PS4 Pro, PSVR, PS5, Xbox One X, Xbox Series X, Switch, PC - väittelyketju

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja kodachi, 20.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juusoapina

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2012
  Viestejä:
  98
  Aika yksinkertainen yhtälö, konsoleja ostetaan niitä hyviä pelejä varten, joten paljon myynyt konsoli kertoo hyvin pitkälti millä laitteella niitä hyviä pelejä pelataan. Tästä on myös pääteltävissä että kokonaisuus on kunnossa kun konsolit ja pelit myy :kahvi:

  Ei tarvitse kuin katsoa kokonaismyyntejä konsoleilta, niin siitä on hyvin helppo myös päätellä että ei se tehomylly X taida kovin kelvata, vaikkei niitä pro/x myyntejä ole eritelty.

  Tästä esitinkin kysymyksen yhdelle sankarille että mikä on kun se paras konsoli ei myy, vastausta vain ei kuulu, tarjotaan vaan corollan myyntejä ja muuta asiaankuulumatonta jargonia :facepalm:

  Minä en boksia vihaa, se on aika ala-aste meininkiä muutenkin mutta ihmetyttää kuinka tyytyväisiä ne mikkisuskovaiset on kaiken tän genin sähläyksienkin jälkeen.

  Toivottavasti ensi genissä on taas useampi hyvä alusta, hyvillä peleillä.
   
 2. cob84

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  1 110
  Tässä taas hetken aikaa sivusta seuranneena en voi kuin ihmetellä Plegenistien suunnatonta vihaa ja inhoa Mikkisoftaa kohtaan. Tuntuu siltä että ihan sama mitä mikkisofta tekee niin kaikki käännetään välittömäsi negatiiviseksi asiaksi plegenistien toimesta. Ensinnäkin tuo Play Anywhere on omasta mielestäni ja varmasti miljoonien muidenkin mielestä loistava asia pelaajien kannalta että pääsee halutessaan myös PC:llä pelaamaan boxin loisto pelejä ja mielestäni se ei ole ollenkaan pois pelaajilta vaan päin vastoin. On vain hyvä ettei pelejä ole sidottu vain yhdelle ja tietylle alustalle vaikka siinä hieman konsolien myynnit kärsisikin. Silloin sillä olisi väliä jos olisin osakkeenomistaja ja jokaisesta myydystä konsolista kilahtaisi euroja takataskuuni. Ilmeisesti täälläkin plegenistit omistavat enempikin sonyn osakkeita kun niin suut vaahdossa jaksetaan jauhaa myyntiluvuista.

  Ja ihme jargonia täällä väitetään ettei boxille ole pelejä...kummasti itselläni on ladattuna 3Tb pelejä joita en ole edes läheskään kaikkia kerennyt pelaamaan eli kyllä niitä pelejä löytyy sadoittain myös boxilta. Ja nyt vain odotan kun ensimmäinen plegenisti tulee huutelemaan yksinoikeuksista...blaah...sanon minä. Vanhanaikainen ajattelutapa että parhaat pelit tulevat vain ja ainoastaan sellaiselle konsolille joka on edistystä vastaan ja haluaa väkisin myydä konsoleitaan että pääsee idiootit pääsee pelaamaan pelejään.
  Gamepassin myötä pelejä tulee kokoajan lisää pelattavaksi ja olihan tuolla E3:ssa huikea kattaus tulevista peleistä mihin Sony ei edes uskaltanut lähteä mukaan.


  Tuo taaksepäinyhteensopivuus on kyllä todella hyvä juttu siinä mielessä että tuskinpa kukaan on kerennyt pelaamaan kaikkia tähän asti aikasemmille konsoleille tulleita huippupelejä (OG Xbox,Xbox 360) ja jos on niin silloin pitää kattoo peiliin ja hommata elämä. TUlevassa boxissa on onneksi tuo kyseinen ominaisuus niin pääsee heti julkaisussa nauttimaan valtavasta pelikirjastosta kun 4 genin pelit ovat pelattavissa.

  Nyt kyn sama ominaisuus tulee myös plegenistien saataville niin tämä on varmaankin silloin aivan huippu juttu ja parasta ikinä?

  Täytyy vaan toivoa että Sonykin jossain kohtaa ymmärtää tuon konsolien pakkomyymisen vain haittaavan kehitystä ja myös sen että Crossplay on nykypäivää. Ihme että lähtivät mukaan tulevan CoDin osalta tuohon crossplayhin mukaan.

  Ja se joka vielä jaksaa inistä että on turhaa omistaa boxi jos on PC niin voi minun ja miljoonien muidenkin puolesta hypätä kaivoon. Se että boxin pelit saa myös PC:lle on vain plussaa pelaajia kohtaan ja tuskin on vaikuttanut millään tavalla myynteihin. Sillä aika mienellä marginaalilla on sellainen PC jolla kannattaa edes yrittää pelata boxin pelejä.
   
  Palmjc ja Hulihelikopteri tykkäävät tästä.
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. Juusoapina

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2012
  Viestejä:
  98
  Parasta ikinähän se on ollut xbottien mielestä nyt onella.

  Ps. Pleikkareilla on muuten nautittu BC:stä jo PS2 asti. :kahvi:
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 5. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 837
  Eli vieläkään en saanut faktaa siihen, että xbox ei myy fakta juttuun. Juu juu

  En mää alussa ollut kovinkaan tyytyväinen, onhan siitäkin ajasta jo vuosia ja selvästi mennään eteenpäin. Vai miksi sonyuskovaiset jakso uksoa pleikkariin sen viimegenin aikaan.

  Jotenki tuntuu että jokainen sonyuskovainen ja putkijuoksu4ever on jämähtänyt Microsoftin tilanteen sinne julkaisuun.

  Luojan kiitos lakkasin olemasta lammas ja sain riisuttua ne siniset lasit pois. Liikaa aivopesua.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 6. Kur Moo Tus Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2019
  Viestejä:
  104
  Luojan kiitos ja siirryit pelaamaan niitä jumalaisia lukuisia mäsätitteleitä:D

  Kai sä nyt sen tajuat että eihän noita Sony excluja viitsi edes verrata noihin "godtier" mikkiksen
  vastaaviin?
  Sehän olis sama kuin lasta löisi:D:D:D
   
 7. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 837
  Aika vähän tulee ylipäätänsä pelattua mitään excluja, siegen tyyliset pelit vie kaiken ajan.

  Eli säästä noi godtierexclu jutut joillekki ketä ne oikeesti kiinostaa.
   
 8. Juusoapina

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2012
  Viestejä:
  98
  Et osaa laskea 100 miljoonan ja 45 miljoonan myydyn konsolin erotusta? Voin paljastaa, pleikkari on myynyt vähän enemmän :)

  Jos X myisi niin eiköhän se boksin myyntimäärä olisi hieman tuosta suurempi, koska luulisi sen parhaan konsolin kelpaavan?

  Muu viesti olikin sellaista psykoosit tulille settiä että jätän sen ihan omaan arvoonsa :D

  PS3 taisi muuten mennä myynneissä lopulta ohi, näetkö saman tapahtuvan tässä genissä jos siellä on mikkiksellä mielestäsi asiat niin hyvin nykyään?
  Vai onko se usko xboteilta lopussa :confused:
   
 9. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 837
  Onko tuo 45milj ms vahvistama?
   
 10. Juusoapina

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2012
  Viestejä:
  98
  En tiedä, kysäise sieltä?
  Luultavasti oikea luku on vielä vähemmän jos MS ei niitä lukuja paljasta. :kahvi:

  Lisätään tähän nyt vielä ennenkuin mussutus alkaa, että jälleenmyyjäthän ei missään nimessä tiedä paljonko sitä tavaraa lähtee hyllyistä, kyllä siihen MS:n vahvistus on saatava :D
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 11. Tommy81

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2018
  Viestejä:
  286
  Ei ole.
  MS ei ole vuosiin virallisesti ilmoittanut konsolimyyntejään, vaan yhdistänyt ne muiden asioiden alle.
  Miksi luulet näin olevan?
  Jottei konsolimynti näyttäisi niin pieneltä kilpailijoihin verrattuna?
  Loogisempi vastaus tähän?

  Niitä Xbox - konsolin myyntilukuja voit kysellä Palmjc:ltä.
  Kys. sankari käytti aikaisemmin myyntilukuja arvioidessaan myytyjen pelien määrää suhteessa myytyihin konsoleihin.
  Oliko nämä luvut valideja, vai toteatko kys. henkilön puhuneen paskaa?

  Vastauksia näihin, kiitos?
   
 12. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 837
  En ota kantaa muiden juttuihin, mutta arvasin että mutuahan tuo 45milj oli. Ei sitä ketään meistä tiedä, teoriastasi olen kyllä samaa mieltä että ms piilottaa lukuja koska jäi pahasti jälkeen.

  Mää vaa ihmettelen näitä ihme huutoja, sama ku itse keksisin valheita pleikkarista. Ei sillä ole sitä ja tätä.

  Täällä voit sanoa ettei xboxilla ole yhtään exclua, ei ole mitään järkeä omistaa boxia, xbox ei myy mutta joss sanot pleikkaria äänekkääksi ni myrsky on irti.
   
 13. jwp

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  4 136
  Plegeleiri ei ikään kuin pysty hahmottamaan, että MS:llä pyörii pelipuoli konsolin ulkopuolellakin. Mutta koska näin ei ole sonylla, niin palataan takaisin tarkaselemaan asiaa tästä sonyn ummehtuneen mallin näkövinkkelistä.
   
 14. Juusoapina

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2012
  Viestejä:
  98
  On vähän eri asia sanoa joitain yksittäisiä pleikkareita äänekkäiksi kuin yleistää kaikki sellaisiksi. Ja onhan boksilla excluja, mutta loistavia sellaisia ei ihan hirmuisesti. Tiedätkö, sellaisia joiden takia niitä konsoleja ostettaisiin. :kahvi:
   
 15. Tommy81

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2018
  Viestejä:
  286
  Tarkoitatko niitä laatupelejä, joita Sony ja Nintendo ovat tämän genin aikana pelaajille tuottaneet kerta toisensa jälkeen?
  MS:n Spencerkin on näitä lupaillut yli 5 v ajan. Missä ne ovat?

  Pelipuolen pyörimisen luulisi tuottavan laatupelejä.
  Missä ne pelit ovat?
   
 16. jwp

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  4 136
  No jos niitä on sonyllakin puolet vähemmän kuin viime genissä niin kyse lienee vaan valheen toistelusta kunnes se muuttuu todeksi. Klassinen situation siis.
   
 17. Man1ac Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 109
  No olipas taas niin katkeraa uhriutumista että huh huh. Enpä usko että varsinaisesti kukaan ketjuun kirjoittava inhoaa varsinaisesti Microsoftia yrityksenä, vaikka heidän tekemisistään voikin olla jo montaa mieltä. Se mikä oikeastaan herättääkin enemmän ihmetystä, on tässäkin ketjussa vaikuttavien xbottien sokea lapsenusko kaikkeen mitä sieltä Redmondista tulee.

  On totta että paljon hyviäkin asioita on mahtunut mukaan, mutta kuinka moni näistä olisi tapahtunut ilman pakottavaa tarvetta? Se että porukka sepostaa ummet lammet kuinka hyvä firma MS on kun nyt näin tekee hakee siirappisuudessaan vertaistaan. MS tekee niin koska sen on yksinkertaisesti pakko, koska on jäänyt kilpailussa niin pahasti jälkeen, että jotain uutta on keksittävä. Vielä tämä strategia ei ole ainakaan taloudellisina mittareina realisoitunut toimivaksi viritykseksi. Olisihan se hieno juttu että kaikki nämä uudistukset saataisiin toteutettua niin että siitä jää jotain vielä viivan allekin, tällä hetkellä näyttää hieman heikolta sen suhteen.

  Ja ne pelit on edelleen se MS:n alustan heikoin lenkki, kun kyky innovoida uutta puuttuu ja samoja IP:tä lypsetään vuodesta toiseen kun muuhun ei ole osaamista. Oletteko koskaan miettineet miksi näin tapahtuu? Koska te annatte sen tapahtua! Jättäkää ne ideaköyhät jatko-osat ostamatta, niin johan alkaa tapahtua uudistuksia myös tällä saralla.

  Hauskaa on myös tuon BC:n hehkutus, vaikka kyseessähän on virtuaalikoneessa ajettava yhteensopivuustila. Edelleenkään et vain voi laittaa laittaa pelilevyä X MS:n uusimpaan konsoliin ja peli lähtee suoriltaan tulille, vaan jokainen peli tarvitsee sen patchin toimiakseen. Tämä ei ole sitä mitä BC:llä on alunperin tarkoitettu. Näillä näkymin tämä saadaan onnistumaan niin Scarlettin kuin PS5:n osalta, joten tämän suuntaan kehityksen suunta on selkeästi parempi.

  Crossplay tulee jatkossa myös yleistymään Sonyn laitteilla, huvittavaa on ollut lukea tätä xbottien itkua asiasta kun luulevat sen toteutuvat altavastaajan ehdoilla? Olisiko pieni reality check tarpeen?

  On tosiaan hyvä juttu että Xboxin pelitkin saadaan PC:lle, harmi vaan että pelien laatu on mitä on niin eipä niiden myynneillä hirveämmin päästä juhlimaan. No onneksi Game Pass pelastaa tässä kun voidaan sitten julkaista pelit GaaS:na eteenpäin, jolloin peli on pelattavassa kunnossa yli vuoden julkaisun jälkeen.

  Heh, eipä tietenkään. :facepalm:

  Millonkas Mikkiksellä ymmärrettään että niiden keskiverto-tusinapelien myynnit eivät kasva vain tarjontaa kasvattamalla julkaisemalla niitä useammalle alustalle, vaan samalla pitäisi tehdä jotain myös näiden tekeleiden laadulle?

  Toisaalta mikäpäs kiire tässä on keskeneräisiä pelejä julkaista, kun MS:llä ne harvat yksinoikeudet (jos näitä voidaan enää sellaisiksi kutsua) ovat järjestään rimanalituksia, niin eipä se hirveästi luo painetta julkaista näitä sarjatulella.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 18. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  9 191
  Jokainen aivot omistava tiedostaa, että a) pelien kehitys maksaa aina vain enemmän b) pelien kehitys kestää aina vain pidempää c) kukaan pelaaja ei jaksa pelkkiä vuosipäivityksiä d) uusien IP kehitys ei ole helppoa.
  Microsoft päätti mennä sieltä missä aita matalin eli tarttui vain c kohtaan ja lopun tiedämmekin. Sony panosti niihin muihin kohtiin ja menestys ollut uskomatonta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 19. jwp

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  4 136
  MS on jo korjannut asian, mutta kuten oikein tuot esiin, ei näitä pelejä voi tuoda tuosta vaan. Kaikilla jo focus seuraavassa genissä käytännössä. Ja tuo isojen pelien kehitysaika ei tästä lyhene seuraavassa genissä, joten missä vaiheessa Sonylla lamppu välähtää että näitä voisi myydä enemmänkin. Ja sitten kuitenkin pelkäävät, että PS4:n myynti kärsii. Uskomaton kierre.
   
 20. Man1ac Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 109
  Korjannut asian? Salli mun nyt nauraa! Samoja IP:tä sieltä edelleen yritetään pukata tuutista ulos heikolla menestyksellä. Rare on sentään ylennetty Kinect-paskeesta AAA-pelituotantoon, vaikka SoT ei nyt vielä vakuuttanut millään tapaa.

  Niin sitähän kannattaa tuijottaa sokeasti myyntimääriä miettimättä paljonko investoinnin takaisinmaksuun tarvitaan myytyjä kopioita. On himpun verran eri asia tehdä pelejä kahdelle SKU:lle kuin lähes rajattomalle määrälle, jota MS:lle pelejään tuottavat studiot joutuvat pähkäilemään. Näin ollen kehityskustannukset kasvavat väkisinkin jyrkemmin juuri MS:n puolella, kun pelin toimivuus joudutaan testaamaan huomattavasti suurempi laitekannan variaatio huomioiden. Kaikki tämä maksaa niin aikaa kuin rahaa.

  Jossain vaiheessa myös MS:lle tulee esiin se realiteetti, että kaikkea liiketoiminnan rahavirtaa ei voi vain laittaa goodwillinä asiakkaille.
   
 21. jwp

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  4 136
  MS:llä on paketti paremmin kasassa kuin Sonylla ensi geniin, mutta en tietenkään esitä etteikö PS4 myynyt vähän paremmin kuin PS3. Jokohan Yoshida btw on saanut selvitettyä mistä se johtuu, ainakin rehdisti myönsi ettei oikein ymmärrä.
   
 22. Kur Moo Tus Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2019
  Viestejä:
  104
  Mitäpä sää excluista edes tietäisit kun et niitä ole saanut etkä tule saamaankaan:D

  Nipan ja Sonyn ansiosta kelpaa naama marrilla painaa pädi kourassa:kippis:

  Toki liity mukaan niin ei tarvi ulkopuolella harmitella:psmoke:
   
 23. Man1ac Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 109
  Hauskoja nämä harhaiset väitteesi, kun et edes tiedä vertailupohjaa asialle Sonyn puolelta, saati sitten tietämys MS:n puoleltakin on ilmeisen puutteellinen. Mutta onhan se hienoa että fanipojalla on uskoa tulevaan, tämä gen kun on ollut yhtä waiting gamea mäsän tuotteen omistajille.
   
 24. Kur Moo Tus Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2019
  Viestejä:
  104
  Höpönlöpö, botithan täällä kilvan huutelevat että boksi on paras laite:rolleyes:
   
 25. lifestylenerox

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  1 837
  No tosa tasolla lepää ps4pro ja switch. :(

  Ihan tyytyväisenä pelaan silti xboxilla :cool: paras ohjain ja isoin kirjasto call of dutyeja.
   
 26. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Painoin *Raportoi* - napiskaa sun viestille. Saavat modet päättää onko millään tavalla fiksua käytöstä mainostaa pelaavansa CoDeja.

  Nuo kuukausimaksut ovat tulleet jäädäkseen muutes, Ubikin paljasti omansa hintaan $15. En ole kovinkaan varma pidänkö tästä suunnasta mihin pelien "hankkiminen" on menossa. Iso veturi Steam ei ole vielä ryhtynyt käsittääkseni tuohon leikkiin, vai onko vain ajan kysymys?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti