Populistit vallankahvassa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 27.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  https://yle.fi/uutiset/3-10876626

   
 2. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Tossahan nyt juuri nähdään mitä tapahtuu kun populistit on vallassa.
  Jotenkin vaikuttaa huonolta idealta tollanen ajatus että enemmistö päättää mitä mieltä saa olla.
  Tuo voi joskus kääntyä toisinpäinkin.
   
 3. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
 4. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 065
 5. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 084
  Juuri luin kuinka EU:ssa ”äärioikeisto” sivuutettiin tyystin puheenjohtajuuksissa. Vasemmisto perustelee tätä demokratian mukaisena, ne keillä on enemmistö päättävät miten toimitaan. Sama homma Unkarissa, demokratian riemuvoittoja molemmat.
   
 6. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Unkarin pääministeri Viktor Orbán arvosteli rajusti Suomea – "Tarvitsemme hyviä hermoja, kun suomalaiset ystävämme arvostelevat meitä oikeusvaltion tilasta"

  Suomesta ei kyllä Orbanille ystäviä löydy, paitsi tietenkin persuista kun kuuluvat samaan kastiin.

   
 7. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 174
  Orbanin politiikassa on ainakin se hyvä puoli että se ei peruuttamattomasti muuta yhteiskuntaa huonompaan suuntaan. Kun taas feministisvihervasemmistolainen ideologia vallitsevana aivan varmasti muuttaa yhteiskuntaa huonompaan suuntaan peruuttamattomasti kuten voidaan vaikkapa Ruotsista todeta.

  Mitä on jäljellä pohjoismaalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta sen jälkeen kun Ruotsissa on muutamien vuosikymmenten tai viimeistään vuosisadan kuluessa enemmistö kouluttamatonta islaminuskoista kehitysmaalaista. Eipä paljon mitään jäljellä. Jo nyt uutisvirta Ruotsista on todella jäätävää luettavaa.

  Suomi on vielä haavoittuvampi. Tuossa aivan itärajan takana on *kaupunki* joka on lähes yhtä suuri asukasluvultaan kuin koko Suomi. Sanomattakin selvää että Suomi ei kestä sitä kehitysmaalaista ihmisvyöryä mitä vihervasemmistolainen ideologia on avosylin edelleen toivottamassa maahan (Keskusta tuntuu oppineen läksynsä tämän suhteen). Nykyisenkin vyöryn lieveongelmat voidaan uutisista todeta lähes päivittäin.

  Orbanista voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakaan hänen toimintansa ei peruuttamattomasti tuhoa Unkaria vaikka negatiivista kehitystä tietyiltä osin voi tapahtua. Kaventuneesta sananvapaudesta puhutaan, toisaalta feministisvihervasemmistolainen ideologia haluaa aivan vastaavasti poistaa "väärät" mielipiteet kartalta sensuurin, uhkailun, rasistiksi/natsiksi leimaamisen, "vihapuheen" torjumisen ja valtamedian biasoituneen uutisoinnin keinoin.

  Orban pitää kuitenkin Unkarin ja unkarilaisten puolia vaikka illiberaali konservatiivi onkin, vai kiistääkö tätä kukaan? Vihervasemmistolle on aina tärkeämpää halata maailmaa teennäinen sädekehä pään päällä, kuin pitää oman kansan ja kansakunnan puolta. Tärkeintä vihervasemmistolle on luoda kaikesta multikulti sekametelisoppa, mikä kyllä sitten iskee omaan koipeen ennemmin tai myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2019
  Protikka, Ilkko2 ja hursti tykkäävät tästä.
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Melkoinen persu pitää olla ettei näe selkeitä puutteita Unkarin tämän hetkisessä tilanteessa, tai sen johtajan toimissa. Valtio valjastanut jo oikeuslaitoksen, median, tieteen sekä koulutusjärjestelmän antidemokraattisen ( demokraattinen enää vain näennäisesti) propagandan levitysalustakseen eikä ote ole hellittämässä, päinvastoin tiukkenee jatkuvasti. Lähin vertailukohta löytynee P-koreasta jos toimintatapoja vertaillaan tai sitten esi-natsisaksasta jolloin natsit olivat vasta ottamassa askeleitaan valtaan pääsemiseksi. En todellakaan voi mitänkään saada tästä jotain pikkuista, ohimenevää ongelmaa vaan alkaa olemaan jo vaikutusta useampian sukupolvien ajattelutapaan. Alla oleva juttu on todella pitkä ja se kannattaa lukea että ymmärtää kuinka syvälle oikeistopopulismi onkaan jo juurrutettu tuossa valtiossa. Lainauksissa vain muutama kohta sieltä täältä.

  Suomi joutui Orbánin Unkarin tulilinjalle, mutta onko puheissa mitään perää? Näin maat eroavat toisistaan – ”Demokratiat ihan eri tasoa”
  Oikea mätäpaise euroopan sydämmessä.
   
 9. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 174
  Missä sanoin etten näe selkeitä puutteita?
  Tietysti näen, sanoin vain että hyvä puoli on se että minun näkemykseni mukaan mitään peruuttamatonta muutosta Unkarin yhteiskuntaan ei tässä tapahdu, siis sellaista mitä ei voitaisi myöhemmin korjata ja parantaa.

  Kun taas vihervasemmistolainen ideologia tuo peruuttamattomia negatiivisia muutoksia sen päästessä tarpeeksi jylläämään, kuten vaikkapa Ruotsissa käy.

  Kun edes kerran niin mahtavat ja vaaralliset natsit eivät saaneet peruuttamatonta muutosta aikaan Saksassa, niin eipä saa Viktorkaan. Mutta sille ei sitten enää mitään voi kun maassa on muslimienemmistö kehitysmaalaisia, ainakaan rauhanomaisesti. Tosin Pohjosmaalainen yhteiskunta on jo paljon ennen muslimienemmistöä radikaalisti ja peruuttamattomasti muuttunut, kuten voidaan Ruotsista jo nyt todeta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2019
 10. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  671
  Se on kyllä kauheaa että ihmiset äänestää väärin.

  " Orbánin Fidesz-puolue on ollut suurin puolue maan parlamentissa vuoden 2010 vaaleista lähtien. Viime vuoden vaaleissa se nappasi jälleen yhdessä kristillisdemokraattisen puolueen kanssa yli kaksi kolmasosaa maan parlamenttipaikoista."
   
  Ertzie tykkää tästä.
 11. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 174
  Pahoja ihmisiä kun haluavat pitää maan kristittynä ilman muslimien invaasiota.

  Minä en henk. koht. ole uskonnollinen, mutta jos kansalaiset haluavat pitää kiinni perinteistään ja perinteisistä arvoista, eivätkä halua suuria määriä islaminuskoisia migrantteja maahan, niin kyllähän siihen pitää oikeus olla jos suurin osa ihmisistä maassa niin haluaa. Ja pulinat pois. Millä oikeudella joku menee sanomaan että se on väärin, että väärin äänestetty?
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2019
  Ertzie, Protikka ja Japi 111 tykkäävät tästä.
 12. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  671
  Tuo Unkarin jutussa varmaankin on se suurin syy miksi jotkut parkuu, kun Unkari ei halua ottaa vastaan juhlapaikanhakioita.
  Kaikki euroopanmaat pitäisi saada ajettua samaan jamaan mihin Ruotsi on jo mennyt.
   
  Ilkko2, Ertzie ja Protikka tykkäävät tästä.
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Natseista eroon pääseminen vaati maailmansodan. Unkari on menossa samaan suuntaan kuin natsit aikoinaan, paitsi että Unkari tuskin lähtee sotimaan kenenkään kanssa vaan kääntyy sisäänpäin, jolloin tilanne ei ratkea väkivalloinkaan. Pohjois-Koreaa tai Natsi-Saksaa parempia vertailukohtia olisivat vaikka Turkki tai Venäjä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2019
 14. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 174
  No sen näkee kun elää. Aika liioittelua on tosiaan verrata Unkaria vielä natseihin tai Pohjois-Koreaan. Aina voi sanoa että "menee samaan suuntaan", mutta käytännössä ollaan hyvin kaukana mistään sellaisesta.
  Käsittääkseni Orbanilla on myös aivan aidosti Unkarin enemmistön tuki, eikä edes mitenkään putinmaisesti väen väkisin.

  Kyllähän se Euroopassa ketuttaa kun joku uskaltaa sanoa EU:lle vastaankin, eikä nöyrästi ota esim. mitään matuvyöryjä peräreikä rasvattuna vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2019
  Ilkko2, Ertzie ja Protikka tykkäävät tästä.
 15. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 254
  Tottahan me täällä kaukaisessa Suomessa ja superviisaat päättäjämme Brysselissä tiedämme, mikä on unkarilaisille hyväksi.

  Unkarilaiset itse äänestivät maansa johtoon vuoden 2018 parlamenttivaaleissa:
  -Fidesz (Orbanin kristillisdemokraattinen puolue): 48,9%
  -Jobbik (oikeistolainen nationalistipuolue): 19,3%

  Ilmeisesti unkarilaiset eivät tiedä, mikä on heille hyväksi, koska he äänestivät tällä tavalla.

  Ilmeisesti heidän tulisi kokea samanlaista "riemua", kuin mitä mm. Saksassa, Ruotsissa ja Ranskassa koetaan: Naisia yksin ja lapsineen työnnetään junan alle, nuorisojoukot käyvät porukalla päälle ja käyttävät mielipuolista väkivaltaa, autoja ja rakennuksia tuhopoltetaan, naisia ja lapsia raiskataan liukuhihnalta, kadulle ammutaan ihmisiä, yleinen rikollisuus kasvaa jatkuvasti.

  Tätäkö se onni on? Tämäkö on nyt jotakin tavoittelemisen arvoista ja hienoa?
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2019
  Ilkko2, Ertzie ja Protikka tykkäävät tästä.
 16. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
 17. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Brasilian presidentti Jair Bolsonaro syyttää Amazonin sademetsän tulipaloista kansalaisjärjestöjä, kertoo uutistoimisto AFP.

  https://yle.fi/uutiset/3-10932604

  Alkaa olemaan yhtä legendaarista läppää kuin Trumpilta olisi odotettavissa.

  Tämmöisiä valopäitä sitten "kansan syvät rivit" äänestävät himo huulilla :facepalm:
   
 18. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 084
  Solicen pelinavaukset kitketään yhdessä ketjussa ja uusi verso rikkaa nousee samanlaisella öyhötyksellä toisessa. Kuten välimeren kuolemat ovat lähes yksinomaan ”NGO”:den ja vasemmistoterroristien kuten vihreiden syytä, lienee sama homma Brasiliassa ja tässä asiassa. Miksi ei olisi? Mitä hyvää kommarit ovat ikinä saaneet aikaan?
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2019
 19. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 886
  Miksei täällä juurikaan keskustella kotimaisesta populistihallituksestamme? Tähän mennessä ainakin vappusataset ja koulutus ovat olleet populismia parhaimmillaan. Hallitus aikoo heittää 70 miljoonaa kehitysapuun ja samalla alimitoittaa koulutukseen tarvittavat lisäykset.
   
  Ilkko2, Ertzie ja Protikka tykkäävät tästä.
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 505
  Vihreiden, vasemmiston ja osin sdp:n politiikka on populismia. Halataan koko maailmaa ja suvaitaan että naisia ja tyttöjä raiskataan suomessa. Samoin vihreiden ilmastopolitiikka suomessa on populismia. Osuus päästöistä muistaakseni 0,14 prommilea.
  Peli on avattu. Taas.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2019
  Ilkko2, Ertzie ja Protikka tykkäävät tästä.
 21. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 084
  Marinin työajanlyhennysehdotus on myös hienoa populismia. Oletan että se sisältää nykyisen palkan pienemmällä työajalla. Täysin utopistinen ja populistinen ehdotus, joka toteutuessaan lopullisesti hajoittaisi tämän valtion liitoksistaan.

  JOKAINEN twitterissä tähän positiivisesti suhtautuva on julkisen sektorin broileri. Siis niitä jotka nuolevat jo nyt hillotolppaa. Käykää tarkistamassa.
   
  Ertzie tykkää tästä.
 22. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 886
  Ruotsissa kokeiltiin työajan lyhentämistä. Sen todettiin olleen kaikkien mielestä kivaa, mutta sellaiseen ei ollut varaa pysyvästi.

  Ja jos taas palkan pudottaisi vastaavasti, niin kulutus romahtaisi ja asumistukien määrä räjähtäisi. Olisihan se toki askel lähemmäs Neuvostoliittoa.
   
 23. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Onhan sitä Suomessakin kokeiltu, ja varsin positiivisin tuloksin. Pitää muutes huomioida että läpi historian työaika on jatkuvasti laskenut, itse en näe mitään syytä miksei tekisi näin tulevaisuudessakin.

  Euroopasta:

  Salvini haluaisi Italiaan vaalit syksyllä – populistin unelman tiellä monta estettä

   
 24. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 084
  Kun Italian tilannetta katsoo, huomaa helposti että Salvinille on ollut tilausta. Sen verran paskasti siellä on kaikki hoidettu ja korruptio toki aivan huipulla Euroopassa ollut aina.
   
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Ainahan Italiassa on ollut "tilausta" poliitikoille jotka sivuuttavat Mafian toiminnan täydellisesti. Korruptio on tuossa maassa aivan huipulla asti, valitettavasti harva ymmärtää ( saati tekee ) asioille mitään. Salvini ei ole tässä asiassa poikkeus.

  'Migrant menace': Salvini accused of targeting refugees and ignoring mafia


  Mafiahan on kuin talous talouden sisällä, pyörittävät miljaribisnestä ja toiminta jatkuu niin kauan kuin asialle ei tehdä mitään. Toisaalta todella moni niistä jotka sitten tekevät asialle jotain, murhataan. Vakavaa peliä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti