Porvarihallitus ja ulkopolitiikka

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tanya4, 19.03.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tanya4

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  15
  Eli uskotko, että Natoon mennään, kun mitä todennäköisimmin saamme porvarihallituksen?

  Lisää rahaa puolustusvoimille?

  Paremmat suhteet Yhdysvaltoihin ja Venäjä-hyssyttely pois?

  Ristiriidat Halosen ja hallituksen välillä?

  Siinäpä kysymyksiä...

   
 2. just a dreamer

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2007
  Viestejä:
  20
  "Hieman enemmän länteen."

  Prof. Tournesol, Liegen yliopisto.
   
 3. Biosphere

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  180
  Postaan lukotettavaan threadiin.
   
 4. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  215
  Ainakin jatkuva yleislakkoilu on nyt varma, kun sak:lla ei ole yksinvaltaa.
   
 5. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  719
  Natoon vaan. Ja rautaa itärajan yli. Mennään pojat tällä kertaa Uralille asti niin että heilahtaa!
  [signature]Palvelimen sisäinen virhe. Sensuroimme parhaillaan käyttäjien viestejä.[/signature]
   
 6. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Miksi jengi assosioi oikeisto/porvari-hallituksen olevan automaattisesti idänvastainen, jenkkilää ihannoiva ja militaristinen?
  [signature]Vaikka se on lopuksi rumaa, niin piru vie se on alussa kaunista![/signature]
   
 7. win ja linux

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2005
  Viestejä:
  1 951
  Ne on lukeneet liian monta kertaa kapteeni Kaarnan sanat. Mitä, mitä minä näenkään. Ei, ei pojat, ei sotaa näin käydä. Mennäänpäs tuon suon yli että heilahtaa. tjs.


  [signature]Entä sitten, välistä olen uskonut kuusikin mahdotonta asiaa ennen aamiaista.
  Valkoinen kuningatar Liisa ihmemaassa teoksessa.[/signature]
   
 8. Zeiar

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2003
  Viestejä:
  471
  Toivottavasti paremmat suhteet sekä Yhdysvaltoihin, että Venäjään. Natoon en osaa ottaa kantaa.
  [signature]"The problem with the French is that they don't have a word for "entrepreneur". - George W. Bush[/signature]
   
 9. Kiefer

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2001
  Viestejä:
  878
  No ei todellakaan mennä Natoon, koska Suomen kansa ei halua mennä. Kokoomus ehkä haluaa, ehkä ei, mutta yhden puolueen mielipide ei paljon paina.

  Aika ei ole vielä kypsä, vaan vielä pitää ihmisten ehkä ainakin kymmenisen vuotta sulatella ajatusta. Ja sitten liitytään Natoon. Viimeistään sitten kun Venäjäkin liittyy. Mutta kyllä siihen joskus liitytään joka tapauksessa. Aika mahdottoman tuntuinen ajatus, että Suomi muka ylläpitäisi jotain itsenäistä puolustusta ja yleistä asevelvollisuutta vuonna 2050. Miksi tehdä kaikki yksin, kun voi tehdä muiden kanssa yhdessä. Tästä syystähän EU:iinkin liityttiin... Puhumattakaan YK:sta ja miljoonasta muusta järjestöstä.
   
 10. void 

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  148
  Eiköhän yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kuten israelin arvostelu hyssytellä ainakin pois, ainakin jos jotain voi päätellä tuomiojan suorasanaisten lausuntojen saamista kauhistuneista reaktioista. Nähtäväksi jää millainen on venäjän politiikka.
   
 11. Janne R. Tapio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  96
  Eli uskotko, että Natoon mennään, kun mitä todennäköisimmin saamme porvarihallituksen?

  En usko, koska kepulaiset äänestäjät eivät niin halua, koska eivät ymmärrä kuin jyvien päälle.

  Lisää rahaa puolustusvoimille?
  Toivossa on hyvä elää, mutta edellinen Vanhasen hallitus leikkasi puolustusvoimien määrärahoja n. 100 miljoonaa euroa sovitusta, mistä syystä reserviläisten kertausharjoitusvuorokaudet tippuivat vuodessa 30 000 -> 5 000 ja mm. puolustusvoimien pääsotaharjoitusta ei järjestetä 2 vuoteen ja valtakunnallisia tykistö-, panssarintorjuntaohjus- ja ilmatorjuntaharjoituksia on supistettu, mistä syystä varusmiesten koulutustaso hieman heikkenee.

  Paremmat suhteet Yhdysvaltoihin ja Venäjä-hyssyttely pois?
  Yhdysvaltain suhteiden epäkohdat Vanhasen hallituksen aikana johtui lähinnä Yhdysvaltain ulkopolitiikasta. 2008 jälkeen demokraattipresidentin aikakaudella parannusta odotettavissa...

  Ristiriidat Halosen ja hallituksen välillä?
  Todennäköisiä.

  Siinäpä kysymyksiä...
  Ja vastauksia...  [signature]Demokratiassa kolmasosa vastustaa kaikkea[/signature]
   
 12. Voffe

  Rekisteröitynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  1 084
  Natosta en tiedä, mutta muut asiat, jotka tulevat muuttumaan, voi lukea täältä:
  http://krapulablogi.blogspot.com/2007/03/mik-tulee-muuttumaan.html
  [signature]Näin puhui Voffe[/signature]
   
 13. ESKOKALA666

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  1 135
  Kalliiksipa tulee nuo sotaleikit. Hyvä vaan, että leikataan. Tuskinpa tuo Venäjä on heti kimppuun tulossa. Armeijaa voidaankin ajaa hallitusti pienemmäksi, koska vääjäämättä NATOon ajaudutaan viimeistään 20v sisällä Venäjän perässä. Sitten annetaan venäläisten hoitaa tuo sotiminen meidän puolesta.
  [signature]ONLY one thing unsettles George Bush's critics more than the possibility that his foreign policy is secretly driven by greed. That is the possibility that it is secretly driven by God.[/signature]
   
 14. Thunder^^

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  204
  Agree.
  [signature]X2 4200+|Abit KN8-SLI|2048Mb|160Gt|Geforce 7900GT 256mb|ViewSonic VP171b[/signature]
   
 15. Alensia

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2004
  Viestejä:
  3 152
  Ehdottomasti Suomi NATOon! Ainut realistinen puolustusratkaisu. Samalla yleinen asevelvollisuus tulee säilyttää (ja siviilipalvelusta pidentää).
  [signature]Intel, nVidia, Elisa.[/signature]
   
 16. degauss

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  55
  niinistö sano presidentinvaaleissa että julkistaisi niinsanotus stasilistat jossa voi hyvinkinolla tarja halosen nimi kgb agenttina ja muuta.

  nyt olis sillä melkeen lunastuksen paikka sillä niinistöllä  niin ja pakkoruotsi pois ni jää 2 miljardii euroo vuodessa enemmän rahaa joka on samanverran ku meidän puolustusbudjetti ja tosta pistetään 500miljoonaa sitte armeijaan joka vuotiseks lisäykseks ja sitte siltee
   
 17. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 727
  Kannattaisi muuten aina muistaa se, että SDP:n suhteet Neuvostoliittoon olivat melko huonot. 60-luvulla ja 70-luvun alussa kaikilla muilla isoilla puolueilla (myös Kokoomuksella) oli siinä määrin kotiryssiä, että se koettiin SDP:ssä jo ongelmaksi. Eivätkä ne suhteet parantuneet koskaan samalle tasolle vaikkapa Kepun kanssa. Tältä pohjalta noita kgb:n tiedonantajia voidaan kyllä aivan hyvin olettaa olevan ihan siellä oikeistossakin.

  Lisäksi noihin aikoihan SDP oli kommunistien pahin vastustaja, porvaripuolueet olivat ns. luonnollisia vihollisia, mutta demarit pettureita ja siksi vielä vihattavampia.

  Turhaahan täällä on tälläisiä kirjoitella, mutta ajattelin nyt vaan muistuttaa, kun täällä kovastikin näistä lähihistorian tapahtumista ollaan kiinnostuneita ja niitä halutaan selvittää.
   
 18. Lord12

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  988
  Niinhän ne nyt hehkuttaa, että muutosten ajat ovat edessä. Tuo on pelkkää vaalien jälkeistä puhetta ja hehkutusta. Mikään ei tule muuttumaan, se on aivan sama kuka siellä hallituksessa istuu. Yksi isoista jää oppositioon vastustamaan kaikkea mahdollista, kaatavat tulevan hallituksen jos tarve on. Naurattaa noiden kovat halut tehdä muutoksia. Puheita puheita ja ihmiset uskoo.
  [signature]""Hang in there, I'll get some help!""
  ""Hirttäydy sinne, haen apua!""[/signature]
   
 19. arno93

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  1
  Vähän epäilen, löytyykö Halosen nimeä. 70 luvulla SAK:n sosialidemokraatit olivat ennemminkin CIA:n palkkalistoilla. Ainakin itse muistan yhden skandaalin, kun Ruotsin tulli nappasi suomalaisia sosialidemokraatteja kiinni matkalaukut täynnä Länsi-Saksan metalliliitolta saatua vaaliavustusrahaa. Yleinen käsitys oli, että länsisaksalaiset toimivat vain CIA:n välikätenä, kun se rahoitti kommunistien vastaista kylmää sotaa.
   
 20. arno93

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  1
  Hallituksen ulkopolitiikka on nykyisen vallanjaon mukaan käytännössä EU:n sisäpolitiikkaa. Presidentti hoitaa Suomen suhteet EU:n ulkopuolisiin maihin. Tuomioja pääsi arvostelemaan USA, koska Suomi oli EU:n puheenjohtaja maa, ja Tuomioja puhui silloin EU:n ulkoministerin ominaisuudessa. Nyt ei ole odotettavissa puheenjohtajuutta, joten hallitus joutuu tyytymään leikkimään hiekkalaatikolla muiden EU ministerien kanssa kun presidentti hoitaa suhteet "isoihin poikiin".
   
 21. Gummitarzan

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  574
  NATOon on turha liittyä, ennenkuin on aihetta. Sitten kun velivenäläinen rupeaa ryskyttämään itärajaa, niin voidaan liittyä NATOon. Tässäpä suora lainaus entisen puolustusvoimain komentajan kenraali Gustav Hägglundin haastattelusta Iltalehdessä:

  "Karkeimpaan virhearvioon perustuu kenraalin mukaan väite, ettei Suomea hädän tullen muka otettaisi jäseneksi.

  - Väite ei ota huomioon, että tilanteen pitää maailmassa radikaalisti muuttua ennen kuin EU-maita uhataan sotilaallisella hyökkäyksellä. Silloin Nato muuntuu taas puolustusliitoksi ja ottaa ilosta ulvoen jäseneksi maan, joka päinvastoin kuin Natomaat on huolehtinut puolustusvalmiudestaan."
   
 22. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Ei se kansa niitä päätöksiä tee kuin välillisesti. Todennäköisesti Natoon ei missään vaiheessa mennä kertarysäyksellä, vaan sinne pikemmin "ajaudutaan".

  Iso osa kansan Nato kammosta saadaan karkotettua, kun rakennetaan järjestelmä, jossa ulkomaille voi joutua sotimaan vain rajattu palkkasotilaiden joukko.

   
 23. heppionkeppi

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2002
  Viestejä:
  574
  Aivan, ja lisäksi vielä, että tässäkin threadissa tuli juurikin niin monta mielipidettä, jotka vain vahvistavat sitä teoriaa, ettei kansan tulisi päättää mistään. Ihmiset vain eivät ymmärrä tarpeeksi asioista ja laukovat niistä mielipiteitä, kun faktoja. En tiedä itsekkään tarpeeksi edes NATOsta tai mitä se velvoittaa ja miten Suomi aikoo sen toteuttaa. Eikä tämä taas ole Kokoomus vs KöyhäSuomi. Voi, jestas mitä pallopäitä täälläkin kihisee. Niitä NATO kantoja on puolesta ja vastaan ihan puoluelinjojen. No onneksi osasta joukosta on tullut niin tyhmiä, että muut pärjää täällä maailmassa paremmin.
   
 24. Kiefer

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2001
  Viestejä:
  878
  Nato-kammo kaikkoaa vähitellen siinä vaiheessa, kun Naton toiminta ilmenee kansalle jotenkin muutenkin kuin USA:n pommituksina Irakissa (mikä sinänsä ei toki edes liity Natoon mitenkään, mutta kansan mielestä Nato = USA.)

  Mutta todennäköisesti Suomi "ajautuu" Natoon Ruotsin ja ehkä jopa Venäjän vanavedessä joskus tulevaisuudessa. En mitenkään usko, että Suomi ainakaan ennen Ruotsia liittyisi.

  Huvittavaa on se, että on vireillä erilaisia yhteistyöhankkeita Ruotsin puolustusvoimien kanssa, viimeisimpänä ehdotus merivoimien yhdistämisestä. Huvittavaa se on siksi, että ollaan olevinaan liittoutumattomia, mutta ei kuitenkaan olla... Jos liittoudutaan Ruotsin kanssa, niin miksei sitten samantien kaikkien muidenkin "Pohjois-Atlantin sivistysvaltioiden" kanssa? Liittoutumattomat maat perustaisivat eräänlaisen "liittoutumattomien maiden liiton". Heh heh. Tekopyhyys äärimmillään.

  Ja jos liittoudutaan jonkun muun kuin Naton kanssa, niin tarkoittaako se silloin sitä, että Nato on ikäänkuin vihollinen?
   
 25. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Epäilen syvästi tätä Hagglundin ajatusrakennelmaa. No, vaikka hän olisikin oikeassa, ei Suomi missään nimessä kriisin alla liittyisi Natoon koska "sehän voisi ärsyttää Venäjää."

  Nykyrahoituksella Suomi ei kyllä valmiudestaan huolehdi.


  [signature]Köyhyys on mielentila[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti