Puhelinta hommaamassa. Mikä qwerty android?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja woozy83, 13.04.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  Myyjä pahoitteli asiaa.. se on refurbishannut paljon noita ja eka kerta kun oli tuommoinen tullut vastaan eikä ollut huomannut. Olisin voinut palauttaa puhelimen tai vaihtoehtoisesti saada £20 hyvitystä. Lopulta päädyin ottamaan hyvityksen, kun ei jaksa ruveta sitä takaisin lähettelemään ja olen jo kerennyt tottua tuohon näppikseen.. :)

  Löysin kyllä appin millä voi remapata hw näppiksen nappeja, mutta se on oma näppäimistö, eli se vaan otetaan asetuksista käyttöön blackberry näppiksen sijaan joten siinä samalla menettäisi monia hyviä ominaisuuksia kuten noiden sanaehdotusten swaippaamisen. Käytän vaan mieluummin bb näppistä, ei tuossa ole kuitenkaan vaihtunut kun a/q ja w/z joten aika nopeasti sen oppi, haittapuolena vaan että sillon kun käyttää virtuaalinäppistä niin siinä on qwerty.. :D

  Toisaalta tietokoneellakin olen jo vuosia käyttänyt Colemak näppäinkarttaa että outojen näppisten opettelusta on kokemusta ja ei sitä qwertyä kauheasti tule muutenkaan kaivattua!
   
 2. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Hemmetti.. Mä olen vähän haaveillut että täräyttäisi Ä:n esim Z tilalle tms
   
 3. Anssi_H

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2010
  Viestejä:
  227
  Lisäilin FinQwertyn beta-versioon BlackBerry Priv -tuen, eli siis suomilayoutin fyysiseen näppikseen.

  Tuo ei vaadi softanäppiksen vaihtamista, mutta Priv näyttää resetoivan tuon asetuksen joka bootissa - applikaatiosta saa päälle boottinotifikaation mitä kautta pääsee asettamaan layoutin uudelleen.

  Tuota suomilayouttia ei varmaan ole vielä kokeillut kukaan, joten parannusehdotuksia otetaan vastaan. Erityisesti mietityttää pitäisikö Ö olla sittenkin SYMin paikalla ja SYM ja 0 mapattu kuten FinQwertyn ruotsilayoutissa.
   
 4. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  Hei tämähän onkin hyvä! Nuo näppäimet tuntuu hyvinkin luontevilta! Lisäksi tämä korjasi tuon azerty layoutinkin takas qwertyksi. :) Juuri kun siihen kerkis tottua! tai no a:n oppi tosi nopeasti kun sitä tarvitaan niin paljon, q z ja z sitten yleensä meni pieleen. Toisaalta nyt kun tätä kirjoitan niin kyllä se a löytyy jo helposti oikealta paikaltaan, kun ei tuota näppistä muutenkaan kauheasti kirjoittaessa tule katsottua.

  Kiitoksia tästä! Annan enemmän palautetta kun olen käyttänyt vähän enemmän.
   
 5. Maggonen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  76
  Priviä olen myös katsellut. Jossain oli juttua, että Whatsup tuki puuttuisi tai olisi liipasimella. Eikö Androidissa pitäisi toimia kaikki softat laitevalmistajasta riippumatta?
   
 6. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Whats-A-P-P.
   
 7. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
  Mistäköhän moista olet lukenut? (siis väite ettei tukisi)
   
 8. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  En ole moista softaa käyttänyt mutta ainakin WhatsApp Messengerissä näkyi install nappi Play storessa kun Privillä kävin katsomassa.
   
 9. pocketdemon

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2013
  Viestejä:
  180
 10. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
 11. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Voihan se olla liipaisimella siinä Blackberryn omassa käyttiksessä, mutta priv on normi android luuri.
   
 12. Harkki

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2010
  Viestejä:
  56
  Laitetaan nyt tähän ketjuun kun luultavasti ne vähät Privin käyttäjät täällä ovat. Oletteko saaneet ne ctrl+x -komennot toimimaan? Ilmeisesti toimivat vain joissakin bb:n omissa sovelluksissa kun en ainakaan selaimessa saanut niitä käytettyä?

  Marshmallowin mukana tuli onneksi manuaalisäädöt kameraan, mutta siinäkin maksimivalotusaika 0,5s. :( Käyttääkö joku jotakin toista kamerasovellusta, saakohan sillä tavalla tuota pidemmäksi?

  Tähän ei ilmeisesti mitään "kursoria" saa liikkumaan näytöllä, jota voisi ohjata sormea liikuttamalla näppäimistön päällä? Selaus ylös-alas on kätevää tuolla qwertyllä, mutta harmi kun pitää aina näyttöä kuitenkin painaa valitakseen esim. linkin.
   
 13. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Riippuu siitä mitä camera API paljastaa muille sovelluksille.
  Esim. HTC 10 nykyään osaa 16s virallisesti mutta Manual Cameralle jne näkyy 3s.

  Mutta jos root oikeudet löytyy niin jotain tiedostoa puukottamalla tähän kymppiinkin on saatu parin minuutin pitkä shutter speed. Lähtisin varmaan tutkimaan mitä kaikkia kamerakonfiguraatio filuja sieltä Privistä löytyy.
   
 14. poisto
   
 15. Harkki

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2010
  Viestejä:
  56
  Jostakin luin tuosta mutta ei ainakaan minulla tule kursoria näkyviin kun näppäimistöä käyttää. Näyttöä kun näpäyttää sormella niin näkyy hetken pyöreä kursori mutta se ei ilmesty ainakaan kaksoisnäpäyttämällä näppäimistöä tai muutenkaan.
   
 16. poisto
   
 17. poisto
   
 18. wapsi

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2009
  Viestejä:
  35
  Minulla ei enää ole Droid 4:n käytössä ja oikeastaan luovuin siitä juuri tästä syystä: akku ei kestänyt päivääkään. Sen verran selvittelin kuitenkin ongelmaa USB debuggauksen / logcatin yms. avulla, että akku kului loppuun nopeasti sen vuoksi, että puhelin ei mennyt deep sleeppiin koskaan. Jokin ajuri tai muu softa herätti puhelimen aina samantien kun se vaipui uneen. Yritin varmaan viittä eri ROM:ia (CM, stock, AOSP-pohjaisia), mutta kaikilla toistui tämä sama ongelma. Yritin myös poistaa / disabloida sovelluksia ja jopa olla asentamatta Googlen sovelluksia (GAPPS) kokonaan, mutta ongelma pysyi ennallaan. Yritin eri baseband-versioita tuloksetta. Lopuksi luovutin ja hommasin toisen luurin ja siihen BT-näppäimistön.
   
 19. poisto
   
 20. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Liittyen tuohon Droid 4:n RAMmin vähyyteen, olisikohan tuossa 2xA9 prosessorissa riittävästi vääntöä ZRAMin käyttöön?
  ZRAMin idea on siis kompressoida sitä sovellusten käyttämää muistia ja näinollen sitä keskusmuistia on näennäisesti enemmän kuin mitä todellisuudessa on.

  Sen sijaan että ohjelma siirtää tavaransa NAND muistiin, pysyisi tiedot muistissa kompressoituna ja kun sitä tarvittaisiin olisi se huomattavasti nopeampi dekompressoida kuin hakea tiedot NANDista.
  Haittapuoli tuossa tietenkin on se että suorituskyky saattaa hieman kärsiä koska prosessorin pitää hoitaa sitä ZRAMin kuormaa muiden kuormien lisäksi.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Zram
  Androidissa Google on tuota käyttänyt 4.4:stä lähtien mutta se on eri asia sitten onko valmistaja tai esim ROM dev ottanut sitä käyttöön. "Unused RAM is wasted RAM" ja jos nyt tuosta 1GB RAMista on vain vähän vapaana niin on se silti hyödyllistä käyttää ZRAMia koska sen kanssa samaan tilaan mahtuu huomattavasti enemmän tavaraa.

  Esimerkiksi DevCheck sovelluksella varmaan näet onko ZRAM käytössä. Ainakin minulla se näyttää HTC 10:n kanssa tuon.
  [​IMG]

  Sitä en osaa sanoa että mitenkä sen voi ottaa käyttöön jos ei ole jo. Jotain skriptejä tuohon on olemassa pikaisen Google haun perusteella ja tiedä sitten vaikka tuosta Kernel Adiutorista tai vastaavasta löytyisi tuohon asetuksia.

  Tuossa vähän lisää juttua aiheesta
  https://01.org/android-ia/user-guides/android-memory-tuning-android-5.0-and-5.1
  Memory Optimizations
  Numerous memory optimizations are possible to reduce memory use in Android 5.0/5.1. Some are applicable to Android 4.4 as well. These options often trade off CPU time for memory, but in other cases are there to eliminate wasted memory. This section surveys high value optimizations in the Linux kernel, ART runtime and in the Bionic library.

  Kernel Memory Optimizations

  The kernel has many knobs and features that can be used to trade off performance and memory utilization. These include:

  • Enabling Kernel Samepage Merging (KSM)
  • Enabling swap to ZRAM and tuning the ZRAM size
  • Tuning the size of the Camera pool
  • Tuning the size of the Readahead buffer
  ZRAM Configuration

  ZRAM is crucial to a low memory device as it can increase the amount of memory available to some user processes by compressing memory pages (those not recently used) and putting them in a dynamically-allocated memory-based swap area. The two major configuration parameters for ZRAM are:

  • Swap size: maximum amount of memory that can go to swap (size before compression)
  • Swappiness: a VM parameter that basically controls the balances between (dirty) page swapping and (clean) page dropping from page cache. Bigger swappiness implies more preference to swap dirty pages out to ZRAM.
  We have evaluated the System UX (User Experience) in various memory pressure scenarios and under different ZRAM configurations. This evaluation has led us to some conclusions regarding the minimum ZRAM requirement to ensure that selected large applications that are typical in many real-life scenarios are able to run without failure but also without excessive memory devoted to ZRAM (a balance is required). Our analysis was also compared against various competitor devices with lower memory configurations. Our recommendation for a device with 1 GB RAM is:

  • ZRAM size: 400 MB
  • swappiness: 100
  These settings will allocate about half of the physical memory that is generally available for user processes to a compressed swap area (ZRAM) and instruct the kernel to aggressively use swap for dirty pages (so clean pages tend to stay in the page cache). This will certainly result in some performance degradation on systems under memory pressure, yet the positive trade-off is that it will be possible to run programs of much larger size than the physical memory generally available for user applications.

  Enabling Kernel Samepage Merging (KSM)

  When the operating system is idle, it will compare anonymous pages (across all processes) and look for ones that are identical. These pages are then “merged”; the same physical page is used for each process. The page is marked copy on write and will be unmerged should any of the sharing processes alter it. Empirical evidence suggests a good tradeoff between performance and memory may be reached by setting:

  • pages_to_scan to 100
  • sleep_milliseconds set to 500
  Tuning the size of the Camera Pool

  The camera driver requires a large set of memory buffers to store sensor data (for multiple frames). Some architectures require that these memory buffers be stored in contiguous physical pages. Such physical pages must be allocated dynamically by the camera driver when it is opened or else a great deal of space can be wasted. Be sure to only allocate the pages required for the sensor(s) in use rather than the worst case sensor size that the SoC could support.

  Tuning the size of the Readahead Buffer

  The kernel will read blocks ahead of a read that was posted by an application. This reduces the latency for the application reading disk blocks (since the block is more likely to be in the file cache). The number of KBs that the kernel will read ahead of an application request is set in /sys/block//queue/read_ahead_kb. The kernel’s default value is 128 (KB). Some implementations will increase this value to either reduce interrupts (larger physical reads will be issued) or to offset the effect of a slower device such as a cheap eMMC or SDCARD. Take care when increasing this value as it will then fill the page cache with many pages that may not be needed, and thus make it more difficult for some applications to find the pages that they DO need in the cache.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2016
 21. poisto
   
 22. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Eipä se 1G RAM laitteella pitäisikään olla suurempi kuin 400MB, korkeintaan 500MB.
   
 23. poisto
   
 24. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Motorola modsiin voisi vielä toivoa qwerty moduulia?
   
 25. wapsi

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2009
  Viestejä:
  35

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti