Putinstan, tuo itänaapurissamme oleva kehitysmaa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Käykö Keuhko, 29.09.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 395
  Niin, siis tuo 300 miljoonan säästö Nasalta on suoraan pois SpaceX:lta ja Boeingilta, Nasan piti sillä rahoittaa noita, ja tämä mitä todennäköisimmin johtaa viivästyksiin.

  Eihän Jenkkien kannaltahan tuossa "säästössä" ei ole pienintäkään järkeä; ensinnäkään todellista säästöä ei tule ja ollaan pidempään riippuvaisia Venäjästä tässä asiassa. Onhan tuo merkillistäkin merkillisempää touhua, mutta Venäjä varmasti kiittää. 300 miljoonaa ei myöskään Jenkeille ole mikään suuren suuri summa edes. Tuossahan ei anneta pelkästään avaruusohjelman puitteissa vipuvartta Venäjälle, vaan myös poliittisesti.

  Suoraan sanottuna en olisi hirveän hämmästynyt jos tulisi ilmi että Venäjä on maksanut lobbareille jotka lobbaavat Nasan rahoituksen pienentämistä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2015
 2. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  :kahvi:
  Eipä siinää kauaa mennyt kun jenkit päättivät että pakotteet eivät oikeastaan koskekkaan heitä.
  Ei taida Poroshenkkoa hymyilyttää.
   
 3. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 395
  Kyllä väittäisin että täällä irtoaa hyvin helposti ryssätrolli -huutoa jos argumentoi kiihkeimpien käyttäjien Murolinjaa vastaan Ukraina/Venäjä -asiassa, joka on huomattavasti jyrkempi kuin esim. normi länsimedian linja. Ja johon harva viitsi puuttua koska ryssä ja Putin. En tosiaan viitannut tuossa mihinkään fasistijuntta -huutelijoihin edes.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2015
 4. Taat

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  1 308
  http://www.nytimes.com/2015/06/14/w...weaponry-in-east-europe.html?smid=tw-bna&_r=0

  Ei nyt tainnut shakkimestarin siirrot ihan toimia.
   
 5. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Eiköhän tuo ollut joka tapauksessa väistämätöntä. Se on ollut jenkkien linja jo ensimmäisestä maailmansodasta lähtien. Putin on monta kertaa varoittanut amerikan aggressioista ja näemmä hän on ollut hyvin oikeassa.
   
 6. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Venäjän aggressioonhan tässä nyt muu maailma on reagoimassa. Tosin tiedäthän sinä tämän asian, kun se on myös n. miljoona kertaa noussut esiin näissä ketjuissa. Tiedät senkin, että USA käytännössä pelasti Neuvostoliiton/Venäjän toisessa maailmansodassa.
   
 7. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Kiitos mielipiteestäsi. Asiallinen keskustelu tällä foorumilla on mahdollista vain tasan tarkkaan niin kauan kuin tuollaisten huutelijoita ei ruveta törkeästi syyttelemään trolleiksi. :smoke:
   
 8. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Hahha..siis jonkun harhaisessa teoriassa. Ei niinkään käytännössä. Sodasta olisi tullut huomattavasti mielenkiintoisempi jos ryssät olisivat katselleet sivusta.
   
 9. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Sinä se jaksat nollapostailla ja maksimissaan harrastaa oneliner keskustelua.
  Mikä tuossa viestissä oli olevinaan trollausta? Ihan asiallinen viesti se oli mielestäni. Se että se ei sopinut sinun maailman kuvaasi ei tee siitä trollausta.
   
 10. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Trolli mikä trolli. :smoke:
   
 11. Cougar83

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2010
  Viestejä:
  755
  Höpö höpö, ilman jenkkien Lend-lease sopimuksen kautta toimittamaa ase, kalusto ja materiaaliapua, neukkula olisi romahtanut kuin korttitalo.

  Yhdysvallat antoi II maailmansodan aikana Neuvostoliitolle mittavaa ja monipuolista apua, joka sisältyi Lend-lease eli lainaa ja vuokraa -ohjelmaan. Professori Antti Saarialho on porautunut jo USA:n ja Neuvostoliiton sotaa edeltävän teollisen yhteistyön merkitykseen. Tämä näkökulma avaa ymmärryksen Neuvostoliiton teknologiseen kehitykseen ja vahvistaa tohtori Ilmari Susiluodon omassa tutkimustoiminnassaan tekemät samansuuntaiset havainnot esim. kybernetiikan alalta.

  - USA:n 1930-luvulla myymä teknologia yhdessä Lend-lease -avun mukana saadun tietotaidon kanssa nosti NL:n teknologian tasoa jopa 50 vuoden verran 8-10 vuodessa!


  http://prokarelia.net/fi/?article_id=1190&author=10&x=artikkeli
   
 12. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Kiitos informatiivisesta viestistä, hieman eri tasoa kuin SuperEgon hihhuli postailut.

  En missään vaiheessa tarkoittanut etteikö jenkeistä olisi ollut suuri apu, mutta pelastamisesta puhuttaessa se on hieman liioiteltua. Saksan hyökkäyksen pysähtyminen neuvostoliitossa käytänössä oli yksi nauloista hitlerin arkkuun ja joka rintaman sota takasi että neukuilla oli aikaa kerätä itsensä.
  Itse sota olisi kuitenkin mitä luultavammin "voitettu" (suonen kohdalla voitosta puhuminen on hieman outoa mutta kaipa se sitä ku8tenkin oli. Vaikka olisi hienoa nähdä suomen asema jos saksa olisi voittanut) ilman minkäänlaista jenkkien avustustakin mutta huomattavasti helpompaa se oli jenkkien kanssa.
   
 13. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Olen eri mieltä. Kyllä tuo on ihan selvästi polulta eksynyt asiakirjoittaja, joka on palautettavissa sille polulle varoituksilla ja satunnaisilla parin päivän banneilla.

  :smoke:
   
 14. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 395
  Venäläisten satelliittiohjelmasta 75% on riippuvaista USAn komponenteista. :think:

  On tuota riippuvuussuhdetta avaruusosastolla näköjään kohtalaisen hyvin; Venäjä tarvitsee sateliittiohjelmaansa jenkkiläisiä osia, jenkit tarvitsevat venäläisten rakettimoottoreita omiin raketteihinsa ja Soyuz:ta miehitettyihin lentoihin.

  75 Percent of Russian Satellite Program Dependent On US-Manufactured Components
  http://www.interpretermag.com/75-pe...gram-dependent-on-us-manufactured-components/

  Staunton, June 11 – Much has been made of the fact that the US has become dependent on certain Russian rocket motors and Russian space vehicles to service the International Space Station, but Nikolay Testoyedov, a specialist on the Russian space program, says that the dependency is actually the other way around.

  According to him, up to 75 percent of the electronic components for Russian satellites come from the US. Consequently, if it retaliates should Moscow refuse to sell RD-180 rocket motors to Washington – which Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin has threatened – Russia’s satellite program would be frozen for at least two years.

  “The imported electronic components in our satellites represent 25 to 75 percent of the total in communications; in military ones, somewhat less; in commercial ones, more,” Testoyedov says. Of these imported components, approximately 83-87 percent come from the United States thus giving Washington the whip hand.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2015
 15. Hattuonhassusana

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2015
  Viestejä:
  89
  Voisivat laittaa jäähylle koko yhteistyön. Veikkaan että 10 vuotta ei menisi siihen että Jenkit lentelisi avaruuteen, kun taas samassa 10vuodessa tippuisi viimeisetki kissimirrit alas. Samalla siitä olisi se hyöty ettei Venäjä voisi kotimaan mediassa kertoa kuinka USA:n avaruusohjelma ei tule toimeen ilman Venäläistä teknologiaa ja samalla Venäläiset saisivat ihmetellä kun niiden ylpeän maan koko oma avaruusohjelma ajettaisiin alas rahapulassa kun ei kehdattaisi kertoa että ei itse osata rakentaa suurinpiirtein muuta kuin rakettimoottorit, leikkö osaavat edes löpöä tehdä noihin raketteihin itse.

  Toinen vaihtoehto olisi pistää yhteistyö pakettiin ja alkaa tekemään Kiinalaisten kanssa yhteistyötä. Avaruus kuitenkin mielestäni kuuluu siihen kaikille hyödylliseen tutkimus alueeseen eikä ole niin väliä vaikka joskus "vihollisten"/pakotteiden vastapuolen kanssa tehtäisiinkin yhteistyötä. Kiinan kanssa yhteistyössä olisi se hyvä puoli että sillä sopimuksella voitaisiin blokata koko Venäjän avaruus unelmat kun tehtäisiin sopimus että yhtään osaa ei saa kumpikaan maa ryssälle myydä. Siinä sitä sitten varmaan Venäjän media ihmettelisi kuinka paras kaveri ostaa puoli ilmaista kaasua mutta ei voi antaa edes raketin ohjaamoon ikkunoita tms :D Toki ratkaisuhan on jo etukäteen valmiina ja Venäjä voisi aloittaa yhteistyön Kuutamo Kimin Kuuraketti -projektin kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2015
 16. Dr. Cox

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  492
  Vaikka en todellakaan ole mikään Venäjä-mielinen, niin pakko tähän väliin sanoa, että Venäjä kyllä on hoitanut noi avaruus-asiansa aika kiitettävästi USA:an nähden. Mistä jotain kertookin se, että jenkit tarvitsevat vielä venäläisiä lähettääkseen tavaraa avaruuteen. Niin rikas valtio, mutta silti pitää käyttää ryssää apuna. Mistä se sitten kertoo? Hmm...
   
 17. Vill3H

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  680
  Ryssälästä saa halpaa työvoimaa siitä kai se vaan kertoo !
   
 18. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Miehitetyt avaruuslennot eivät ole mikään kriittinen itsetarkoitus, vaan tieteellistä tutkimustyötä, jonka suhteen ei olisi mikään älytön katastrofi vaikka tulisi muutaman vuoden tauko. Ei kuussakaan ole käyty yli 40 vuoteen...

  Jenkeillä on nyt "siirtymävaihe" menossa uusiin avaruusaluksiin, eikä se ole hirveän haitallista, vaikka ne on muutaman vuoden ryssien alusten varassa.
   
 19. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Se ISS on kylläkin monen eri maan yhteishanke ja venäjäkin on sitoutunut sen huoltamiseen.Jos olet katsonut uutisia niin viimeksihän venäjän raketti ei sinne asti ole edes päässyt joten en nyt menisi kehumaan venäjän avaruusohjelmaa.Jenkit muuten käsittääkseni lähettää tavaraa taivalle aika paljonkin mutta satellitteja ja miehittämättömiä avaruusaluksia.Boeing X-37 taisi olla puoli vuotta siellä..

  https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-37
   
 20. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 598
  "Aika kiitettävästi". Mitenkäs se viimeisin ryssien huoltolento, se jossa olisi pitänyt olla mukana autenttista ryssäpropagandaa á la voitonpäivän lippu? Jossain on spekuloitu, että viimeaikojen ongelmat venäläisillä johtuu siitä, että varastosta alkaa loppua vanhat kuulentoprojektia (N1 kantoraketti) varten kehitetyt erittäin luotettaviksi osoittautuneet moottorit, samoja joita jenkeillekin myydään, ja uusien kehitykseen ei löydy enää taitoa.

  https://en.wikipedia.org/wiki/NK-33
   
 21. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Hoksasiko kukaan (ei ainakaan Iltapaskan toimittaja...), että Kudrinilla ei ole MITÄÄN virallista asemaa Kremlissä ja hän voi puhua ihan mitä lystää. Eikä se ole Venäjän kanta yhtikäs mihinkään.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1434333282087.html

  Käsittääkseni Kudrin ei varsinaisesti kuulu Putinin suosikkeihin vaan on jopa hieman paitsiossa arvosteltuaan talouden tilaa ja näkymiä tässä vastikään.
   
 22. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Yle tv1:llä oli vasta ryhmäpaineesta. Noita saisi tehdä enemmänkin että ihmisillä alkaisi asettua omiin uomiinsa omien päätelmien erinomaisuus.
  Sehän se Venäjälläkin nyt vaikuttaa. Kun naapurikin kehuu Putleria niin itsekin "joo, tottakai!".

  Samaa tasoa jatkaa dokkari Hitleristä.
   
 23. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Jos venäläinen kokee, että on oman edun vuoksi ikäänkuin pakko fanittaa Putinia, niin älykäs ihminen voisi kumminkin vetää homman sarkasmilla vähän överiksi... Siis samaan tyyliin kuin pohjois-korealaiset ylinäyttelee itkiessään esimerkiksi Kimin kuoleman vuosipäivänä. ;) (Eivät välttämättä tietoisesti, mutta ylinäyttelee kuitenkin.)

  Putinin palvonnan voisi siis vetää niin överiksi, että kanssaihmiset joutuu vähintäänkin miettimään, että onko toi nyt ihan tosissaan vai ei. Mutta eivät suoraan voi syyttää "maanpetturuudestakaan"...
   
 24. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Palauttelin tuossa mieleeni erinäisiä tapauksia ja harva tuntuu kiinnittäneen asian vaatimalla hartaudella huomiota siihen, kuinka paljon kohtalaisen korkea-arvoisia henkilöitä on Venäjällä salamurhattu tai jotka ovat muuten päättäneet päivänsä erikoisissa olosuhteissa. Politkovskaja, Litvinenko ja Berezovski ovat vain kenties ne tunnetuimmat tapaukset. Venäjä n. viimeisen 15 vuoden haitarilla on aika kaukana sellaisesta sivistysmaasta, jollainen se voisi olla. Olen tosin joskus miettinyt, että se on pinta-alaltaan ja väestöltään liian suuri sekä heterogeeninen, jotta siellä voisi koskaan vallita sellainen yhteiskunnallinen "koheesio", joka on meidän kaltaisen pienen valtion etu ja yksi avain rauhaan sekä tasa-arvoon.
   
 25. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Joo, oikeesti ne vihreät ukkelit Krimilläkin oli Blackwatersin lähettämiä palkkasotureita (CIA, you know) ja Ukrainan sisällissotakin on 'Murican vika.

  Kiltti Putte-setä yrittää vain korjata Evil Captain Amurican aiheuttamat ongelmat, yhyy.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti