Postaa tänne kun auton korjaus vituttaa !

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja Inhuman, 30.01.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Inhuman

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2002
  Viestejä:
  1 775
  Perkele.. pakko on purkaa taas kiukkua vähän.

  Tuossa seitsemältä lähdin vaihtamaan alapalloniveltä autoon ajatellen "kyllä tää puolessa tunnissa on selvä ja sitten kaljakauppaan"

  Tulos: Kello 22:00 auto oli kunnossa, kaljakaupat kiinni ja kädet naarmuilla. Ei kyllä mennyt taaskaan miten piti. Kaikki pultit ruosteessa, tunkki hajosi ja CRCtä kului puolipurkkia. Onneksi pultti ei sentään katkennut, muuten auto olisi jo läjässä. Ei pitäs koskaan olettaa minkään homman olevan läpihuutojuttu, aina kyllä vastustaa kun kiire meinaa olla.


  Positiivisena puolena, tulipa ainakin selvä ilta, rahat säästyi ja nivel on vaihdettu.


  KIITOS !
   
 2. Herra von Levee

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  2 510
  -
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2016
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  heh itse annan autoliikkeen hoitaa huollot, takuuna tottakai mitä siihen kuuluu
   
 5. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 827
  Itse olen ratkaissut tämän kahdella autolla, kun remppaan toista, toinen on ajossa... :D
   
 6. Inhuman

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2002
  Viestejä:
  1 775
  Auton itse korjaaminen on loppuenlopuksi mukavaa hommaa ja palkitsee kun saa vastoinkäymisten jälkeen valmiiksi. 8euron osan takia ei paljon muutenkaan lämmitä maksella +50e tuntitaksoja huoltoliikkeille.

  Oishan nuita tuossa kaks itelläki. Toisesta meni vaan katsastus umpeen kuun alussa, niin ajattelin poistaa liikenteestä toistaiseksi kun ei opiskelijalla oikein ole vara nuihin vakuutuksiin :D
   
 7. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 827
  Ja tuo lienee vielä ns. nyrkkipajahinta, merkkikorjaamoissa maksaa 70+++€ ?
   
 8. Madrunner

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2004
  Viestejä:
  409
  Fail. Kyllä ne remonttikaljat pitää olla saatavilla jo silloin kun hommaan alkaa.
   
 9. jeu

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2009
  Viestejä:
  97
  Eilen aamulla kun pakkasta oli enää -15 tuli tehtyä puolen tunnin pikapurku rikastimen vaijerille joka jäi jumiin. pääsi purkaan koko systeemin työkaluilla jotka tän pakkaskauden jälkeen oli varmaan -25. lopussa ei ollut enää tuntoa sormissa eikä varpaissa. Oli erittäin sykähdyttävä ja lämmöllä muisteltava hetki.
   
 10. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 888
  Käsi ylöös nyt o/
  tdi boraan pitäisi rempata jakopää ja vaihtaa syyläri. pikaisesti kattoen melkoisen vittumaisia operaatioita.
   
 11. Opa^

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  341
  Autoremonteissa on parasta se, että kaikki tavarat häviää mitä käsistä laskee. Kaikki hitsauslaitetta pienemmät häviää ellei niitä ole teipattu kehoon. Eilen vaihdoin öljyt niin onnistuin muutamassa sekunnissa hävittämään öljypropun. Voimakkaan kiroilun ja laajojen etsintöjen jälkeen löysin sen roskiksesta, viisaana miehenä olin työntänyt sen öljyrättien mukana sinne. Varmaa kännissä pitäs noita remontteja alkaa tekee, hommat menis perselleen muttei vitussas niin paljon varmaa.
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 468
  Ite oon yrittäny keskittää kesäajalle kaikki auton kanssa operoinnit, mutta eihän se aina onnistu, kun jotain yllättävää tulee keskellä kovimpia pakkaskelejä :D
  Nyt on ajettu ilman toimivia abseja ja luistonestoa koko talvi, ja leimaus lähestyy muutaman kk päästä :|
  Sitä virhettä en enää tee, että ostan auton, missä viimeinen katsastuskuukausi on joulukuussa tai muuten keskellä talvea :D.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2010
 13. JaRoDD

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2008
  Viestejä:
  1 211
  Onneks omassa katsastuskausi sattuu omassa loppusyksylle... Ei ihan niin paljon vituta vääntää kärryä leimakuntoon ku ei tarvii hangessa kontata :D
   
 14. Inhuman

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2002
  Viestejä:
  1 775

  Itsellä ilmeisesti "huonoa" tuuria, kun autojen viimeinen katsastus sijoittuu toisessa tammikuun loppuun ja toinen tammikuun alkuun.

  Joka vuosi myös muistaakseni olen käynyt äitini auton katsastamassa ja korjaamassa hiihtolomalla, joten talveen aina ajoittuu kaikki katsastusremontit :mad: NO onpahan sentään iskarit jäykemmät katsastuksissa kuin kesällä:smoke:
   
 15. John Troll

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2001
  Viestejä:
  10 161
  Niin sehän on aina ihan pakko odottaa siihen viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Oman katiskani viimeinen katsastuspäivä on marraskuun lopulla, mutta katsastin sen kaikesta huolimatta elokuun helteillä. Tosin ihan semmosenaan ilman mitään katsastusremontteja.
   
 16. Inhuman

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2002
  Viestejä:
  1 775
  Hehe.. vissiin ois pitäny jättää koko viikonlopulta tuo auton rassaaminen.

  Rekisterikilven valon vaihto : Irroitus 2min -> sisälle etsimään lamppua 1min -> takaisin pihalle, nilkka nyrjähti -> yhellä jalalla sisälle -> 5min lattialla makoilua ja kylmää hikeä. -> lamppu paikalleen 1min ja sisälle sitomaan jalkaa.

  Tulos: Turpoava jalka ja yhdellä jalalla pomppimista. Saas nähdä miten huomenna kävely onnistuu. :)
   
 17. wIrd

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 715
  Onneksi on lämmin talli käytössä niin ei tartte pakkasessa roplata. :D
   
 18. VeKeZ

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  1 662
  Eipä oo ollu vielä sellasta hetkee, että ois oman auton laitto vituttanut. On tehty kuitenki -20c pakkasilla kylmässä tallissa betonilattialla öljypohjan vaihtoakin... Joskaan nyt kun on koulun halliin tottunut, niin kylmässä värkkääminen ei kiinnosta.

  E32 oottaakin tuossa jo pahvilaatikollinen osia vaihdettavaksi: etujarrulevyt+palat, raidetangot (+auras kulmat tottakai), moniurahihnat ja apurungon isot helat. Kovin mukavaa ja palkitsevaa kun lyö uutta osaa autoon kiinni. :smoke:
   
 19. Evreka

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  641
  Tänään vaihdoin öljyt autoon. Ulkona sateli vähän lunta, mutta ajattelin että max. 20 minuutin homma niin ei haittaa pieni sade.
  Noh, ei mennyt kuten piti.

  Öljyt valui nätisti astiaan ja sitten öljynsuodattimen kimppuun. Tässä volkkarissa suodatin on etupuolella konetta, kooltaan sellainen puolen litran mötikkä. Ajattelin että noin näkösällä ja suuri niin on helppoa irroittaa, ei ollut, ei tietenkään.
  Ensin väänsin käsin, ei hievahtanutkaan, seuraavaksi kömmin auton alle ja väänsin raudalla suodattimen pohjassa olevasta irroituspaikasta. Ainoa mitä tapahtui oli se että suodattimen pohja meni mutkalle ja alkoi vuotamaan. Alkoi jo vituttamaan ku sade sakeni ja alkoi hämärtämään. Otin meisselin ja iskin sen suodattimen läpi ja väänsin...meisseli alkoi kuorimaan suodattimen kuorta. Vitutti jo enemmän, otin pakin suurimman meisselin, mutta sitä ei sopinut mistään lyömään paikoilleen niin seuraava vaihe oli, että purin syylärin pois edestä että sain tilaa kunnolla. Iskin taas meisselin läpi ja sorkkaraudan suosiollisella avustuksella väänsin auki, tällä kertaa aukesi.
  2 kierrosta piti sorkkaraudan kanssa vääntää että alkoi käsin liikkumaan.

  Ilmeisesti oli unohtunu tiivisteen öljyäminen tai jollakin työkalulla väännetty kiinni, tai sitten ollut muutaman vuoden paikoillaan, en tiedä ku oli ensimmäinen öljynvaihto tähän.
  Aikaa tähän 20 minuutin rykäisyyn tuhrautui useampi tunti. Tulipahan pari litraa nesteitäkin vaihdettua.
   
 20. Mane

  Rekisteröitynyt:
  18.09.1999
  Viestejä:
  1 810
  Muutaman tupakkiaskin hinnalla saa varaosaliikkeistä sellaisia melkeinpä jokapaikkaan käyviä filtterinvaihtotyökaluja. Toimii räikällä ja kiristyy filtterin ymprärille. Itsekin muutaman kerran meisseleitä hakanneena voin kertoa että on helvetin hyödyllinen apuväline niinkin yksinkertaiseksi kapineeksi.
   
 21. Mr. Crow

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2007
  Viestejä:
  1 313
  Itse vien suosiolla auton huoltoon, jos siihen tulee jotain vikaa / säännöllinen huolto / tulee jotakin mieleen joka pitäisi korjata.

  Mulla ei onnistu edes renkaiden vaihto, kun ei oikein käsivoimat riitä. Jonkun renkaan pulteissa on aina joku ongelma että se ei joko lähde irti ollenkaan vaikka kuinka hakkaa tai ei mene takaisin kiinni pohjaan kun kiristää.

  Eturenkaita en saanut ollenkaan irti. Vaikka sain kaikki pultit niistä pois, niin eturenkaat eivät liikahtaneetkaan. Takarenkaat sentään lähtivät nätisti kun kaikki pultit otti pois.

  En uskalla pomppia sen pulttimutkan päällä koska koko auto heiluu ja uhkaa tipahtaa tunkilta.

  En siis saanut renkaita vaihdettua itse, joten kävin liikkeessä vaihattamassa ja liike veloitti 30 euroa. Kaiken lisäksi renkaiden kanssa äheltämisestä tuli päänsärky, joka kesti 4 päivää, johon ei auttanut mikään särkylääke.

  Mulla onnistuu vain esim. öljyn lisääminen, sulakkeiden vaihtaminen, mahdollisesti valojen vaihtaminen, tuulilasinpesunesteen lisääminen, tankkaaminen, renkaiden paineistaminen, mömmöjen tarkistaminen ja muut tommoset pikkujutut.
   
 22. jonbe

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  161
  Semmosta :D
  Jatkovarsi voisi olla aika kova sana. Kyllä ne renkaatkin irti pitäisi lähteä helposti, jos olet tunkannut auton tarpeeksi ylös ja heiluttelet rengasta
   
 23. Bumper

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2004
  Viestejä:
  950
  Niin, nuo pultithan pitäisi löysätä vielä kun auto on turvallisesti maan kamaralla. Eli silloin hypit sen avaimen päällä niin ei ole vaaraa että auto putoaisi varpaille.


  Tällä hetkellä ei vituta. Xantia toiminut koko talven kuin unelma, ainoastaan yhden lyhyen vesiletkun pätkän jouduin yksi leudompi päivä vaihtamaan. Vartin ja kahden euron keikka, kun jäähdytysnestettäkin sattui olemaan jo valmiiksi. Ainoa kustannus oli pätkä letkua.

  Toisaalta taas vähän vituttaa, koska joku munapää on tuosta jossain parkkipaikalla pakittanut toisen etusumarin ja osan puskuria halki. Korvaava sumuvalo jo löytyy, mutta huomasin, että puskurista on sen kiinnikkeet paskana.:mad:
  Eli puskuri irti ja diy-harrastamista, tai kokonainen ehjä korvaava puskuri jostain. (jonka luultavasti saa sitten maalata/maalauttaa :()
   
 24. rewind

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2001
  Viestejä:
  1 573
  Vakuutus?
   
 25. JuhoP

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2002
  Viestejä:
  405
  Minä olen ottanut pääasialliseksi periaatteeksi, että "se mitä tulee eteen pitää opetella tekemään itse", ainoastaan muutaman kerran olen siitä lipsunut aikataulu- ja työtilakysymysten takia.

  ...Sitten kun tulee liian suuri ja kallis remontti, onkin yleensä aika vaihtaa autoa viimeistään katsastukseen: Noin tonnin/Alle tonnin härveleillä kuitenkin mennään.

  Renkaanvaihdosta muutama mieleentullut:

  -Pultteja kannattaa/pitää löystyttää ennen kuin tunkkaa renkaan ylös: Saa paljon paremmin voimaa siihen vääntöön, ja uskaltaa käyttää juuri niin pitkää vääntövartta kuin vaan löytää.

  -Jos käyttää ristikkoavainta, niin apuna kannattaa käyttää myös jalkaa... ja muutenkin myös muuta kuin käsivoimaa.

  -Jos pultit ei kierry edes kiinnipäin, niin onkohan kierteet vialla/likaiset/ruosteessa? Niihin voi laittaa vähän rasvaakin, varsinkin jos on ruostetta.

  -Jos vaihdattaa renkaat liikkeessä, niin omatoimisesta pulttien aukaisemisesta tulee helposti paljon vaikeampaa kuin omatoimisen renkaanvaihdon jäljiltä: Rengasliikkeet pamauttavat pultit yleensä niin ylikireälle kuin suinkin uskaltavat: ajattelevat ilmeisesti että saavat asiakkaan taas puolen vuoden kuluttua takaisin sillä tavalla ;) Itsekin kiristän pulit ehkä ylikireälle: Lähes niin paljon kuin jaksan, (Ja jaksan aika paljon, kiristän pultit tietysti ristiin) mutta ei se ole kuitenkaan mitään siihen verrattuna, kuin mitä rengasliikkeet laittaa pulttipyssyillään.

  ---------------
  Suurimmat ärsytykset ja voitontunteet löytyy varmaan viime syksyn takaluukun ruostekorjailuista: Piti olla pikkuhomma, mutta lähes koko takalasin kehys oli ruosteessa tiivisteen alta, ja ainakin neljästä kohtaa myös jo reilusti puhki niin että sai sormet sisään: En ehtinyt sillä erää sitten tekemään muuta, kuin peittämään reiät teipillä, ja kuukauden kuluttua paklailin ja maalailinkin sitä sitten jo lähes 0 -asteessa: Pressusta teltta auton takaosan päälle ja auton sisälämmityslaite, niin maalikin kuivui, ja vain muutama pikku virhe näkyy päällepäin.

  Toinen, tosin ajallisesti lyhyempi "kokemus", oli varmaan takarenkaan laakerin vaihtaminen erääseen vanhaan suzukiin 30 asteen pakkasessa ja lumihangessa: En ollut sitä ennen ikinä aukaissut minkään auton takanapaa. Hyvin se kuitenkin meni, vaikka pari lisätyökalua olisikin auttanut. (ainakin jokin, jolla lyödä uutta laakeria ulkokehään... kun ei ollut oikein mitään, niin pitä käyttää halkoa:)

  Sitten oli tietysti se moottoriltaan loppu transportteri, jonka kanssa sinnittelin melkein 0,5v... Periaatteessa mukava auto tunnelmaltaan ja toimiessaan, mutta ainakaan kyseisestä yksilöstä ei jäänyt teknisesti kovin hyvä mieli: kivasti meni päivä-pari kesälomasta (sen jälkeen kun ne retkipaku-haaveet oli ensin haudattu) siihen, että tappeli sen kanssa että olisi saanut edes normaaliajot kyseisellä rakkineella tehtyä.

  Kaikkein ärsyttävintä oli kuitenkin transportterin myyminen: Siihen meni usean päivän työ. Ilmoituksessa oli selvästi ilmoitettu kunto ja ongelmat, ja hinta oli sen mukainen. Silti tuli kymmeniä turhia soittoja haaveilijoilta, jotka kuvittelivat, että en ehkä itse tiedä mitä romua olen myymässä. (ja toivoivat saavansa parempaa, sopivat tulevansa katsomaan mutta eivät tulleetkaan, jne.) ...Hyvä mieli siitä kuitenkin tuli kun pääsin eroon! Moottori kuulemma laukesi lopullisesti parin viikon kuluttua siitä. (syynä jakopään hihna, joka ei ollut varsinainen vika minun aikanani, vaan ainoastaan jätetty vaihtamatta moottorin ja auton muun kunnon takia)
   
 26. Mane

  Rekisteröitynyt:
  18.09.1999
  Viestejä:
  1 810
  Tätä asiaa voi toisaalta katsoa myös siltä kantilta, että Mr Crow tukee (oletettavasti) suomalaista työtä ja on omalta osaltaan auttamassa taantuman selättämisessä.

  Pulteista puheenollen, kaksi kertaa on itselleni käynyt niin että pulttien tiukkuus on ylittänyt jonkun fysiikan lain. Sopivalla jatkopätkällä on tullut aikoinaan kaksi ristikkoavainta väännettyä 90 asteenb mutkalle, ennen kuin pultti on pamahtanut auki.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti