Postaa tänne kun auton korjaus vituttaa !

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja Inhuman, 30.01.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. HTK12

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  1 570
  Riippuu paljon autosta ja rempasta miten paljon säästää. Otetaan nyt esimerkiksi oman auton jarruremppa eteen ja taakse. Pinnoitetut etulevyt olisi maksaneet paikallisessa varaosaputkassa ~150€/kpl ja saksasta ~50€ (ostin siis tunnetun valmistajan osat en mitään kiinan kuraa). Eli pelkissä etujarrulevyissä säästi 200€. Taakse ero oli paikallinen ~65€ ja saksa ~30€. Samanlaiset erot jarrupaloissa, käsijarrun hiluissa jne. Osissa säästi siis jo ~300€. Korjaamot haluaa oman siivunsa varaosamyynnistä, niin ne osat maksaa siellä korjaamolla sen saman kun varaosaliikkeessä. Asennuskin maksaa, jos se tehdään kunnolla, eli herkistellään ja puhdistellaan ruosteet pois, että palat ei ala jumittelemaan. Monilla korjaamoilla vaan heitetään uudet osat paikalleen, jolloin toki asennus ei mahdottomia maksa.

  Mitään työkaluja ei tuohon remppaa tarvinnut ostaa, kaikki tarvittavat löytyi jo valmiiksi. Kovin moneen hommaan ei kyllä todellakaan tarvitse erikoistyökaluja, jos ei nyt juuri jotain jakopäätä tms. ole tekemässä. Toki ihan kaikkea ei välttämättä kannata alkaa tehdä, esim. jakopääremppa voi joissakina autoissa olla tälläinen.

  Miten väärät sytytystulpat aiheuttaa ison moottorivaurion? :confused: Jos tulpat on täysin autoon sopimattomat, niin auto ei käy, tai sitten käynti on sellainen että siitä kyllä tajuaa jotain olevan pielessä. Toki kierteet voi vääntää solmuun ja sen korjauttaminen korjaamolla toki maksaa. Kuulostaa kyllä tuo korjaamo sellaiselta, että kannattaa äkkiä viedä se auto johonkin, jossa autoja osataan korjata ja siihen löytyy jopa työkalut.
   
 2. Nikke85

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2018
  Viestejä:
  7
  Olen myös ihmetellyt osien hintaeroa korjaamolla. Yleensä olen vienyt omat osat ja ainakin pienemmät paikat ovat suostuneet asentamaan ne.

  Korjaamo oli nyt tehnyt uutta diagnoosia ja ilmeisesti auto tulee kuitenkin kasaan kohtuullisilla kustannuksilla. Nyt ei riittännyt innostusta kysellä tarkemmin.

  Esim. kehitysmaissa ilmeisesti autoissa ajetaan usein useamman eri kulkupelin tulpilla/tulpilla eri autoista.
   
 3. Nugget Beercase

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  1 186
  Tulee mieleen sellainen skenaario, että asennettu tulppa on aivan liian pitkä kierreosaltaan ja ottaa mäntään kiinni. Äkkiä se kyllä todennäköisesti simahtaisi kun mäntä painaisi kärkivälin lyttyyn (paitsi jos on joku erikoisen muotoinen mäntä ja ottaisi eri kohtaan kiinni) mutta kaipa tuossakin on ainekset moottorivaurioon.
   
 4. HTK12

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  1 570
  Jos mäntä osuu tulppaan, niin se kyllä selviää heti ensimmäisessä käynnistyksessä, ei tarvitse arpoa seuraavan omistajan mikä vikana. Ei varmasti käy kunnolla, jos mäntä osuu tulppaan.

  Hyvä jos kohtuullisilla kuluilla selvitään. Omien osien viemisessä korjaamolle on se ongelma, että kuka vastaa, jos tulee jotain ongelmia? Esim. jakopään tapauksessa voi olla hankala löytää maksajaa, korjaamo syyttää osia ja osavalmistaja asennusta.
   
 5. Tctic

  Rekisteröitynyt:
  30.11.1999
  Viestejä:
  661
  Tämä on kyllä hyvä kun omia autoja joutuu aina välillä korjaamaan. Kun tietää, että jotain olisi korjattava (vaikka ei olisi millään tavalla kriittistä korjattavaa), niin tekisi ajaa auto samantien paaliin tai vaihtaa pois. Kun vian/puutteen sitten saa korjattua, yleensä alle satasella, niin auto ei aiheuta minkäänlaisia tunteita. Omaan käyttikseen vaihdoin moniurahihnan ja asensin lohkolämmittimen viimeisen kuukauden aikana, molemmat olivat reilun tunnin operaatioita, silti ne tympäisivät jo ennen homman aloittamista. Kumpikaan operaatio ei ollut millään tavalla vaikea, lähinnä ikävä tehdä kyllä. Rouvan käyttis puolestaan temppuilee välillä sähköjen kanssa (ajovalot eivät välttämättä syty heti kun auton käynnistää) ja vaikka auto on muutenkin jatkoajalla, niin silti vika saa verenpaineen nousemaan.
   
 6. Nikke85

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2018
  Viestejä:
  7
  Kuulostaa tutulta!

  Minulla ongelmat eivät ratkenneetkaan tuosta vaan...AGM-akku oli myös finaalissa ja vaihdoin sen.

  Pitkään tihuttanut virityksin tiiviinä pysynyt paisuntasäiliö ja sen liimalla tiivistetty letku menivät vihdoin myös vaihtoon.

  Starin päässä mese antaa viallista nox anturi-koodia toisella puolella (sama koodi ollut nyt puoli vuotta), joka ei mene pois nollauksella ja vaikka antaa kenkää niin pirusti. Tilasin käytetyn noxin Saksasta kahden vuoden takuulla.

  Lisäksi lykkää jatkuvaa koodia p1144 (tämäkin Starilla luettuna), joka vissiin voi mennä noxin vaihdolla pois. Vaihdan noxin yhteydessä ilmamassamittarin kun se tuli melkein kuin kaupan päälle.

  Autolla voi sentään ajaa ja katsastuksesta meni läpi. Ainoa selkeä vika on köhivä aamukäynnistys.
   
 7. Slami

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  275
  Mistähän vois johtua ujellus/vihellys tietyssä nopeudessa?

  Ääni siis kuuluu kaikista selvimmin 85-90kmh nopeudessa ja sitä pienemmällä tai suuremmalla nopeudella ääntä ei kuulu ainakaan kovin selvästi. Ääni on korkea ujellus/vihellys vähän niin kuin turbon vihellys, mutta ääni kuuluu samalla tavalla 4, 5 ja 6 vaihteilla eli kierrosnopeudella ei ole vaikutusta. Ääni lakkaa melkeen heti ku jalan nostaa kaasulta eli ei varmaankaan kuulu renkaista tai pyörän laakereista. Jäljelle taitaa siis jäädä vaihdelaatikolta vetoniveliin.

  Mikä siellä vois pitää tommosta korkeaa ääntä johon ei liity mitään tärinää tai muutenkaan tunnu ratissa tai penkissä?

  Auto on - 11 Citroen ds4 e-HDi koneella ja 120tkm ajettu.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2018
 8. Wathplox

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  137
  Keskiviikkona ekana ilmaantuu ahtovuoto -> ahdot karkailee taivaisiin. Noo, eikun normalia ajelua varovasti ettei ala ahtamaan. Eilen pamahti sit ylävesiletku halki ja sylki parkkipaikalle nesteet. Tänään sit töidejälkeen kikkailemaan vesiletkuun patenttia, et saa auton siirrettyä ajamalla n. 50km ja eikun korjailee. On tää motorsport hauskaa :D
   
 9. TomppaKoo

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2008
  Viestejä:
  393
  Ostin viime viikolla uuden moniurahihnan ja ohjaustehostimeen uudet öljyt plus muutakin pientä kilkettä, jotka meinasin tällä viikolla vaihtaa. No, auto päätti laueta tien päälle eilen ja mikäs muukaan sieltä meni, kuin moniurahihna. Tarkemmin kun tutkin, niin hihnan katkeamisen oli aiheuttanut ohjaustehostimen pumpun hihnapyörän "räjähtäminen", josta jäi jäljelle periaatteessa vain pyöreä metallilevy. Onneksi oli hinausvakuutus, joten auton hinaaminen lähimmälle korjaamolle oli ilmaista. Vähemmän hauskaa on se, että se lähin korjaamo on parinsadan kilometrin päässä kotoa, eli vastaostetuista osista ei ole korjauksessa mitään hyötyä.

  Nyt näyttää vielä siltä, että pumppuun ei saa pelkkää pyörää oikein mistään vaan pitää vaihtaa kokonaan uusi pumppu, joka on korjaamon hankkimana varmasti edullinen. Onneksi tuli ostettua edellämainitut tarvikkeet Motonetistä, eli ne saa todennäköisesti palauttaa. Pientä lohtua sentään..:D
   
 10. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 470
  Sellanen tappaus
   
 11. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  vituttaa kun menet aamulla autolle ja ensimmäisenä joudut vääntämään pyyhkijänvarret suoriksi ja toteat, että myös kylki vedetty avaimella.

  Lähinnä kiinnostaisi tietää, että miten joku jaksaa ja viitsii nähdä vaivaa moisessa vandalismissa, varsinkin kun kyseessä on 30v Camry? Auto oli kadulla tavallisesti muiden seassa letkassa parkissa, niin mitä lie ihmispolon päässä liikkunut..Ei vaan ymmärrä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti