Posti kulkee...

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Vanhaherra, 16.04.2020.

 1. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  Täytyy sanoa että coronavirus epidemian takia myös postin kulku on hidastunut. Ensin niin että lähetys ei ollut saapunut postiin, sitten pääsiäisen pyhät ja nyt lähetys on kai jossain Ruotsissa...eh… Koska mahtaa tulla Suomen puolelle ? En ole ihmeemmin seuranut postin toimintaa muuten... hajatietoja sieltä ja täältä. Tiedä sitten mikä vaikuttaa siihen koska lähetys postiin viimein tulisi... Voisiko olla niin että Ruotsin puolelta tuleva posti toimitettaisiin jonkin "Ruotsinlaivan" mukana jos sellaisia kulkee ?
  Henkiköliikenteen suhteen olen nähnyt vain yhden uutisen sivumennen ja se oli kirjoitettu siten " että matkustajat eivät olisi sellaista ennen nähneet" ; siis sitä että matkustajia ei ollut ja laiva muistutti jotain aavelaivaa...

  Onneksi edes pääkaupunkiseudun liikennerajoitteet purettiin. Silti näyttää sille että ei oikein tiedä mistä ulkomailta tuleva posti lopulta tulee jos on tullakseen... Löysin uuden ammatinkin : speditööri.

  :cool:
   
 2. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
 3. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  Aivan... aihe tuli sitten tutuksi kantapään kautta eli kyse on nykyään siitä että Kiinasta lähetetyt postimyynti nyssäkät voivat ruuhkauttaa postin. Mun tapauksessa ehkä niin että viimeviikolla Ruotsin posti oli ruuhkautunut Kiinasta lähetettyhen pakettien muodossa kun Ruotsi määräsi niille erillisen maksun. Tästä suivaantuneet asiakkaat jättivät paketit lunastamatta ja satoja tuhansia postilähetyksiä jäi postiin...heh... Ongelma on ollut siinä että posti on " saanut " käsitellä ulkomailta tulleet lähetykset ilmaiseksi jos lähtömaassa on maksettu postikulut. Sitten huomattiin että tässä on aikamoinen bisnes . T.s. kun postimyynti pelkästään Kiinasta on lisääntynyt räjähdysmäisesti on sillä merkitystä postinkäsittelyssä varsinkin silloin jos siitä ei hyödy millään tavalla.

  Löysin sitten itekin yhden tivin artikkelin asian tiimoilta ja muutos pitäisi tapahtua joskus vuonna 2021 tienoilla joka sitten kritisoitiin jo että mitä sitten jos alle 20 euron lähetyksistäkin pitäisi maksaa veroa ja tullata ne euroopassa ?
  Kritisoitiin sitä että onko päättäjät ajatelleet asiaa taas loppuun asti ?

  En tiedä. Postista puheenollen ja Suomalaisittain viimeisen kuuma aihe oli postilakko että tätä taustaa vasten en usko että kyse on pelkästään Kiinalaisista postinyssäköistä vaan siitä että posteilla ei ole tarpeeksi resursseja käsitellä kasvaneita postimääriä; miten niitä siten voi säällisesti käsitellä jos henkilökuntaa vähennetään ??

  Pelkästään Suomen postin toiminasta olen tullut siihen tulokseen että heidän tuloksensä on viimevuosina kasvanut mutta onko siinä sitten laitaa että voittoja ei käytetä palvelujen tuottamiseen vaan voittomarginaalin kasvattamiseen omistajille ? Tätä taustaa vasten voi siis käydä niin että posti saa entistä muhkeammat tulot pelkästään Kiinalaisesta postimyynnistä mutta palvelutasoa ei haluta nostaa kun se on toiminallisesti nykyään niin nyrjähtänyttä...

  = Länsimainen kapitalismi kiskoo kaikki voitot mutta palkkoja ei kukaan haluaisi maksaa.
   
 4. Grithawarlord

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2001
  Viestejä:
  1 128
  Onko muut kiinnittänyt huomiota, että esim Ebaysta tilatut kiinasälät matkaa uskomattoman kauan. Mun mielestä ennen tavarat tuli 2-4 viikossa. Nyt menee euroopastakin melkeen tuon. Liekkö tää pöpö sekoittanut postien kulun, vai onko rahtarit vaihtanut riksaan.

  Nyt esim. kiinasälän jota olen tilannut 13.4 on kaikki edelleen jossain tulossa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2020
  AlwariTuohitorvi tykkää tästä.
 5. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  Niin... tämä kommentti tulee hieman myöhässä suhteessa omaan kirjoitukseeni jossa on mahdollisesti virhe ruotsin kiinapakettien maksun suhteen eli että mahdollisesti luin 2 vuotta vanhan lehtijutun jossa päiväiys ja kuukausi oli lähempänä oikein. En ole varma... mutta postin ongelmat ja maksupolitiikkaa yms. jutut on vielä ajankohtaisia jossa kulunut työtaistelu Suomessa herätti huomiota; siitähän tehtiin hallituskysymys. Voisi sitten viisastella että kepu teki itselleen karhunpalveluksen kun demarien kannatus nousi puheenjohtajan vaihdon myötä.

  E.m. kommenttiin viitaten postilähetysten " jossain tulossa" olevien lähetysten suhteen esim. Ruotsin kautta tulleet lähetykset on coronavirusepidemian takia saattaneet muuttaa reittiä eli onkin käytetty mahdollisesti eri huolintayhtiöitä kuin mitä muuten olisi käytetty. Tästä hyvänä tapahumana ruotsinlaivojen liikennöinti joka on kuitenkin ollut hiljaisempaa vaikka siitä ei oikein mitään uutisia löytynyt... eli olisiko sitten esim. lentöyhtiöt paikkailleen laivaliikennettä tai kierrätetty tavaraa jotain toista reittiä pitkin...
  - Lentoyhtiöt näyttää olevan suurissa vaikeuksissa...

  Yksi oma teoria monista on ollut coronaviruksesta johtuen se että jotkut postimyyntifirmat ovat joutuneet ehkä kertomaan muunneltua totuutta lähetysten suhteen jossa Kiinalaistuotteet ovat olleet myöhässä...

  Edelleen esim. Suomen postin toiminnasta ei keskustella työntekijöiden näkökulmasta vaan kaikki coronavirus jutut näyttää edelleen olevan yhtä ja samaa vallitseviin olosuhteisiin sopuetumista.
  Ei sitten kellään ole tullut mieleen lisätä postin kapasiteettia ?

  esim. Cdoncom tuotteet ovat tulleet hitaasti jo ennen coronavirustakin vaan siitä ilosta että heidän tytäryhtiönsä on ollut ahvenanmaalla...mistä näitä aina tietää mistä se lähetys lopulta tulee ?

  Joissain artikkeleissa tai täällä " murolassa" on edelleen foorumikirjoituksia siitä missä postilähetykset mahdollisesti seikkailee ennen perille tuloa; jotain mystisiä terminointipäiviä jane.
  = Matkan varrella tavara seisoo aina jossain odottamassa uutta kuljetusta.
  Näin ollen on mahdollista että Suomessa jokin lähetys kulkee ensin paikkakunnan ohi " jossain Vantaalla" jossa on mahdollisesti logistisesti keskitetty toimintoja...sieltä sitten taas lähemmäs määrän päätä kunnes jossain kuntaliitoskunnassa saadaan ripoteltua tuote vaikka R-kioskille paremman puutteessa...
   
 6. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 172
  Korona on vaikuttanut postitoimituksiin osittain ihan siitä syystä, että osa postista kulkee normaalisti matkustajalennoilla, risteilyillä ja busseissa. Kun matkustusrajoitusten takia lentokoneita jää kentille ja laivoja satamaan, niin jäljelle jäävissä kuljetusvälineissä ei välttämättä riitä kapasiteettia kaiken nopeaan kuljettamiseen.
   
 7. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  Varmaan noin... yksi juttu olis vielä : siitä Suomen postista ja korvaavien, vaihtoehtoisten toimitustapojen vaikutuksesta postin kulkuun.

  Vois melkeen ite käydä hakemassa nyssäkkänsä jos tietäisi missä se on...
   
 8. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 172
  Itsellä jokin aika sitten odotti lähetys 5 viikkoa Shenzenissä että mahtui lentokoneeseen. Aiemmin viive siinä kohti on ollut 1-2 päivää.
   
 9. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  ...ou nou..." Shenzhen (kiin.: 深圳; pinyin: Shēnzhèn) on kaupunki Guangdongin maakunnassa eteläisessä Kiinassa. Kaupunki sijaitsee Hongkongin erityishallintoalueen pohjoispuolella. Nykyinen Shenzhen on muodostunut vuonna 1980 perustetusta erikoistalousalueesta, joka on kasvanut räjähdysmäisesti. Vielä vuonna 1979 alueella oli vain noin 30 000 asukasta, mutta vuoden 2010 väestönlaskennassa asukasluku oli jo 10 358 381 ja vuoden 2017 lopussa arviolta 12 528 300. Kasvu perustui alun perin paljolti halvalle ja runsaalle työvoimalle, mutta nykyisin teollinen tuotanto painottuu paljolti korkeaan teknologiaan."
   
 10. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  895
  Tilasin Aliexpressistä jonkun työkalun helmikuussa ja vieläkin odotellaan. Koska dispute-aika oli umpeutumassa, hain sellaisen ja hyvityksen sain, n. 2 euroa. Tammikuussa tilattu tuote tuli helmikuussa normaalisti Kiinasta. Minulla on sisässä muutama muu tilaus, osa huhti-toukokuussa.

  Mahtavatko tulla enää koskaan vai saanko jouluksi?

  Mitä mahtaa Aliexpress sanoa siihen, jos laitan jokaisesta disputen, mikäli sen aika joskus lähenee umpeutumistaan, sillä en ole saanut tuotteita. Oli syynä hukkuminen tai corona ja hidas posti.

  Tainnut nyt disputen määrä nousta valtavasti!!!
   
  AlwariTuohitorvi tykkää tästä.
 11. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 172
  Itselläni kun oli seurattava lähetys, niin myyjä omatoimisesti (automaattisesti?) pidensi dispute-aikaa kun lähetys näkyi seurannassa olevan jumissa siellä Shenzhenissä.
   
 12. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  Niin... Pikkasen pomppas silmille toi Shenzhen; Kiinalaisilla tulee olemaan valtavat massit... Tuli vaan mieleen meikäläisittäin jokin pikkukaupunki jossa on muutama kymmenen tuhatta asukasta...
  :cool:
   
 13. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  895
  On täälläkin nyt jokunen lähetys pidennetty, mutta missä ne paketit seisoo. Saapuneet Suomeen tietojen mukaan jo, se työkalu jo viikkoja sitten. Seisottaako posti vai tulli?

  Jos posti ei halua toimittaa noita, niin perustetaan kilpailija, joka haluaa toimittaa ja tehdä töitä.
   
 14. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 461
  Kuraahan tämä Postin toiminta on, 50-60 tuntuu olevan että paketit tulee perille. Tälle keväälle - kesälle postilla kuljetetavan olleista kuudesta paketista:
  3 toimitettu halutuun osoitteeseen
  1 Uudelleen ohjattu vapaaseen noutopisteeseen, turhaa ramppausta mutta eipä hävinnyt kuiten.
  1 palautettu lähettäjälle (yli kuukauden seikkailu ja lopulta löysi itsesä takaisin Amazonille, Amazon hoisi kyllä pikarahtina uuden, mutta aikaa meni hukkaan)
  1 Luovutettu jollekin toiselle (oli express kotia toimitus, näkyy luovutettuna. Ei toimitettu - eikä vielä selitystä Postilta minne luovutettu.)

  Sanoisin että kannattaa pysyä kaukana, jos suinkin mahdollista. En muista vuosikymmenten ajalta että tämmöistä olisi koskaan aiemmin ollut. Joskus toki toimitettu viiveellä, mutta toimitettu kuiten.
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2020
 15. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  895
  Yksi huhtikuun lopussa tilattu Aliexpress-tilaus saapui viime viikolla.

  Helmikuussa tilattu paketti ei ole saapunut koskaan, siitä sain aikoinaan jo rahat takaisin.
   
 16. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  :confused: No niin...tälle palstalle löytyy sitten käyttöä : Tilasin Hobby Hallista tuotteen 24 pv kesäkuuta 2020 , arvioitu toimitusaika 1.7 eikä tilausvahvistuksessa ollut postin seurantakoodia. Soitin asiakastukeen 6.7.2020 jossa sitten annettiin seurantakoodi... postin seurantakoodin mukaan lähetys on matkalla ...heh...
  - Odotin ensin viikon sähköpostilla vastausta mutta ei vastattu ....
  - Posti saanut lähetyksen vasta 3. pv. heinäkuuta... ( Arvioitu toimitusaika postin automaattiin tänään...)

  Siis missä ihmeessä nää lähetykset seilaa ??

  Eräässä toisessa lähetyksessä tuote olisi pitänyt ohjata postin automaattiin mutta se oltiin saatu suhmuroitua jotenkin postiin siten että sai ite käydä hakemassa. ( Postissa oli myös postin automaatti mutta ei kyllä lähimainkaan sitä paikkaa minne läheys olisi pitänyt tulla...)

  Eli siis nykyään näyttää helposti käyvän niin että jos tilatessa tuotteella valitsee lähimmän postin automaatin saattaakin se jäädä asiamiespostiin ja sitten ilmoitetaan kortilla että lähetys on noudettavissa.
  - En sitten tiedä olisiko jokin lähetys pitänyt toimittaa kotiovelle asti...

  Yksi selitys on ollut se että automaatit saattaa olla joskus täynnä.


   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2020
 17. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  97
  Jos kyse on yrityksen automaattisista tilausvahvistuksista, että paketti laitetaan tulemaan tiettyyn pakettiautomaattiin, niin saattaa yritys kuitenkin muuttaa mielensä, esim. jos on tilannut 100 gramman kultaketjun ja valinnut toimitusvaihtoehdoksi pakettiautomaatin, tai pesukoneen ja jostain syystä on mennyt tilausvahvistuksesta läpi että paketti tulee pakettiautomaattiin, niin varmasti ei tule kuitenkaan.

  Varmaan ne on isoimmat lokerot automaateissa ovat vähissä nyt kun ihmiset tilailevat ihan eri tavalla postitse kuin ennen koronaa.
   
 18. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 887
  Jos pakettiautomaatti on täynnä, jolloin viedään joko toiseen automaattiin tai haettavaksi. Koronan alla automaatit ovat olleet hyvin täynnä.
   
 19. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  21
  Sokerina pohjalla : tuote osttautui hieman vialliseksi.... (halvalla ei hyvää saa)
   
 20. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  895
  Se HOBBYHALL on nykyään epäilyttävä firma.

  Viron pojat pyörittää, katsokaa facebook-sivuja runsain mitoin valituksia huonoista tuotteista ja hitaista toimituksista. Ei siitä pelkästään voi postia syyttää, jos itse kauppa ei viitsi toimia.

  Ennen hobbyhall toimi hienosti, mutta olikin suomalaisomisteinen.

  Kodin Ykkönen on nykyään samantapaista virolafkaa. Välttäkää!
   
  ampula tykkää tästä.
 21. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Mulla ne alkoi jo hermostumaan AliExpressinkin päässä, kun kirjatut ja seurannassa olevat lähetykset katoavat Suomen päässä. Sen ymmärrän jos ne katoaa Kiinassa tai jossain. Mutta että ne katoaa Suomessa, niin on vähän meh.

  Hyvittivät kaikki paitsi yhden lähetyksen. Siitä kysyin postista, ja posti ei tiedä mihin se on kadonnut. Yhdessä vaiheessa katosi varmaan viisi lähetystä AliExpressistä putkeen, kaikki lähetysseurannassa ja kadonneet Suomessa.

  Tämä siis Korona härväyksen alettua tämän vuoden puolella.

  Nyt tein tilauksen ja katson että katoaako sekin. Aivan käsittämätöntä menoa.
   
 22. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  895
  Viime viikolla saapui myös viimeinen Ali-tilaus huhtikuulta kai.

  Nyt en aio hetken aikaa mitään kiinaatavaraa tilata.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2020
 23. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  881
  Itsestäni tuli juuri pysyvästi Matkahuollon ja postin kilpailijoiden asiakas.

  Tuli valittua puolivahingossa posti toimittajaksi matkahuollon sijasta, kun matkahuolto oli kyseisen paketin aina tuonut seuraavana päivänä, niin postin toimitusaika meni juuri viikkoon ja saattaa myöhästyä edelleen, kun tuli valittua 8-12 aika toimitukselle kun oletin että tulisi TÄNÄÄN, mutta tuleekin vasta maanantaina, jolloin kukaan ei ole paikalla.

  Toimitusaikaa ei tietenkään enää voi vaihtaa ja alunperinkin se lähetettiin URL-linkkinä puhelimeen jossa ei ole datayhteyttä, sen sijaan että sen toimitusajan olisi voinut valita vastaamalla sms-viestillä. Nyt ei ole postilla edes reklamaatiolinkkiä ja ainoa mistä asialle mitään voisi tehdä on palvelunumero joka maksaa 2 EUR+euron minuutti.

  Siis ihan oikeasti, voi Perkele!

  Kunhan sen paketin saan vielä metsästettyä ENSIVIIKOLLA, kun odottelin pakettia tällä viikolla ti-ke-akselilla, niin oli kyllä viimeinen kerta postin kanssa jos on yhtäkään vaihtoehtoa...
   
 24. subway

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  352
  Postin palveluiden huonontuminen näyttää kulkevan käsi kädessä niiden kallistumisen kanssa.

  Käsiini sattui hinnasto vuodelta 1999. 1 lk:n 50 g:n kirje kotimaassa: 3,50 mk (0,55 €).

  Vuonna 2020: 1,75 € eli 10,50 mk.

  Kirjemaksu on kallistunut kolminkertaiseksi, vaikka elinkustannusindeksi on kasvanut vain 36 prosenttia, eli 3,50 mk on nykyrahassa 0,80 € (4,80 mk).

  Jos haluaa, että vastaanottaja saa kirjeen kahdessa päivässä (mikä oli normi vuonna 1999), siitä pitää maksaa 1,50 € ylimääräistä (plus-merkki).
   
 25. qazza

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  92
  Tällä hetkellä myös on varmaan vuoden kiireisin aika kevyeen kun on just ollu BF:t yms alennuspäivät, sen lisäksi jengi on tilannut ja lähetränyt joululahjoja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti