Prosessorin lämmöt seilaa idlessä

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Jezetus, 23.02.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Tuli päivitettyä konetta emo+prossu combona on nyt Asus ROG Strix Z370-F ja 8700k. Ongelma on sellainen, että hwmonitoria kun katsoo niin cpu:n (ja ytimien) lämmöt seilaa ihan sikana työpöydällä. Tyylin sekunnin välein menee 30-45-29-50-70-40-30-50 jne. Samalla myös tuulettimista kuulee että lämmöt nousee ja laskee, kun nopeus on määritelty lämpöjen mukaan. Lämpöjen seurantaan käytän HWmonitoria. Jos vaikka ajan 3Dmarkissa testejä ja lopuksi katson lämpökäppyrää 3Dmarkista, niin se on ihan tasaista, ei mitään edellämainitun kaltaista heittelyä. Ja biossissa ollessa prossun lämmöt on stabiilit.

  Ongelma ilmenee niin vakiokelloilla kuin kellotettunakin. Varmuuden vuoksi vedin uudestaan tahnatkin prossun ja coolerin väliin, muta ei vaikutusta. Tuulettimena toimii muuten NHD14. Niin ja lankussa on uusin bios.

  Kellään ideoita mistä voi johtua?
   
 2. jm__

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  747
  Täysin normaalia. Lyhyessä rasituksessa eri ytimet pomppivat täydelle teholle ja sitten virransäästölle. Lisäksi kun IHSn välissä on vielä purkat (+ mahd. ilmarako), ei lämpö pääse nopeasti coolerille asti. Jos lämmöt ovat täydessä rasituksessa tasaiset ja eivät liian korkeat, ei mitään ongelmaa.

  Prossun korkkaaminen auttaa vähän asiaan, lämpö siirtyy nopeammin IHSn ja siitä cooleriin. Helpoin on säätää tuuletin-profiilia, kovempia kierroksia tuon kokoisella jäähyllä ei tarvitse kovin nopeasti.
   
 3. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Kiitos nopeasta vastauksesta! Ei siis mitään hätää, mukava kuulla. En vain muistanut, että olisi vanhalla prossulla (4790k) tehnyt vastaavaa niin siksi ihmetytti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti