Jari Gustafsson, työ- ja elinkeinoministeriö
  Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, sosiaali- ja terveysministeriö
  Kansliapäällikkö Hannele Pokka, ympäristöministeriö
  Pelastusylijohtaja Esko Koskinen, sisäministeriö
  Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, Poliisihallitus
  Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kivinen, Puolustusvoimat
  Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen, Rajavartiolaitos
  Pääjohtaja Antti Hartikainen, Tulli
  Toimitusjohtaja Raimo Luoma, Huoltovarmuuskeskus

  Asiantuntijat:

  EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, valtioneuvoston kanslia
  Puheenjohtaja Ole Johansson, huoltovarmuusneuvosto
  Viestintäjohtaja, valtioneuvoston kanslia
  Puheenjohtaja Simo Weckstén, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
  Päällikkö Antti Pelttari, Suojelupoliisi

  Turvallisuuskomitean kokoonpano perustuu turvallisuuskomiteasta annetun valtioneuvoston asetuksen (77/2013) 3 §:ään.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2017
 13. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 065
  Jos oikein haluaisivat trollata niin liputtaisivat "julkisesti" Niinistön puolesta.
   
 14. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 013
 15. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  1 975
 16. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 065
  https://yle.fi/uutiset/3-9931202

  Venäjän puolustusministeriö syytti Yhdysvaltoja Isisin auttamisesta – julkaisi todisteena kuvan videopelistä

  :D:facepalm::rofl:

  No näitähän on ennenkin nähty. Hyvin se ryssä vetää.
   
 17. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  317
  haha venäjä, gg jälleen kerran.
   
 18. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  1 975
  Puolan puolustusministeri
  http://observer.com/2017/11/interview-polish-defense-minister-antoni-macierewicz-on-russia-nato/
  https://www.defmin.fi/ajankohtaista/tiedotteet?9_m=8766
   
 19. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  1 975
  Молодец!
  :D
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 507
  Uudessa kuvamateriaalissa Venäjä paljastaa amerikkalaiskommandon teloittavan siviilejä Syyriassa:

  [​IMG]
   
 21. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  3 920
 22. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  1 975
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017
 23. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  3 920
 24. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 037
  Hieman pelottaisi koskea tuolla mihinkään metalliseen kiskoon.
   
 25. Phiiteri

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  5

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti