Porvarihallitus ja ulkopolitiikka

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tanya4, 19.03.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. The Boss_

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2005
  Viestejä:
  255
  Eli ensiksi haukuttu politiikot kieroiksi valehtelijoiksi, jotka eivät pidä sanojaan..... Sitten, kun joku kertoo totuuden, niin heristellään sormea :pwned: xD ..... Eiköhän heckenpedin ym. kannata pakata punainen matkalaukku, punakantinen passi ja virsikirja sekä suunnata kohti itänaapuria vaikkapa kremliin nuolemaan niitä punaisia perseitä kieli punaisena?

   
 2. henpecked

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  21
  Luultavasti venäläiset osaavat olla Häkämiestä diplomaattisempia (mihin ei paljoa vaadita) eivätkä sen kummemmin ala tässä vaiheessa kommentoimaan julkisesti näitä möläytyksiä. Suljettujen ovien takana saatetaan antaa suomalaisille sikaa. Ehkä Venäjällä myös ymmärretään, että möläytys oli yksittäisen Nato-fanaatikon mielipide vailla sen laajempaa kannatusta.

  Mutta jos tuota Häkämiestä ei saada hiljennettyä, niin pian Suomen suhteet Venäjän kanssa on samalla tolalla kuin Virolla. Kannattaisi hommata ystävät läheltä ja viholliset kaukaa eikä toisinpäin.
   
 3. Hewi

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  7 421
  Kuka tässä on haukkunut poliitikkoja kieroiksi valehtelijoiksi? Kysymys nyt on siitä, että tuokin nyt oli ihan päivänselvä asia ja sanomalla tuo ääneen ei varmaan saavutettu mitään muuta kuin se, että joudutaan käyttämään miestyötunteja johonki vitun selonteon tekoon ja selittämään veli venäläiselle että mitä oikein tällä tarkoitettiin. Fakta nyt on se, että A. maantieteellisestä sijainnistamme johtuen emme pääse tuosta peräkylästä eroon kovinkaan helposti B. se on yksi tärkeimmistä kauppkuppaneistamme josta saadaan niin mm. puuta kuin energiaakin ( jep tällä saralla pyritään omavaraisuuteen ja hyvä niin).

  http://www.stat.fi/tup/tietotrendit/tt_03_06_venajakauppa.html
  "Suomen vienti Venäjälle on kasvanut nopeasti parin viime vuoden ajan. Tammi-syyskuussa 2005 Venäjä oli jo Suomen toiseksi tärkein vientimaa, ja ero suurimpaan vientimarkkinaan Ruotsiin oli vain pari sataa miljoonaa euroa. "
  Jaa, että miten sitten esim. kauppakumppanuutta hoidetaan no ei ainakaan häkämiehen taktiikalla.

  Jotenkin tuntuu taas siltä että volume napista joiltakin löytyy vain se mute ja 100% eikä mitään muuta. Asiat voi hoitaa monella eri tavalla ja on muitakin tapoja kuin se että puhuu täyttä paskaa tai kertoo asian just tasan kuten se on.
   
 4. Ilaafi

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2001
  Viestejä:
  40
  Lopettakaa saatana se ryssien mielistely! Terveisiä vaan Irlannista jossa osataan vittuilla kympillä vanhoille isäntämaille ja vihollisille. Suomessa vain hyssytellään. Miksi? Suomi kuuluu samaan Eurooppalaiseen suurvaltaan kuin Irlanti ja ei ole mitään syytä sitä enää jatkaa!

  Nyt aika on toinen. Lopetetaan tämä nöyristely ja ollaan Suomalaisia jälleen!

  Lisäksi tarkennus: Suomella ei ole mitään suhteita Venäjän kanssa vaan EU:lla ja Venäjällä on suhteet.

  [signature]Mitä helvettiä, minäkö?[/signature]
   
 5. henpecked

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  21
  Kato, sain jonkun wannabeporvarinkin hermostumaan sanomalla pari faktaa. Migikin varmaan katseli Häkämiehen palopuhetta isin ostamasta teeveestä vessapaperirulla seuranaan.

  Jos et pysty Kokoomuksen sinisten lasien läpi näkemään Häkämiehen puheen typeryyttä niin voi voi...
   
 6. ESKOKALA666

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  1 135
  Tämänkin totuuden sanomiseen tarvittiin näköjään porvariministeri. Mies sanoo suoraan, miten asia on ja hyvä niin. Tuomioja laukoi yhtä suoraan, mutta valheellista punapropagandaansa, joka jaksaa vieläkin huvittaa valveutuneita kansalaisia.
  [signature]ONLY one thing unsettles George Bush's critics more than the possibility that his foreign policy is secretly driven by greed. That is the possibility that it is secretly driven by God.[/signature]
   
 7. henpecked

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  21
  Eh, vertaatko oikeasti Irlannin ja Suomen tilannetta toisiinsa? Reality check: toisen rajanaapuri on Britannia ja toisen Venäjä.
   
 8. Espoorican

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2000
  Viestejä:
  1 222
  Hyvä, että joku nostaa asian esille. Taas yksi hyvä syy miksi kannatti kokoomusta äänestää. =)
  Tätä osasin jo odottaakin kun ministereistä päätettiin.
  [signature]Lapsi Vaimo Auto
  Kone Koti
  Espoorican dream.[/signature]
   
 9. The Boss_

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2005
  Viestejä:
  255
  Hermostumaan? Eheei sinne päinkään veli-venäläinen xD Eikä tullut katseltua puhetta, tuli vain naurettua punikeille jälleen kerran.

  Heckenped: Tunnusta faktat, suosittelen sinunkin vain pitmään turpas kiinni, että ette nyt itseänne ihan totaalisesti nolaa.... Ota pari shottia rauhoittavia, niin ei tarvitse olla noin punainen ja sen jälkeen voitkin mennä kiilottelemaan vasaraa ja sirppiäs :)

   
 10. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690

  Toki Tavja on jo tehnyt pikavisiitin Moskovaan kesken Kiinan matkan ja kävi pyytelemässä Putinilta anteeksi. Tavjalla on vielä huuletkin perseennuolemisesta kosteana.

  Suomi on varmaan maailman ainoa sivistynyt länsimaa, joka ei ole vielä eikä näköjään aio koskaan tehdä tiliä menneisyydensä kanssa.
   
 11. tuhat

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2004
  Viestejä:
  146
  Minkä menneisyyden? Tarkenna hieman.

  Ja olihan tuo niin tyhmä lausunto kuin vain olla ja voi. Mutta enpä tuolta sikaniskalta muuta odottaisikaan.
   
 12. Daimon

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  632
  Ihme pätemistä tuolla Häkämiehellä. Hän haluaa Suomen natoon ihme verukkeilla. Mikä tarve Venäjällä on hyökätä Suomeen? Tuomioja takaisin ulkoministeriksi. Vituttaa muutenkin tuo USA:n palvominen.
  [signature]Don't panic - It's organic[/signature]
   
 13. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
  Menneisyyden, joka on väriltään hailean punainen. Mistähän asiasta tässä on viimeiset pari kuukautta mediassa ja oikeussalissakin väännetty?
   
 14. tuhat

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2004
  Viestejä:
  146
  Lieneeköhän niinkään punainen. Olen lukenut sen jo vuonna '91 julkaistun Timo Vihavaisen kirjan "Kansakunta rähmällään : suomettumisen lyhyt historia", eikä se oikein vakuuttanut. Lähinnä siinä yritettiin tehdä pienistä asioista suurempia kuin ne olivatkaan.

  Olisi varmaan pitänyt elää 60- ja 70-luku, että voisi sanoa mitään. Näin nuorena voi vain tukeutua kirjoitettuun historiaan, ja siltä pohjalta oma kuvani "taistolaisuudesta" ja "stalinismista" tarkoittaa lähinnä joidenkin nuorten rajoittunutta hölmöilyä, eikä mitään todellista yhteiskunnallista vaikuttajaa.
   
 15. Ilaafi

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2001
  Viestejä:
  40
  Mitäs muuta ne pienien vatioiden suhteet suuriin naapureihin ovat? Pieni valtio ollut suurien naapureiden kaltoin kohtelemana? Tiedät varmaan kun näin kysyt, mitä Britannia teki Irlannissa? Tai et siis tiedä?

  Ryssät toisaalta eivät niin suurta kansanmurhaa tehneet täällä 1916 eteenpäin mutta hyvin aloittivat vuonna -39. Odotan siitä ajasta edelleen kansanalauluja. Ei edes Värttina ole tehnyt biisiä ryssien hyökkäyksestä Suomeen. Miksi? Siitä huolimatta Irlannissa vihataan Brittejä 10x mitä Suomessa ryssiä. Meillä vaan hyssytellään, Karjala on Ulsterin kopio.

  Suurempi suurvalta GB on edellen kuin nykyinen Venäjä. Ja Irlanti pienempi valtio kuin Suomi.
  [signature]Mitä helvettiä, minäkö?[/signature]
   
 16. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  No jopas vitsin murjaisit.

  [signature]Old but reliable[/signature]
   
 17. Ilaafi

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2001
  Viestejä:
  40
  Katso vaikka BKT, vitun ääliö mikä lie SniperRUS.

  Erin go Bragh!
  [signature]Mitä helvettiä, minäkö?[/signature]
   
 18. ruikku

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2003
  Viestejä:
  9
  Tämä Ilaafi on kyllä luotettava kaveri, jokaikinen postaus aina täyttä paskaa. :p

   
 19. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  No enpä tiedä oliko yhtään huonosti sanottu. Suomalaiset ovat nimittäin itsekin alkaneet uskomaan omaa ulkopoliittista liturgiaa sekä puutaheinää siitä, kuinka YYA-sopimus oli hyvä juttu, me olemme olleet aina puolueettomia jne. Suomi muutenkin esiintyy aina niin epämääräisenä jees-jees-miehenä.

  Muistaakseni osa täällä Häkämiestä haukkuvista oli sitä mieltä, että USA:n toiminnasta pitäisi sanoa suorat sanat, tuli mitä tuli.

  Hyvä että joku uskaltaa välillä sanoa että keisarilla ei ole vaatteita. Tietenkään aina ei tarvitse esiintyä yhtä kärkkäästi, mutta kyllähän oli jo pitkästää aikaa hyvä aika vähän pölistellä ulkopolitiikan ummehtunutta liturgiaa.


  [signature]Köyhyys on mielentila[/signature]
   
 20. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Okei, jos Venäjä ei oikeasti ole uhka niin mihin ihmeeseen me tarvitaan asevelvollisuutta?


  Lakkautetaan se ja heti, pieni huippuvarusteltu ammattilaisten joukko kyllä voi pitää huolen suomen turvallisuudesta, jos pääasialliset uhat ovat terrorismi, rikollisliigat ja ehkä joku strateginen isku pk-seudulle ilman laajaa maahyökkäystä.


  [signature]Köyhyys on mielentila[/signature]
   
 21. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Laitetaan tähän loppuun vielä Jukka Tarkan ajatuksia aiheesta:

  Paasikivi opetti, että realiteettien tunnustaminen on viisauden alku ja että maantieteelle ei voi mitään. On sellainen realiteetti, että Venäjä on iso, ja sellainen maantiede, että se on lähellä.

  Totta kai Venäjä vaikuttaa kaikkeen mitä meillä turvallisuuspolitiikasta mietitään ja kuinka toimitaan. Eihän se ole ainoa niihin vaikuttava tekijä, mutta aika painava kylläkin.

  Joka pillastuu Häkämiehen sanomasta itsestäänselvyydestä, elää pää pensaassa. Onneksi puolustusministeri ei kuulu heihin.


  http://personal.inet.fi/koti/jukka.tarkka/arkisto.htm
  [signature]Köyhyys on mielentila[/signature]
   
 22. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Ai yhtä diplomaattisia kuin Viron kiistassa?

  Kummassahan tuossakin kiistassa oli vikaa? Siinä maassa, joka oli siirtämässä oman pääkaupunkinsa keskustassa olevaa patsasta, vai siinä toisessa joka samaan aikaan itse siirtelee vastaavia patsaita pitkin maita ja mantujaan, mutta vetää herneet nenään siitä mitä naapuri tekee, sekaantuu naapurin sisäisiin asioihin, kiukuttelee laittamalla teitä poikki ja muutenkin käyttäytyy kuin pahainen koulukiusaaja?

  Jos tuolle suomalaisille niin perinteisen nöyristelyn tielle lähdetään, niin saadaan TAAS kumartaa niin pitkälle että otsa osuu maassa lojuvaan paskaan! Minä en halua, että kuten ennen 90-lukua, Suomen hallituksen pitää nauttia Kremlin luottamusta. Ei käy!
  [signature]Köyhyys on mielentila[/signature]
   
 23. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Voisin näin tarkistamatta veikata, että Britannian olisi helpompi vallata Irlanti kuin Venäjän Suomi. Britannia on kuitenkin suurvalta ja Irlannilla ei taida olla edes kunnon armeijaa.

  Ero tulee tietenkin siitä, että britit osaavat käyttäytyä eivätkä pyri alistamaan naapurikansoja valtansa alle. Venäjä ei ole vieläkään päässyt eroon koko historiaansa aikaisesta ekspansiivisesta asenteestaan (ei Venäjä ole aina ollut noin valtava eikä NL kasvanut täyteen mittaansa itsestään, kyllä kaikki alueet on enemmän tai vähemmän voimalla hankittu [kuten yleensäkin valtioiden laajentuminen sillä jokapaikkahan on jo pitkään ollut täynnä ihmisiä]).
  [signature]Köyhyys on mielentila[/signature]
   
 24. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  719
  Aivan. Edes venäläiset eivät jaksaneet reagoida asiaan, koska hekin olettavat, että totta kai otamme huomioon, jos rajan takana varustuksen taso nousee syystä tai toisesta. Ainoat jotka tästä jupisivat julkisuudessa olivat Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen. Syytä ei varmaankaan tarvitse edes arvella. Perseennuolentavalmius on niin korkealla, että nytkin taisi tulla vähän hätäinen aloitus.
  [signature]Murossa tyhmyys tiivistyy.[/signature]
   
 25. jaro

  Rekisteröitynyt:
  28.11.1999
  Viestejä:
  252
  Olen ollut teinivuosista saakka eräänlainen Jukka Tarkan "fani", jos nyt tällaista sanaa voi tässä yhteydessä käyttää. Tarkka on nimensä mukainen poliittisen historian huomioitsija ja varsin osuvien havaintojen tekijä. Hän vaikuttaa arvostavan Suomea maana.

  Täälläkin kun tuo kohu nousi Häkiksen sanomisista niin se panee ajattelemaan. Kun puhetta ja tekstiä lukee ajatuksella, ilman suomettumisen punaisia laseja, huomaa että eihän siinä mitään sellaista ole mikä olisi omiaan kylvämään eripuraa venäjän kanssa. Kyllä tässä maassa jokaikinen "ryssänvihaaja", Häkämiestä myöten, tajuaa sen faktan että maa on iso ja sille ei kannata vittuilla. Kaikista ei tarvitse pitää, silti vittuilusta ei välttämättä ole kyse. Kyse on oman "poliittisen tilan" haltuunotosta, sen tilan joka on menetetty punaisen ulkopolitiikan seurauksena. Tämä on varmasti ollut eräs suurista asioista joihin Suomi on halunnut muutosta, nyt se tapahtuu. Toivotan muutoksen lämpimästi tervetulleeksi. Kyse on ulkopolitiikan kurssinmuutoksesta ja pohjimmiltaan vain tosiasioiden toteamisesta. Vittuilulle ja näiden asioiden toteamisen välille on tehtävä ero, sitä eroa punaisten lasien takaa ei havaitse. Venäjä on juuri sitä mitä siitä sanotiin: uhka ja mahdollisuus. Pidän sitä aina ja eniten mahdollisuutena, mutta uhkaa en voi olla näkemättä. Sitä ei voi olla näkemättä yksikään objektiivisesti asioita tarkasteleva yksilö, joka muuta väittää, valehtelee.

  Punaerkki ja muut ovat hätääntyneitä. Heidän maailmankuvansa on varmasti muuttunnut radikaalisti kun he lukevat Häkämiehen kaltaisten poliitikkojen lausontoja. Sitä näyttää suuri osa kansasta tukevan. Kannattaisi punaleirissä keskittyä siihen mikä meni vikaan omassa politiikan teossa. Ehkä kansa on tajunnut sen, että suomettumisen aika on ohi ja sitä ei enää tarvita muualla kuin punaisten mielien harhaisessa ja epärealistisessa maailmassa joka nojaa menneisyyteen. Neuvostoliitto meni jo, ja venäjäkin on markkinataloudessaan pohjoismaita kovempi ja karumpi kaikinpuolin. Mihin nojaa nykypäivän vasemmiston poliittinen ideologia? Quo vadis, Suomen vasemmisto?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti