Politiikan päivänpolttavat aiheet!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Wroomm, 01.03.2018.

 1. Wroomm

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2013
  Viestejä:
  113
  Mietin et voisko murossa olla triidi jossa keskustellaan politiikan kuumista aiheista noin yleisellä tasolla, foliohattuilua unohtamatta!

  Oma avaukseni Elina Lepomäki, irtiotto Sotesta, mitä tää meinaa Elinalle ja muuten yleisellä tasolla. Ne tyypit jotka saa soten kaadettua ja mieluusti myös hallituksen (vaikka Sipilä on varmasi tässäkin asiassa valehtelija), saavat kansan tuen. Eli tässä olisi mahtava paikka yksittäisille sinisille pelastaa tulevaisuutensa ja puhdistaa nimeään. Elinalle varmaasti myös löytyy paikka ainakin yhdessä puolueessa tämän jälkeen jos kokkareet jättää rannalle.

  Tiedustelulaki jota yritetään saada kiireellä läpi ja liittyykö Suvi Lindenin toimet siihen jollain tapaa? Oma veikkaus että Suvilla oli bisneksiä jotka ei kestä päivänvaloa ja saattavat liittyä jollain tapaa tiedusteluun. Lisäksi tekeekö poliisi ns.Auerit tässä(kin) keississä jättämällä Suvin tekemiset huomiotta? Mainittakoon että Suvi ollut suomen poliisin kuultavana, jokin tässä jutussa ei vaan oo kohdallaan. Miksi Suvi oli valehdellut paikallisille nähneensä toimittajan hotellilla vaikka se ei todistetusti ollut totta? Saadakseen tän pois pelistä koska esitti kiusallisia kyssäreitä, vai koska kaikki mustat näyttää Suvista öö mustilta?
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  Ennenaikaiset vaalit soten ja erityisesti maakuntauudistuksen takia olisivat kyllä poikaa. Onhan se vähän ihmeellistä että ollaan tekemässä suurinta hallintomuutosta sitten Euroopan Unioon liittymiseen, eikä siitä ole kansalaisten mielipidettä kysytty lainkaan.

  Jännä miten kokoomus, keskusta ja siniset ovat heti takajaloillaan kun Lepomäki sanoo ettei keisarilla ole vaatteita. Soten ja maakuntauudistuksen lehmänkauppoihin on ladattu niin suuria odotuksia että hallituspuolueet työntävät sen nyt läpi vaikka väkisin.
   
 3. Bjorn

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2000
  Viestejä:
  118
  Poliisi ei Aueria vapaalle päästänyt, vaan korkein oikeus. Auer oli matkalla tuomittavaksi murhasta, ja tämä on myöskin oikea totuus, kun korkein oikeus päätti poimia tapauksen erikoiskäsittelyyn ja totesi Auerin syyttömäksi ja vapautettavaksi. Tällä hetkellä murhaaja on vapaana ilman mitään syytöksiä. Korkein oikeus on ylin oikeusaste keskimmäisenä hovioikeuksien ja alimpana käräjäoikeuksien yläpuolella. Siellä on joukko henkilöitä joiden tehtävänä olisi ohjata oikeusjärjestelmää oikeaan suuntaan painottamalla oikeita arvoja ja kantoja parhaimman tietämyksen ja yleisen tilanteen perusteella.

  Tällä hetkellä murhaaja pitää blogia, kerää avustuksia tukisivustolla ja vaatii valtiolta miljoonakorvauksia.
   
 4. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 254
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  Demarit ja kokoomus on kuitenkin virhemarginaalin sisällä.
   
 6. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 177
  Eikö demareiden kannatuksen kasvu johdu ennemminkin työttömyysturvan aktiivimallin vastustuksesta kuin SOTEsta? Tuon kyselyn aikavälille osui mm. se SAK:n järjestämä "poliittinen mielenilmaus".
   
 7. Stan D'By

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2013
  Viestejä:
  205
  Rinne sanoi juuri telkkarissa että ykköspaikka pitää ansaita ja että se vaatii kovaa työtä. No, tällä kertaa demareiden ei ole tarvinnut tehdä yhtään mitään. Vakio "Ei" hallituksen esittämille uudistuksille ja SAK:n kanssa myötäeläminen riittää...toistaiseksi. Uskon, että seuraavissa vaaleissa Rinne pystyy puhumaan demarit jälleen ulos vallankahvasta.
   
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 485
  Väyrynen siis erotettu kansalaispuolueesta.

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/24...salaispuolue-hajosi-kahtia-tassa-vaiheessa-ei

  Paavolta ei kuitenkaan kovin helposti hymy hyydy. Itse veikkaan pelkkää julkisuustempausta, vaikka syytökset pitäisivätkin paikkaansa. Paavo päätyy aina jaloilleen.
   
 9. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 255
  Millainen on demarien kannattaja? Olen ihmetellyt, että kun vähintään viidennes kansasta olisi äänestämässä ilmeisesti noita, niin itse en tiedä yhtäkään demarien kannattajaa:confused:.

  Olen 30v ja kaveri- lähipiirissä kaikki äänestävät joko kokoomusta tai vihreitä. Muutama vassari ja persu saattaa löytyä, sekä ehkä jokunen kaappipersu.
   
 10. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 257
  Paavo on nyt sitten vapaa kilpailemaan kepun puheenjohtajuudesta? Onko vielä odotettavissa yllätyskäänne... puheenjohtajakisan jälkeen kansalaispuolue peruu erottamisen ;)
   
 11. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Politiikka on nykyään niin paskaa, että vaan ärsyttää, ja lopetin uutisten seuraamisen asioiden tiimoilta joskus viime kesällä. Elämä on positiivisempaa, kun ei ajattele tai kuule tätä paskaa.
   
 12. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 485
  Eikä siinä vielä kaikki: VÄykky suunnittelee persujen, keskustan ja Sinisten yhdistämistä. Eilisestä väärinkäytös- ja erottamisuutiset hän todellakin sivuutti olankohautuksella. Tässä on mies jota äänestäisin edelleen, miettimättä kahta kertaa ja tuntuukin niin väärältä ettei hän päässyt presidentiksi.

   
 13. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 485
  Saadaankos jo kohta ennenaikaiset vaalit ja SDP puikkoihin?
   
 14. esikunnan korppi

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2017
  Viestejä:
  15
  Toivottavasti. On jo aika suitsia oikeistovoimia.
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  Vaikka SDP voittaisi niin se todennäköisesti muodostaisi hallituksen Kokoomuksen kanssa. Demarit ja Kokoomus ovat pohjimmiltaan kuitenkin aika samanlaisia puolueita.
   
 16. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 485
  Ylen kannatusmittaus: Demareista selkeästi suosituin puolue, sinisten tulevaisuus näyttää entistä synkemmältä -YLE

  [​IMG]

  Suuntaus näyttää oikeanlaiselta, vähän vain yllättynyt että juuri SDP:stä tulossa pääministeripuolue. SDP:n ja Rinteen nousukiito & suosio ollut kova jo niin pitkään että ihmeitä pitäisi tapahtua romahdukseen. Toinen huomio, persut ovat kovassa vapaapudotuksessa. Suuri joukko duunareita ovat alkaneet nähtävästi miettimään mikäs tässä elämässä oikeasti onkaan tärkeätä.
   
 17. Proc Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 144
  Enpä tiedä oikeanlaisuudesta. Alkaa lisääntyä vaara, että seuraava hallitus on SDP+takiaiset (Vihr, Vas, RKP, KD). Paska osuu tuulettimeen taas. Keskustalla jonkinlaiset mahdollisuudet päästä mukaan.

  Ei tuosta muuta iloa löydy, kuin sinisten tuleva katoaminen luokkaan "Muut" :rolleyes:
   
 18. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 485
  Onhan siitä sellainen ilo että klonkkupuolueelta jää pääministerin paikka todella, todella kaukaiseksi haaveeksi ja tässä tapauksessa Suomi ja suomalaisuus voittaa. Vihaideologiat kantavat vain niin pitkälle, eli tässä tapauksessa ei kovinkaan pitkälle. Tilanne kuitenkin stagnoitunut sille mallille että suomalaiset voivat odottaa huomista, ja koko tulevaisuutta melko luottavaisin mielin.

  E: tottakai vielä suraaviin vaaleihin vielä jonkin verran aikaa, kuten myös sitä seuraaviinkin. Tilanne sinänsä voi muuttua koska kannatus vaihtelee jokaisella puolueella, mutta ainakin persut ovat kyntäneet alle kympin kannatuksessa niin kauan että olisi syytä olettaa moisen pellepuolueen tietävän paikkansa ja toivottavasti kannattajatkin ymmärtävät paikkansa. Ei se ole ensimmäinen puolue maailmassa joka huonon politiikan seurauksena ei saa kummoista kannatusta.

  Se mitä mielenkiinnolla odotan, kestääkö SDP:n johtopaikka vai kiilaako kokoomus/keskusta vierelle tai jopa ylikin. Vihreille tulossa jälleen kuitenkin hienoa kannatuksen nousua, mutta on niin hyvin ennakoitavissa ettei siitä enempää. Li Anderssonin epäilen olevan ns. vaalikuningatar.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2018
 19. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 119
  Tiedä sitten minkälaisen uhkan nuo mainitsemasi ”takiaiset” muidostavat. Esim. Kokoomus on ollut hallituksessa 1987-2003 ja 2007-> ja aina kauhea mätkytys siitä, kuinka mitään ei tapahdu. Puolue on siis ollut vallassa viimeisestä 31 vuodesta aika helvetin ison osan ja ainoa mikä on onnistunut on rahan työntäminen omiin taskuihin. Vaikka onhan sekin saavutus.
   
 20. rottah

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2015
  Viestejä:
  639
  Timo Soini loikkaamassa keskustaan "Timo Soini vaatii lisätukea maataloudelle":think:
   
 21. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 475
  Ai samalla tavalla kuten Ruotsissa on Ruotsi ja ruotsalaisuus viimeisen 5-10 vuoden aikana voittanut? :rolleyes:
   
 22. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 485
  En usko Suomen aivan samaan pystyvän, niin hyvin ruotsilla menee.

  Sweden is the best in the world at pretty much everything -businessinsider
  Sweden’s Economic Boom Shows Promise In Democratic-Socialist Societies

  Toisaalta ruotsista puhuminen on offtopiccia tässä ketjussa. Siitä huolimatta hatun nosto Ruotsille! Viimeaikaiset talouskasvuun liittyvät uutiset Suomesta ovat sen sijaan olleen jokseenkin ristiriitaisia, kunahn ei nyt alamäki alkaisi.   
 23. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 475
  Eli sisäisellä turvallisuudella ei ole mitään väliä kunhan taloudessa menee hyvin. Ok.. Noin vähän arvelinkin että vastaat.

  Miten selität SD:n olevan kyselyiden mukaan suurin puolue, kun kerran Ruotsilla menee niin hyvin?
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2018
 24. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 475
  Aivan, ei selitystä. Niinpä. Silmät kiinni ja kädet korvissa vihervasemmistossa hoetaan että Ruotsissa menee oikein hyvin.
   
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 485
  Ruotsidemokraateilla kun ei ole pelkoa hallitusvallasta, voi luvata kuun taivaalta ja yrittää siten paisuttaa puolueen kannatusta. Muutoinkin vähän sama tilanne kuin vaikkapa persnateilla Suomessa, puolueen maahanmuuttolinjan takia muut puoleet ei halua tehdä heidän kanssaan minkäänlaista yhteistyötä. Lisäksi näillä populistipuolueilla on tapana romahtaa suosiossa yhtä nopeasti kuin ovat kannatusta saaneetkin, kts. vaikkapa UKIP ( briteissä ) ja muutamat muut mielenkiihotuspuoleet euroopassa:

  Ukip faces local election wipeout after losing all heartland seats -theguardian

  En tosin ymmärrä miten mikään oikeistopopulistinen ihmisvihapuolue herättää kenessäkään niin vahvoja tuntemuksia että pitää sitä päivänpolttavana poliittisena aiheena . Noo meitä on moneen junaan. .
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti