Postin kulkemisen vaikeus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Pääkäyttäjä, 01.09.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Niin siis kyseessä oli ovelle toimitettava paketti, jotka kulkee vielä eri kuskin mukana kun normi kirjeposti (eikähän kirjepostia jaeta edes tiistaisin..?)
   
 2. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 835
  Vilkase koodilla seurannasta jos olisikin saapunut jo tänään.
   
  AlwariTuohitorvi tykkää tästä.
 3. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Joo tilanne ohi, postin appi ilmoitti juuri että paketti on noudettavissa.
  Ihmetyttää silti että miksi lapussa mainittiin että vasta huomenna voisi hakea koska aina se on ollut että samana päivänä klo 18 jälkeen.
  No, väliäpä tuolla, pitää lähteä vielä iltalenkille postiin
   
 4. sorrii

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  422
  Joo-o. Kyllä Suomen postin toiminta on aika kankeaa ...

  Tilasin purjeen pikku veneeseeni [Laser] USA'sta, Connecticut. eBayssä lupasivat toimituksen 3-4 viikossa. Tein tilauksen, kuitenkin. USPS-seurannassa näkyi samana iltana että paketti liikkeellä. 2 päivän päästä Lissabon Portugali. 3 päivässä paketti oli jo Helsingissä: Tullin hallussa.

  Sitten meni 3 päivää että postilta tuli se tullauslomake. Tein tullauksen netissä ja sain päätöksen samantien jonka maksoin pois. ((150€ purjeen [Kiinalainen!] kuljetus 60€; tulli 80€))

  Sitten meni 2 päivää että näkyi Postin suerannassa. 2 päivää lisää: Eilen oli lajiteltu Tampere 33000. Ehkä saapuu lähipostiin illalla .... Välillä ei tapahtunut seurannassa mitään.

  Toisinsanoen USA-myyjä Connecticutin jossain pikkukylässä ja USA-posti sai toimitettua tilauksen helsinkiin 3 päivässä. Suomen Tulli ja Posti saa sen perille Tampereelle 7 päivässä ... Johtuu varmaan aikaerorasituksesta ja kielimuurista ...

  eBay ansaitsee kyllä kiitokset nopeasta toimituksesta, mutta ei tosiaankaan Suomen postin osuus!
   
 5. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 835
  Tullauksen voi suorittaa seurantakoodilla jo siinä vaiheessa Postin seurannassa näkyy saapuneeksi tulliin. Eli seitsemästä päivästä kolme oli vähän turhaa odottelua.

  "tulli 80 eur" on varmaankin suurimmaksi osaksi arvonlisäveroa, vai onko Suomikin alkanut hiljaittain Trumppimaisiin tulleihin?

  Tuo neljä päivää on aika kyllä hidas, olisi luullut että tulisi yhdessä kahdessa päivässä tullauksen jälkeen. Mutta oliko paketti myös purjeen muotoinen? Ei taida olla yhdeen sopiva Postin lajittelukoneiden kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2019
 6. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 018
  Suomella ei ole omia tulleja*, eli Suomi ei voi "alkaa" mihinkään tulleihin. EU:lla on joissain tuotteissa korkeitakin rangaistustulleja ja polkumyyntitulleja, esim. aurinkopaneeleissa oli taannoin todella korkeat.

  * toisaalta tulleihin voisi ehkä rinnastaa haittaverot esim. tupakalla ja tuontialkoholilla.

  Tuostahan voi laskea, jos oletetaan nuo tarkoiksi summiksi 150+60+80 = 290, jolloin ALV osuus on 290/124*024 = 56,13e, eli tullia olisi 23,87 e, joka olisi siis 11,4%. Kuluttajat yleisesti puhuvat tullista kun tarkoittavat tullin ja alv:n yhteismäärää.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2019
 7. sorrii

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  422
  Tottatoki puhun tullista koko rahan edestä. Tullimaksu 12% ja alv 24%. Yllätys oli, että kuljetusmaksukin sisältyy siihen "tulliin". Jos purje olisi ollut 2€ halvempi, ei tullia olisi kannettu, mutta alvi kyllä. Raja 150€. Hinta oli 151,90€ ...
  Purje oli pakattu fiksusti viikattuna 60x25x7cm laatikkoon. USPS'n seurantakoodilla ei kait voi alkaa itse tullaamaan netissä, vaan tullinkin ohjeen mukaan pitää odottaa sitä postin lähettämää "tullattavan lähetyksen saapumisilmoitusta" joka viipyi 3 päivää... Ehdinhän mä sitä tullin palveluista jo kysyä, kun postilta ei tullut mitään kommenttia 2 päivään ja USPS'n seuranta päättyi siihen ilmoitukseen: "Helsinki: Held by customs"

  Kaikenkaikkiaan oon kyllä positiivisesti yllättynyt kuinka sujuvasti tuo kauppa onnistui. Tuollainen Laserin purje on aika marginaalinen tuote, jota vaikea löytää halvalla. Virallisia luokkahyväksyttyjä löytyy kyllä ja maksaa 600€ -> . Käytettynä ostettuun jollaan josta ei ole tallella alkuperäisiä sarjanumeroita eikä mitään, on turha hommata niitä virallisia. Tuo Kiinalainen Loong Sails on suuri valmistaja joka tekee paljon merkkipurjeitakin, jotka ne "valmistajat" leimaavat. Laatu vaikutti päällisin puolin tosi hyvältä. Outoa vaan kun ei ole minkäänlaista leimaa alkuperästä. Purjeen latat eivät vastanneet merkkipurjeen profiililattoja, jotka saisi erikseen ~100€ (!!) hintaan virallisilta kauppiailta. Ja USA'sta 60$ + kuljetus + tulli + alv ...

  Vaikka Laser on maailman suosituin purjeveneluokka, niin kilpailua ei Suomessa tai edes Euroopassa ole myyjillä jotta noita edullisempia kopio-purjeita myytäisiin. Hollannissa taisi joku firma myydä arvattavasti tätä samaa kiinalaista 350€'lla ... Kiinalainenkin kannatti siis tilata USA'sta :cool:, ehkä. Tarjolla olisi ollut USA'lainen vastaava ~10€ halvemmalla ja niillä profiloiduilla latoilla, mutta sain huonon kuvan firmasta foorumeilta, ja sen yhden ainoan surkean valokuvan perusteella purje näytti ihan väärän malliselta. Voi olla että olisikin ollut oikeesti parempi. Ihme juttu ettei joku osaa laittaa nettiin kunnollisia kuvia! eBayn ja Wish'in kiinalaiset myyjät laittaa useita tarkkoja kuvia joka pikku nippelistä jota myyvät ...
   
 8. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 018
  Mun mielestä se ei ole mikään yllätys. Muutenhan kaikki myytävät tuotteet olisi tyyliin 1 euroa ja vaihtelevan suuruinen kuljetusmaksu. ALV:n osalta taas kuluttaja maksaa aina ALVin ihan kaikista hankintakustannuksen komponenteista, eli tyyliin hinta ulkomailla, kuljetus suomeen, tukun ja jälleenmyyjän katteet ja toimitus kotiin jälleenmyyjältä. Eli jos ostat suomalaisesta liikkeestä kirjan (alv 10%) niin toimituskulustakin alv on 10% * mutta josta ostat vaikka television niin toimituskulun alv on 24%.

  * Toki myyjä saa kirjankin tapauksessa laittaa toimituskuluun 24% alvin, jos haluaa maksaa verottajalle enemmän.
   
 9. sorrii

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  422
  Joo. Ei ole talous mun alaani, vaikka matikka olisikin :cool:

  Ajattelin että kuljetuskustannukset on myyjästä riippumaton, välttämätön veroluonteinen maksu, kuten sosialismissa kuuluisi olla ... :D
   
 10. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 018
  Sinänsähän pointti on että tulli ja alv on maahantuonnissa sinun vastuulla, jolloin pohditaan siitä paljonko tavara sinulle kustantaa eikä sitä millä hinnalla myyjä tuotteen myy.

  Voihan tosiaan tuotteen tilata myös esim. FCA-toimitusehdolla, jolloin on ostajan vastuulla järjestää kuljetus ja maksaa kuljetuskustannukset. Siinäkin tapauksessa tullin ja alvin joutuu käsittääkseni maksamaan tavaran hinnan ja kuljetuskustannusten yhteissummasta.
   
 11. PELLEfin

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  585
  Täytyi äsken oikein tarkistaa, että kai tänään oli lauantai, koska äsken käytiin jakamassa varmaan eilisen postit koko kerrostaloon ja itsellekin tuli cdonin tilaus.
   
 12. kekra

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2010
  Viestejä:
  672
  Ei näytä vieläkään oikein toimivan tuo postin "helppo" paketti palvelu. Netissä neuvotaan hakemaan helppo tarroja, joihin koodi kirjoitetaan, jonka jälkeen paketin voi jättää postiin. Noh, kun kävin kyselemässä niitä tarroja, virkailija kertoi ettei heillä moisia enää ole, kun ei niitä ole käytetty enää aikoihin, riittää kun ostaa paketin netistä, ja näyttää koodin postissa, niin hoitavat loput. Ok, kuulostaa helpolta. Ostin paketin, sain koodin, ja vein paketin postiin, nyt toiseen toimipisteeseen, jossa virkailija yritti koodilla saada homman hoidetuksi, mutta pääte herjasi kokoajan jotain virhettä "Ei voi tulostaa osoitelappua". Siihen tuli toinenkin virkailija, josta ei ollut mitään apuja. Sitten toinen keksi kaivaa jostain sen tarran, iso nivaska näytti olevan kaapissa, johon kirjoitti koodin, jonka jälkeen pääte hyväksyi paketin. Siis samaisen tarran, joita ei ole kuulemma käytetty enää aikoihin :confused::confused::confused:
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019
 13. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 080
  No osui sitten taas maanantaijakelua kohdille. DHL:n kotiinkuljetus, joka Suomessa mystisesti muuttui taas joksikin "kuljetukseksi" edestakaisin ( ovikoodi ). Kenties mykkiä tai puhelimenkäyttötaidottomia rekrytoitava nykyliksoilla. Alkukesästä sentään sattui kännynkäyttötaitoinen kuski samalta toimittajalta tilattuna.
   
  AlwariTuohitorvi tykkää tästä.
 14. Hakuro

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2011
  Viestejä:
  473
  Tilasin tässä Tiistaina Tietokonekopan SmartPostiin. Postin seurannassa luki että tulee tänään, no äsken sitten kaupalle tuli sitten postiukko tuomaan rullakolla paketteja, jossa oli se mun paketti (näin sen), siinä luki kotelon merkki ja malli... No, sitten se tyyppi vei rullakin takaisin autoon ja postiin, Katsoin kyllä, että xl lokeroon mahtuisi kotelo, se kuski ei edes katsonut sitä pakettia, saati ottanut käteen, se vaan lojui rullakon pohjalla. Miksiköhän se kuski ei voinut muuten luovuttaa sitä pakettia mulle siinä, kun olihan mulla seurantatunnus siinä postin paketinseurannassa?
   
 15. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 018
  Luonnollinen selitys olisi, että automaatissa ei ollut yhtään XL-lokeroa vapaana.
   
 16. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 607
  Eikö se kertonut mitään syytä?
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2019
 17. Hakuro

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2011
  Viestejä:
  473
  Eihän tuo kertonut
   
 18. BryciFani

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2008
  Viestejä:
  1 302
  Aika harvoin on postin kanssa minulla ollut ongelmia mutta jo kuukausi sitten minulle palautettu lähettämäni paketti ei ole vieläkään tullut takaisin.

  Onko muilla käynyt noin? Ei ole kyse kuin noin 30 euron tavarasta josta olen rahat saanut ostajalta mutta silti outoa toimintaa Postilta.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2019
 19. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Mistä tiedät, että lähettämästi paketti on lähtenyt palautukseen? Vastaanottajan vai Postin toimesta? Mitä seuranta sanoo? Onko siitä ilmoitettu Postille?

  Vastaan yrityksen logistiikasta ja tuhansien postipakettien osalta voin sanoa, ettei yhtäkään ole kadonnut pysyvästi. Pisimmillään paketti on ollut kadoksissa toista kuukautta ja ylipäänsä harvinaista. Yleisempää on lähetyksen vaurioituminen tai epäkohdat jakelussa.
   
  AlwariTuohitorvi tykkää tästä.
 20. BryciFani

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2008
  Viestejä:
  1 302
  Lähetysseurannan mukaan pakettia ei noudettu ja se on palautettu mulle.
   
 21. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Tarkoittaako tämä seurannan osalta sitä, että se on lähtenyt palautukseen vai peräti luovutettu? Joka tapauksessa Postin sivuilla on jossain hyvin piilotettuna sivu ilmoituksille. Varmaan löytyy helpoiten Googlen kautta!
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2019
 22. Aquarius72

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  63
  Hemmetti, viikko sitten jätetty paketti automaattiin, eikä ole liikahtanut mihinkään. Soitettu asiakaspalveluun ja tehty selvityspyyntö, mitään ei ole tapahtunut...
   
 23. jarith70

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2012
  Viestejä:
  349
  Jep...
  Renkaat tulossa Virossa 2 pakettia, molemmissa 2 rengasta. Torstaina kivasti kyseltiin milloin passaa toimittaa, valitsin että tänään ma 10-12, Molemmista paketeista tuli ko. kysymys erikseen. Molempiin myös vastasin saman ajan ja molemmista tuli myös kuittaus toimituksesta.

  No toinen tuli tänään kuten pitikin. Ja tämä alla oleva on nyt postin mukaan sitten vielä Virossa !

  • Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu tekstiviestitse
   10.10.2019 klo 11:10
   Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu sähköpostitse
  • 10.10.2019 klo 11:06
   Lähetyksen toimitusaika on sovittu vastaanottajan kanssa.
  • 10.10.2019 klo 11:05
   Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu tekstiviestitse
  • 10.10.2019 klo 09:55
   Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu sähköpostitse
  • 10.10.2019 klo 09:54

  • Lähetys on rekisteröity.
  • 10.10.2019 klo 09:54
  • Posti Logistiikkakeskus

  • Lähetys on rekisteröity.
  • 10.10.2019 klo 09:52
   Posti Logistiikkakeskus

  • Lähetys on lajiteltu.
  • 10.10.2019 klo 09:50
  • Posti Logistiikkakeskus

  • Lähetys ei ole vielä saapunut Postille, odotathan
  • 09.10.2019 klo 09:29

  • Minusta tuo on kyllä saapunut maahan ?
   
 24. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 018
  Minusta tuossa seurantalistauksessa ei kyllä varsinaisesti missään sanota, että se olisi poistunut Virosta. Hyvä kysymys tietysti on, että miksi se ei olisi liikahtanut vielä Virosta eteenpäin, jos toinen samanlainen lähetys on ehtinyt jo tulla perillekin.

  Eikö noissa postin seurannoissa enää nykyään näy postinumeroita ollenkaan. Siitähän voisi päätellä onko se rekisteröity suomessa vai ulkomailla olevassa logistiikkakeskuksessa.
   
 25. jarith70

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2012
  Viestejä:
  349
  No, juuri äsken posti kantoi kumit ovelle, ne mitkä aspan mukaan on vielä Virossa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti