Puhelinmyyntifirmojen räikeät rikkomukset työntekijöitä kohtaan

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cutoff, 15.07.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. cutoff

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 058
  https://yle.fi/uutiset/3-9718709

  Nyt kun eletään jo vuotta 2017 niin mielestäni tässä maassa pitäisi laittaa oikeusjärjestelmän toimesta kunnolla ns. luu kurkkuun röyhkeille huijarityönantajille, jotka käyttävät tahallaan orjatyövoimana muunmuassa nuoria ihmisiä, joiden pitäisi pystyä elämään positiivisesti tulevaisuudenuskoisina tässä yhteiskunnassa.

  Perusteettomista irtisanomisista juuri ennen luvattua kuukauden takuupalkkaa (vs. minimaalinen jäljelle jäävä nettopalkka) pitäisi työntekijöitä huijaavan (tilanteessa, jossa jokainen tervejärkinen ymmärtää mitä on tapahtunut) firman vastuuhenkilölle seurata minimissään 12 vuoden ehdoton linnatuomio sekä 30 vuoden liiketoimintakielto. Tämä siitä syystä, että mikäli tämä räikeän moraaliton työnantajapaska olisi ensikertalainen ammattimaisessa ihmisten työelämäluottamuksen tuhoamisessa, tämän maan nykyinen oikeusjärjestelmä päästäisi hänet muuten vapaalle jalalle jo liian pian.
   
 2. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Työsopimus. Allekirjoita se ennen töiden alkua. Jos sopimus ei vaikuta mieleiseltä niin älä allekirjoita ja hae toista työpaikkaa.
   
 3. alliröltteri

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2015
  Viestejä:
  312
  Turhapa se on itkeä jälkikäteen, kun yhdellä googletuksella olisi homman juoni selvinnyt jo ensi kädessä. Kuka idiootti muutenkaan lähtee töihin viikkokausiksi ilman minkäänlaista työsopimusta? Noh, saa kai sitä talkoita tehdä.

  Suapihan sitä käräjiltä vaatia palkkaa. On vaan niin, että todennäköisesti firman nimi on vaihtonut moneen kertaan ennenkuin senttiäkään on tilillä. Siinäpähän perit.

  Tuli kaverille itse asiassa halpa opetus siitä, miten sua kusetetaan jos annat kusettaa. Muistaa varmasti lopun elämäänsä ja pitää vastedes oikeuksistaan kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017
 4. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  Tuossakin uutisen jutussa tilanne on(lienee) ollut se, että myyjän on pitänyt puhua esim. 2-3h päivässä eikä tähän ole kehotuksista huolimatta päästy.

  Puhelinmyynnissä niin vaikea saada työntekijöitä että edes kohtuulliset työntekijät pidetään töissä jos vain mahdollista. Kohtuullista on että tulee useimmiten ajoissa töihin ja edes yrittää tehdä se mitä pyydetään.

  t. Esimiehenä telesalesissa nuorena
   
 5. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Tuon jutun firman toiminta vaikutti vahvasti siltä, että ideana on luvata takuupalkka kuukauden jälkeen tarkoituksena potkia pihalle ennen ajan täyttymistä, jolloin on lähes ilmaista työvoimaa muutamaksi viikoksi kerrallaan.
   
 6. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 770
  YLE olisi voinut mainita firman nimen niin nuoret osaisivat välttää moista paskapuljua.
   
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kyseessä voi olla työsuhteen purku mutta eikö takuupalkasta pitäisi silti maksaa se siivu, jonka edestä on ehditty töissä olla? Ellei sitä ole kirjoitettu soppariin jonain bonuksena, jolloin taas pitää lisätä tietoa nuorilla, että osaavat tarkistaa, miten on.
   
 8. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Puhelinmyyntiala on todellista kusetusta myös työntekijöitä kohtaan. Alalla ei ole minkäänlaista minimipalkkaa tai yleissitovaa työehtosopimusta jos firma ei kuulu työnantajaliittoon. Lisäksi äitiysvapaa on tuntematon käsite eikä työterveyshuoltoa ole muuta kuin korkeintaan paperilla. Jos sattuu sairastumaan niin merkityt työvuorot perutaan eikä sairasajalta saa mitään rahaa mistään.

  Usein työsopimus on laadittu myös sellaiseksi ja niin epäselväksi ettei siitä saa selvää lakimieskään. Vaikea se on silloin varsinkaan sellaisen parikymppisen työelämää aloittevan nuoren siitä selkoa ottaa ja ymmärtää mitä kaikkia edellytyksiä pitää täyttää että sen isoon ääneen mainostetun "takuupalkan" saa. Ehtoina takuupalkalle saattaa olla esimerkiksi tietty määrä soittoja joka päivä, tietty määrä kauppoja joka päivä ja tietty määrä puhetta joka päivä. Usein ne ehdot on vielä sellaisia että niihin 99 prosenttia ihmisistä ei tule pääsemään vaikka kuinka yrittäisi. Esimerkiksi yksi ehto saattaa olla vaikka vähintään kahdeksan kauppaa joka päivä. Kuulostaa äkkiseltään kohtuullisen helpolta kun reilu yksi kauppa tunnissa, mutta se on todella vaikea saavuttaa kun myytävä tuote tai palvelu on joku ylihintainen paska. Jos jollakin onnistuisi myynti sitä vauhtia ja hieman ylikin keskimäärin, niin silti saattaa jäädä takuupalkka saamatta kun yhtenä päivänä myynti jäi nollaan sairaspäivän vuoksi tai vaikka kuuteen kappaleeseen muusta syystä.

  Jos jollakin myynti sujuu ja onnistuu pääsemään esimerkiksi jopa yli 1000 euron kuukausiansioon, niin yhtenä päivänä saattaakin sitten tulla uudet pistetaulukot joiden perusteella palkkaa maksetaan ja tulot tipahtaa puoleen. Tai sitten hyvin kaupaksi mennyt naistenlehden myyminen vaihtua johonkin uuteen "Herrasmies-lehteen" jota kukaan ei halua tilata ja ansiot tipahtaa vielä enemmän.

  Keskimääräinen työsuhteen pituus puhelinmyyjillä on muistaakseni kolme päivää. Tämän vuoksi 20 hengen puhelinmyyntifirma rekrytoi enemmän uusia työntekijöitä kuin Turun telakka tai joku Olkiluoto kolmosen työmaa ja työkkärin sivuillakin saattaa olla jatkuvasti puolisenkymmentä työpaikkailmoitusta. Samasta syystä puhelinmyyntifirmat ovat keskittyneet suuriin kaupunkeihin, sillä pienillä paikkakunnilla ei riitä uusia kusetettavia nuoria ollenkaan riittävää tahtia ja sana firmasta kulkee liiankin hyvin.

  Puhelinmyyntifirmojen provisiopalkkaus aiheutaa myös pahoja ongelmia sivullisille ihmisille, kun puhelinmyyjällä palkka saattaa olla jäämässä esimerkiksi 300 euroon kuussa (brutto) ja vuokra pitäisi maksaa ja syödäkkin jotain jolloin tulee kiusaus valehdella asiakkaille mitä sattuu kaupan (ja oman provision) toivossa tai laitettua menemään olemattomia tilauksia.

  Minun on vaikea ymmärtää miksei noihin ongelmiin lainsäätäjä puutu. Esimerkiksi 8 euroa tunnissa minimipalkka villeille työnantajille poistaisi monta ongelmaa. Lisäksi puhelinmyynnissä voisi olla lakisääteisenä ehtona, että kauppa on sitova vasta siinä vaiheessa kun puhelinmyynnin perusteella on lähetetty selkokielinen tarjous kirjallisesti kirjeessä ja asiakas on sen palauttanut allekirjoitettuna tai hyväksynyt nettipankkitunnuksillaan sopimuksen netissä. Ilman allekirjoitettua sopimusta asiakkaalla ei olisi mitään velvollisuutta maksaa mistään mitään eikä saisi lähettää muistutuslaskuja tai pistää saatavaa perintään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017
 9. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Hyvin edullista koulutusta elämän ikävän puolista nuo pahimmat toimijat antavat. Työntekijät oppivat arvostamaan kunnon työnantajia.

  Ei sitä pidä kieltää yhtään enempää mitä työpaikkoja tappava säätelymme jo nyt kieltää.

  Eihän noiden kannata turhia tyyppejä palkata. Ei ne tienaa sillä että joku osaamaton myy siellä kuukauden tuskin saa tienattua takas edes minimipalkkaansa, työnantajan koulutusta tai muita kuluja, ja siitä pitäis vielä maksaa kunnon palkka. Miksi ?
   
 10. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Yksinkertaistettuna, puhelinfirma ei pidä asetta pääsi vieressä ja pakoita sinua soittamaan tai olemaan siellä töissä. Miksi aseella uhaten (yhteiskunnan väkivaltakoneistoa käyttäen) saat pakottaa heitä tekemään mielesi mukaan?
   
 11. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Sen takia, että ovat luvanneet maksaa takuupalkan. Tarjoaisivat suoraan pelkkää provisiota, jos eivät takuupalkkoja halua maksaa.
   
 12. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Ei muuta kun käräjille jos sopimusta on rikottu.

  Jos työntekijän arvo yhtiölle on enemmän kuin takuupalkka niin tuskin potkivat ulos. Kuka tekisi tappiollista bisnestä?
   
 13. cutoff

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 058
  Työnantaja käskee olemaan röyhkeä puheluissa. Röyhkeys kuuluu puheluissa. Luultavasti suurin osa ihmisistä ei pidä siitä, että myyntipuheluita edes tulee luuriin. Tämä johtuu muunmuassa juuri tuosta, että yleisesti on päässyt syntymään mielikuva ja tietoisuus miten suuri mätäpaise tuo koko ala on työntekijöitänsä kohtaan.

  Järkevässä yhteiskunnassa sen pitäisi mennä niin, että firma poistuisi alalta mikäli se ei haluaisi tai kykenisi toimimaan inhimillisten palkkauskäytäntöjen myötäisesti ja siten edistämään kahdensuuntaisesti positiivista mielikuvaa koko touhusta. Alan tervehtyessä jäljelle jäisi puheluita, joihin vastatessaan ihmiset tietäisivät, että niiden puheluiden soittajilla on takanaan työntekijöiden kannalta turvallinen sopimus, joka estää siellä orjatyövoimana olemisen.
   
 14. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Käräjille lähteminen on melko kallista ja aina on olemassa riski jutun häviämisestä. Ja luultavasti firma hakeutuisi joka tapauksessa konkurssiin ennen mitään luvattujen palkkojen maksamisia. Valitettavasti taustalla olevia henkilöitä lienee vaikea saada vastuuseen, kun aseella uhaten (yhteiskunnan väkivaltakoneistoa käyttäen) on omatoiminen luvattujen palkkojen periminenkin kielletty.
   
 15. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  "Takuupalkka" on noissa firmoissa pelkkä vitsi. Takuupalkkaa ei saa oikeasti jos ei onnistu myymään perkeenmoista määrää sontaa sikamaiseen hintaan. Lisäksi siinä takuupalkassa voi olla kaikenlaista muutakin lisäehtoa että sen saa.

  Usein noissa firmoissa haluavat ehdottomasti tehdä toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen vähintään puolen vuoden koeajalla. Vaikka provikkapalkka jäisi vaikka 200 euroon kuussa, niin siitä voi seurata useamman kuukauden karenssi jos työntekijä menee irtisanomaan itsensä siitä syystä ettei palkka riitä edes työmatkakustannusten maksamiseen. Tässä on kuitenkin käsittääkseni eroa eri ELY-keskuksissa miten karenssi paukkuu kun tuollaisesta firmasta jossa ei saa edes palkkaa kuin nimeksi menee irtisanomaan itsensä.

  Jos joku miettii puhelinmyyntityön kokeilemista niin kannattaa työsopimukset tehdä vaikka viikon määräaikaisina. Silloin siitä työstä pääsee eroon milloin tahansa kun ymmärtää että kyse on puhtaasta kusetuksesta. Viikon siinä periaatteessa voi joutua pisimmillään sinnittelemään ilman että karenssi paukkuu, mutta se sujuu vaikka päällään seisoen. Jos on liian hapokasta sekin viikko niin tekaisee jonkun syyn millä hakee sairaslomaa. Menee vaikka metsään ja huutaa äänensä käheäksi ja hakee sairaslomaa siitä että ääni meni.
   
 16. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Siinä on esimerkki yhdestä puhelinmyyntikusetusfirmasta:

  https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-jul...016/kan-ratkaisut/menettely-puhelinmyynnissa/

  http://keskustelu.suomi24.fi/t/14230783/finnacta-oy-kokemuksia

  Kyseessä ei ole yksittäinen firma joka tuolla tavalla kusettaa vaan samanlaisia puhelinmyyntikusetusfirmoja on Suomessa vähintään kymmeniä muitakin. Todennäköisesti kolminumeroinen määrä.

  Suomi24 sivustolla on oma palsta jossa voi lukea puhelinmyynnin ongelmista:

  http://keskustelu.suomi24.fi/tyo-ja-opiskelu/toimialat/myyntityo

  Esimerkinä tuolta vaikkapa tuo "Suoramarkkinointi Mega":

  http://keskustelu.suomi24.fi/t/11981445/suoramarkkinointi-mega-palkkaus-
   
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 756
  Kaikki puhelinmyyntifirmat tulisi lopettaa ja lailla kieltää. Sukulainen sairastaa alzhaimeria ja on parasta riistaa noille mulkuille. Itse soittelen perään ja (tähän asti) perun tehdyt sopimukset.
   
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Kannattaa soittaa sukulaisen puhelimesta päälle tuo suoramarkkinointikielto:

  https://www.asml.fi/kieltopalvelut/

  Kustantaa noin 40 senttia puhelu. Kielto voimassa 3 vuotta. Vähentää puhelinmyyjien soittoja luokkaa 95 prosenttia. Muutama rikollisin puhelinmyyntifirma ei välitä noista kielloista, mutta isommat niitä noudattavat.
   
 19. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 756
  Soitettu on ja ilmoitettu useaan tahoon. Aina tulee uusi yrittäjä mukaan. Viimeisin oli tällä viikolla Koulukiusattujen tuki. Maanantaina soitto sinne ja laskun peruuttaminen.
   
 20. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Vaikea tilanne. Mahdollisesti sitten ainoa toimiva temppu on vaihtaa puhelinnumeroa ja laittaa se salaiseksi.

  Itselläni on ollut salainen numero 20 vuotta. Sinä aikana yhden ainoan kerran on joku mielipidemittausfirma soitellut. Sekin puhelu loppui siihen kun sanoin etten kuulu kohderyhmään kun kysyi olenko sen ja sen ikäinen.

  Mielipidemittauksiin en ole koskaan alkanut sen jälkeen vastaamaan kun Nordea pankin toimeksiannosta joku soitteli 1990-luvun lopulla ja kertoi kysylyn kestävät 5 minuuttia. Valehtematta 20 minuuttia pommitti hirveää vauhtia kysymystä toisensa perään vaikka vastauksia en montaa sekunttia miettinyt. Sen kusetuksen jälkeen päätin että sai jäädä viimeiseksi kerraksi kun ilmaiseksi vastaan mihinkään. Siinä iässä olin vielä niin idiootti etten ymmärtänyt viiden minuutin jälkeen sanoa että viisi minuuttia tuli jo täyteen ja kiitos ja hyvästi ja luuria korvaan.
   
 21. mattipappa

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2001
  Viestejä:
  460

  Hehe, ite olin joskus puhelinmyynnissä juurikin tuon kolme päivää. Luvattu palkka oli ihan hyvä (9e tunnissa 7 vuotta sitten) ja palkan päälle luvattiin provisiot jotka ylittää perusansion. Jäi ikuiseksi mysteeriksi olisiko työehtosopimuksessa ollut jämäkästi merkattuna tuo 9 euron peruspalkka. Muistaakseni oli tarkoitus kirjottaa työsopimus sen kolmannen päivän päätteeksi mutta lähdin lätkimään kesken työpäivän. Lähtiessäni pomo pyysi vielä tilinumeroa koska lupasivat maksaa ton 2.5 päivän palkan vaikka en sitä pyytänyt. Ei sitä palkkaa koskaan tullut enkä tietysti halunnut periäkään.

  Täytyy kyllä olla melkonen sankari, että jaksaa tuota työtä tehdä. Sen reilut kaks päivää yritin myydä suomen halvinta saunalahden liittymää, tuote oli siis varsin hyvä mutta asiakkaiden vastaanotto ei sitten niinkään. Onnea vain kaikille jotka yrittää kaupata jotain tieteen kuvalehteä tai aku ankkaa.


  Kaveripiiristä löytyy yks kokemus jossa homma toimi ja palkka vaihteli 1000-3000 euron välillä eli luvattuja bonuksia maksettiinkin, vajaan vuoden kaveri siinä viihtyi eikä ainakaan työpaikasta ollut huonoa sanottavaa.

  Niin ja löytyy toinenkin kokemus jossa luvattiin hyvää palkkaa mutta kuukauden päätteeksi tilipäivänä 132 euron ansio oli aika yllättävä.
   
 22. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  272
  Ihan järjetöntä touhua. Sillä sukulaisella pitäisi olla edunvalvoja. Sen jälkeen vajaavaltaisen tekemät sopimukset ja tilaukset ovat EVVK.

  Tietysti laissa ei ole kielletty tekemästä turhaa työtä.
   
 23. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Helpommalla taitaa päästä kun vaihtaa numeron salaiseksi.

  Toki jos muuten ei pysty huolehtimaan raha-asioistaan tai tekee kummallisia sopimuksia ja testamentteja niin edunvalvoja lienee paikallaan.
   
 24. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 157
  Tosin numeron poistaminen numerotiedusteluista (puolisalainen numero) hoitaa homman tehokkaammin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 25. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 019
  Lakisääteinen työterveyshuolto nyt onkin ihan turhake, josta ei ole käytännössä mitään hyötyä. Täysin turhaa tulonsiirtoa firmoilta työterveyshuollon järjestäville firmoille, koska ainoa mitä tapahtuu, on yhdelle paperille mahtuva työterveyssuunnitelma ja kertaluonteiset terveystarkistukset. Sen päälle työnantaja voi sitten ylläpitää luotettava kumppani -statusta, jota ilman ei kunnat tee bisnestä. Jos se ei vielä käynyt selväksi, niin työntekijät joutuvat edelleen käymään kunnan terkkarilla.

  Vapaaehtoista laajaa työterveyshuoltoa käyttäviä pk-firmoja taitaa olla varsin vähän ja sekin rajoittua niihin harvoihin vakavaraisiin valkokaulusfirmoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti