Postaa kokkauskuvia

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja haydens, 25.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Neg0t Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.12.2002
    Viestejä:
    937
    :D näin jälkikäteen katottuna muistuttaa ehkä eniten sammakonkutua. Mutta ihan hyvää se oli. Toisaalta ei tuoreista marjoista voi saada kovin huonoa aikaan.
     
  2. werthers

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2007
    Viestejä:
    242
    Ei oma kokkaus, mutta tuli vastaan tälläinen ripuli ruoka tokiossa

    [​IMG]
     
  3. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
  4. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Pizzauunilla pizzaa pitkästä aikaa

    [​IMG]
     
  5. etusukunimi

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2015
    Viestejä:
    3 630

    https://gluteenittomiaohjeitasiskolle.wordpress.com/2014/05/02/parsaa-pekonia-ja-parmesania/

    Parsan ystäville tuossa hyvä resepti.
    Tai siis no. Hyvä yhdistelmä pekoni + parsa + parmesan
    Tuo kannattaa tehdä niin että paistaa pekonisilppua pannulla ja sinne rasvan joukkoon sitte parsaa kypsymään, nekin hyvä paloitella pienemmiksi ei toki välttämätöntä. Sitten valmiin annoksen päälle parmesan juustolastuja.

    On sitten niin prkl hyvää ettei mitään järkeä.
     
  6. Kondyktööri Banned

    Rekisteröitynyt:
    26.08.2016
    Viestejä:
    12
    Onkos tuossa muuten Lidlin perunasalaattia?
     
  7. Jusa101

    Rekisteröitynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 319
    Ei todellakaan ole jos meinaat niitä kilon purkkeja. Niissä ei ole tuollaisia kuutioita vaan slaisseja.
     
  8. Colttu

    Rekisteröitynyt:
    12.01.2014
    Viestejä:
    149
    Pizza al taglio. Tehty Pizze-kirjan oheiden mukaisesti höystettynä Italialaisen pizzakokki ystäväni neuvoilla. Kokeiltu vielä manitoba-jauhoja, kun tuli niitäkin hankittua.
    Täytteet olisi voinut olla parempia. Nyt oli jotain Poutun huonoa kinkkua, mutta kun lähikaupassa ei muuta ollut tähän Sunnuntai-illan pizzanhimoon. Mozzarellaa onneksi löytyi, mutta tomaatin kohdalla piti tyytyä Muttin tomaattimurskaan, jossa Basilikaa. Jos olisi ollut Muttin kuorittuja tomaatteja, niistä olisin nopeasti tehnyt soosin. Tosin illan päähänpistona lopputulos varsin hyvä.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. tjeema

    Rekisteröitynyt:
    03.11.2011
    Viestejä:
    1 557
    -
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2016
  10. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Kaikki on parempaa "runsaalla juustolla" (ja BBQ-soossilla)! :p
     
  11. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Hyvältähän nuo näyttävät rakennettuna Lidlin 1€ tarjouksista. Mehukas lasse jää kauas taakse.
     
  12. MadPike

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2016
    Viestejä:
    2 160
    Kuvassa on vaan valmisteluvaihe kun en syödessä jaksanut/muistanut ottaa kuvia, mutta yritän tuoda idean esiin, joka maistuu varmasti kaikille lihan ja grillin ystäville!
    Yakiniku, eli korealainen/japanilainen BBQ.
    [​IMG]

    1)Leikataan lihoista n.5-7 pitkiä ja lehtipihvin paksuisia siivuja, siis ohuita, eikä mitään normi pihvin tai kyljyksen paksuisia. Suupalan kokoisia, että syöminen onnistuu ilman veistä. Huomaa kuitenkin että liha kutistuu grillissä, joten älä liian kapeita tai pieniä paloja leikkaa. Lihaa on hyvä olla muutamaa eri laatua, esim. naudan flank steakia, naudan ulkofilettä, possun ulkofilettä, possun jotain rasvaisempaa, jne.. jotain mikä grilliin sopii.
    2) Maun mukaan ohkaisia grillikasviksia kanssa, itsellä tälläkertaa bataattia ja paprikaa. Foliossa minulla on herkkusieniä voin ja valkosipulilastujen kera.
    3)Valkosipulitahnaa (ei pakollinen)
    4)Vihreää salaattia. Tein salaattikastikkeen korea-tyyliin seesamiöljystä, soijasta ja hunajasta oliiviöljyn ja balsamicon sijaan.
    5)Yakiniku kastiketta. Ainakin Tokyokanista näyttäisi löytyvän. Itse olen ostanut japanissa reissatessa mukaani aina. Netistä löytyy myös ohjeita millä voi itsekin valmistaa.
    6) Maustetaan lihat etukäteen. Kuvassa 4 eri makua. Naudassa lime+seesaminsiemen+seesamöljy+kevyesti suolaa ja toisessa yakiniku-kastiketta, tuoretta chiliä ja paahdettua seesamia. Possussa misotahnaa, seesamöljyä, soijaa ja hunajaa ja toisessa possussa suolaa, limeä ja sakea. Ei ole niin justiinsa, ja makuja on hyvä kokeilla aina vähän fiilispohjalta.
    7) Lihaa ja muuta EI grillata kerralla! Grillin aivan vieressä istutaan kaikkien syöjien voimin, ja grillaillaan noita lihoja ja kasviksia aina vähän kerrallaan. Muutama siivu per lärvi aina grilliin, odotetaan hetki, käännetään, ja pois grillistä.
    8) Liha dipataan oikein kunnolla pienillä tarjoilulautasilla olevaan yakiniku-kastikkeeseen (ja halutessa vähän tuota raakaa valkosipulimurskaa samalla) kun se on kuumaa, ja sitten suoraan suuhun. Yakiniku-kastiketta ei siis erikseen lämmitetä, se on huoneenlämpöisenä sopivaa. Kuuma liha dippiin, liha suuhun. Kun lihat on syöty, uutta lihaa grilliin!
    9) Odotellessa syödään vaikka salaattia, riisiä ja -ennenkaikkea- juodaan olutta.
    10) Koko tapahtumassa pitäisi kestää 1-2 tuntia, ja kukaan lihaa syövä heteromies ei voi olla rakastamatta ruokalajia, vaikka aasialaista ruokaa ei muuten arvostaisikaan.
     
  13. Neg0t Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.12.2002
    Viestejä:
    937
    Lauantai-illan ateria, treenannu kovaa koko viikon niin tällänen vähä bulkatava nuudeliannos :D

    Osterikastike-ramenia, teriyakimarinoitua naudan filettä, pari soijamarinoitua pehmeää kananmunaa ja tempura parsakaalia :)

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  14. Athos

    Rekisteröitynyt:
    14.12.2012
    Viestejä:
    2 357
    Naudan sisäfile, kesäkurpitsa ja punaviinikastike:

     
  15. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Soosi on kuin vettä, lisukkeet näyttää keitetyiltä, ja varmaan tuo pihvikin on ihan hirveän makunen. Söisin kyllä muuten.
     
  16. te0me

    Rekisteröitynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    124
    Mulle kelpaisi tuo pihvi ja kasvikset. Punaviinakastikkeen jättäisin väliin, sekin vain siitä syystä ettei se ole oman suun myötäistä.
     
  17. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Varsinkaan pussikastikkeet mitä tuo on, itse tehtynä punaviinikastike on kyllä herkullista.
     
  18. balloons

    Rekisteröitynyt:
    13.04.2014
    Viestejä:
    39
    Miten teit liemen?
     
  19. jeppejehupoika

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    2 437
    [​IMG]
    ohops tulipas pieni kuva mutta menkööt

    karjalanpaistia,
    mausteina rosmariini, timjami, laakerinlehti ja mustapippuri. Lihaa hauduttelin 3h, sitten palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia paloina sekaan ja oisko ollut viel 1.5h.



    [​IMG]
    suppispiirakkaa

    ruisperuna valmistaikina

    iso määrä silputtuja suppiksia paistellaan kuivaksi, sitten sekaan 150g schwarzwaldin kinkkua silppuna ja lopuksi punasipulia.
    vuokaan leviteltyä taikinaa esipaistoin 200 asteessa jonkun 15-20min.

    2dkermaa, 2kananmunaa, kourallinen emmentaljuustoa, ripaus mustapippuria sekoitellaan ja sekaan jäähtynyt sienikinkkusipuli. Uunissa oli kunnes väriä oli nätisti. Parempaa seuraavana päivänä tai sitten jos tekee aamulla niin illalla herkuttelee.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2016
  20. Neg0t Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.12.2002
    Viestejä:
    937
    Vettä tietty pohjaksi, semmosta ohkaista bonitolastua kourallinen, riisiviinietikkaa, osterikastiketta ja vähän mauksi soijakastiketta ja kalakastiketta. Niin ja valkosipulia + inkivääriä teelusikan kärjellinen kumpaakin. Ihan toimiva setti omaan mieleen. Tuo bonitolastu on kyllä 5/5 tavaraa kun tekee ramenia :)
     
  21. ongelmakäyttäjä

    Rekisteröitynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    672
    Piti oikeen googlailla, eikä löytyny suoraan tolla nimellä mitään. Ilmeisesti meinaat kuivattuja tonnikalalastuja? Minkälainen koostumus noista tulee liemessä, sulaako ne?
     
  22. Pekka Peräaukko

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2014
    Viestejä:
    98
    [​IMG]


    Enchiladas jauhelihasta.
     
  23. Neg0t Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.12.2002
    Viestejä:
    937
    https://en.wikipedia.org/wiki/Katsuobushi ja tätä samaa tavaraa mulla on hyllyssä ku täs postauksessa http://www.japanesecooking101.com/dried-bonito-flakes/

    5 min kiehautuksen jälkeen ovat pääosin menneet aika pieneksi, mutta jonkin verran on sitten semmosia könttejä tota siellä liemen pohjalla. Ne on ihan hyviä vetää sieltä pohjalta jos haluaa makuelämyksiä :D
     
  24. ongelmakäyttäjä

    Rekisteröitynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    672
    Joo, pitääki testaa joskus. Luulen, että tos läheises aasiakaupas niitä on. Ainaki kaikkea muuta "kummallista" sielt löytyy.
     
  25. ongelmakäyttäjä

    Rekisteröitynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    672
    Onko jengillä muuten jotain hyvää ohjetta juustokastikkeeseen. Eli semmoseen mitä esim. enchiladojen ja nachojen kanssa esim. Jenkeis syödään. Täältä ei niitä american cheese -slaisseja saa (esim. Krafts) mutta hyviä cheddareita saa kyllä. Mietin, että olisiko optimi sekoittaa kovaa cheddaria, pehmeetä sulatejuustosiivua, maitoa (vai mitä tuossa ois hyvä käyttää ohenteena) ja mausteita?
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti