PS4 Pro, PSVR, PS5, Xbox One X, Xbox Series X, Switch, PC - väittelyketju

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja kodachi, 20.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  3 149
  Onneksi köyhät pääsee pelaamaan melkein kaikki julkkari pelit myös pleikka nelosella:rolleyes: Cross gen on syöpää ja sitä rataa. VPD nyt yleensäkkin perseilee nuilla hinnoilla.
   
 2. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 988
  Missä kohtaa tajuat että puhuttiin viime yön showsta ja sen antimista? Tais olla sony poneille pettymys, normaalisti täällä oltas aamu viideltä rummutettu uskomatonta showta.

  Juu en minäkään ihmettele vaikka saisi päälle 90 pojoa, enkä epäile etteikö peli olisi hyvä. Sonykin taitaa luottaa peliin kun trailerin jälkeen huudettiin että hei se on exclusive ja pc maininta oli "vahinko"
   
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. cob84 Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  1 311
  [​IMG]
   
  Palmjc ja lifestylenerox tykkäävät tästä.
 5. kodachi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  3 143
  Heikkoa päättelykykyä:

  1. Konsoleilla järjestelmämuisti on jaettu grafiikkamuistin kanssa. PC:llä taas jo Pascalin ajoilta on löytynyt jopa 10GB tai enemmän puhtaasti grafiikkamuistia ja sen päälle tyypillisesti porukalla 8-16GB järjestelmämuistia. Eli arkkitehtuuri sallii huomattavasti suurempien tietomäärien säilyttämistä erittäin nopeissa muisteissa, mitä konsolilla ei ole mahdollista tehdä jaetun muistiarkkitehtuurin takia. Toisin sanoen skaalautuvasti muistin mukaan voi tekstuureja ja muuta säilyttää reilummin PC:llä.

  2. Konsoleilla pelit joudutaan tehokkaasti pakkaamaan ja siksi tuo PS5:n arkkitehtuuri sekä ”Xbox Velocity Engine” ovat tarpeen. Sen sijaan PC:llä tallennustilaan vaihtoehtoja löytyy kaikenlaisia ja kapasiteetilla voidaan kokonaan sivuuttaa tarve pakata tietoa niin tiheästi, mitä konsoleilla.

  3. Jopa Windows-päivitykset voi ”deferrata” muilta käyttäjiltä vähän kuin p2p-tiedonsiirtokin ja uskon, että tällainen ratkaisu tulee jatkossa pelikauppoihin PC:llä (eikö olekin jo Steamissä ainakin?), jolloin internet-kaistaa säästetään kun p2p-menetelmillä voi suomalainen naapuriltaan saman pelin sisällön ladata, oli se miten suuri tahansa.

  RTX I/O on upea asia, mutta en todellakaan usko näytönohjaimeen sidonnaisiin peleihin. Jos AMD:ltä saapuu vastaavanlainen rajapinta yhteensopivuudella, niin sitten toki. Mutta pelkkä ajatus, että pitäisi ”sertifioida” SSD:t pelejä varten yhteensopivaksi on absurdia. Eli tuskin tulee tarpeen. Mahdollisesti RTX-käyttäjät saavat RTX I/O ”Enabled” pelejä asennettua ja hyödynnettyä kaista-, kapasiteetti- ja muistiedut, mutta muut pelaa samaa peliä SATA3 kovalevyltäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2020
 6. Man1ac

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 526
  Mitä ihmettä oikein sekoilet? Tehokkain konsoli? Jää nähtäväksi, vai uskotko suoriltaan valehtelija-Spenceriä? Halvempi kuin pleikan vastaava? Nyt taas heilutellaan maalitolppia ihan huolella, kun pleikkarin digiedition kilpailee täysipainoisesti Series X:n kanssa, Series S on ihan omassa moposarjassaan.

  Xbotin on vaikea tajuta tuota vanhoihin peleihin liittyviä epäloogisuuksia. Aivan kuten One X:n kanssa, ostat tehokkainta rautaa mutta et hyödynnä sen täyttä potentiaalia. Tämä sama ongelma on jatkossa Series X:llä, kun alkuun riippakivenä on last gen vehkeet ja sen jälkeen Series S. Sonylla taas tätä ongelmaa ei ole vastaavassa mittakaavassa, sillä jo ensi vuoden GoW on puhdas PS5-exclu. Siksipä bottien ulina Demons Soulsista on varsin hupaisaa, kun omalla alustalla se laadukas uusi 1st party tarjonta loistaa poissaolollaan. Nytkin ulisette pleikkarin launch tarjonnasta, vaikka 1st party tarjontaa on moninkertainen määrä jo launchissa vrt. räkspoks.

  Niin kyllähän sitä geneeristä hutusta kelpaakin maksella se 13 e/kk, sopivasti unohtaen ne pelit jotka joutuu jokatapauksessa hommaamaan kun eivät palveluun tule ajoissa. PS5 ostajat sen sijaan saavat läjän huippupelejä samalla PS+ tilauksella ilman erillistä GP-tilauksen tarvetta. Amatöörit sitten ostavat pelinsä täydellä hinnalla ja ulisevat kuinka se digi on niin kallista, nyyh!
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2020
 7. Man1ac

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 526
  :facepalm:

  Mitäs kyseisessä striimissä olisi pitänyt esitellä jotta xbotit olisivat olleet tyytyväisiä? Ainahan te jaksatte ulista ihan riippumatta siitä mitä näytetään. Nyt saatiin useampaan genreen laadukasta 1st party tarjontaa 3rd partyjen lisäksi, mutta yllätys että ei xboteille maistunut.

  On myös jokseenkin koomista ulista pleikkarin tarjonnasta kun oman alustan tarjonta on noin surkeassa jamassa launchissa, mutta tämä lienee tarkoituskin jotta huomio saadaan kiinnitettyä muualle. Mitäs te botit oikein meinasitte julkaisussa tosiaan 1st partyjen osalta pelata? Taitaa hieman heikolta näyttää, jos vahvin kandidaatti on GeoW:n spinoff.'

  Tuosta Demons Soulsin PC-portin oljenkorresta kannattaa pitää kiinni, ettei vaan tulisi pettymystä. :D

  1. Niin ongelmahan onkin se, millä se tieto saadaan riittävän nopeasti näyttikselle kuormittamatta CPU:ta. PC:llä tähän vaaditaan CPU:lta overheadia, kun asiaan erikoistuneita piirejä ei ole kuten pleikkarissa.

  2. Aivan samaa pakkausta tehdään myös PC:llä. Velocity architecture on sitä varten, että SSD:tä voidaan käyttää VRAM-muistin jatkeena, jolloin assetit ovat nopeammin käytettävissä.

  3. Myös AMD:lta tulee RTX I/O:ta vastaava tekniikka, jota on siis konsoleissa hyödynnetty. Mitä absurdia siinä on että jatkossa pelien järjestelmävaatimuksiin tulee järjestelmän I/O-nopeus? Onhan siellä nytkin jo vaadittavat määrät RAM-muistille, CPU:lle, GPU:lle jne. Jotta mainitsemasi skenaario olisi mahdollinen, järjestelmämuistia tarvittaisiin nykyisestä moninkertainen määrä, kun jopa Velocity Architecturellakin on väitetty nopea pääsy 100 Gb tietomääriin. Siinä ei yksinkertaisesti enää perinteinen SATA3-väyläinen ratkaisu pysy mukana, vaikka dataa olisikin ladattu valmiiksi keskusmuistiin SSD:n sijasta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2020
 8. Venomikonjakki

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2018
  Viestejä:
  476
  No ei suoraan halvempi kuin ps5 mutta varmasti jos aletaan katsomaan ps5 pelien hintaa. Gamepassissa nuita pelejä on ihan kivasti. Tehoa on ihan faktatietoisesti enemmän kuin ps5. Onhan ps5 ssd ihan faktatietoisesti kovempi kuin series x:n. Et saa 52 cu:sta samalla arkkitehtuurilla hitaampaa rautaa kuin 36 cu:isesta. Ainoastaan jos kellot olisivat yli puolet alemmat mutta näin ei tosiaankaan ole. Ps5 plus nyt ei itseä ainakaan kiinnosta kun nuo kaikki ff xv infamous, ratchet yms hyvät omasta mielestä parhaat on jo tullut koettua ps4:sen kanssa. Vanhaa pasetta en jaksa jauhaa. Xbox gamepassissa on kuitenkin paljon pelejä mitä en ole aikaisemmin pelannut niin tuo enemmän sitä kautta vastinetta. Kakkoskonsoliksi menee tuo ps5 digital. Harmi että parhaat ff xvi ja ratchet ja ragnarök tulevat vasta ensi vuonna.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2020
 9. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  3 149
  Valehtelusta puheen ollen, mites oli ne Cross gen pelit pleikalla? 20€ halvempi kuin asemallinen pleikka ja yhden exclun kalliimpi kuin digital malli:)
   
 10. Happo83

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2019
  Viestejä:
  27
  Petyin kyllä vähäsen tuon ps5:n hintaan olisi voinut olla digi versio vaikka 299€ ja asemallinen versio 399€.Joten ehkä voisi kuitenkin palata takaisin xbox pelaajaksi.Ei tuota tietokonettakaan jaksa kokoaikaa päivittää.Katson nyt tässä mitä teen.
   
 11. Man1ac

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 526
  Niin, puhtaasti TFlopseja vertaamalla eroa saadaan se 17 pinnaa teoreettisessa laskentakyvyssä. Nämä laskelmat vaan jättävät huomiotta kaiken muun mitä korkeammalla kellotaajuudella rullaava GPU saa aikaan, joten nähtäväksi jää paljonko tätä todellista eroa sitten onkaan, saati sitten onko tämä enää ylipäätään järkevissä mittakaavoissa havaittavissa. Vai tutkitaanko taas moninkertaisia suurennoksia erojen saamiseksi? :think: Itse nyt arvotan konsolissa tehon sijasta sitä, mitä se tarjoaa PC:n ohella. XBox kun ei tuo käytännössä mitään uutta pöytään muuten kuin pienemmän form factorin osalta. Tehoilla on taas aivan turha alkaa keulimaan, kun PC-raudassa on tätä kuitenkin moninkertaisesti tarvittaessa, jos tälle jotain arvoa antaa.

  Pelimakuhan on taas ihan puhtaasti subjektiinen asia, siitä on edes turha keskustella sen enempää.
   
 12. Man1ac

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 526
  Katos toinen botti ulisee samasta asiasta? :D Meinaat että Guerrilla Gamesin olisi pitänyt pyöritellä peukaloitaan PS5 odotellessa vuodesta 2017 lähtien? Xbottien typeryys on kyllä käsittämätöntä, ei kaikki pelidevit toimi kuin 343i. Ensi vuonna julkaistava GoW Ragnarok onkin taas puhdas PS5-exclu, millos xbotit saavat todelliset next gen pelinsä? Sitä odotellessa sitten pelataankin vanhoja 3rd partyjämiä ja MS:n niin "laadukasta" 1st party tuotantoa.

  Koomista että jaksat ulista pelien hinnoista vaikka mikään ei pakota ostamaan niitä 80 euron hintaan. Näyttäisi nykyisellä dollarin kurssilla Demons Souls irtoavan alle 60 euron, menee jo vähän kipurajalla, mutta eiköhän tuo tästä merkkipaalusta tule maksettua. MS:llä kun taas olet käytännössä aivan täysin 3rd partyjen varassa pelitarjonnan osalta, kylläpä kannattaakin haaskata se 500 euroa vain vanhoja pelejä pelatakseen! :facepalm: Kerroppas sinä nyt bottina että mitä 1st partyja nyt sinne launchiin xboxilla nyt oikein saadaan? Vai onko todellakin tarjonta noin surkeaa mitä on kerrottu? Millä pelillä ne Series X:n väitetyt tehot nyt oikein tulee esille? Halo Infinite se ainakaan ollut, Dirt 5 näyttää puolestaan ripulilta.

  Jos konsolin BOM on luokkaa 450 euroa, niin aivan turha kuvitella että sitä myydään 150 euron persnetolla isompia määriä ilman että otetaan takkiin huolella. PS4 oli puolestaan huomattavasti halvempi valmistaa, joka mahdollisti halvemman price pointin jo launchissa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2020
 13. kodachi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  3 143
  Siis juu, onhan Microsoft DirectStorage olemassa jo, mutta ei varmana vaadita pelaajia päivittämään SSD-levynsä.

  Muuten tämä olisi ensimmäinen kerta, että voisi puhua ”PC 2”:n saapumisesta, joka rikkoo yhteensopivuuden aiemmille ”PC 1” tietokoneille.

  Mm. hiljattain vielä oma kaveri pelasi tuhnulla PC:llä vanha GTX 660 ja joku ensimmäisiä Intel Core i5 prossuja kaverina 4GB RAMilla ja hyvin pyöri Borderlands 3 ja Destiny 2 ja pystyi netissä raidaamaan. Ja kyllä tuosta pidetään kiinni jatkossakin.
   
 14. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  3 149
  Ei tartte tyytyä vanhoihin peleihin, eikä remakeihin:wink: toki ori 2 tulee pelattua 120fps.
  Vain tyhmä maksaa pelistä tuollaisia ryöstöhintoja, ymmärsit varmaan pointtini? Kiitos gamepassin, ei tartte pelejä ostaa ennen BF6 julkaisua.
   
 15. cob84 Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  1 311
  Hyvin tuntuu molemmat konsolit tekevän kauppaansa mitä tuolla lueskellut niin
  Aikalailla molempien konsolien ensimmäiset erät jo loppuunmyyty boxin puolella jopa S näyttäisi olevan aika kortilla. nooh saas nähdä millainen ryntäys 22. päivä on gigantin sivuilla kun niillä alkaa Series X/S ennakkomyynti ja tuo All Access myynti...
   
 16. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 586
  Toivottavasti Microsoft ei tule hilaamaan tilauspalvelunsa hintaa ylöspäin, aika moni kun tuntuu ripustavan kaiken uskonsa konsolin menestyksestä sen varaan :o
   
 17. cob84 Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  1 311
  Palmjc tykkää tästä.
 18. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  3 149
  Voihan se toki nousta, tuskin kuitenkaan vielä pariin vuoteen.
   
 19. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 586
  Ööh oma ps3:kin (valmistus lopetettu 2016) saa yhä Sonyn rakkautta ja psn:stä voin ladata kaikki sille vuodesta 2007 lähtien ostamani pelit, eli kertoisitko millä tavalla takki on kääntynyt?
   
 20. cob84 Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  1 311
  Tuollaista "tietoa" oli vielä kesällä jota SDF hehkutti täällä kovaan ääneen ettei Sony lähde samalle linjalle Microsoftin kanssa eli että PS4:sta ei enää tuettaisiin Exclujen voimalla:

  https://respawn.fi/sonyn-ps5-konsolille-tehdyt-yksinoikeuspelit-eivat-kaanny-ps4lle/

  Edit: Onhan tuo tietysti selvää ettei kaikki PS5 exclut käänny PS4:lle mutta aika iso osa on varmasti kyseessä
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2020
 21. Man1ac

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 526
  Ironia on vahva tässä. Ei tartte tyytyä vanhoihin peleihin, mutta pelaat sitten launch pelien puuttuessa jo julkaistua 1st party peliä 120 fps? :D Pleikkarilla kun tässäkin saat valita, voit pelata laatu-remakea tai sitten ostaa uusia 1st party pelejä jo launchissa. Joko nyt älysit eron näissä kahdessa? :D

  Vain tyhmä ostaa uuden konsolin pelatakseen vanhoja pelejä. Ryöstöhintoja ei ole pakko edelleenkään maksaa, sitäpaitsi aivan samalla tapaa hinnoittelu on nousussa muillakin julkaisijoilla, pl. CD Project red. Tuohon en usko pätkääkään, että tyydyt ainoastaan GP tarjontaan ennen BF6:sta. Ihan samalla argumentilla voisin väittää ettei pleikkarillekaan tarvitse hommata PS+ pelien ansiosta uutta pelattavaa, eikä samalla tarvitse edes murehtia että pelit lähtevät palvelusta samantien RDR2:n tapaan.

  https://www.pushsquare.com/guides/all-free-ps-plus-games-in-2020
   
  Quantum tykkää tästä.
 22. cob84 Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  1 311
 23. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 586
  No tuskinpa ps5 konsolille tehdyt pelit kääntyvätkään :D Mutta entä jos pelin kehitys on aloitttu myös ps4:lle?

  Ja ihan kuin tämä sama kysymys vastauksineen olisi aikaisemminkin ollut täällä, mutta jostain syystä se koko ajan "unohtuu" vihreältä leiriltä.
   
 24. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  9 499
  Nyt on nähty Sonyn show ja olihan vakuuttavaa next gen tykitystä. Demon`s Souls oli kovinta mahdollista herkkua. Suurin huoli on nyt saako laitetta ja peliä hyppysiin 19.11 mielettömän kysynnän takia. Sonyn osalta on tämä kurja juttu kun sitä herkkua haluaa niin suuret massat ettei kaikille riitä.

  Boteille saa nauraa jatkuvasti kun puhuvat noin pahasti itseään pussiin :D

  Se on todellakin tyhmää ostaa kallis konsoli pelatakseen vain vanhoja pelejä. Sama trendi toistuu nyt toisessa sukupolvessa :D
  Pelien hinnoissa on kaikilla valmistajilla korotuspainetta ja onhan se ymmärrettävää kun tekemisen kulut nousevat kaikenaikaa. Silti järkevällä ostokäytöksellä mitään 80€ hintoja ei tarvitse maksella.
   
 25. jwp

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  4 402
  Demons Souls remake taitaa vaan olla alun perin ps4 -peli, kuten eurogamerkin epäilee.
   
 26. Venomikonjakki

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2018
  Viestejä:
  476
  Ei kyllä mitenkään vakuuta ja sama peli kuin ps3 uusilla grafiikoilla. Toki d souls fanit varmasti ostaa tuon.

  ps5 on kyllä kova laite mutta tuo ps plus collection on ihan turha. Olisivat vaan tunkeneet nuo pelit ps now palveluun.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti