PS4 Pro, PSVR, PS5, Xbox One X, Xbox Series X, Switch, PC - väittelyketju

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja kodachi, 20.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 903
  PlayStation 5 Reportedly Arriving In November 2020 With $499 Retail Price -ibtimes.com  Jo toinen "vuoto" joka kertoo joulukuun 2020 julkkarista. Ja jos hinta on todellakin tuo, on kyseessä kohtuu tehokas konsoli etenkin kun Sony jo varmistanut myyvänsä konsolia ainakin alkuun tappiolla.

  PS5 And Xbox Scarlett Feature About 50% Increased Processor Frequency, Says Warface Dev -gamingbolt

  50% kovemmmat kellot nykygenistä tarkottaisi suunnilleen tulevien konsoleiden CPU:lle 2,6 -2,8ghz lukemia.   
 2. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 903
  Esim. Unchartedissa on varsin suosittu moninpeli.  Esim. Gears 5 on samanlainen siltä osin, että yksinpeliin on panostettu kunnon "kampanjalla",mutta moninpeliin voi upottautua pitkäksikin aikaa. Just saying.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 298
  Mutta eikö ne tämän yhden viherleiriläisen oman standardin mukaan silti edelleen ole ihan aitoja yksinoikeuksia:

  :D
   
  Quantum tykkää tästä.
 5. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  660
  Ai niin joo, hups. Unohtui tämäkin :D

  Joka tapauksessa kuitenkin pointtina oli, että Xbox on (jostain syystä) enemmän moninpelialusta ja pleikkari on yksinpeleistä nauttivien introverttien alusta (jostain syystä) ;)
   
 6. Hulihelikopteri

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  341
  Mitäs jos on sosiaalinen ja pitää vaan hyvistä tarinoista ja yksinpeleistä?
   
 7. cob84

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  801
  Tähän yhdyn @Palmjc :n kanssa että missä isoissa tai miksei pienemmissäkin peliarvosteluissa/julkaisuissa mainitaan että Xbox Onen pelit ovat multiplattareita? jos löytyy aineistoa tähän niin olen silloin tyytyväinen :)
   
 8. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  660
  Ei ole bottilogiikan mukaan mahdollista.
   
  Quantum ja Hulihelikopteri tykkäävät tästä.
 9. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 429
  Sony panostaa tekoälyn kehitykseen: Sony AI

  https://www.gamereactor.fi/uutiset/702203/Sony+panostaa+tekoalyn+kehitykseen+Sony+AI/

  Mestari Sony laajentaa teknistä etumatkaansa panostaen tekoälyn kehitykseen :psmoke:

  Mainitaanko muron Red Dead Redemption 2 pc arvostelussa, että se on multiplattari? Tai Nioh pelin pcgamer arvostelussa, että se on multiplattari? Kysymys on siitä, että miksi itsestään selvyyksiä pitäisi mainita korostaen? Eikö riitä, että arvosteluun merkittään pelilaitteet joilla se on pelattavissa vai täytyykö xboteille kirjoittamalla ja piirtämälläkin kertoa kyseessä olevan multiplattari? Donella on vain pieni määrä aitoja yksinoikeuksia. Halo 5 on yksi sellainen. Nähtäväksi jää milloin sekin valuu ainakin pc:lle.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 10. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 429
 11. cob84

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  801
  Lopeta jo tuo kiertely ja pistä faktaa tiskiin! yksikin linkki jossa Xbox onen pelit mainitaan multiplattereina niin se riittää minulle. Jos ei löydy niin lopeta se turha p*skan jauhaminen sillä kummallakohan on enempi painoarvoa tavan murojantterilla joka mutuilee ja kiertelee päivästä toiseen vastamatta kunnolla väitteisiin ja kysymyksiin vai alan julkaisuilla jotka ovat tehneet duuniaan niin kauan kuin konsoleita on ollut olemassa.
   
 12. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 429
  Ja tämä kiertely vain jatkuu vihreässä leirissä. Ymmärrätkö miten typerältä kuulostat inttäessäsi jostain tietystä sanasta joka pitäisi olla jokaisessa artikkelissa mainittuna? :D PC+done ei ole done yksinoikeus. Itsestäänselvyyksiä ei ei tarvitse korostaa. Siksi niitä et löydä sen enempää suomalaisista kuin englanninkielisistä artikkeleistakaan.

  Puhut ikäviä xbot toveristasi @Palmjc. Onhan se keskustelun kannalta kurjaa kun ei tiettyihin kysymyksiin vastata tai tehdään katoamistemppu kuten sinulla on tapana. Silloin alkaa vastaamisen halukkuus rakoilla muillakin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 13. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 482
  Ihan hyvä että ms käyttää tuota exclusive sanaa. Muuten olis Playstationin foorumit täynnä kysymyksiä että julkaistaanko peli heidänkin alustalle. Sitä meinaa on jo, koska kaikki ei elä murobbs tai iotecissä.

  Helpottaa varmaa perus kuluttajan arkea kun molemmat käyttää exclu sanaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 14. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 429
  Mäsällä on luultavasti ajateltu, että tässäkin tapauksessa pieni vale ei haittaa kun kaikenmaailman lupauksilla pyörryksiin puhutut eksyksissä olevat xbox pelaajat pyörivät PS4 pelien osastolla etsimässä kunnollista pelattavaa.

  Exclusive sanan käyttö on täysin paikallaan kun peli sitä oikeasti on. Ihan täysin relevanttia on sanoa Halo 5 peliä sellaiseksi ja myös alla olevan linkin takaa paljastuvien pelien osalta.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Xbox_One-only_games
   
 15. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 482
  Ihan selkeetä omasta mielestä.
  Toiseksi miksi jaat linkkiä mikä ei pidä paikkaansa?
  No haluan olla ystävällinen ja sanoa että sieltä puuttuu jotain ettei sinun touhusi mene taas täysin mutuiluksi.
   
 16. cob84

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  801
  Eli kiertely ja mutuilu senkuin jatkuu kun ei ole faktaa esittää??
   
 17. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 429
  Ok. Sinusta on selkeää mutta monesta muusta se on harhaanjohtavaa valehdella peliä yksinoikeudeksi kun peli ei sitä ole.
  Sinulla on täysi vapaus lisätä sivustolle jos sieltä jotain puuttuu. Nyt menemme tällaisella tiedolla ja heikoltahan se näyttää donelle.
  Ei ole mitään puuttuvaa faktaa vaan täysin normaalilla järjenjuoksulla ymmärrettäviä asioita. Nämä tuntuvat olevan ongelmallisia vain xbot-sotureille.
  Se mikä tässä huvittavinta on kuinka puolustat henkeen ja vereen tätä yksinoikeuskäsitettä vaikka ei ole kovinkaan pitkä aika kun olet viimeksi haukkunut Sonyn tästä strategiasta pitää pelit vain omalla alustallaan :D
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 18. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 482
  Monesta muusta? Muutamaa tämän foorumin sotilasta se tuntuu ainoastaan häiritsevän.
  Ellet ole tutustunut massiiviseen facebook/ps4 ryhmään niin sielläkin käytetään sanaa xbox exclusive, eikä se ketään häiritse.

  Vai olisko selkeämpi mainostaa esim. Sea of thieves multiplatform game? Omasta mielestä se vasta kusetusta olisi.
   
  Palmjc ja cob84 tykkäävät tästä.
 19. Hulihelikopteri

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  341
  Mutta kun se ei muuta sitä ettei ne ole excluja, jos pystyy monella alustalla pelaamaan. Eli se on siis valehtelua. Järkiki sanoo sen että jos väittää valetta todeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
  Quantum tykkää tästä.
 20. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 482
  Meillä on nykyään monta alustaa millä pystyy pelaamaan pelejä.
  Microsoftin isoimpia pelejä pelataan näistä kahdella?
  Eli mikäli sea of thieves tai forza karttia voisi pelata xbxo onella, pc:llä, nintendo switchillä, ps4:lla ja vaikka stadialla niin omasta mielestä peli olisi 110% multiplatform.
  Muttakun se toimii ainoastaan näistä kahdella niin ms varmasti käyttää exclusive sanaa, enkä näe että täsä kusettetaan tai harhaanjohdetaan ketään. Ymmärrätkö?

  Semmoset ihmiset ketä pelaa pelkillä konsoleilla ja näkee telkkarista forza kart mainokse ni tuskin olettaa sen tulevan nintendolle koska ms käyttää sanaa exclusive. Pc nörteille tää on itsestään selvyys kuka jakelee pelejä ja mille alustalle.

  Vai onko sulla kusetettu olo nytte? Jouduitko ostaa xbox onen tietyn pelin takia, viimeisten vuosien uutisten jälkeen jolloin ms on sanonut että pelit tulee myös pc:lle?

  Samaa tekee sony, mutta ne vain ei kerro kuluttajalle koska pelin linsenssi heillä loppuu tai on tarkoitus julkaista myös pc:lle. Only on playstation.

  Nyt varmaan taas taas meidän quantumi tulee sepittäämään ettei sony tiedä, paskat kyllä ne tietää.
   
 21. Hulihelikopteri

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  341
  Itseasiassa ei. Jos peliä pystyy pelaamaan useammalla kuin yhdellä alustalla, se on multiplatteri. Ja vaikka esim DS on vain ensi kesään exclu, niin ei se muuta sitä tosiasiaa että se on exclu. Sitä pystyy vain pelaamaan PS4:lla tällä hetkellä. Sama koskee myös xbox pelejä, jotka ovat olleet ennen vain boksilla pelattavissa. Ne olivat niin kauan excluja, kunnes niitä alkoi pystymään pelaamaan PC:llä. Otetaan esimerkiksi eka Gears Of War

  Huvittavaa että ilmiselvistä asioista väitellään.

  Ja en omista boksia, enkä osta. Enkä todennäköisesti osta next gen boksia, sillä ei tule mitään kiinnostavaa peliä siihen. Tai ei ainakaa ole tiedossa nyt mitään sellaista.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 22. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 903
  Jos peli tulee useammalle kuin yhdelle alustalle, kyseessä on silloin multiplatform. Näin siis virallisesti asia menee.

  Kuten aina, google on auttavainen. Jos kirjoitat sanat "definition of multiplatform game" hakuun heti alkuun tulee oikea sivu joka nätisti kädestä pitäen kertoo miten asia menee:

  Multiplatform
  If a software program is developed for mulitple operating systems, it is considered to be "multiplatform." Since Microsoft Word runs on both the Windows and Macintosh platform, it is a multiplatform application.

  In the consumer gaming market, multiplatform games run on more than one gaming machine. For example, a sports game developed for Xbox, Playstation, GameCube, and PC would be a multiplatform game. If a game is developed exclusively for one system, i.e. "The Legend of Zelda," for Nintendo, it is not multiplatform. Gaming hardware manufacturers use exclusive software as a reason for consumers to buy their system.

  https://techterms.com/definition/multiplatform

  Samalla sanottava että eräät pelitsaitit kieltämättä käyttävät sanaa "exclusive" aivan liian löperösti, ja tämän tiedon perusteella jopa harhaanjohtavasti. Kuitenkin, ylläoleva vääntää asian niin selvästi rautalangasta ettei jää mitään jossittelun varaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 23. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 482
  En mää oo kieltäny mitä exclusive tarkoittaa.
  Yritän täsä selittää että asiat on paljon selvempiä kun ms markkinoi omia pelejä, omalle konsolille eikä multiplattoina ettei ihmiset kuvittele niiden tulevan kaikille alustoille.
  Moni tänäpäivänä pelaa pelkillä konsoleilla, asia olisi eri joss microsoft toisi pelin xboxille ja playstationille.

  Tämä on minun mielipide ja yritän ymmärtää että kaikki ei fäbbää pelifoorumeilla 24/7 ja vähä yölläkin.
  Yritä sinäkin.

  Kyllähän quantumkin aktiivisesti päivittää esim eri foorumeille uude pelin tulosta, yleensä ps4 pelaajat saa nyt herkkua. Miksei se voi samalla markkinoida että ps4 ja pc pelaajat saa herkkua? Aivan se kohdistaa uutisen teitylle yleisölle.

  Se että mäsä mainosti, olisko ollu battlefield 1 aikaan että pelaa parhaiten xbox onella oli harhaanjohtavaa ja rumaa. Koska asia ei tainnut niin olla, siihen aikaan oli vielä niitä mustia laatikoita minkä rauta oli todella surullista.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 24. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 429
  Ei se olisi kusetusta vaan tosiasia. Tosin täysipäisille ja lukutaitoisille sitä ei tuolla tavalla tarvitse kertoa.
  Xbot logiikalla jos joku kirjoittaa vaikkapa PS4 ketjuun niin siinä ehdottomasti pitää kertoa pelin olevan myös pc peli tai jotain muuta jos kyse multiplattarista :D Voi luoja kun tuo selittelysi on mennyt pitkälle ja koko asia ihon alle. Täällä jo useampi on todennut samat asiat, että exclu on yhden alustan peli ja multiplattari 2 tai useamman sekä splice esitti hyvän linkin asiasta mutta vastalänkytys silti jatkuu yhdellä sankarilla.

  Tätä ketjua kun lukee niin tuntuu tuo vihreän leirin tuska entistäkin kovemmalta kun iotechin MS propagandaministerikin jäi eläkkeelle. Viimeinen sammuttaa valot.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
  seebra tykkää tästä.
 25. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 482
  Mää en edelleenkä väännä siittä mitä exclusive tarkoittaa. Miks ajatte asian aina siihe? Sulla on taas monta riviä pelkkää turhaa pään aukomista ni tuuntuu se ihan alle meneminen olevan siellä linjan toisessa päässä.

  Ps: äsken leijjuit täällä yhdellä multiplatterillä.

  ":D"
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 26. Hulihelikopteri

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  341
  Vähän se vaan vaikuttaa siltä että väännät siitä.

  Ei siinä, minua ei kiinnosta että onko peli exclu vai ei. Ei se tee pelistä parempaa. Mutta tosiasia on vaan, että PS4 on laajempi pelivalikoima kun on ne suosituimmat multiplatterit niiden exclujen päälle.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti