Porvarihallitus ja ulkopolitiikka

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tanya4, 19.03.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. KaleviR

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  1 056
  Oppositio puhuu pyöreitä ja winettää. Samalla pistävät piikkiä ryhmä orgia tyyliin vihreiden perseeseen johtuen nykyajan asetelmista.

  Porvarihallitus koittaa korjailla tätä vuosikymmenet jatkunutta vasurien pesää oikeille raiteille. Ja on siinä jo onnistunut. Ike kävi palauttelemassa jenkkilän suhteita tässä juur kun Erkki kävi ne kusemassa tavjan kanssa.
  [signature]"Palvelimen sisäinen virhe" oh noes.
  "Palomuuri - Pysy ajan hermolla Soneran Tietoturvapalveluilla."[/signature]
   
 2. tomaattia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  379
  Neutraalimpi näkymä lienee, että oppositio vastustaa hallituksen toimia. Tilanne on siis hyvinkin normaalisti paitsi demarit on kerrankin oppositiossa. Porvarihallitus ei ole vielä saanut oikein mitään isompaa aikaan, mutta katsellaan.

  Murossa tämä tarkoittaa sitä, että nyt pitää haukkua oppositiota rajusti ja väittää demareiden vielä ohjaavan ja hallitsevan hallitusta. Demareitten haukkuminen on murolle kasvurituaali. Kapinaa kun isi ja äiti äänesti niitä niin perusmuro tuumii "olen aikuinen ja äänestän niitä vastaan". Tietty demarit ohjaavat hallitusta muron mielestä vain silloin kun päätös koetaan murolle negatiivisena.

  Tuo Kalevin mielipide on aikalailla perusmuroa, kuvitellaan istuvan hallituksen tulokset joksikin toiseksi verrattuna edeltäjiin. Heti kun hallituspuoluetta arvostelee alkaa itku ja porku arvosteluun käytetyistä termeistä tms. tosin muita puolueita sitten kyllä haukutaan milloin milläkin nimellä.

  Niin ja en todellakaan ole siis demari, jos joku sellaista kuvittelee. Kunhan vaihdan mielipiteitä samalla tyylillä kuin gaykoomukselaisetkin :)
  [signature]Kenen alttereita ja millähän asioilla?[/signature]
   
 3. tomaattia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  379
  Ei käyny sitten sellainen vaihtoehto mieleen tuossa propagandan luvatussa maassa, että nuokin on voitu hyvin kuvata jossain ihan muualla. Muistanet varmaan kun cnn näytti hienoa kuvaa tuhotuista vihollisen tankeista aavikolla? Tai sit ne on menny kuvaamaan oikeasti Irakiin ja kaikki kolme on saatu lahjottua/peloteltua kuvattavaksi.

  On toki sellainenkin mahdollisuus etteivät tuo vähemmistö kansasta(joku voi laskea prosentit kun irakilaisia on kuitenkin yli 5miljoonaa) tiedä mitä onkaan tulossa..
  [signature]Kenen alttereita ja millähän asioilla?[/signature]
   
 4. ESKOKALA666

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  1 135
  Käytin jo ja löysin tyypillisiä vasuripropagandasivuja. Ajattelin, että sinulla olisi tässä aiheesta joku kunnon lähde, mutta olin siis väärässä. No sattuuhan sitäkin joskus.
  [signature]ONLY one thing unsettles George Bush's critics more than the possibility that his foreign policy is secretly driven by greed. That is the possibility that it is secretly driven by God.[/signature]
   
 5. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  719
  Nazien tukikohdassa kuun pimeällä puolella? Noh, oliko Elviskin mukana kuvauksissa?
  [signature]"Eläminen on maailman harvinaisin asia. Useimmat ihmiset ovat olemassa, ei muuta. Oikeata elämää on oppia tuntemaan itsensä täydellisesti ja tehdä jokaisesta unelmastaan totta." -Oscar Wilde[/signature]
   
 6. tomaattia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  379
  Luuletko ettei jenkit käytä suht rankasti väärennettyä materiaalia sen niin tarvitessa?

  Mikä hitto sulle on diagnosoitu, että saa sut kuvittelemaan tuollaista?
  [signature]Kenen alttereita ja millähän asioilla?[/signature]
   
 7. Janne R. Tapio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  96
  Väliintulon tulee kyllä tehdä kansainvälisen koalition kuten esim. YK:n, yhden valtion sijaan

  Tietty jos olet niin yksinkertainen että uskot yhden valtion olevan parempi kuin kansainvälinen koalitio niin ole hyvä.


  Eikö 41 valtiota täytä mielestäsi kansainvälisen koalition tunnusmerkkejä?
  [signature]Demokratiassa kolmasosa vastustaa kaikkea[/signature]
   
 8. tomaattia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  379
  Toki ne täyttäisivät. Kyseisessä Irakin konfliktissa Ilmeisesti et ole huomannut mikä maa siirsi ensimmäiseksi joukkojaan toisen valtion alueelle tuossakin konfliktissa. Eipä ollut nuo muut luettelemasi maat silloin mukana ei.

  Tilanteen lauetessa odotetusti jenkkien käsiin oltiin kyllä itkemässä muita apuun. Muistuuko nyt?
  [signature]Kenen alttereita ja millähän asioilla?[/signature]
   
 9. jaro

  Rekisteröitynyt:
  28.11.1999
  Viestejä:
  252
  Yhdysvallat tekee maailmalla pahoja ja sen johtaja on mielestäni ihan vanhanaikaisen aidosti tyhmä. Totean tämän heti alkuun ettei tarvii selittää kaikkea paskaa amerikka-ihannoinnista. Vaikka ihannoin kyllä tuossa kiistatta ja yksiselitteisesti maailman mahtavimmassa ja ainoassa supervallassa monia asioita: musiikkia, viihdettä, kulttuuria ja sitä huikeaa teknologiaa mitä siellä kehitetään mutta se on taas toinen tarina.

  Mieluiten näkisin maamme olevan vieläkin läheisemmässä yhteistyössä pohjoismaiden kanssa. Se on ensisijainen ryhmä johon meidän tulee kuulua. Toissijaisesti mielestäni Suomen tulee kuulua "länteen". Lännen johtava mahti on yhdysvallat. Sille ei voi mitään. Kuulumalla länteen Suomi tekee pesäeron itään. Tuo ero on mielestäni välttämättä tehtävä. Suomi ei saa koskaan luottaa Venäjään eikä olla liian hyväuskoinen Venäjän suhteen, kuten demarien ja vasemmiston johdolla on toimittu (viittaan vasemmiston johdolla aikaansaatuun maamiinojen kieltoon; se on mielestäni maanpetoksellista). Venäjä on aina ollut meille tärkeä maa, mutta arvaamaton. Tai ei edes arvaamaton, siis minun mielestäni, mutta ilmeisesti noin yleensä monien mielestä. Maalta voi odottaa mitä tahansa ja meidän nöyrä käytös ei todellakaan ole mikään tae siitä että Venäjä olisi meille suopea. Kauppakumppanina ja naapurina maa on OK, mutta sen ulkopolitiikka on perseestä. Venäjä on kehitysmaa jossa kansa on kurjaa ja epätoivoista. Venäjä on paska maa.

  Tässä tullaan asian ytimeen: Suomen on aina oltava ns. "nöyrä" johonkin suuntaan. "Itään" tai "länteen". Sellaista aitoa liittoutumattomuuta kuin Sveitsissä, ei näillä maantieteellisillä faktoilla kyetä mitenkään harjoittamaan. Suomi ei de facto ole koskaan ollut ollut aidosti sitoutumaton, kuinka tämä onkaan päässyt niin monilta unohtumaan! Maamme on ollut aina kallellaan johonkin suuntaan tai sen historian ratkaiseviin hetkiin on ulkovallat aina vaikttaneet olennaisesti heti itsenäistymisestä alkaen sekä sitä ennen, että sen jälkeen.

  On ihan turha väittää etteivätkö Tarja ja Erkki olisivat olleet Suomen Yhdysvaltojen suhteille kielteisiä henkilöitä. Itse ajatteleen niin, koska johonkin suuntaan on kumarettava, en tee sitä mieluusti itänaapuriin joka yksipuoleisesti, provosoimatta ja ahneesti aloitti sodan maatamme vastaan, harrastaa poliittisia salamurhia, pilaa kaiken ympäristön, käy sotaa naapurimaitaan vastaan, ei kunnioita yksilönvapauksia tai sananvapautta, syrjii avoimesti suomalaisia yrityksiä, tekee verkkohyökkäyksiä muita maita vastaan, sekaantuu Viron sisäisiin asioihin, masinoi mellakoita Virossa ja ei liity tärkeisiin kansainvälisiin sopimuksiin kuten aserajoitussopimuksiin. Maa on rikas mutta kansa kurja, vieläkään venäläiset eivät ole saaneet hallintoa mikä kykenisi hyödyntämään maan suunnattomia rikkauksia kansan hyväksi.

  Edellä mainituista syistä olen iloinen että Ilkka on avannut suhteen "länteen", jota siis en mitenkään pidä erhtymättömänä vaan vain pienempänä pahana. Harmi että Venäjä on rajan takana. Silti oli tärkeää että askel otettiin ja se ootettiin oikeaan suuntaan.

  Suomi Natoon, EU:n kaikkiin turvallisuuselimiin mihin meidät huolitaan ja yhteistyötä vieläkin enemmän pohjoismaiden kanssa. Tätä toivon porvarihallituksen ulkopolitiikalta!
   
 10. Janne R. Tapio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  96
  Itse invaasion joukot koostuivat yhdysvaltalaisten lisäksi myöskin briteistä, ausseista, puolalaisista ja tanskalaisista. Minkä näistä joukot olivat ensimmäisenä Irakin maaperällä erikoisjoukko-operaatioissa, minulla ei ole faktatietoa. Eipä tuolla niin merkitystäkään ole, sillä kaikki nuo 41 maata ovat osallistuneet Irakin miehittämiseen aina vuodesta 2003. Sitä täällä tuskin kukaan yrittääkään kiistää, etteikö Yhdysvallat ollut ajava voima. Joka tapauksessa vaikka et sitä haluakaan uskoa, oli noin viidesosa maailman maista ajamassa Saddamin hallintoa pois, eikä se sinällään mikään huono tavoite ollut. Ongelmathan syntyivät kun tavoite oli saavutettu, laitettiin automaattilaatikko vaihteelle P ja mietittiin että mitäs sitten tehtäis.

  Toki muistan.

  PS. eikös muuten kv. koalition ajava voima pitäisikin olla se maa tai maiden joukko, joka siihen kykenee...?


  [signature]Demokratiassa kolmasosa vastustaa kaikkea[/signature]
   
 11. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  719
  Häkämies: Venäjä palannut voimapolitiikkaan
  Venäjän energiavarojen tukema sotilaallinen vahvistuminen on Häkämiehen mukaan otettava huomioon myös Suomen kansallisessa turvallisuudessa.
  - Olisi kuitenkin väärin päätellä, että uusi Venäjä uhkaisi Suomen turvallisuutta, Häkämies lievensi.
  Hän sanoi Suomen samalla pitävän Venäjää ei vain uhkana vaan mahdollisuutena.


  Vanhanen eri mieltä Venäjä-retoriikasta

  Tuomioja: Harkintakyvyn puutetta
  Tuomioja ei itse näe Venäjässä uhkaa ja sanoo Suomen noudattavan edellisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon linjaa.

  Tässä se taas nähdään kuinka arka asia Venäjä on Suomen Jämähtäneiden puolueiden yhdistykselle. Jos menet sanomaan pientäkään poikittaista sanaa itänaapurista, niin Matti "pyydän anteeksi maailmalta" Vanhanen ja Erkki "mikä punainen jäsenkirja?" Tuomioja rientävät kilpaa puolustamaan Venäjän hyvyyttä ja ylivoimaisuutta. Jos naapurissa tehostetaan armeijaa, niin eikö se pidä ottaa huomioon maan puolustuksellista kokonaiskuvaa katsoessa? Vai laitetaanko taas vaan silmät kiinni ja hyssytellään? Eipä tässä ole kukaan mitään radikaalia sanonut, mutta silti oli pakko nousta takajaloilleen leimaamaan toisen ministerin puheita hänen henkilökohtaiseksi mielipiteekseen. Eihän se edes pidä paikkaansa.
  [signature]Murossa tyhmyys tiivistyy.[/signature]
   
 12. ESKOKALA666

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  1 135
  Hehe vähän nauratti aamulla uutisissa ylen stallari"uutistoimituksen" haastattelu Tuomiojan kanssa tuosta Häkämiehen lausunnosta.

  Tuomiojan piti siihen heti päästä kitisemään jotain tyypillistä vasurien jenkkipropagandaa. Niin kuin sitä paskaa ei olisi viimeiset 12v kuultu ihan tarpeeksi.
  [signature]ONLY one thing unsettles George Bush's critics more than the possibility that his foreign policy is secretly driven by greed. That is the possibility that it is secretly driven by God.[/signature]
   
 13. ESKOKALA666

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  1 135
  Tuomioja: Harkintakyvyn puutetta

  Entisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan mielestä kokoomuslaisen puolustusministeri Jyri Häkämiehen puheet osoittavat puolestaan harkintakyvyn puutetta.

  Erkki Tuomiojan mukaan arvio oli yksipuolinen ja täysin väärässä paikassa tehty. Tuomioja kysyi miten sopivalta tuntuisi se, että suomalainen ministeri menisi Moskovaan ja varoittaisi Yhdysvaltain voimapolitiikan riskeistä.

  Tuomioja muistutti , että Yhdysvallat on tällä hetkellä ainoa voimapolitiikkaa käyttävä suurvalta. Tuomioja kysyy myös miten pitkälle tällaista oli valmisteltu hallituksessa ja presidentin kanssa.

  Tuomioja ei itse näe Venäjässä uhkaa ja sanoo Suomen noudattavan edellisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon linjaa. Samalla hän toivoi, ettei kokoomuksen linja ole Suomen linja.

  Tuomioja esitti näkemyksiään aamulla YLE Radio 1:n ykkösaamussa.

  -----

  Että näin siis Tuomioja aiheesta tänä aamuna. Huomatkaa erityisesti kohta, jossa Tuomioja sanoo jenkkien olevan ainoa voimapolitiikkaa käyttävä suurvalta.
  [signature]ONLY one thing unsettles George Bush's critics more than the possibility that his foreign policy is secretly driven by greed. That is the possibility that it is secretly driven by God.[/signature]
   
 14. apina.

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  239
  Häkämieshän sano asiat niinkuin ne on. Turha sitä on kierrellä ja kaarrella, kyllä kaikki tietää että jos jonku rajan takaa alkaa porukkaa pukkaamaan niin se on itäraja, piste. Natoon vaan, ja nopsaan...
   
 15. jaro

  Rekisteröitynyt:
  28.11.1999
  Viestejä:
  252
  Punikkia harmittaa nyt ja minä nautin tilanteesta täysin rinnoin. Punikkilandiassa tapahtui se mihin en uskonut, mutta missä olin osallisena. Oikein liikutuksen kyynel herahtaa silmään kun ajattelen että punapuoleet on oppositiossa! Punikki ei saa enää huseerata ulkopolitiikassa. Toivon Suomen vasemmistolle pitkää kautta oppositiossa. Kateuspuolueen luonnollinen paikka on oppositiossa, sieltä voi räksyttää rauhassa.

  Kyllä Erkkiä nyt vituttaa kun Häkämies tykittää faktaa, taitaa olla Häkis puna-Erkin uusi maalitaulu ja vihollinen no 1. Ei ne mitään Häkämiehen henkilökohtaisia mielipiteitä todellakaan ole, mm. itse olen täysin samaa mieltä, ja miksen olisi? Tottahan joka sana oli, silti vierasta valtaa ei mitenkään loukattu tai pilkattu. Kaikesta huomaa kuinka demaria harmittaa oikein urakalla ulkopolitiikan uusi tahti, se kun ei enää perustu siihen että vain ja ainoastaan nuollaan maireasti hymyillen itänaapurin pyllyä, samalla Atlantin yli kuumia punikkisuhauksia pieraisten.
   
 16. ESKOKALA666

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  1 135
  Asiaa!
  [signature]ONLY one thing unsettles George Bush's critics more than the possibility that his foreign policy is secretly driven by greed. That is the possibility that it is secretly driven by God.[/signature]
   
 17. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  No minkä helvetin takia Tuomioja ei sitten ehdota asevelvollisuuden lakkauttamista? Ei kai sitä massa-armeijaa Ruotsin tai USA:n uhan takia ylläpidetä? Jos Venäjä ei ole uhka ja kaikki muut ympäröivät maamme ovat enemmän tai vähemmän liittolaisia, niin tuosta seuraa täysin, että asevelvollisuudella ei ole minkäänlaista funktiota. Asevelvollisuushan tähtää nimenomaan laajamittaisen maavoimien hyökkäyksen torjumiseen ja ainut joka tällaiseen lähialueillamme kykenee, on Venäjä.

  Eki on taas hiukan ristiriitainen ja pikkasen itään päin kallellaan. Täysi idiootti koko jätkä.


  [signature]Köyhyys on mielentila[/signature]
   
 18. Akti

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2006
  Viestejä:
  179
  Vastaus aloitus postauksen kaikkiin neljään kysymykseen:

  Kyllä.
   
 19. KaleviR

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  1 056
  Mjaa, mietin että mitä Tavjalla on asiaa, mutta sielähän oli paniikki päällä. Eikai kukaan politiikassa mukana oleva voi noin selvästi mennä möhlimään ja näyttämään miten paljon jalka on vasemmalle haudassa? Häkämies on äijä, Vanhanen tutisee housuissaa ja Tavja täti kertoo että itä on ihqdaa.
  [signature]"Palvelimen sisäinen virhe" oh noes.
  "Palomuuri - Pysy ajan hermolla Soneran Tietoturvapalveluilla."[/signature]
   
 20. henpecked

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  21
  Kyllä täytyy sanoa, että melkoinen idiootti tuo Häkämies. Jokainenhan sen tietää, että Venäjä se Suomen suurin uhka on. Ei tää juttu ole mikään yllätys edes jenkeille. Miksi siis pitää dramatisoita ja saarnata julkisessa foorumissa ääneen aivan päivänselvää asiaa?

  Häkämiehen aivopierun takia Suomen ulkopolitiikan hoito Venäjän kanssa vaikeutui huomattavasti. Vähän sama homma, kun rupeaisi haukkumaan naapurissa asuvan moottoripyöräjengiin kuuluvan korston eukkoa susirumaksi. Ei mikään viisas temppu vaikka asia paikkansa pitäisikin.

  Häkämiehen olisi jo aika nousta sieltä 5-vuotiaan ajatusmaailman tasolta vähän ylemmäksi ja tajuta, ettei puolustusministerin vakanssissa toimiva ihminen voi sanoa ääneen kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Muuten menee elo aivan helvatan hankalaksi. Vaan viimeaikaiset Hämähäkkimiehen törmäilyt osoittaa, ettei mies tähän profiilinnostoon kykene. Häkämies vaihtoon ennen kuin tapahtuu jotakin täysin peruuttamatonta.
   
 21. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656

  Juuri näin. Häkämies ei tajua miten harjoitetaan maan etua ajavaa politiikkaa. Ei ministerismies voi mitä tahansa möläytellä, se nyt vaan on niin.

  [signature]Old but reliable[/signature]
   
 22. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 766
  Ja ainoa henkilö, kuka tätä järjetöntä päätöstä uskalsi avoimesti vastustaa oli Timo Soini. Perussuomalaisille menee ääni myös tulevaisuudessa.

   
 23. Calle

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  1 881
  Joopa joo, venäläisiä tämä ei paljoa hetkauta, mutta kertoo suomalaisista itäänpäin kumartelijoista sitäkin enemmän.
  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/H%C3%A4k%C3%A4miehen+lausunnolle+v%C3%A4h%C3%A4inen+huomio+ven%C3%A4l%C3%A4isiss%C3%A4+viestimiss%C3%A4/1135230123769

  Tosin en ihmettelisi jos venäläiset roskalehdet ja populistit nostaisivat vielä tästä kohun, kun huomaavat miten suomalaiset taas hätääntyivät tyhjästä.
  [signature]Minullakin on nyt sigu.[/signature]
   
 24. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 766
  Nyt sitten kumarrellaan EU:iin, Suomella on olematon vaikutusvalta EU:ssa.
  Kyllä, ehdottomasti täytyisi yrittää saada aikaan enemmän yhteistyötä pohjoismaiden kanssa, ei EU:n, koska siellä Suomi on vain pienen pieni pelinappula jota on helppo pomputella suuntaan jos toiseen, riippuen siitä mikä on unionille edullisinta. Tähän ikävään faktaan ei ole lääkettä porvarihallituksella sen enempää kuin edelliselläkään.

   
 25. Hewi

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  7 421
  Nimenomaan. Saa aika vitun laho olla päästään, että suoltaa moista tavaraa suustaan. Tuota miestä en nyt ihan heti päästäisi esim. rauhanneuvotteluihin koska siinähän olisi osapuolet alta aikayksikön toistensa kimpussa kun tämä poliittisesti korrekti herra tulisi silkkihansikkain hoitamaan tilannetta. Toisaalta Erkki Tuomiojakin kunnostautui aikoinaan samalla saralla ja päästi suustaan sellaisia sammakoita, että Suomen hallitus joutui selittelemään meidän ulkopoliittisia linjauksia useampaankin kertaan. Ikävä vain huomata että meno senkun jatkuu vaikka mies vaihtui.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti