PS4 Pro, PSVR, PS5, Xbox One X, Xbox Scarlet, Switch, PC - väittelyketju

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja kodachi, 20.10.2016.

 1. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  595

  RDR2:sta saadaan kaikki irti Xboxilla... :rolleyes:. Oikeammin olisi sanottu, että Xboxista saadaan kaikki irti RDR2:lla. Tämäkin väite on vielä vähän harhaanjohtava, koska Xboxista saadaan kaikki irti jo paljon vaatimattomammallakin pelillä.

  Jos haluaa pelata niitä parhaita persioita näistä "oikeasti hyvistä" peleistä, niin Microsoftin tarjoama alusta kyllä on se oikea vaihtoehto. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole Xbox.

  Voit tietysti perustella, että mikä on sinun mielestäsi standardi, jonka mukaan mitataan, milloin pelistä on saatu kaikki irti.
   
 2. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Eli Xboxin koko suorituskyky on käytössä jo köpömmällä pelillä, mutta silti paras lopputulos RDR2 pelistä saadaan xboxilla:O_o:
  Maksoin xboxista 500€, miten saan samaan pystyvän PC:een kasattua? Siis kaikki näytöstä lähtien:confused:
   
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  Millainen telkkari tuli 500€ Xboxin mukana? Samalla hinnalla ei saa uutta samantehoista pc:tä ja siihenhän konsolien etu pohjautuukin omien hittipelien lisäksi (millä niitä sattuukaan olemaan).
   
 5. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  595
  Kyllä


  Paras lopputulos on eri asia, kuin että jostain saadaan kaikki irti. Se, että peli pyörii 30 fps 4K-resoluutiolla jättää kyllä aika paljon toivomisen varaa, jos on tottunut parempaan pelikokemukseen.

  Kysymyshän ei ollut mistään suorituskyky-per-euro suhteesta, vaan siitä, miten saadaan paras pelikokemus. Mutta...

  Meistä ne, jotka käyvät töissä, pystyvät useimmat laittamaan montakin 500 euron lappua pelitietokoneeseen, niin että jää vielä hyvin rahaa ostaa vielä vaikka kaikki markkinoilla olevat pelikonsolit. Toiset haluavat laittaa rahaa harrastuksiin. Asia tietysti erikseen, jos ei ole varaa tai kiinnostusta panostaa harrastuksiin.

  Siinäkin tapauksessa, että tämä nyt olisi budjettikysymys, niin voi Xboxin ostamisen mielekkyyttä pohtia, koska vaihtoehtoiselle konsolille on huomattavasti parempi pelitarjonta. Ei tarvitse ostaa erikseen yhtä konsolia Playstationin yksinoikeuksille ja toista multiplattareiden hienoisesti paremmille versioille. Playstationia on paremman pelivalikoiman vuoksi paljon helpompi suositella tiukalle budjetille. Xbox sopii parhaiten niille, jotka haluavat samalla hinnalla heikomman pelikirjaston ja keskinkertaista suorituskykyä.

  Jos tästä tosiaan haluaa väkisin tehdä taas budjettikysymyksen, niin hieman epäreilua tehdä vertailua niin, että Xboxin hintaan ei ilmeisesti sinun mielestäsi tarvitse laskea televisiota, mutta PC:n hintaan pitää laskea näyttö.

  En ole erityisen kiinnostunut väittelemään siitä, saako 500 eurolla rakennettua One X:n käytännön pelisuorituskykyä vastaavan PC:n. Äkkiseltään epäilen, että tuskin pystyy. Tällä ei kuitenkaan oikeastaan ole mitään merkitystä. PC-pelaajana itseäni kiinnostaa enemmän, millaista rautaa koneeseen tarvitaan, jotta pelit pyörivät 60+ fps:n ruudunpäivitysnopeudella.
   
 6. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Millainen tuo RDR2 on muuten PC:eellä?
  Paras lopputulos tuolla pelillä on oneX konsolilla, lisää löytyy täältä.


  Sinä laitat 500€ osia PC:eehen, minä ostan sillä kunnollisella huonekorjaimella varustetun av vahvarin. Xbox tuli hommattua juurikin pelien takia, mikä parasta game passin ansiosta pääsee heti käsiksi uusiin excluihin.
  Leffaharrastajana myös kelvollinen uhd soitin on mainio lisä.
   
 7. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Xboxin exclut, halo, gears, Forza, Forza horizon, crakdown, cuphead yms.
  Paras lopputulos tämän genin menestyneimmässä multiplatassa.
  Hyvä uhd soitin.
  Aivan loistava game pass, johon on tullut suoraan myös multiplattoja(mutant year zero)
  Aika paljon saa siis 500€ vastinetta.
   
 8. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  PC:n RDR2 tulee olemaan se komein ja pyörii enemmän kuin sub 30fps. Miksi tyydyt Xboxiin jos käytät av vahvariin jo 500€? Voisit pelata ne Xbox pelit kunnon pc:llä paljon paremmilla asetuksilla ja fps:llä. Tai sitten ostaa PS4 Pro konsolin ja pelaa huiput yksinoikeudet sekä pelistä riippuen hieman huonomman tai paremman version multiplattarista kuin Xboxilla. UHD soittimenkin saat pc:lle niin halutessasi tai sitten ostaa erillisen soittimen. Suoratoisto on se juttu elokuvissa nykyaikana. Näkeehän sen jo leffavuokraamoiden konkursseista ja myyntipaikkojen surkeasta määrästä mihin suuntaus on menossa.
  Xboxilla ei ole oikeastaan muuta exclua kuin Halo 5 + remasterit. Kaiken muun voi pelata paljon parempana versiona pc:llä. Ja niitäkään ei montaa ole johon kannattaisi vaivautua. Game Pass on pelaamisen hintaa ajatellen niitä harvoja jonkinlaisia etuja Xbox pelaamisessa. Toisaalta valikoimasta poistuu pelejä eli loputtomiin ne ei siellä ole.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2019
 9. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Koska nyt pelaaminen on helppoa, ja ennen kaikkea halpaa. PC hommat vaatii jo oikeasti paneutumista, eikä itsellä ole sellaiseen mielenkiintoa. PS exclut ei hirveästi nappaa, PS3 ja GT5 kun jo löytyy. Ihan konsoli excluina olet nuita itsekkin kutsunut, joten jatketaan sitä linjaa.

  Alkuperäinen kirjoittaja Quantum:
  Minusta xboxilla on muutama hyvä konsoliexclu vaikka eivät aina arvostelumenestyksiä ole olleet. Myönnän täysin vaikka olen tällainen "naapurileirin edustaja".

  Toki game passista myös häviää pelejä, exclut tosin pysyy siellä. Vielä kun palveluun on tullut uunituoreita multiplattoja, niin kylläpä kelpaa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2019
 10. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  Ei se pc pelaaminen niin vaikeaa ole :D Ja halpaakin se on niin halutessaan.

  Vaikka en tiedä mistä tuon kommentin keksit väsätä niin muutama multiplattari sieltä pc puolelta löytyy kuten Ori ja QB jotka ovat niitä pelikelpoisia. QB luonnollisesti pc:llä ylivoimainen paremmilla graffoilla, paremmalla resolla ja 60fps.

  Myönnät siis sen tosiasian, että pelejä poistuu säännöllisesti. Ja mitä on ne mystiset exclut? :D Jos viiden vuoden aikana niitä pari kappaletta ilmestyy niin sellaista saldoako kannattaa palvoa ja ylistää? Joillakin konsoleille tulee enemmän yhden vuoden aikana.

  edit. Nintendo myös tiedostaa yksinoikeuksien tärkeyden. Ilmankos Switch on pian toiseksi myydyin konsoli tässä sukupolvessa.

  https://www.gamereactor.fi/uutiset/...e+11+yksinoikeuspelia+Switchille+vuonna+2019/
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2019
 11. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Tuolta löytyy tuo sinun kommentti.
  https://bbs.io-tech.fi/threads/pc-ps4-xbox-one-wii-u-yhteinen-vaeittelyketju.168/page-10
  Totta kai ne pelit vaihtuu, eihän Netflixikään pidä samoja elokuvia/sarjoja loputtomasti. Poistuvia pelejä voi kyllä ostaa omaksi tuntuvalla alennuksella.
  Tuossa koko lista, melkoinen määrä pelattavaa 10€ kuukausimaksulla.
  https://www.trueachievements.com/xbox-game-pass/games
   
 12. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  Eli vetelet jostakin toisesta foorumista kontekstista irroitettuja sarkastisia kommentteja tietämättä onko edes sama henkilö kyseessä :D Sieltäkö ne triiditappion kokeneet Xbot karkuritkin löytyvät?
  Sinulta on jäänyt paljon vastaamatta aiemmin. Kerrotko millainen tv tulee sen Xboxin mukana kun sen mainitsit? Entä missä ovat ne kuuluisat Xbox exclut kun niitä pitäisi game passissa olla runsaamminkin? Multiplattareita kun voi pelata monella muullakin laitteella. Pleikkarille ja erityisesti pc:lle voit ostaa niitä pelejä myös halvalla halutessasi. Ei tarvitse ostaa Prisman 60€ versiota.
   
 13. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Ai eikö boxille ole yhtään peliä, mitä olisit mielellään pelannut? Jos laittaisin PC:een, niin tarvitsisin siihen näytön vaikka 4k töllö löytyykin. Eli pelikelpoisen PC:een hinnalla voisin ostaa Xboxin rinnalle tämän.
  https://www.gigantti.fi/product/gaming/konsolit/17508/nintendo-switch-mario-kart-8-deluxe
  Excluja löytyy passista mm.
  https://www.metacritic.com/game/xbox-one/quantum-break
  https://www.metacritic.com/game/xbox-one/halo-the-master-chief-collection
  https://www.metacritic.com/game/xbox-one/gears-of-war-4
  https://www.metacritic.com/game/xbox-one/forza-horizon-4
  https://www.metacritic.com/game/xbox-one/ori-and-the-blind-forest
  Nuo on siis pelejä, joita 122milj. PS&switch omistajaa ei pääse pelaamaan.
  Passiin tulee myös aika uusiakin pelejä.
  https://www.metacritic.com/game/xbox-one/mutant-year-zero-road-to-eden
  https://www.metacritic.com/game/xbox-one/life-is-strange-2-episode-1---roads
  PS.on tainnut nuo "PS soturit" hävitä täältä:rofl:
   
 14. Tommy81

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2018
  Viestejä:
  7
  Minulla on PS4 Pro ja PC, MOLEMMAT kytketty olohuoneen tv:hen. Kuinka se on mahdollista?
  Huom! Maksoin tv:stä, se ei tullut PS4:n, eikö PC:n oston kylkiäisenä. Toisin kuin sinulla ostaessasi Xboxin.
  Mitä pelejä en pysty pelaamaan, jos vertailun vuoksi oletetaan, että minulla olisi vain Xbox One? Saisinko vastauksen tähän, kiitos?
  Exclusive = Pelattavissa vain yhdellä järjestelmällä.
  Multiplatform = Pelattavissa useammalla kuin yhdellä järjestelmällä.
  Kumoa loogisesti perustellen, kiitos?
  Kyvyttömyytesi vastata tiettyihin kysymyksiin kertoo kaiken olennaisen. Vastaamalla joutuisit myöntämään olevasi väärässä. Kertoo heikosta itsetunnosta?
  Yleensäkin jonkun firman sairaalloinen palvominen... Oikeasti, aikuinen ihminen?
  Eli, logiikkasi:
  Xboxilla pystyy pelaamaan ilman näyttölaitetta / tv:tä.
  Esim. NHL 19 & Red Dead Redemption 2 ovat yksinoikeuspelejä. Perustelu: Näitä ei pysty pelaamaan PC:llä eikä Switchillä.
  Joko ylläolevat asiat ovat faktoja, tai sinulla on tuplastandardit näissä asioissa.
   
 15. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  Mitä kohtaa et ymmärrä kun sen pc:n voit kytkeä telkkariin siinä missä flopboxin? Siitä vaan HDMI/S-video/VGA kiinni ja homma toimii. Kukaan ei voi kiemurrella etteikö se onnistuisi vanhallakin laitteistolla.
  Excluja on edelleen sellaiset joita et muille laitteille voi ostaa ja pelata. Halon kokoelma on aito exclu tuossa listassasi ja muut ovat multiplattareita joista Oria ja QB:tä oli mukava pelata pc:llä. QB:n kohdalla ei tarvinut tyytyä vaseliiniseen suttuun sub 30fps vaan ihan GTX 970 riitti antamaan hienon kokemuksen. Lisäksi ei tarvinut käyttää surkeaa mäsästorea vaan QB:n ja Orin sai ostettua Steamiin.

  Ihan samoin täällä PS4 Pro ja PC telkkarissa kiinni. Ja kone on peräti toisessa huoneessa ja pelaan langattomasti padilla :D Melkoista scifiä.

  Vaikka kiemurtelu ja vastaamatta jättäminen näyttää olevan tapana niin pisteet Palmille siitä ettei luiki häntä koipien välissä karkuun kuten muut Xbox soturit.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019
 16. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Jännä et just PC Master systeemillä pelaavat on pahimpia nillittäjiä, mitä tulee pelien exclusiivisuuteen. Sony ja Nintendo on käsittääkseni kaksi eri firmaa, korjaa jos olen väärässä. Microsoft joka julkaisee pelinsä Xboxille ja PC:eelle, on yksi firma. MS julkaisee pelin vain xboxille&PC:eelle=multiplatta
  EA julkaisee pelin Xboxille, PC:eelle ja Sonylle=multiplatta
  Mutta nämä nyt on vaan heikon itsetunnon omaavan konsoli soturin pohdintoja.
  Ja ei, en voi pelata ilman telkkaria xboxilla, tosin en kyllä saa 500€ ostettua pelikonetta joka päihittäisi tuon matolaatikon.
   
 17. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Voi toki kytkeä telkkuun, luulin vaan et todelliset pc masterit pelaa vain kunnon 144hz näytöllä.
  https://www.power.fi/tietotekniikka...ng-c49hg90dmu-49-kaareva-pelinaytto/p-569383/
  Muuttuiko PUGB multiplattariksi Xboxille julkaisun jälkeen, vai pleikkarille julkaisun jälkeen?
  PS.viimeisin lähtijä taisi olla @Man1ac
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019
 18. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  PC pelaajatkin tiedostavat laadukkaat yksinoikeudet ja arvostavat niitä. Ei siis pelkästään Sonyn ja Nintendon pelurit.
  Jos ihan kaikki komponentit ostaisi sieltä mistä halvimmalla saa niin saattaisi sillä 500€ saada Xbox tehoisen pc:n. Suurin menoerähän tuossa on GPU johon uppoaa ~300€. 350€ saa jo enemmän potkua ja Saksasta on parhaimmillaan saanut 430€ (RTX 2070) reilusti enemmän GPU tehoa. Konsolit ovat kuitenkin hintaisekseen ihan päteviä laitteita. Xbox One X multiplattareihin ja PS4 Pro multiplattareihin sekä ykkösluokan yksinoikeuksiin. Tehoissahan noissa ei paljoa näytä olevan eroja kun viimeksi Devil May Cry 5 vaikutti pyörivän parhaiten Proolla. Näitä esimerkkejä on nyt tullut monta peräkkäin joissa Pro vie voiton. Muistaakseni tämän ketjun triiditappion kärsinyt @no_way2000 hehkutteli, että aina paras versio One X:llä :think:

  Telkkareissakin on suuret resoluutiot mahdollisia. Ei toki kaikissa mutta jotkut toimivat 120Hz pelaamisessa. Sellaisestahan ei konsoleilla tarvitse murehtia mutta pc:llä siitä saa iloa niin halutessaan. Itselleni riittää oikein hyvin 60fps pelit. PUBG oli alkujaan pc exclu. Kun se tuli Donelle niin siitä tuli multiplattari. Ja vielä vahvempi multiplattari siitä tuli kun PS4 sai suoraan toimivimman konsoliversion.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019
 19. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Tosin miksi kasata budjetti PC:ee, kun on mahdollista tehdä kone josta konsoli jonnet voi vain haaveilla.
  Multiplatta ja vielä vahvempi multiplatta:rofl:
  Kuten huomaat, kohtalaisen typerän kuuloista.
   
 20. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Forzat kuuluu samaan genreen, vaikka erilaisia ovatkin. GoW:in ja spidermanin kaltaisia hittejä ei ole tulossa, nuohan rikkoi kaikki aikaisemmat ennätykset. Kovia pelejä sieltä on silti tulossa, mutta valitettavan kapeaan kategoriaan. Ps2&3 aikaan Gran turismot myi älyttömiä määriä, miksi se genre on kokonaan unohdettu?
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019
 21. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  Eikai nyt Xboxin tasoiseen pc laitteistoon kannatakaan tyytyä jos rahaa löytyy. Pienellä lisäpanostuksella saa reilusti kovempaa rautaa. Kyse olikin siitä mitä on mahdollista rakentaa samalla rahalla. Miksi sitten kyselet milloin PUBG tuli multiplattari jos vastaukset ei miellytä? Multiplattari mikä multiplattari.

  Niinhän se CTR tai Mario Kart kuuluu myös samaan genreen. Arcade ajopeli radalla kuten Forza Kart. Ei se GTI pösöllä ajelu siviilissä tee Forza Kartista simulaatiota. Gow ja Spiderman oli 2018 ykköspyssyt ja Sonyllä on vastaavia ellei kovempia vielä tulossa 2019 ja kenties 2020. The Last of Us Part 2 on Naugty Dogin kultakimpale eli Sonyn tärkeimpien tiimien teos ja se tulee kruunaamaan sukupolven. Final Fantasy VII superteokselle ei ole päivämäärää lyöty joten sitä ei voi luvata 2019 tai edes 2020 julkaisuksi. Kenties menee PS5:lle.
   
 22. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Ei Forzia kukaan simuiksi ole väittänytkään, samaan kategoriaan kun voi mahtua hyvinkin erilaisia pelejä. Tuo multiplattari jankutus on kohtalaisen järjetöntä, kuten tuolla PUGB esimerkillä todistit. Kovia pelejä sieltä on tosiaan tulossa, mutta tuskin spidermanin myyntejä hätyytellään.
  PS.milläs muuten itse ajelet?
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019
 23. sl4yer94

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  397
  Itselläni aika vahva tunne, että juuri sinä kovasti väitit forzaa simuksi.
   
 24. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Pitänee tarkistaa, tais liittyä siihen assetto Corsa vääntöön.
   
 25. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  Forzat nyt ovat puhdasta arcadea joten hölmöä olisikaan väittää simuksi. Padilla helposti pelattavaa rälläystä ja eihän siinä mitään pahaa ole. Vakavampaan ja realistisempaan kaahaamiseen on sitten omat pelinsä.
  Miksi se on niin vaikea myöntää, että Xbox pelivalikoima koostuu lähes täysin näistä pelottavista multiplattareista? Kun ei ole yksinoikeuksia niin ei ole. Aika surullista Xbox brändin puolesta jos pari Haloa jää yksinoikeuksiksi Xbox Onella. Miten voi asiat ryssiä noin täydellisesti ja varsinkin omaehtoisesti. Pelaajatkin ovat hylänneet merkin konsolit kun myynnit ovat alle 50% edellisen sukupolven sinällään ihan asiallisista myyntimääristä. Toisaalta eihän Xbox konsolit koskaan ole ennätystahtiin menneet kaupaksi joten ei niistä oikeaa haastetta johtajalle ole joka painelee kokonaismyynneissä omilla luvuillaan. Taitaa edelleen PS2 myynnit olla yksinään samaa tasoa kuin Xbox konsoleilla yhteensä.
  Tulevien Sony exclujen myyntejä on paha lähteä arvioimaan mutta The Last of Us Part 2 tulee myymään todennäköisesti erittäin paljon. Se jää nähtäväksi mikä peli oli lopulta se myydyin.

  [​IMG]
  Jep.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019
 26. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  1 450
  Enkä tuota simuksi ole väittänytkään, hyvä peli tuo toki on. Ei löydy pleikalta edes kilpailijaa tuolle. Game pass ja myös PC:eelle ilmestyvät exclut, osoittaa että MS on pelaajien asialla.
  En usko että yksikään PS pelaaja laittaisi pahakseen, jos ne uusimmat exclut pääsisi pelaamaan naurettavaan 10€/kk hintaan.
  Pleikkari myy kyllä huikeita määriä, tuskin kukaan pystyy samaan. Vähän kuin Toyota corolla:p
  MS kyllä ryssi tämän genin jo lähtökuopissa, tehottomampi konsoli joka oli vielä 100$ kalliimpi. Myös liven tuputtaminen, ja uhkailu käytettyjen pelien myymisen hankaloittamisesta, oli omiaan karkottamaan asiakkaita kilpailijan leiriin. Itsekin hommasin PS4, vaikka alla oli kaksi xbox360 konsolia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti