Populistit vallankahvassa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 27.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Ai netissä keskustelijat on puolueellisia? Voi ei! Voi kauheaa! Eiköhän vähän eri asia ole se, että ”vastuullinen media” on puolueellinen, toimittajien ideologian ohjaama. Niin ja vihervasentaja termi on kuitti sinulle, joka sanot Halla-ahoa Klonkuksi, persupursuttelet ja sanot minua jostain hiton syystä äärivasemmistolaiseksi :D Ja puolueillakin on oikeus arvostella mediaa, oikeuslaitosta, viranomaisia ja mitä tahansa. Tätä on demokratia ja sananvapaus.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2020
  Ilkko2 ja electron06 tykkäävät tästä.
 2. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Kuka on sanonut ja ketä äärivasemmistolaiseksi? Jos meikäläiseen viittaat niin kaivetaas niitä todisteita esiin. Jos ei todistetta löydy niin ehkei kannata länkyttää pelkän länkyttämisen ilosta. Se että persut ajavat vasemmistolaista käytännön politiikkaa ei ole yhtäläisyysmerkki sille että kukaan juuri sinua sanoo äärivasemmistolaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2020
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 692
  Kukahan sitä "propagandasotaa" käy netissä ja varsinkin täällä murossa. Lähes joka ketjussa persut sitä, persut tätä mantraa. Mutta se on normaalia käytöstä vihervasentajille.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 4. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Kyllä sanoit joko äärivasemmistolaiseksi, vasemmistopopulistiksi tms. ja perustelit sen sillä, että persut on vasemmistopuolue. Kyllä tämän varmasti moni aktiivinen kirjoittaja muistaa.

  Koitin etsiä tätä tietoa omista viesteistä, mutta haku ja omat viestit ei jostain syystä löydä viestejä 22.1.2012 - 10.1.2020 välillä? :confused: No, pitää sitten ketjuja selailla jossain vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2020
 5. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Se että sanon persuja vasemmistoradikaaleiksi ei todellakaan tarkoita äärivasemmistoa - opetellaas nyt suomenkielen perusteet ja asiayhteydet poliittisessa kentässä. Radikaali on eri asia kuin ääri. Radikaali hakee muutoksia laillisin keinoin asioissa jotka ovat tiukasti juurtuneet yhteiskuntaan, esim. ihmisoikeuksiin - jotka muuten vähän hassusti ovat yksi länsimaisen sivistyksen kulmakivistä -
  kun taas ääri hakee muutosta laittomin keinoin ( väkivalta, uhkailu tms ). Sitä en osaa kuinka moni persu on uhonnut eri sosiaalisilla alustoilla jopa laittomuuksiin yltävillä sananvalinnoilla.

  Aivan ihmeellistä että tämänkaltaisia perustavanlaatuisia asioita tulee kerrata ihmisille jotka väitetysti seuraavat päivän politiikkaa.

  Ja sekin on väärin että tuolla perusteella, perustelisin persujen käytännön politiikan olevan vasemmistolaista. Väite on perusteltavissa persujen aivan omalla politiikan teolla, ei millään hatusta vetäistyllä mukaväitteillä. Tästä pääset alkuun.

  https://juhanavartiainen.fi/2019/perussuomalaiset-on-vasemmistopuolue/

  Perussuomalaisille lähin ystävä poliittisesta kentästä löytyy, yllätys yllätys, Vasemmistoliitosta. Olisiko aika tutustua siihen minkälaista politiikka persut oikein ajavatkaan? Ehkei heidän kannattajat oikein edes ole tästä pahemmin kärryillä, mutta toisaalta poliittinen argumentaatio tuskin heihin edes vetoaa. Mölyäminen kylläkin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2020
 6. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Jaa, että muistelet niin, että kutsuit minua vasemmistoradikaaliksi. No ihan sama jos näin on, aivan yhtä naurettavaa silti. Tuollaista vammaista lillukanvarsiin tarttumista on hyvin pitkälle sinun argumentaatio.

  Kyllä mediassa ja muutenkin yleisesti persuista puhutaan oikeistopopulisteina.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Oikeistopopulismi

  Oikeistopopulismia edustavat muun muassa Donald Trump, Hollannin vapauspuolue, Itävallan vapauspuolue ja perussuomalaiset.[3]  Pitäiskö sinun splice mennä päivittämään wikiä ja valistaa toimittajia?
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 7. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 692
  Jos kerran Juhana Vartiainen ja @splice näin sanovat niin sitten se on totta. :D
  Mutta niinkuin sanoit, olisi sinunkin aika tutustua minkälaista politiikkaa persut oikeasti ajaa.
   
  Ilkko2 ja Stoker tykkäävät tästä.
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 692
  Ilkko2 ja Stoker tykkäävät tästä.
 9. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  En ole sinua sanonut milloinkaan vasemmistoradikaaliksi. Puhutaan asiasta, eikä kuviteltuja juttuja. Muistat väärin asioita. Tottakai viestihistoria on vapaasti tarkistettavissa sekä esille tuotavissa.

  Se että on oikeistopopulisti ei tarkoita etteikö voi kuulua ajatuksiltaan myös radikaaleihin. Esimerkiksi: Hitlerin natsit keräsivät kannatusta populistisella retoriikalla ja vallankaappauksen jälkeen - vaikka täysin ja kiistämättä kuuluivat äärioikeistoon tekojensa puolesta olivat kuitenkin kansallissosialistisen puolueen jäseniä ( jonka jäseninä myös kuolivat ).

  Kannattaa muuten klikkailla tuonne linkkiin minkä laitoin, siellä on kivenkovat perustelut miten JhA tekee vasemmistolaista politiikkaa. Syytä tästä puoluetta joka näin tekee, ei sitä joka tästä kertoo.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2020
 10. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 692
  Perustelut on sun omaa mielipidettä, ei faktaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
  Stoker tykkää tästä.
 11. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 174
  Ilkko2, Stoker ja electron06 tykkäävät tästä.
 12. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Splice kyllä olet varmaan vihervasentajapoliitikko epärehellisyytesi ja näiden ”en muista sanoneeni” juttujen perusteella. Ole hyvä:

   
  Ilkko2 ja electron06 tykkäävät tästä.
 13. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  1) laita aina linkki keskusteluun jota linkkaat, erityisen tärkeää ettei toisten sanomaa lähdetä muokkaamaan ja läpinäkyvyys on aina hieno asia. Tässä vielä siksikin tärkeämpää että, olen kuulemma sanomasi mukaan sanonut jotakuta foorumilaista "äärivasemmistolaiseksi" joten koko keskustelu on tärkeä todistuskappale.

  2) missäs tuossa sanoin mitään äärivasemmistosta kuten alunperin väitit minun sanoneen?

  3) varsin populistinen lähestymistapa ongelmanratkontaan ( kuten aina ) : hyökätään henkilöä vastaan sen sijaan että keskusteltaisiin asiasta.

  4) asia on siis miksi persut tekevät vasemmistolaispolitiikkaa silti haukkuvat joitakin muita vassareiksi. Välitön ristiriita sanojen ja tekojen välillä.

  5 ) teknokraattina itse en kuulu mihinkään poliittiseen järjestöön eikä sellainen kiinnosta, olen politiikan ulkopuolinen ihminen. tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö politiikasta saisi keskustella.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
 14. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Lainauksesta voit klikata viestisi numeroa. Mainitsin myös vasemmistopopulismin myöhemmässä viestissäni, jonka jälkeen jatkoit vänkäämistä. Muutenkin taas tuota vammaista vähäpätöisiin asioihin tarttumista, jota tykkäät harrastaa ja paskoa tällä ketjuja. Kaikki kyllä huomaavat, että puhuit paskaa. Älä nyt enää kaiva kuoppaasi syvemmäksi selittelyilläsi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
 15. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Eli ensin väität mun sanoneen että sinä olet äärivasemmistoa. Kun kysyn tähän jotain todistetta, tulee pelkkä lainaus vanhasta viestistä jossa olen sanonut sanan "vassaripopulisti" eikä edes anneta linkkiä kenelle ( jos kenellekään ) olen näin sanonut. Hienoa populistilogiikkaa, varmasti oikein parhaimmillaan.
  Edelleen pyydän todisteita siitä että olen sanonut sua äärivasemmistolaiseksi. Jos todisteita ei ole, ole hyvä ja pyydä anteeksi.

  Koska mitään järkevää tuolta on koskaan odottaa ( ei löydy faktoja, mutta tykkää kirjoitella vain kirjoittajista asian sijaan ) jatkuu juttu muutoin:

  Osaako joku kumota täälläkin keskustelluista persupolitiikasta ja sen läheisestä yhteydestä vasemmistolaisiin ajatuksiin? Kysymys itseasiassa kuuluu: onko persut yhtäkkiä kääntäneetkin takkiansa monissa poliittisissa aiheissa joihin ovat ottaneet kantaa?
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
 16. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Pakko sitten osallistua tähän vänkäämiseen vielä yhdellä viestillä. Joo, ensin muistelin, että sanoit minua äärivasemmistolaiseksi. Sanoit minua kuitenkin vasemmistopopulistiksi. Jos olisin tämän muistanut, niin olisin lähettänyt saman viestin eri termillä. Minulle ja monelle muulle on aivan sama, kumpaako termiä käytit, vaikka kirjoittaisit tänne kahden arkin esseen termien erosta. Myöhemmin kuitenkin mainitsin, että ehkä sanoitkin minua aiemmin vasemmistopopulistiksi. Jatkoit vänkäystä. Kaikki nuo viestisi olisit voinut korvata vain lauseella ”kutsuin sinua vasemmistopopulistiksi, en äärivasemmistolaiseksi”.

  Ymmärrätkö, että koko homman pihvi on se, että esittämäni poliittiset ja yhteiskunnalliset mielipiteet leimataan mediassa ja politiikassa yleisesti ”äärioikeistolaisiksi” ja ”oikeistopopulistisiksi”? Nyt sinä taas, yksin, leimaat minut vasemmistolaiseksi? Olenko siis samaan aikaan molempia? Olenko kompannut jotain persujen mahdollisesti vasemmalle kallistuvia mielipiteitä? Ja voin varmasti todeta kaikkien puolesta, että emme halua lukea uutta esseetäsi aiheesta ”Miksi persut on vasemmistopuolue”.

  Haulla voidaan etsiä montako kertaa olet sanonut sanan äärioikeisto. Et siis tarkoita silloin persuja? Selvä..
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
 17. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Okei, eli toisin kuin väitit en sanonut ketään foorumille kirjoittelijaa äärivasemmistolaiseksi. I rest my case.

  Edelleen, lainauksista ei näy viestin numeroa jota lainataan, joten laitas keskusteluun linkki kaikkien nähtäville, että nähdään jokainen mitä on sanottu ja kenelle ja missä asiasyhteydessä. Tämä on niin itsestäänselvä asia aina kun tekstiä lainataan, että varsin ihmeellistä ettei linkkiä alkuperäislähteeseen haluta antaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
 18. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Klikkaat nuolta.
   
 19. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  No niin nyt kun on tullut (jälleen kerran) selväksi että persu valehtelee ( kuten tavallista ) ja heittelee aiheettomia syytöksiä kanssaihmisiä kohtaan niin olisiko aika keskustella siitä miksei persu muka voi olla vasemmistolainen vaikka persu tekee vasemmistolaista politiikkaa?

  Sillä ainoa keino olla olematta osa vasemmistoa on tehdä erilaista politiikkaa kuin vasemmisto tekee.

  Tämä on siksikin surkuhupaisaa sillä monet persupopulismia tälläkin foorumilla levittävät isämmaam toivot nauttivat muiden haukkumista vasemmistoksi, eivätkä edes itse sitä ymmärrä että ovatkin itse osa vasemmistolaisen politiikan toteuttajarattaita. Sitten kun tämän epäkohdan tuo julki, persupopulisti ei suinkaan pyri kumoamaan niitä faktoja jotka tekevät persupolitiikasta vasemmistolaista vaan hyökkää sen sijaan ennemmin kanssakirjoittajaa kohtaan täysin hatuista repäistyillä väitteillä. Ei se että persu ajaa vasemmistopolitiikkaa tarkoita että persu olisi yhtään vähemmän populisti.
   
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 692
  Persu, vasemmisto, vasemmistopolitiikkaa, persupolitiikkaa, persupopulisti jne sitä-ja-tätä. Pelkkää öyhötystä, kommentissasi ei ole mitään järkeä. On vain sanoja sanojen perään.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
  Ilkko2 ja Stoker tykkäävät tästä.
 21. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 174
  Oula ja Aron siskokset ovat nyt ainakin tämän päivän vaahdonneet jostain Aron vainoajiin ja persujen Leena Mereen liittyvästä twittrissä. Kysyn ihan aidosti tietämättömänä ovatko tämä Huuhtanen ja joku nainen saaneet oikeuden tuomion Aron vainoamisesta?
   
 22. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 692
  Sen paremman puolueen vassari kansanedustaja kävi rikkomassa lakia Israelissa. Oliko saanut mandaatin Li Anderssonilta?
  https://yle.fi/uutiset/3-11156284
  Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula otettiin kiinni Israelissa – aktivistiryhmän tarkoituksena oli tunkeutua Gazaan
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020
 23. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 174
  Anna Kontula on vanhastaan kommari, nyt myös Hamasin jäsen. Voisiko nyt vähitellen tässä maassa kääntää katse tähän todelliseen uhkaan, eli kommariterroristeihin ja stallareihin, jotka pyrkivät hajoittamaan Suomen yhteiskunnan?
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 24. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  Jääkäriliitosta kertovan kirjan kirja-arvostelun kommenteista:

  Kansallinen ajatus itsenäisestä Suomesta nousi muun nationalismin myötä 1800-luvun lopulla. Venäjän hallinto auttoi asiassa tahtomattaan ryhtymällä pakkovenäläistämään suomalaista suuriruhtinaskuntaansa joka oli ollut siihen asti tsaareille lojaali. Pyrkimykset pakkovenäläistämiseen herättivät ja agitoivat nekin suomalaiset itsenäisyysajatuksen taakse jotka eivät muuten olisi asiasta kiinnostuneet lainkaan.

  Nationalismin synnystä kun lukee, niin paljon yhtäläisyyksiä löytää nykyiseen nationalistisen populismin suosion lisääntymiseen. Viimeksihän tästä ei seurannut muuta hyvää kuin Suomen itsenäisen valtion synty..

  Eiköhän nationalismi lisäänny jatkossakin samasta syystä, eli kun monikulttuurisuutta (ghettoja ym, rikollisuuden lisääntymistä) pusketaan suomalaisen niskaan, niin nämä pyrkimykset vain herättävät ja agitoivat nekin suomalaiset itsenäisyysajatuksen taakse jotka eivät muuten olisi asiasta kiinnostuneet lainkaan.

  Viimeistään sitten, kun humanitaaristen ”siirtolaisten” pakkosiirtoja Suomeen suunnitellaan EU:n toimesta, niin jonkinlainen Fixit tulee ja Suomi alkaa suojelemaan rajojaan. Jos siinä sitten alkaa turhapaikanhakijat rähinöimään rajalla yksin tai EU:n tukivoimien kanssa, niin siinä vaiheessa ainakin nähdään, mistä asiassa on kyse. Saatais kaikille hienoille aseille käyttöä. Olispa vaan vielä vastapuolella Iranin armeijan edustajat komennuksella.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2020
 25. Jos Suomi lähtisi EU:sta(en kyllä näe mitään mahdollisuutta tälle) niin ei se poistaisi suurinta ongelmaa mikä suomella on eli euro. EU-jäsenyyden vielä voi jotenkin selitellä(ainoastaan väite päätöksenteon mahdollisuuksista) mutta euro-jäsenyys on ollut historian suurin virhe, oikeastaan kaikki alkoi jo "vahvan markan politiikasta" joka taas oli ECU-projektin syy(ECU=euro). No kansa äänesti näiden puolesta ja nyt ollaan jo niin "syvällä" että en näe mitään mahdollisuutta pois kuin että EU sekä euro hajoaisivat ja siten pääsisi irti mutta Fixit ja euro-ero on mahdotonta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti