Populistit vallankahvassa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 27.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Tuleeko Italiasta seuraava Kreikka, vain pahempi?

  Vallassa oleva populistihallitus tekee kaikkensa maan ajamiseksi konkurssiin. Joutuuko Suomi maksumieheksi?
   
 2. FiveBridges

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  74
  Italionoila pidot vaan paranee.
  132% BKT:sta.
  Velkaa olis lähes 2300 miljardia €,roo.
  Taitaa velkataakka vaan jatkaa kasvamistaan.

  Kyllähän Suomikin osallistuu myös tarpeentullen itallian avustuksiin,
  kun ollaan EU,n mallioppilaita.
  Onkohan taas vakuuksia / takauksia luvassa,Kreikan malliin.

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005212355.html
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Mulle on väitetty että populisit romahtavat aina hallitusvastuuseen päästyään..ilmapallo puhkeaa ja katteettomat lupaukset puhkeavat..tai jotain sinneppäin. Italiassahan kuitenkin "populistit" vain porskuttavat.

  Ilmeisesti näin ei kuitenkaan käy, jos pidetään edes auttavasti siitä kiinni mitä on luvattu. Soinisiahan ei kiinnostanut muu kuin oma etu.

  Mielenkiintoista jos järkkäävät ruotsissa uudet vaalit. SD on kyennyt näyttämään, että heidät on nyt pakko huomioida tavalla tai toisella. Uusissa vaaleissa kannatus luultavasti vain nousee eikä mikään muutu.

  Vai kuvitellaanko siellä oikeasti, että uusissa vaaleissa SD:tä äänestäneet nyt eivät äänestäkkään enää heitä "koska ei tää mitään auttanutkaan". tahto äänestää vain lujittuu uskoakseni.

  Mielestäni lupauksista kiinni pitäminen osoittaa, että ei se mitään populismia ole.
   
 5. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Persuihin liittyy vahvasti mielikuva, että heitä äänestävät ainoastaan kainalontuulettelijat sekä koivukylän paikallisen paskaräkälän syrjäytyneet isännät ja emännät, jotka kiroavat neekereitä kitatessaan tukimaanantaina kaljaa siellä.

  ymmärtääkseni persuja yhä enenevässä määrin kannattaa myös ihan normaali ja sivistynyt äänestäjäkunta, myös moni akateeminen nuori. Kaikki eivät sitä toki julkisesti sano. Halla-ahon mielipiteisiin on helppo rinnastua.

  Moni vähemmän valvetunut valitetavasti vielä nykyäänkin rinnastaa Halla-ahon aiheettomasti samaan sarjaan kuin valtakunnanjohtaja Siitoimen tai Olavi Mäenpään.

  Siitointa on kyllä ikävä, siinä maa menetti hienon koomikon.
   
 6. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  950
  Ei kyllä persuista tuollaista kuvaa ole muiden kuin vihervassareiden propagandassa, ihan tavallisia ihmisiä ovat, mitä olen tavannut. Suurin osa on paljon fiksumpia kuin eräät tänne kirjoittavat, jotka eivät osaa puhua muusta kuin öyhöttämisestä ja jotka tahallaan luovat persuvihaa ja demonisoivat persuja. Asiallista ja järkevää keskustelua heiltä on turha odottaa. Tuollaista öyhöttämistä ja muiden puolueiden demonisointia, harvoin kuulee tavallisilta persuilta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2018
 7. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
 8. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 454
  Tuloksia kanssa turha odottaa. 2016 tuli ennätysmäiset kulut ei-työperäisestä "maahanmuutosta". Jää kysymys että miksi äänestää? Tilanne on tavallaan jo hieman Ruotsin suuntaan, siellä demokratiaa halveksutaan, kolmanneksi suurinta puoluetta ei edes suostuta harkitsemaan hallitukseen. Se että saa äänensä näkyviin ei tyydytä yhtään jos sillä ei ole konkreettista vaikutusta. Joutuu siis äänestämään sitä toiseksi mamukriittisintä puoluetta, jolla on jotain mahdollisuuksia vaikuttaakin. Vaikka olisi kuinka vastenmielistä.
   
 9. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Mikä on "toiseksi mamukriittisin puolue".

  Persujen sisäisen puhdistuksen jälkeen ja kyllä ilomielin valmis antamaan mahdollisuuden. En tosin odota kummoista ensi keväältä, mutta 2023 voi olla paremmat mahikset. Oppositiossakin voi riittävällä kannatuksella vaikuttaa kyllä, sillä vallassa olijat joutuvat tasapainottelemaan sen välillä, ettei tyhmät päätökset kuten "rajat auki politiikka" räjäytä esim. persujen kannatusta oppositiossa.
   
 10. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 454
  No sehän se vitsi onkin kun ei semmoista edes oikein ole. Tuntuu että melkein kaikkien puolueiden agendassa on ei-työperäisen maahanmuuton lisääminen halpatyövoiman ja lastentekijöiden haalimiseksi.
   
 11. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  950
  Niin kuin tämä EK:n ehdotus, että mamujen työllästimistä voidaan tukea verorahoilla jopa 70% palkasta. Pöyristyttävä ehdotus, joka sosrsii kantaväestöä, silti ainoastaan persut ja siniset vastusti. Onhan se ihan älytöntä, että yksityisen sektorin työvoimakustannuksia siirretään veronmaksajille ja, että Suomessa suositaan mamuja kantaväestön kustannuksella.

  CV:n tekemisessä on tällä hetkellä suosituksena, että siihen liitetään kuva ja nyt ehdottavat nimen, iän ja sukupuolen poistamista hakemuksesta, kukahan senkin tekee. No työnhakijoiden haastattelua ei kai ainakaan vielä voitane kieltää.
   
 12. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Niin, mitenkäs homma nyt Italiassa toimii :D

  Ongelmia riittää vaikka muille jakaa, mutta populistihallitus keskittyy lähinnä maan tuhoamiseen :kahvi:
   
 13. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  950
  Suomessa populisti puolueet, vihreät, vassarit ja SDP tuhoavat maata, ovat halunneet velkaelvytystä ja lisä velan ottamista, enemmän kuin kokoomus ja keskusta ovat halunneet. Italiassa sama mikä hallitus, kaikki ovat ottaneet lisää velkaa. Eipä tuo Pohjois-Italia niin huonolta näytä, elintaso on korkeampi kuin Suomessa. Neljänneksen korkeampi kuin Italian keskiarvo, Euro alueen kolmanneksi suurin talousmahti.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2018
 14. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Oletko viime aikoina kenties tarkastanut lukuja, kuinka huomattavasti Italialla on velkaa, ihan vaikka per asukas? Pohjoisempana siellä meneekin paremmin, etelän seuduilla puolestaan katastrofaalisesti länsimaiseksi sivistysvaltioksi.

  [​IMG]

  Huomionarvoista on että pohjoisessakin työttömyys on näin suomalaisittain ajatellen melko kovalla tasolla. Alla puolestaan tilannetta Italian velkataakasta:

  [​IMG]

  Kaikista huvittavintahan tässä tilateessa on se, että populistit on äänestetty vallankahvaan maassa joka on kohta vararikossa. Kauhulla sivusta seuraten. Lisäksi Italiankin populistit -kuten Trump - tykkäävät venäjästä eivätkä tykkää esim. pakotteista joita maalle EU on asettanut. Ovatko populistit ryssätrolleja? Nähtäväksi jää.

  E :ketjun nimi vaihdettu, täällä puhutaan siis populisteista yleisemminkin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018
 15. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  950
  Kyllä olen, tarkastelen eri maiden velkakelloja enemmän tai vähemmän säännöllisesti, kuten sanoin pohjoisella menee paremmin kuin Suomella
  Kaikissa Etelä-Euroopan maissa on kova työttömyys ja myös Suomessa, silti vihervassrit ja oikeisto haluavat tuoda lisää mamuja "työvoima pulaa paikkaamaan", tosin eri syistä, vihervassarit ihannoivat kritiikittömästi monikulttuurisuutta, kokoomus ja muut samanlaiset puolueet haluavat tänne mamuja polkemaan palkkoja.

  Onhan se harmi, että italialaiset ovat äänestäneet mielestäsi väärin, demokratia tuntuu olevan vaikea hyväksyä. Naurettavaa tuollainen populistinen, populisteista vouhotus. Populismista vouhottajat, nuo "oikein" ajattelijat ovat putintrolleja, jotka pelaavat venäjän pussiin murentamalla demokratiaa ja äänestäjien valinnan vapautta, sekä ajamalla kansaa vastakkain asetteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018
 16. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 686
  Pohjois-Italia on teollistunut ja sivistynyt. Roomasta etellään onkin sitten mafian villiä länttä ja takapajulaa.
   
 17. Norsu^

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  471
  Voisitko splice laittaa aloitusviestiin vaikkapa populismin määrittämisen? Nyt jää hieman torsoksi mielenkiintoisesta aiheesta keskusteleminen, kun en tiedä, mistä oikeastaan keskustellaan. Itse näen populismin inflaation kärsineenä terminä, jota voidaan käyttää vähän samaan tapaan kuin natsi- ja rasismikortteja. Mielestäni tällä hetkellä populismia pitäisi tarkastella laajemmin kuin käytännössä yhden puolueen liikanimenä. Tehdään pieni ajatusleikki - mikä seuraavista puolueista on populistinen?

  Puolue A
  "Puolitamme työttömyyden vuoteen xxxx mennessä (perusteluiksi jotain liirumlaarumia ja hienoja käppyröitä)"

  Puolue B
  "Maahanmuutto pysäytettävä ja rajat laitettava kiinni (perusteluiksi jotain liirumlaarumia ja hienoja käppyröitä)"

  Puolue C
  "Yksityisautoilu ja lihansyönti on lopetettava (perusteluiksi jotain liirumlaarumia ja hienoja käppyröitä)"

  Ovatko kaikki puolueet, jotka lupaavat pokerinaamalla asioita, joita ei käytännössä voi realistisesti toteuttaa tai joiden perustelut eivät kestä tarkempaa tarkastelua populistisia? Vai rajoittuuko populismi nykyään vain protektionalismin ja nationalismiin?
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 18. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 061
  Italiahan on ollut jo pitkään tällainen semi-fasistinen hihhulimaa, aiemminhan siellä hääri Berlusconi, tuo Putinin ikioma sylikoira ja sielunveli.

  Sitä se päiväntasaajan iskuetäisyydellä sijainti teettää. Mitä lähemmäs sitä mennään, niin sitä vähemmän pakottaa järki päätä. Samasta syystä nimenomaan Etelä-Italia on isoimmissa ongelmissa.

  On kyllä aika kauhistuttavaa, että me ollaan samassa valuuttaliitossa noiden kanssa.
   
 19. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  950
  Hyvä ehdotus, minun mielestäni, olisit voinut laittaa tuolle numeron 4, se vastaa parhaiten kysymykseesi populismin määrittelystä, populistisia ovat "kaikki puolueet, jotka lupaavat pokerinaamalla asioita, joita ei käytännössä voi realistisesti toteuttaa tai joiden perustelut eivät kestä tarkempaa tarkastelua populistisia?"
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018
 20. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  950
  Niin tai Kreikka takuut, ne ovat olleet melkoista pelleilyä, joiden epäilystä persuja haukuttiin, vaikka olivat taas oikeassa. Siitä oli vasta juttua lehdissä en muista enkä jaksa googlata, milloin Kreikka alkaa pienentää velkojaan ja milloin ne on maksettu pois. Kestää kuitenkin niin kauan, että en ole sitä enää näkemässä, ja inflaatio huolehtii käytännössä ne pois.
   
 21. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 766
  Populismin määrite on ilmeisesti se, ettei jaeta kaikkea kaikille vaan pidetään omien puolta. Jos se on populismia niin olen täysverinen populisti. Mua ei oikeasti haittaa Välimereen hukkuneet. Sitä kai voi kutsua rasismiksi. Suomalaisten olot kiinnostavat, se ehkä tekee empaattiseksi?
   
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 646
  Jännä lähestymistapa, työttömyyden puolitus tai jopa poisto on esiintynyt populistisissa puolueissa, mutta puolue jolla on mm. tavoite työttömyys puolittaa ei välttämättä tarkoita että puolue on populisti puolue, tosin silloin esitystapa on vähän toinen.

  Maahanmuutto pysäytettävä ja rajat laitettava kiinni, se tuo niin herkeästi mieleen nykyään yhdenasian puolueet ja esitystavalla joka yleensä menee kaikkiin populisti määritelmiin, jos on näkyvyyttä saanut puolue. Eli tuollainen puolue on populistipuolue.

  Yksityisautoilu ja lihansyönti on lopetettava, tulee vähän edellinen mieleen , tuolla tavalla esitettynä tuntuu että ainakin että yritys olisi sen tapainen, tiedä sitten onko tuollaisia puolueita pinnalla kuinkapaljon, mutta ryhmittymiä varmasti on mitkä siitä yrittävät.

  Jälkimmäisestä tuli mieleen joitain "vihreän" alle sijoittuvia puolueita, joissa voi olla populistisia toteutuksia.

  Politiikassa yksinkertaistetaan ja kärjistetään asioita, on aina tehty, välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta se ei vielä tee populistipuoluetta.
   
 23. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Mun mielipide on asiassa täysin merkityksetön. Ihmiset ovat äänestäneet mm. Italiassa populistit maan johtoon, seuraava looginen askel sivusta seuraajille on katsella mitä saavat aikaiseksi. Tällä hetkellä ei kovin hyvältä näytä, populistihallitus tuntuu ainakin ihan normijärjellä ajatellen keskittyvän epäolennaisuuksiin eikä todellakaan maan olojen parantamiseen.

  Täytyy pitää mielessä ettei populismilla poliittisena työkaluna ole kovinkaan kummoinen track record. Lähinnä positiivisesta kehityksestä päinvastaisia asioita tulee historiasta mieleen. Onko tämä kerta ( tai kerrat, nykyisyydessä) yhtään sen hedelmällisempiä?

  Populismiinhan ei sisälly lupausta minkään asian korjaamisesta, eikä se edes ole populististen liikkeiden tarkoituskaan.
   
 24. Norsu^

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  471
  Italian uusin peliliike, joka avaa paremmin, mitä nykypäivän populismi pitänee sisällään:


  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005920644.html
   
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Unkarissa meininki kohdallaan :kahvi:

  Sipilän kannanotto Oulun seksuaalirikoksista käännettiin Unkarin yleisradiossa raiskauksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien puolusteluksi

  Onneksi ei asuta Unkarissa. Melko uskomatonta kuinka tehokas ase propaganda voikaan olla.

   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019
 26. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 211
  Sori splice, Viktor Orbán on "Chuck Norris approved", joten mitään ei ole tehtävissä. :smoke:

   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti