PS4 Pro, PSVR, PS5, Xbox One X, Xbox Series X, Switch, PC - väittelyketju

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja kodachi, 20.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ^¼Ïb|öVy禺Êëá:sü«g»

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2016
  Viestejä:
  220
  Paitsi että PS4-pro ja Scorpio ovat seuraava generaatio. PS3:lla toimi myös PS2/PS1 pelit eikä se tehnyt siitä yhtään vähempää seuraavan genin laitetta.
   
 2. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 706
  Yhtälailla ne pro ja scorpio pelit toimivat PS4/X1 kun toistenpäin

  Joten ne eivät ole vaan ainostaan upgrade, polvi viahtuu jos on vaihtuakseen enään niin PS5/Two aikaan mutta niihän ne puhuivat että tästä edes päin tulee vain upgradet ja jossain välissi sitten leikkaavat napanuorat irti PS4/XOne versioista jolloin ongelmaksi tulee pelien nimet.
  Tuon valoissa uskoisin oikeasti tulevan 2019 ihan aidot PS5/Xtwo konsolit tai sitten ajettaan vain brändi nimellä playstation family ja Xbox family ja sitten seuraavissa peleissä alettaan vain puhua vähittäisvaatimuksista konsolien suhteen, vaikka noin ekan mallin tullessa niin 4v päästä seuraava malli joka pyörittää pelejä paremmin kun eka malli ja taas 4v päästä tulee taas päivitys joka pyörittää paremmain kun keski malli ja jolloin leikataan napanuora irit siltä ekalta family konsolilta jolloin peleissä lukeea "family requiments" sen tokan mallin nimi.

  Tämähän siis vahvaa mutuilua mutta viiden vuoden päästähän se nähdää miten jatkettaan proon ja scorpion jälkeen.
   
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. ^¼Ïb|öVy禺Êëá:sü«g»

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2016
  Viestejä:
  220
  Mark Cerny: Converting A Base PS4 Game To PS4 Pro Version Is Just 0.2 Or 0.3 Percent of The Overall Effort


   
 5. SMB

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  9 928
  Tällä hetkellä fiilis on se, että perun PS4 Pron ennakkotilauksen jos ei ala kuulua niidä konkreettisia hyötyjä 1080p-telkkarin omistajalle. Hieman alkanut tulla sellainen gimmick-maku suuhun...
   
 6. Ventura

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2014
  Viestejä:
  859
  Vaikeaahan se meidän on ennustaa, mitä tuleman pitää. DF:n Richard Leadbetter sai kuitenkin sellaisen kuvan, että PS5 tulisi olemaan selkeä sukupolvenvaihdos PS4-malleihin nähden.

  http://www.eurogamer.net/articles/d...tation-4-pro-how-sony-made-a-4k-games-machine
   
 7. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 248
  Eikös täällä ole ollut paljon juttua pelintekijöiden PS4Pro pätsien 1080p ja 4k parannuksista. Itselläni ei ainakaan ole pahaa sanottavaa pelintekijöiden asenteesta eikä Sony pakota 4k gimmikkiä vaan 1080p edellä voi tehdä pätsit.
   
 8. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Tuskin tulee kovinkaan moneen peliin 1080p60-päivitystä prolle - nuhaisella prossulla ei jaksa, ja eipä tuo gpu:kaan jaksa uusissa peleissä.
   
 9. kodachi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  3 124
  Valaise toki meitä tyhmiä. Mitä eroa PC:llä ja x86-arkkitehtuurilla on?

  Kai olet tietoinen siitä, että Wii ja GameCube pohjaavat myös PowerPC:hen? Kerro lisää kiinteästä konsoliraudasta, koska selkeästi Wii-pelejä ei voi emuloida sisäisellä 4K resoluutiolla, jos niin huvittaa ja tehoa riittää.

  Tuntuu, että kirjoittamani teksti meni sulta kokonaan ohi. Ja puhut Xbox Onen suorittimen heikkoudesta, kun itse olen kaiken ajan puhunut siitä, mitähän Xbox Scorpio mahdollistaa paremmalla suorituskyvyllään. :facepalm:

  Sun kanssa ei asiakeskustelua voi harrastaa. Tuon esiin faktoja, esimerkkejä sekä perusteluja. Sun reaktio on pyöriä aiheen ympäri ja haukkua muita trolleiksi. Voisitko katsoa peiliin välillä, onko näistä tempuistasi kenellekään iloa?

  /headdesk
   
 10. no_way2000

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  6 772
  Koita jo ymmärtää, että tuo täysin devaajien sekä julkaisijoiden käsissä. Vähän kun vaatisi 80 luvun VHS:stä yhtäkkiä Blu-Ray 4K:n tasoista materiaalia. Ihan eri asia joitain piraattipelejä 0 supportilla pyörittää PC:llä.

  En ole väittänyt PC:llä ja x86 arkkitehtuurien eroista vaan nimenomaan PowerPC ja x86 erosta.
   
 11. kodachi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  3 124
  Ihanaa, kun et ymmärrä eroa VHS:n ja pelien välillä. Jos näkemyksesi on tosiaan tuo, eli pelit ovat ikään kuin staattisia videokasetteja, niin ei ole ihme, ettei keskustelusta ole tullut mitään. Parhaimman ymmärrykseni mukaan videoita ei kuitenkaan "renderöidä" samaan tapaan kuin pelejä, kun ne toistetaan VHS-kasetilta tai vaikka Blu-ray-levyltä. Hassu fakta: pelit, joissa on 3D-grafiikkaa, voidaan esittää usealla eri tavalla (jopa suuremmalla polygonimäärällä!) myös senkin jälkeen, kun peli on "lopullinen" ja valmis tuotos.

  Hei, vielä hassumpi fakta: mainitsin jo, että mm. Wii pohjaa PowerPC-arkkitehtuuriin ja siitä huolimatta x86-pohjalla toimivalla PC:llä on mahdollista emuloida Wii-pelien binääritiedostot ylittäen alkuperäisen laitteiston rajat. Voi nostaa polygoneja vaikka nelinkertaiseksi ja resoluutiota kymmenkertaiseksi, ihan miten tykkää. Vieläkö sinulla on vaikeuksia käsittää sanomani?

  P.S. Jälleen tanssahtelet asian ympärillä. Joko luovutat, tämä ei johda yhtään mihinkään? Jos et tiedä, mistä puhut, niin pidä suu ensi kerralla kiinni. Myrkytät ketjun turhilla viesteilläsi.

  Asiasta ihan toiseen (ja nimenomaan triidiin liittyvään): yksi asia, joka itseäni kiinnostaa tietää Switchistä on se, tuleeko Nintendo jälleen käyttämään region lockia. Jos, niin odotan suosiolla region free modeja, koska 3DS:n kohdalla oli selkeästi minua kiinnostavia pelejä mm. Japanin puolella eikä täällä. Toivon toki, että ei olisi region lockia...
   
 12. no_way2000

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  6 772
  Otetaan esimeimerkiksi Call of Duty. Black ops I.

  Kumpi omistaa siihen peliin oikeuden ja kumman se koodi on ja koko tuotos.

  A) Microsoftin
  B) Activisionin

  Kumpi näistä määrittää pelin assetit, resoluutiot sekä muut graafiset asetukset

  A) Microsoft
  B) Activision

  Kummalla on oikeus päivittää tai tehdä korjauksia omaan tuotokseensa

  A) Microsoft
  B) Activision


  Vaikeuksia tuntuu olevan siinä, että kumman se tuotos on. En ole kertaakaan puhunut siitä, mikä ei OLISI teoriassa mahdollista vaan miksi se ei ole mahdollista ja mistä tahosta tuo johtuu. Ihan kun kuvittelisit noiden olevan jotain open sourceja.
   
 13. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Herranen aika ei kukaan omista minkään pelin resoluutiota, mitä helvettiä täällä taas on syöty!! Vai joko täällä on patentoitu funktio kutsutkin pelintekijän toimesta? jumalautaEiHelvetti.jpg

  Väännetäänpä näin: Microsoft tarjoaa kaikki grafiikka/ohjelmointirajapinnat devaajalle. Microsoftilla on oikeus käsitellä kaikkia rajapintakutsuja miten haluaa. Pelintekijä aukaisee 1280x720 rendercontextin käyttäen Microsoftin DirectX APIa. Microsoft voi emulaattorissa muuttaa rajapinnan niin että se aukaisee 400% isomman resoluution mitä pyydetty. Sama homma anistrooppiselle filtteröinnille, tai vaikka anti-aliasoinnille.

  Haluaisin nähdä sen oikeuskäsittelyn kun salissa väiteltäisiin siitä kuka omistaa resoluutio asetuksen pelissä.
   
 14. kodachi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  3 124
  Edelleen siihen koodiin ei tarvitse koskea. @Juginabi, eli @no_way2000 'n mukaan pelkkä alhainen trolli vailla asiaa, nimenomaan puhuu asiaa ja kiteyttää juuri kaiken sen yhteen kappaleeseen, mitä olen itse yrittänyt rautalangasta vääntää. Ja epäilen että silti meidän rakas ystävämme jatkaa päättömällä väittelyllään.

  Sitä oikeuskäsittelyä tosiaan odotellessa...
   
 15. no_way2000

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  6 772
  Haluan nähdä oikeasti tämän ihan lähteen kera nimenomaan Xbox ympäristössä.


  Siis mitä ihmettä täällä nyt selitetään. Jos se peli on tullut niillä asseteilla ulos vuonna 2007, niin eihän siinä todellakaan ole MS:llä mitään oikeutta niihin koskea.

  Ei se MS niitä edelleenkään määritä vaan pelintekijät, jotka takaavat sen että peli toimii kyseisessä laitteessa (x360, PPC) joka tarkoittaa BC:ssä se toimii X360 pohjaisessa OS:ssä x86:lla.

  BC:n POINTTI on se, että julkaisijalta se ei tarvitse kuin luvan ja MS paketoi sen pelin yhteensopivaksi BC:lle. Julkaisijan/pelin omistajan eli tässä tapauksessa Activisionin ei tarvitse huolehtia yhtään mistään eikä se loukkaa tällöin heidän tuotostakaan tai sitä, mikä se peli alun perin on eikä se tuo minkään sortin velvollisuutta päivittää heidän peliään kun ei ole tarvetta.

  Jos se reso nostettaisiin siellä X360 puolen pelissä yhtäkkiä niin se tarkoittaa sitä, että se nostettaisiin myös originaali x360:ssa, jolloin peli ei todellakaan varmasti toimisi enkä usko että vuoden 2007 peliä ketään julkaisijaa kiinnostaa alkaa rahoittamaan tai budjetoimaan sille jotain pätsiä. Tuo Xbox Onen BC on vähän muutakin kuin pelkkä emulaattori, kun siinä on takana x360:en OS sekä X360 LIVE, joka on erillään Xbox Onen livestä. (Onen ja Scorpion Live tulee olemaan sama näillä näkymin)

  PC-maailmassa tämä on aivan toinen asia, kun PC:llä ei sanaa "re-master" tunneta vaan se hoidetaan parempaa rautaa hakemalla ja asetukset tappiin tai vaihtoehtoisesti omalla vastuulla modaamisella.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2016
 16. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Ei näemmä mene perille. Noh, @kodachi kanssa nähdään asia näemmä samalta kantilta. Toinen tuossa taas selittää jostain pelitekijän luvasta ja assetin modifioinnista joka ei liity mitenkään käytyyn keskusteluun. Asia käsitelty ja pidetään peukkuja että Microsoft tuo nämä ominaisuudet Scorpion BC peleihin, koska se olisi järkevä ja helppo implementoida ilman turhia lupia keneltäkään.

  Käynnistänkin tästä Skyrimin ja nostan resoluution 4000x2000 ilman pelintekijän lupaa. Pelaan siis remasteria vissiin...

  nigarwat.jpg
   
 17. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 078
  Teknisesti ottaen, miten tuossa se kääntöprosessi tapahtuu? Käännetäänkö noissa koodi uudestaan uudelle arkkitehtuurille tulkaten, vai suoraan kertaalleen käännetyt käskyt?

  Ottaen huomioon jokseenkin alkuperäistä vastaavan performanssin, niin joko tuo emuloi alkuperäistä ympäristöä suhteellisen uskollisesti, tai tuo emulointi ei ole aivan halpaa. Jälkimmäisessä tapauksessa reson kasvattaminen lienee vaikeampaa kuin ensimmäisessä tapauksessa? Ja joka tapauksessa vaatisi enemmän työtä ja testaamista luoda resoluutio-riippumaton uusi versio, etenkin peleihin joissa moottori itse vaihtelee rendausresoa?

  (Ja kerrotaan nyt tässä nyt ihan erikseen, että yllä ei ole absoluuttisia väittämiä vaan ajatuksia siitä, että mitä ongelmia arvelen tuossa olevan.)
   
 18. no_way2000

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  6 772

  Jep, Wide resotkin päivitettiin aikanaan PC peleihin perästä kun 4:3:esta siirryttiin wideeihin. Kappas sekään ei onnistunutkaan ilman, että pelintekijät puuttuivat siihen pätseillään vaikka kuinka Windowsin desktopilla se näyttö olikin wide-resossa ja vaikka kuinka oltiin DirectX ympäristössä.
   
 19. kodachi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  3 124
  Yritänpä vastata tähän nyt parhaimman tietoni mukaan, kun aihealueeseen olen uskollisesti perehtynyt. :)

  Olisi hyvä saman tien huomioida, että emulaattorit pyrkivät käyttämään oikoteitä aina kun mahdollista, nimittäin toisen arkkitehtuurin tarkka emulointi vaatii tolkuttomasti suorituskykyä. Esim. Ars Technicalta löytyy hyvä kirjoitus bsnes-emulaattorista, joka on ehkäpä kaikkein uskollisin SNES-emulaattori PC:lle. Lyhyesti: Super Nintendon ytimenä on vaivainen muutaman megahertsin suoritin, mutta lähes 100% tarkkuuden emulointi PC:llä vaatisi jopa muutaman gigahertsin suorittimen. Suosittelen lukemaan artikkelin, niin pääsee paremmin jyvälle siitä, miksi näin on. (Tässä samalla päädytään siihen, onko "riittävän hyvä" oikeasti riittävän hyvä, vai täytyykö emulaattorin olla täydellinen ollakseen "riittävän hyvä".)

  Mitä Xbox Onen taaksepäin yhteensopivuuteen tulee, on nimitys ehkä hieman harhaanjohtava. Xbox One ei tietenkään ymmärrä Xbox 360 -pelejä sellaisenaan, eli tekninen toteutus on todellakin merkittävä suoritus Microsoftilta. Digital Foundry teki ominaisuudesta pidemmän analyysin, jonka löydät täältä: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-vs-backwards-compatibility-on-xbox-one. Ajatuksen tasolla Xbox One virtualisoi Xbox 360:n suorittimen, joka lukee asennetun pelin binäärikäskyt muistiin. Xbox One käy läpi nämä käskyt ja tulkkaa ne reaaliajassa sopiviksi käskyiksi omalle arkkitehtuurilleen. Myös DF painottaa, että suurta apua ominaisuuden toimivuuteen tulee sen johdosta, että kaikki Xbox 360 -pelit käyttivät DirectX-rajapintaa grafiikkakäskyille. Siksi Xbox One kykenee lähes 1:1 tarkkuudella suorittamaan grafiikkaan liittyvät käskyt omalla grafiikkasuorittimellaan ilman emuloinnin tarvetta. Ainoa, mikä on tarpeen emuloida, on tosiaan Xbox 360:n PowerPC-suoritin. Tällaiselle emuloinnille on oma nimityksensä eli dynamic binary translation.

  Mikäli verrataan tuota Xbox Onen käyttämää tekniikkaa edelliseen esimerkkiin SNES-emulaattorista, on kyse erityisesti virtualisoinnista eikä simuloimisesta. Nimittäin bsnes on full-system simulator ja sen puolesta vaatii moninkertaisesti enemmän suorituskykyä kuin alkuperäinen laitteisto, koska se pyrkii ohjelmistossa simuloimaan kokonaista järjestelmää eikä vain yksittäistä komponenttia. Xbox Onen ei tarvitse käyttää vastaavanlaista matalan tason emulointia, koska korkean tason rajapinnat kuten DirectX ohittavat tuon vaatimuksen. Sen sijaan SNES-pelit suoritettiin ns. "raudalla", eli yhtenäistä rajapintaa ei ollut käytössä kehittäjien keskuudessa, vaan kukin päätti itse mitä tekee konsolin suorittimella ja raa'asti ohjelmoi jokaisen tarvittavan käskyn itse käsin. Nykyisin jos niin tehtäisiin menisi ikä ja terveys ennen kuin yksikään peli saataisiin julki. Ymmärrykseni mukaan viimeisin konsoli, joka käytti tuota vanhan ajan tapaa ainakin osittain, oli alkuperäinen Wii: https://fail0verflow.com/blog/2014/console-hacking-2013-omake.html. Lukaise tuosta kirjoituksesta osion "Espresso" alta löytyvät mielenkiintoiset nippelitiedot.

  Useimmat tunnetut emulaattorit kuten mm. Dolphin ovat hiukan molempien sekoitusta: vaikkei koko laitteistoa simuloida, löytyy useimmille yksittäisille komponenteille kuten äänipiirille omia tapoja emuloida niiden toimintaa, kun yleisemmässä mittakaavassa käytetään JIT eli just in time -kääntämistä toisen arkkitehtuurin käskyjen suorittamiselle. Hyviä ja huonoja puolia on kaikissa, mutta yksinkertaisimmillaan käytetään aina sitä tapaa, mikä on kaikkein edullisin tehovaatimusten osalta. Esim. Xbox Onen puolella on Microsoftin oma kirjasto eri rajapintoja, jotka on saatu yhteensopiviksi taustalla. Eli jäljelle jää ainoastaan PowerPC-suorittimen virtualisointi. Sen sijaan kaikkien pelien kanssa yhteensopiva SNES-emulaattori on mahdollista toteuttaa vain koko järjestelmän simuloinnilla. Lopuksi on Dolphin, joka kääntää PowerPC-käskyt "just in time" ja muuten noudattaa yleisiä malleja eri emuloitavien komponenttien toiminnassa.

  Tässä kohtaa olisi hyvä virkistää muistia hieman, että Microsoft ei suinkaan ole ensimmäinen yritys, joka on toteuttanut virtualisoidun PowerPC-suorittimen: Apple on ehkä tunnetuin ja paras esimerkki vastaavan ominaisuuden toteuttamisesta, joka toimi saumattomasti ja tehokkaasti. Aiheesta löytyy paljon, kun hakee tietoa nimityksellä Rosetta (Applen oma nimike kyseiselle "taaksepäin yhteensopivuudelle") tai alkuperäisellä nimellä QuickTransit. Myös Applen puolella oli oma kirjasto rajapintoja eli Carbon sekä Cocoa. Muussa tapauksessa siirtymä PowerPC-arkkitehtuurista Intel-pohjaiseen ratkaisuun olisi ollut moninkertaisesti vaikeampi toteuttaa Applen kannalta. Tuohon aikaan Microsoft tarjosi käänteistä ratkaisua: x86-arkkitehtuurin Windowsin virtualisointia PowerPC-pohjaisella Macilla (Microsoft Virtual PC, jonka teknologia oli Connectixin kehittämä). Siis historiaa löytyy useamman vuoden takaa Microsoftilta virtualisoinnin ja emuloinnin suhteen, eli ominaisuus ei suinkaan ole uusi asia nyt Xbox Oneen saapuessa. Merkittävän siitä kuitenkin tekee sen, että Xbox Onen suorituskyky on alhainen verrattuna edes keskivertoiseen tietokoneeseen. Tämän takia keskustelu lähti omalta osaltani siitä, mitä kaikkea voisi olla luvassa Xbox Scorpion puolesta, kun vihdoin ollaan puuttumassa tehon puutteeseen.

  Vastatakseni vielä siihen, mitä se todellisuudessa vaatisi, että esim. kasvattaisi resoluutiota Xbox 360 -pelin kohdalla, kun se suoritetaan Microsoftin emulaattorissa: todennäköisesti vähän teknisellä tasolla, mutta enemmän muualla. Niinkään resoluution kasvattaminen ei ollut toiveeni vaan enemmänkin reunojen pehmennys ja korkealuokkainen varjojen piirto. Nuo ovat kaksi asiaa, jotka ovat edulliset kytkeä päälle, perustuen siihen miten esim. Dolphin toimii ja mitä DF on analyysissään pohtinut Xbox Onen taaksepäin yhteensopivuuden toteutuksesta.

  Toivottavasti tämä vastasi kysymykseen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2016
 20. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 078
  Kyllä, kiitos mielenkiintoisesta ja kattavasta vastauksesta.
   
 21. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Tälle annan virtuaalisen plussan.

  [​IMG]
   
 22. no_way2000

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  6 772
  Tässähän ei ollut mitään uutta ainakaan minulle. Täysin googlesta kaivettua tietoa sen lisäksi tuokaan ei ole vielä se lopullinen totuus, koska kukaan - paitsi MS tietää tasan miten tuo toimii. Tuosta löytyy erilaisia kommentteja ja arvioita ympäri nettiä.

  Sit kun ymmärretään, että missä kohtaa tuo itse virtualisointi ja käskykannat pyörivät sekä peli eli sen Xbox360 x86 OS:n sisällä eikä varsinaisesti Xbox Onen OSn sisällä, joka on erillään ja mikä ja miten joku virtualisoitu laite esim. vGPU näytetään virtualisoidulle OS:lle varsinkin kun meillä on 10Mb Edram vs. 32 Mb ESRAM vielä välissä.

  Varsin raaka ja alkuperäinen slaidi tuosta rakenteesta Xbox Onella ja en usko tuon ihan hirveästi Scorpiossakaan muuttuvan:

  [​IMG]  Myös kannattaa huomioida PowerPC "emuloinnissa" se, että on hieman eri asia emuloida jotain pikku peruskikkulaa X vs. pelisovellus joka on vaativampi. Tämän lisäksi ymmärtää haaste 3 x 3,4 GHz customoitu PowerPC CPU (+ tuki 6 threadille) vs. 6 (7) x x86 Core ja joka toimii 1,75Ghz taajuudella.

  Nyt en tähän hätään löydä flops-speksia, mutta muistelisin tuon Jaguar paketin olevan ihan yhtätehokas siinä laskennassa kuin tuo PowerPC paketti x360:ssa kymmenen vuoden takaa, joka nyt jo osoitti tämän CPU tehojen ja kehityksen huonouden tähän geniin jo valmiiksi ja nyt näin suoraan sanottuna PS4 Pron kanssa varsin huonoksi. Olisikohan tuo ollut jossain ubisoftin slaidissa.

  Se että Scorpiossa on huomattavasti enemmän tehoa niin silti en ymmärrä mistä tuo resoluution nosto yhtäkkiä tehtäisiin (tähän pyysin Juginabilta myös lähteen), kun kyseessä on niin CPU kuin GPUn emuloinnista tuossa välissä ja edelleen käytetään sitä alkuperäistä materiaalia eli käytännössä pelintekijän xbox 360:en levyä ja peli pyörii sen virtualisoidun OS:n sisällä. En ymmärrä sitä, että miksi se olisi jotenkin "helppo" ratkaisu näitä alkaa lisäilemään alkuperäiseen materiaaliin, joissa saatetaan muutenkin käyttää varsin kustomoituja ratkaisuja pelien enginen tasolla ja jotka on edelleen pelintekijöliden määrittelemiä sekä omaisuutta eivätkä MS:n, joka käytännössä tarjoaa vain alustan.

  Xbox One S-mallissa kuitenkin tuo alkuperäinen X360 peli skaalautuu 4K reson näytölle erillisen skaalaimen avustuksella ja toki myös Xbox Scorpiossa.

  Ja jotta ei menisi ihan offtopiciksi niin AMD vahvisti Zenien tulevan vuoden 2017 alkupuolella, joten ainakin kehitys ja aikataulu näyttäisi mahdollistava niiden olevan ainakin teoria tasolla Xbox Scorpiossa:

  http://www.pcgamer.com/amd-confirms-zen-processors-launching-early-2017/
   
 23. Clayton Bigsby

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2010
  Viestejä:
  1 312
  Joo 8-core desktop prossu on tulossa, mutta ei sitä ihan sellaisenaan scorpioon lyödä. Tuon prossun TDP on 95W eli järkyttävä kiuas verrattuna jaguaariin. Siihen vielä se 6TF jeesusgpu päälle, niin tarvitaan aikamoinen koppa ja jäähdytys pölynimurituulettimilla varustettuna.

  Pensseli-setähän lupasi 8-core prossun, joten tulossa on joko jaguaari tai todella karsittu zen-lite.
   
 24. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Todella ansiokas ja hieno kommentti, joka sisältää asiantuntevasti kirjoitetun yhteenvedon emuloinnista & virtualisoinnista ja aihepiiriin liittyvistä haasteista!
   
 25. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Sinulle on jo aiemmin yritetty rautalangasta vääntää mitä virtualisointi ja virtuaalikone tarkoittavat.
  Ja nyt nimimerkki kodachi kirjoitti sinulle vastineeksi erittäin kattavan yhteenvedon emuloinnista ja silti vastauksesi on omat kommenttisi huomioonottaen lapsellisen ylimielinen.

  Vaikka saattaisit jopa kyetä vastaavat tiedot Googlesta kaivamaan, et kommenttiesi perusteella kuitenkaan osaisi kirjoittaa vastaavaa järkevää yhteenvetoa aihepiiristä.

  Sinun kannattaisi yrittää hahmottaa itsellesi, että tälle palstalle kirjoittaa useita nimimerkkejä, joilla on vuosien tai jopa vuosikymmenien kokemus ohjelmistojen/pelien kehityksestä. Näillä nimimerkeillä on aivan eri luokan kompetenssi pohtia ohjelmistokehitykseen liittyviä ongelmia kuin sinulla, minkä vuoksi onkin vaikeaa ymmärtää ylimielisiä kommenttejasi...
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2016
 26. no_way2000

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  6 772
  Ei vaan todennäköisimmin Zen sarjaan perustuva mobile-versio eikä desktop ja jonka TDP on huomattavasti pienempi, kuten myös tehoiltaankin verrattuna desktop-versioon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti