PS4 Pro, PSVR, PS5, Xbox One X, Xbox Series X, Switch, PC - väittelyketju

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja kodachi, 20.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 565
  Naughty Dog haluaa tehdä pelinsä valmiiksi – The Last of Us Part II:n julkaisu viivästyy

  https://www.konsolifin.net/uutinen/...us-part-iin-julkaisu-viivastyy?utm_medium=rss

  Mäsän tapauksessa peli olisi tuotu suunnitellusti helmikuussa ja vähän myöhemmin täysihintaisena vuosipäivityksenä sitten uusi versio samasta pelistä :rofl:
   
 2. RealDeal78

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2019
  Viestejä:
  184
  Äläs nyt. Nää vesselit nauraa sille että peli viivästyy. Sit me tyhmät joudutaan pelaamaan loppuun asti hiottua helmeä suupielet alaspäin;)
   
  Quantum tykkää tästä.
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. RealDeal78

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2019
  Viestejä:
  184
  Mites tää ketju nyt yhtäkkiä näin kuoli?

  Korreloiko ketjun hiljaisuus Sony vs Mäsä tulosta tässä genissä?:rolleyes:;)
   
 5. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 565
  Tiedän, että Xboteilla menee taas yöunet mutta näinhän siinä taas kävi, että Pro versio on ylivoimaisesti paras uudesta Call of Duty pelistä :psmoke:  edit. Done S lyö ässän pöytään. Melkein jo Fallout 4 tasolla.

  [​IMG]

  edit2 @Palmjc tiedoksi, että kyseessä on julkaisun jälkeen tehty arvio eikä minkään keskeneräisen ;)
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2019
  RealDeal78 ja aleksi61 tykkäävät tästä.
 6. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  669
  CoD:n osalta:

  Voisi taas ehkä hieman avata, että mihin perustaa oman väitteensä tietyn version paremmuudesta, jos näkee aiheelliseksi ottaa asian esille.

  Näin pikakelauksella katsottuna PS4 Pro versio pyörii kutakuinkin 60fps suurimman osan ajasta. One X versio taas pyörii jossain siinä 50-60 fps välillä.

  Jos viitsii kuitenkin lukea videon kuvauksesta tarkempia tietoja eri versioiden suorituskyvystä, niin voi huomata, että One X version tapauksessa sekä minimi- että maksimiresoluutio ovat kummatkin Xboxilla korkeammat. Eli ainakin parhaimmillaan Xbox versio näyttää paremmalta ja huonoimmillaankaan ei näytä niin huonolta, kuin PS4 versio. Toisaalta videolta on kyllä vaikea sanoa, minkä osan ajasta peli todella pyörii milläkin resoluutiolla.

  Eli mielestäni on enemmänkin mielipidekysymys tässä kohtaa, kumpi versio nyt on parempi. Riippuu täysin siitä, arvottaako enemmän resoluutiota vai ruudunpäivitysnopeutta. Todennäköisesti tämänkin pelin kohdalla tämänkin testin tulokset vaikuttavat aika paljon siihen, kumpaa edellä mainituista minkäkin leirin edustajat tällä kertaa pitävät tärkeämpänä :D

  Oma tulkintani nyt ihan tämän videon perusteella tästä olisi, että kummassakin versiossa on etunsa, mutta kumpikaan ei ole kokonaisuutena merkittävästi toista parempi.
   
  Palmjc ja lifestylenerox tykkäävät tästä.
 7. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 565
  Tässähän ei ole minkäänlaista epäselvyyttä. Suorituskyky menee aina poikkeuksetta resoluution edelle ja Pro versiossa suorituskyky on aina parempi ja usein vieläpä suurella marginaalilla 60fps vs 48fps. Toki xbox leirissä tätä suorituskyvyn puutetta yritetään selitellä paremmalla resoluutiolla mutta tilanne olisi ollut paljon parempi laskemalla resoa ja ottamalla vastaan Sonyn version tarjoama pelattavuuden parantuminen. Luulisi sinunkin pc pelaajana esiintyvänä olevan kiinnostunut suorituskyvystä etkä resoluutiosta :D :think:

  edit. näköjään ei pielessä ole pelkästään suorituskyky vaan myös doneX versiossa on muutakin murhetta. Mukavampi juttu jos peli rikkoo konsolin. Jää multiplattarit sitten pelaamatta.

  https://muropaketti.com/pelit/infin...ren-xbox-one-x-versiossa-on-vakavia-ongelmia/
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2019
 8. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  669
  Suorituskyky on se kokonaisuus, joka muodostuu pelin ulkoasusta (resoluutio ja erilaiset yksityiskohdat) ja ruudunpäivitysnopeudesta. Jos yksinkertaistetaan suorituskyky koskemaan pelkästään resoluutiota ja ruudunpäivitysnopeutta, niin tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, kuinka monta pikseliä näkyy per sekunti.

  Eli jos ajatellaan vaikka tämän CoD:n tapauksessa näiden videolla ilmoitettuja maksimiresoluutioiden kautta:

  Xboxin 3840x2160 = n. 8,3 miljoonaa pikseliä. Jos peli pyörii tällä resoluutiolla vaikka sen 50fps, niin silloin sekunnissa ruudulla vilisee reilu 400 miljoonaa pikseliä per sekunti.

  PS4:n maksimi resoluutio 2716x1528 = 4,15 miljoonaa pikseliä. Jos peli pyörii tällä resoluutiolla 60fps, niin silloin ruudulla käy sekunnissa noin 250 miljoonaa pikseliä.

  Nämä olivat siis vain esimerkkejä, koska tuosta videolta on mahdoton kertoa, millä resoluutiolla peli pyörii milläkin ruudunpäivitysnopeudella. Tarkoitus kuitenkin oli tämän esimerkin kautta hahmottaa sitä, että pelkkä ruudunpäivitysnopeuden tuijottaminen ei kerro konsolin suorituskyvystä kaikkea, koska yhtä oleellista on myös tarkastella sitä, millaista ja miten tarkkaa grafiikkaa se konsoli pyörittää sillän ilmoitetulla ruudunpäivitysnopeudella.

  Oletan nyt siis, että viestissäsi yksinkertaistat suorituskyvyn koskemaan vain ruudunpäivitysnopeutta. Olen samaa mieltä kyllä siinä, että mielummin ottaisin 60fps ruudunpäivitysnopeuden 50fps:n sijaan, vaikka pitäisikin karsia herkkuja. Tämä ei kuitenkaan ole mikään objektiivinen totuus, vaan kyse on ihan oikeasti mielipiteestä. Jossain hidastempoisemmassa pelissä tuolla 10fps erolla ei välttämättä edes olisi niin suurta merkitystä.

  PC pelaajana olen nimenomaan kiinnostunut siitä suorituskyvystä :D Eli sekä resoluutiosta että ruudunpäivitysnopeudesta. Todellisuudessa en PC pelaajana edes juurikaan joudu tuollaisia edellisessä kappaleessa kuvattuja valintoja ruudunpäivitysnopeuden ja resoluution välillä tekemään :D
   
 9. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 565
  Ja edelleen puhutaan eri asioista. Se mikä minua kiinnostaa on millä fps tasolla peli pyörii. On aivan yhden tekevää millä dynaamisella resoluutiolla peli pyörii missäkin tilanteessa koska molemmissa se on jokatapauksessa riittävän korkea ja samalla alle natiivin 4K. Voisihan Proollakin puskea tuota "4k" tasoa perusmallin donen frameratella mutta onneksi tällaiseen typeryyteen ei ole lähdetty.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2019
 10. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  669
  Niin tai tarkalleen ottaen minä edellisessä viestissäni esitin vaihtoehtoisen, tietyllä tapaa jopa objektiivisemman, tavan tarkastella suorituskykyä, mutta sinä suostut edelleen ymmärtämään asian vain sillä omalla tavallasi, joka parhaiten sopii sinun agendaasi.

  Kuten sanoin, niin esitin myös oman mielipiteeni siitä, että mielummin pelaisin peliä 60fps kuin 50fps, vaikka tämä tapahtuisi resoluution kustannuksella. Emme siis tässä suhteessa ole asiasta edes eri mieltä, mutta jostain syystä sinulla vain on tuttuun tapaan tarve todistaa, että sinun mielipiteesi on ainut oikea ja kaikki vaihtoehtoiset tarkastelutavat ovat vääriä.

  Vähänpä epäilen, että jos testi olisi mennyt niin päin, että PS4 olisi pyörinyt pienemmällä ruudunpäivitysnopeudella ja korkeammalla resoluutiolla, niin olisi nyt toinen ääni kellossa :rolleyes:

  Tämän keskustelun ymmärtämiseksi pitäisi nyt sinun osata ymmärtää mikä ero on suorituskyvyllä ja pelikokemuksella. Tai mitä nimitystä tästä jälkimmäisestä nyt haluaakin käyttää.

  Suorituskyky, josta siis alun alkaen puhuit, on ihan objektiivisesti mitattavissa oleva asia, joka kertoo siitä, miten paljon konsolista saa irti, kun peli pyörii näytöllä. Tämän CoD:n tapauksessa käytössä olevien tietojen perusteella voisi olettaa, että Xbox on tämän pelin kohdalla suorituskykyisempi. Kyse on oletuksesta siksi, että tässä kohtaa ei tosiaan ollut täsmällistä dataa siitä, millä resoluution ja ruudunpäivitysnopeuden yhdistelmällä peli pyörii missäkin kohdassa milläkin laitteella. Oletus perustuu ilmoitettuihin minimi- ja maksimiresoluutioihin sekä karkeaan otantaan ruudunpäivitysnopeuden vaihtelusta.

  Pelikokemus taas sitten on subjektiivinen asia, johon vaikuttaa henkilökohtaiset mieltymykset. Sinä ja minä arvostamme enemmän ruudunpäivitysnopeutta. Joku toinen voi haluta pelata 4K-resoluutiolla, vaikka ruudunpäivitysnopeus tippuisi 30fps. Ei voi sanoa, että kumpikaan näistä olisi väärä valinta. Eli kokemus voi olla mieltymyksistä riippuen tässä tapauksessa parempi joko PS4:llä tai Xboxilla. Sitten taas jos olisi olemassa sellainen ihme aparaatti, joka pyörittää pelkiä sekä 4K resoluutiolla että 60fps ruudunpäivitysnopeudella, kokemus olisi tällä laitteella kiistatta paras :rolleyes:
   
  cob84 ja lifestylenerox tykkäävät tästä.
 11. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 565
  Voithan sinä epäillä mitä haluat mutta perus PS4 versiossakin asiat ovat paremmin kuin pääkilpailijalla done S mallilla joten koita kestää.
  Tästä asiasta en muuta kantaani eli konsoleilla ja pc:llä 60fps kävelee aina yli paremman reson + heikomman fps. Sonylla tehdään asioita oikein koska hyvin monessa pelissä on ollut näiden "tehokonsolien" aikana parempi fps tai siihen on ainakin mahdollisuudet vaikuttaa rautapuolella reson pakotuksella. Varsinkin jos taso on 30 niin siitä ei saisi enää notkua. Mäsällä jääräpäisesti mennään resoedellä ja sitten on mukavaa tearingia, frametimen heittelyä ja frame raten heittelyä jotka kaikki tuntuvat pelikokemuksessa. Kyllä ne donella pelaavatkin ymmärtävät tasaisen fps päälle vaikka selvästi heitä aliarviotikin näillä saivarteluilla :D

  Mitäpä luulet ottaisivatko mäsäsoturit CoDiin performance vaihtoehdon jossa reso laskisi mutta suorituskyky olisi Sonyn version tasolla? Tai jos Sonyn peliin tulisi vaihtoehtona samanlainen sahaus mutta korkeampi reso niin kummalla luulet Sony soturien pelaavan?
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2019
  RealDeal78 tykkää tästä.
 12. Gerbedez

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  46
  Samaa mieltä käyttäjän @Quantum kanssa, että fps>resoluutio/grafiikat. PC:llä voit saada molemmat mutta konsoleilla tehdään oikeat kompromissit.
   
  Quantum ja RealDeal78 tykkäävät tästä.
 13. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 558
  Molemmat tehokonsilit löytyy kotoa ja suurimman osan multiplatoista ostan xbox one x:lle. Fps erot ovat niin mitättömän pienet mutta kuva tuplasti tarkempi. Freesync ja atmos ovat itselle myös laatustandardi 2k19.
  Tuossa oli jo monta asiaa miksi xbox one x ainakin itselle sopii paremmin casuaali sohva pelaamiseen.

  Ne nopeat pelit mistä haluan pelkkää suorituskykyä ni ostan pc:lle.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2019
 14. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 565
  Ei sitä tosiaan tuollaisilla raudoilla kaikkea voi vaatia. Jaguarilla pilattiin jo alkuvaiheissa sukupolvea. Siihen yhtälöön kun vielä mäsän pakkomielle TRUE4K huuhaalle niin onhan laadukasta menoa :) Onneksi ei tarvitse sen filosofian edessä kärsiä kun on ostettuna oikeat pelilaitteet.

  Niin paljon tarkempi, että still kuvista saa suurennella eroja monissa tapauksissa mutta fps on heti tunnettavissa oleva asia :D Itse ostan multiplattarit pääasiassa pc:lle koska saa aina paremman kokemuksen mutta joskus tuollaisia fps pelejä on mukava pelata padilla verkossa ja tässä tulemme taas laadukkaan pyörimisen tapaukseen. Konsolit ovat yksinoikeuksia varten ja tässä vaiheessa putosikin pelistä donet. Turha sellaista tehotonta pc rautaa sisältävää lootaa on hankkia pölyä keräämään kun siitä ei ole edes hyllynkoristeeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2019
 15. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Ja sulla todellakin freesynkkiä tukeva töllö? Melko harvassa kun ovat edelleen.

  Sinä ostat pelin kun haluat suorituskykyä, me muut ostetaan tuossa tapauksessa vain parempaa rautaa - just saying :rolleyes:
   
  RealDeal78 tykkää tästä.
 16. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 558

  Juu ainakin oma samsung QLED tukee. Freesync toimii PC:llä ja xbox one äxällä.
  Eikä muistaaksen ollut edes överi kallis tv.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2019
 17. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 565
  Donen kaveriksi pitää siis olla tietynlainen töllö tai näyttö kun ei voida tehdä kunnolla pyörivää peliä :D Siltikin siellä taustalla on se huonommin pyörivä peli.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2019
  Ale_coq tykkää tästä.
 18. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 558
  Tää oli jo huono.
   
 19. RealDeal78

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2019
  Viestejä:
  184
  Death Stranding tulee myös PC:lle.

  Näin ainaski Gamespotilla todettiin.
   
  lifestylenerox tykkää tästä.
 20. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 558
  Viimeksi muokattu: 28.10.2019
  Palmjc ja cob84 tykkäävät tästä.
 21. cob84

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  828
  lifestylenerox tykkää tästä.
 22. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 558
  Ei. Eikä maailman äänekkäimällä konsolilla.

  Tää löi itsellä naulan sonyn arkkuun, nyt saan irroittaa piuhat ja ottaa ohjaimet pois telakasta.

  Vaikka kuinka sony suoltaa paskaa ja lampaat uskoo ettei xboxista ole pleikkarille kilpailijaksi, niin teot antaa ymmärtää jotain ihan muuta. Playstation now ja nyt ne "huippupelit" on/ on ollut pelattavissa PC:llä.

  Jään tähän odottamaan lampaiden itkua ja perättömiä juttuja asioista mistä mitään ei tiedä.

  :kahvi:
   
 23. cob84

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  828
  Eikä tarvitse pelata niinkin kehnolla ohjaimella mitä DS4:nen on...kunnon rimpula...Tämä virtsaamis simulaattori vaatii kunnon myllyn alle ja vähintäänkin Xbox Elite ohjaimen jotta kehtaa edes pelata kyseistä tekelettä...
   
  Palmjc ja lifestylenerox tykkäävät tästä.
 24. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  This is for the players.

  Tuo taisi olla PS4:n launchin aikainen slogani. Ja ihan hyvä sellainen. Nyt valitettavasti näyttää siltä että Sonylla ovat ainakin pahasti ryssimässä PS5:n slogania, mikäli uutinen pitää paikkaansa..

  Be Amazing, Be Amazed, Be PlayStation

  PlayStation 5 leak suggests console could come with a cheesy slogan

  Liikaa pilkkuja, liikaa mahtavuutta. Lisäksi, kuka on koskaan halunnut olla, PlayStation=?

  Microsoft koventamassa otteitaan konsolisodassa:

  Xbox Scarlett: Microsoft outflanks PS5 with Xbox One upgrade option

  You'll have to have made at least 18 regular payments of around $19.99 in order to upgrade, at which point you'll enter into a new arrangement, but we'll have to wait until the Xbox Scarlett's price has been revealed in order to figure out whether this is going to be the best (and most cost-effective) way of picking up the new console.

  It's certainly one of the cheapest ways to pick up the current-gen console with Xbox All Access, as according to Microsoft, new users save around $100 by snapping up the bundle.

  Onkohan tuo Suomessakin voimassa? Saako edes näitä all access bundleja täältä pohjolan perukoilta?
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2019
 25. RealDeal78

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2019
  Viestejä:
  184
  Mun on tässä kohtaa jo pakko kysyä sulta että ootko sää ihan tosissas?:D:rolleyes::facepalm:

  Vittu te mäsäpellet ootte nokkimisjärjestyksessä vasta sijalla 3, mutta aivopesun myötä kuvittelette että voititte tän genin:think::kahvi:

  FAKTOJA PÖYTÄÄN:

  PS4 = yli 100 miljoonaa myytyä konetta
  Flopbox = 2.5 kertaa vähempi myytyjä koneita

  Exclut = Sony vie tän kaikkien faktojen valossa
  100-0

  Boksi = Ei omia pelejä:facepalm:

  Ja mites ne pelitnyt yhtäkkiä koneelle tulee Sonylta?
  Ai nyt siis striimattu konsoliversio olikin pc porttaus:facepalm::D:rolleyes:

  Nyt enempi yritystä sun trolleihin kiitos:kahvi:

  Ei luulis boksilaisten aukovan naamaansa tän genin "menestyksellä"

  Pelatkaa te vaan game pass kuraanne.

  Sonyn pelejä ei voi eikä saa verrata mäsäpaskeeseen:kippis:
   
  Ale_coq tykkää tästä.
 26. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 558
  Pysytään asiallisena. Niin oliko sille xboxille omia pelejä vai ei? Väität ettei ole.

  Oletko tietämätön vai tietämätön?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti